Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

FURABID CAPSULE MGA 100MG

20 June 2018

1 pil genomen en binnen een uur had ik zware jeuk over mijn hele lichaam, deed gewoon pijn... Mijn handen, armen, vingers en voeten helemaal dik opgezwollen en vuur rood, ook mijn gezicht en oogleden waren rood en jeukte.... Huisartsenpost gebeld en ik moest meteen komen, maar mocht niet zelf rijden, onderweg werd ik gebeld door de assistente waar ik was... Ik was er gelukkig bijna maar had vervoer moeten regelen en die woonde niet op loopafstand... Dubbele dosis anti-histamine gekregen voor alles symptomen te laten afnemen... Had een bloeddruk van 160/95 met een verhoogde hartslag... Doordat ik de symptomen herkenden heb ik vlug kunnen handelen... Anders had ik nu nog gelegen in het ziekenhuis...met ergere symptomen... En dat van 1 pilletje....pfff....nooit meer, morgen de huisarts bellen voor andere AB voor mijn blaasontsteking....

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

7 April 2018

Ik heb dit voorgeschreven gekregen voor blaasontsteking. Na 1 capsule te hebben geslikt de volgende dag knallende koppijn en ziek lusteloos moe gevoel. Koude rillingen. Uit mijn werk ziek thuis gekomen koude rillingen, kortademig benauwd. Direct naar bed de snachts koortsig, koude rillingen, kortademig pijn Mn rug en tussen schouderbladen, hoofdpijn. Volgende ochtend hoofdpijn koude rillingen kortademig en jeukende bultjes. Zat op de helft van de kuur maar ben direct gestopt. Het is nu weekend maandag neem ik contact op met de huisarts. Dit nooit meer!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

5 April 2018

Dit medicijn liever nooit meer! Door een blaasontsteking heb ik dit medicijn gekregen voor 5 dagen 2 capsules per dag. Na de 4e dag begon ik een onrustig zenuwachtig gevoel te krijgen met hartkloppingen. Gewoon als ik rustig op de bank zat niet eens met inspanningen. Ook kreeg ik toen verschrikkelijke jeuk aan mijn tenen. Na het einde van de kuur dus na dag 5 kwamen er ook rode vlekken en bultjes op mijn handen en voeten en waren deze wat opgezet. De huisarts gelijk gebeld uitgelegd wat er aan de hand was en dat ik zelf al dacht dat dit door het medicijn kwam. Kreeg gelijk medicatie tegen de jeuk gelukkig en nu hopen dat het snel weer weg trekt. Volgende keer vraag ik toch echt om een ander antibioticum.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

3 April 2018

Meteen na de eerste capsule Furabid MGA 100mg misselijk en gevoel of ik moest overgeven. Volgende capsules met maagbeschermers ingenomen. Middel werkte wel maar kreeg last van spierpijn, lage rugpijn, moe, duizelig en blaren op mijn tong. Dit middel nooit meer voor mij!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

15 March 2018

Wat een verschrikkelijke troep! Ik ben geen zeur, ga altijd door,maar dit 'medicijn' heeft me gevloerd. Heb liever chronische blaasontsteking.. bijwerkingen: verward, stoned gevoel, depressieve gevoelens, pijn in benen en armen, tintelingen en doof gevoel in benen en armen, koud zweet, koorts, hoofdpijn en last van de darmen. Maar... de blaasontsteking is wel minder na vijf pillen. Van de huisarts moet ik accuut stoppen nu.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

FURABID CAPSULE MGA 100MG

3 February 2018

Zo ontzettend moe en darmklachten.Voor mij de laatste keer.Ik zie en hoor zoveel wat antibiotica betreft.Voorkomen is beter dan genezen.En ik weet nu dat het wel op een andere manier te genezen is.Maar dat moet ik zelf betalen en dat maakt me boos.dat is dan niet wetenschappelijk bewezen. En al die medicijnen met die gemene bijwerkingen dan?Ook hele nare ervaringen met een dochter die jaren aan de anti depressiva is geweest.Ze is er bijna vanaf omdat ik er op gehamerd heb en weet dat de bijwerkingen haar zo moe en slap(spierzwakte) hebben gemaakt.Je komt bijna niet uit een cirkel.ik zou zo graag hier over willen debatteren.Ik zie en hoor zoveel.Mensen gaan sparen om naar Georgie te gaan om van hun chronische blaasontsteking af te komen.Ik vind het allemaal zo krom in Nederland.Er zijn mensen overleden aan bijwerkingen.Mijn vertrouwen is totaal weg.De reguliere geneeskunde geeft af op de natuurgeneeskunde.er gaat zoveel mis, ook regulier.Er zijn natuurlijke remedies tegen een blaasontsteking.Mensen hebben zelf de bewijzen.Het lijkt wel een macht!Daar sta je machteloos tegenover.Er zijn zoveel mensen met een laag inkomen of afhankelijk van een uitkering en moeten wel aan de antibiotica.Ik zou nog uren door kunnen gaan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

24 January 2018

Koorts, rillingen, hartkloppingen, benauwdheid, pijn tussen de schouderbladen, huidpijn, buikpijn en gewrichtspijnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

21 January 2018

De eerste dag alleen lichte misselijkheid, maar de dagen erna toenemende hoofdpijn,misselijkheid, diarree, ziek gevoel, keelpijn, hoesten. Uiteindelijk ben ik op de vierde dag gestopt. Nooit meer furabid!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

FURABID CAPSULE MGA 100MG

15 January 2018

Nu 4e dag van de 5. Lichte kriebel aan de huid, niet constant. Wel flink moe en lusteloos. Constante lichte hoofdpijn, maar dat gaat weg met paracetamol. Slikte dit voor een "waarschijnlijke" blaas-/nierbekkenonsteking, Iniedergeval hád ik (te-)veel bacteriën in urine en pijn in rug, maagstreek naar onder en naar achterzij. Uitslag bloedtest volgt. Lijkt wel beter te gaan, al minder pijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

25 December 2017

Werkte heel snel na de 1e capsule. Ellendige bijwerkingen en moeite om ze door te slikken. Bijwerkingen voornamelijk misselijkheid, maagkrampen, winderigheid, duizeligheid, hoofdpijn, gewrichtspijn in mijn heup, kortademigheid, algemeen ziek en zwak gevoel. Ik wil deze nooit meer voorgeschreven krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

12 December 2017

Mijn moeder heeft als reumapatiënt dit middel voorgeschreven gekregen en is op de IC beland met een te hoge hartslag en heeft nu een lekkende hartklep erbij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

28 October 2017

Na inname van de eerste pil kreeg ik na 3 uur vreselijke jeuk. Het begon op mn benen en ging langzaam mn hele lichaam over. Ook in mn gezicht kreeg ik rode vlekken. Worm-vorm achtige verdikkingen over mn lichaam die mega jeukte en ik werd erg misselijk. Moest naar de huisartsenpost voor pilletjes tegen de allergische reactie. Het is echt troep deze antibiotica.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

25 October 2017

Middel voorgeschreven gekregen i.v.m. blaasontsteking. Ik heb dit al eens een keer eerder geslikt maar toen geen klachten gehad. Dit keer na de eerste capsule binnen een half uur bultjes over mijn hele lichaam en vreselijke jeuk. Beroerd, misselijk gevoel, benauwd en flauw gevoel. Omdat het avond was naar de dienstdoende spoedhuisarts geweest welke mij vertelde dat het een allergische reactie was. Ik mag dit middel, furabid/ nitrofurantoine van nu af aan nooit meer slikken zei hij omdat het een volgende keer een nog heftigere reactie kan geven en ik een anafylactische shock kan krijgen waardoor ik met de ambulance naar het ziekenhuis zou moeten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

17 September 2017

Heb het voorgeschreven gekregen voor blaasontsteking 5 dagen 2x per dag 100mg. 1e dag ging redelijk,maar bij de 2e dag begon het misselijk,hoofdpijn,slap gevoel,spierpijn benen en overgegeven.zo heb ik me nog nooit gevoeld.middel is erger dan de kwaal.ik stop er mee en ga morgen naar de huisarts .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

1 September 2017

Voorgeschreven voor blaasontsteking. Vaker gehad maar voor het eerst dit middel gekregen. Jeuk aan handen en voeten, druk op de botst en opgezet oogleden, lippen en tong.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

31 August 2017

Ik krijg het benauwd na het innemen van deze medicijn -_- voel me zwak en chagrijnjg

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

23 August 2017

Zeer slechte ervaring. Voorgeschreven bij blaasontsteking. Na 3 capsules gestopt.Klachten: koorts, enorme spierpijn/hele lichaam/pijn in gewrichten, druk op mijn hoofd, buikpijn, lage rugpijn, verminderde eetlust/buikpijn na eten, de klachten nemen in de avond toe. Wat een troep, wellicht te goedkoop medicijn? Ik heb sterk het vermoeden dat er goedkope 'rotzooi' medicijnen worden voorgeschreven om de kosten van de gezondheidszorg te drukken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

17 August 2017

druk op de borst, rode brandigere vlekken over lijf, jeuk, blaasjes. en Angst

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

12 August 2017

Na inname furabid , 15 min erna jeuk handen, hoofdhuid, overal op het lichaam. Onder de douche werd de jeuk erger. Direct huisartsenpost gebeld, na uitvragen moest ik komen. Als het niet ging en bij benauwsheidskl moest ik 112 bellen. Na ophangen telefoon werd ik misselijk en voelde een flauwte opkomen. Daarna direct drang om naar het toilet te moeten. Op het toilet viel ik weg en zag de "dood" naderen. Alsof alles uit mijn weggenzogen werd. Ik zag mijn kinderen voor mij. Echt een hele nare ervaring. Mijn man klapte met zijn handen in mijn gezicht om mij wakker te houden/krijgen en had inmiddels 112 gebeld. Na aankomst ambulance kreeg ik een infuus, adrenaline en Tavegil ingeinjecteerd. Mijn blddruk (70/50) en hartslag (43) waren erg laag. Ik moeste mee naar het ziekenhuis, blddruk bleef laag na meer adrenaline toegdiend te hebben gekregen. Bloedafname en kweek werd ingezet. Lab uitslagen goed. Daar ter observatie gebleven en vlgd dag mocht ik naar huis. Nooit meer Furabid/Nitrofurantoine!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

28 July 2017

heb in totaal drie capsules geslikt en vanochtend snel naar de da gerend voor wat anders! na de eerste capsule kreeg ik koude koorts spierpijn vanaf mn middel naar beneden misselijk pijn in mn maag en darmen. na de tweede inname sochtends kreeg ik dezelfde klachten maar dusdanig erger dat ik met boodschappen terug naar huis niet eens meer mn fiets op en af kon stappen van de verstijfde pijnlijke spieren druk op de borst hoofdpijn en hoesten als een verstokte roker.`ik rook niet eens` thuisgekomen ben ik in huilen uitgebarsten van ellende en meteen plat met paracetamol en geloof me ik ben echt geen doetje na de derde pil weer super ellendig en gedacht dit nooit meer!!!! dit middel zou verboden moeten worden gezien de vele klachten. heb nu nog steeds last van nawerkingen bah wat een gevaarlijke troep....

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

25 June 2017

Ik kreeg neen uur na inname een raar gevoel op mijn borst,jeuk hele lichaam. Na 15 minuten 3x weg gezakt en veel schokken. Half uur later was alles vuurrood en opgezet en veel jeuk..aangekomen bij de dw zeiden ze dat ik een anafylatischeshock had jeetje wat eng..2 injecties moeten hebben en daarna 3 dgn bij moeten komen..Voor mij nooit weer terwijl ik dit wel vaker geslikt heb voor blaasontsteking erg eng:(

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

3 June 2017

Had ik maar eerder op deze pagina gekeken voordat ik hiermee begon.... Wat een rotmedicijn.....alles doet pijn, misselijk, hoofdpijn, duizelig en down gevoelens....Ik begrijp niet dat dit op de markt mag komen.....ik heb bijna liever blaasontsteking dan dit...Zojuist gestopt na 3 dagen, ik trek het niet meer, voel me echt ziek.....Woensdag een afspraak gemaakt bij de dokter en daar zal ik even verslag doen over dit rotmedicijn, voor mij nooit meer

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel