Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 8 resultaten gevonden.

FLUOXETINE PCH CAPSULE 20MG

22 June 2022

Na ophoging van 20 mg naar 40 mg merk ik grote verschillen. Ik kan beter omgaan met tegenslagen, heb meer overzicht in mijn hoofd, minder piekergedachten, minder eetbuien en droom daarnaast meer (of onthoud ze beter). Enigste nadeel is dat ik wel minder makkelijk in slaap kom en over het algemeen minder slaap (terwijl ik het wel nodig heb). Dit weerhoud mij er niet van om zeker voorlopig dit medicijn te blijven innemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE PCH CAPSULE 20MG

4 April 2020

Voor de derde keer aan het opbouwen. Tot 2 x toe vroegtijdig moeten stoppen door zwangerschap. Nu in opbouwende fase naar 40mg. Erg veel last van misselijkheid en geen trek in eten. Ook slapeloosheid en angstiger dan voorheen. Maar ik weet dat ik me over een paar weken stukken beter zal voelen. Want dat heb ik voorheen wel ervaren. Minder angstig en prikkelbaar

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE PCH CAPSULE 20MG

6 February 2020

Ik ben na venlafaxine en citalopram die beide niet goed bevielen, overgegaan naar fluoxetine 20mg. Ik heb dit middel nu een paar dagen dus ik kan er nog niet veel van zeggen. Maar ik merk wel dat ik pijn aan mijn borsten heb. Ook hoofdpijn, duizeligheid en erg vermoeid. Hopelijk zal dit minder worden als ik het middel wat langer gebruik.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE PCH CAPSULE 20MG

5 March 2016

Het voordeel bij dit medicijn is dat ik helemaal geen bijwerkingen had, maar het nadeel was dat hij dus ook niet werkte. Mijn klachten waren alleen maar toegenomen. Van mijn kant geen aanrader. Het is ook vaak de eerste antidepressiva die psychiaters geven en dus ook de minst goede denk ik.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE PCH CAPSULE 20MG

8 February 2016

Ik twijfelde om het groene blije poppetje te kiezen, maar heb toch voor de gele gekozen. Toen ik 5 jaar geleden in een aardig diepe depressie zat, ben ik een jaar in therapie geweest in combinatie met fluoxetine. Binnen een week werkte het en ik had bijna geen bijwerkingen, alleen wat zweten 's nachts, verder niks bijzonders. Erg tevreden over. Ik werd er rustiger en opgewekter van. Nu 5 jaar later heb ik in 3 maanden afgebouwd en nu 12 dagen gestopt. Het afbouwen ging me verbazingwekkend goed af, echter sinds een week 2 paniekaanvallen gehad. Ik merk dat ik wel weer wat heftiger op het een en ander reageer. Wat wel een grote rol speelt is dat er op dit moment veel in mijn privé-leven speelt wat spanning veroorzaakt, dus in die zin is het niet vreemd dat ik me uit balans voel. Ik ben wel een beetje bang hoe het leven voor mij eruit gaat zien zonder fluoxetine, maar ik heb vertrouwen in mezelf. Als je in een zware depressie zit, zou ik het zeker aanraden om te proberen, maar heb je een lichte of milde depressie zou ik pillen nemen voorkomen, want eraf komen is wel iets waar je doorheen moet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE PCH CAPSULE 20MG

28 May 2015

Na een paar weken hele vervelende bijwerkingen (nachtmerries, droge mond, blauwe plekken en wereldvreemd gevoel) werkt het nu heel goed. Ik gebruik 10 mg per dag en ben gelukkig niet emotieloos geworden. Zware problemen kan ik wel veel beter aan. Ben er heel blij mee!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE PCH CAPSULE 20MG

12 February 2014

Eerste twee weken verschillende bijwerkingen gehad, zoals gejaagdheid, euforie, concentratieproblemen en coördinatieproblemen. Dacht dat het voorbij was, maar heb nu twee weken later last van angsten en pupilverwijding. Ben benieuwd hoe lang dit duurt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE PCH CAPSULE 20MG

19 December 2013

<p> Heel erg veel last van maag en darmklachten. Veel last van toegenomen angstklachten. Slecht slapen. erg gespannen spieren. Hoofdpijn.</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel