Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

Furabid capsule mga 100mg

19 August 2019

Voor klachten van blaasontsteking heb ik Furabid capsule mga 100 Mg voorgeschreven gekregen voor 7 dagen, 2 x per dag 1 capsule.Ik werd er alleen maar zieker van en na 4 capsules kreeg ik ontzettende buikkrampen en was misselijk. Ook geen trek in eten. Dit medicijn hoef ik nooit meer. Nu een ander soort antibiotica van de huisarts gekregen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

1 August 2019

Mijn moeder heeft gisteren dit medicijn gekregen van de huisarts. Ze had een blaasontsteking. Ze is diabeet. Dit medicijn mag NIET door mensen met diabetes gebruikt worden. Staat op het doosje en toch wordt het voorgeschreven. Na 1 pil ingenomen te hebben heeft zij een hele heftige allergische reactie gekregen met als gevolg dat ze met gillende sirenes naar de spoed eisende hulp in het ziekenhuis is gebracht. Daar is ze nu nog. Omdat iedereen er zo snel bij was is ze er nu nog, maar dit had veel anders af kunnen lopen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

31 July 2019

Nooit maar dan ook nooit meer Furabid. Dood en dood ziek geworden na twee pilletjes. 39,5 graden koorts, overgeven, ademhalingsproblemen, en mega mega moe. Kon amper op mijn benen staan. Opgegeven moment heb ik de hele nacht lopen trillen vd kou, blaasontsteking is overigens wel minder geworden. Maar dit is absoluut geen goede medicijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

21 July 2019

op vrijdag voorgeschreven gekregen tegen blaasontsteking, na de tweede pil werd ik 's nachts ziek keelpijn hoofdpijn spierpijn en 39° koorts. Ben direct gestopt, had gelezen dat veel mensen soortgelijke ervaring hadden.volgens de apotheker heb ik het middel eerder geslikt en kan me niet herinneren dat ik zo ziek van iets geweest ben. Ook mijn moeder en schoonzus blijken zo ziek te zijn geweest van dit middel. Zou toch eigenlijk niet voorgeschreven moeten worden. De apotheker zei dat veel mensen op internet een beetje overdrijven, ik vraag het me af.Na 24 uur voel ik me een stuk beter, moet alleen terug voor een ander medicijn tegen de blaasontsteking.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

4 July 2019

Maandag 1 juli tegen de avond flinke blaasontsteking. Furabid voor geschreven gekregen, s avonds gelijk mee begonnen. Dinsdag ochtend niet erg fit, dat zal door de blaasontsteking komen. Uiteindelijk ging het allmaal berg afwaarts, hoofdpijn, duizelig, misselijk, overgeven, goed beroerd. Behalve de blaasontsteking, daar heb ik geen last meer van. Van de huisarts moet ik de kuur afmaken anders zou het de volgende keer niet meer werken en goed blijven eten en drinken. Vertel mij maar als je bij alles wat je eet en drinkt het er weer uitkomt hoe je dat moet doen.Zelf besloten om te stoppen en zie bij de volgende blaasontsteking wel hoe verder maar nooit meer furabid

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

1 July 2019

Kuur van 5 dagen gekregen voor een blaasontsteking. Rond de 2e dag extreem moe. Op de 3e dag zware hoofdpijn, hoge koorts en zo moe dat je niet eens kunt staan. In de avond naar de huisartsenpost geweest, zien eerder een virus dan bijwerkingen... Gelijk gestopt, volgende dag nog klachten gehad. De dag daarna namen de klachten af, maar wel tijdelijke uitval in de rechterarm.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

25 June 2019

Ivm blaasontsteking kreeg ik een kuur furabid. De 1e drie dagen telkens met melk en yoghurt ingenomen.Op de derde dag - tablet op de nuchtere maag genomen, misschien niet zo slim - kreeg ik enorme hoofdpijn en werd ik misselijk/duizelig: zieker dan ziek. Plus een droge mond. Ik ben naar de spoedeisende hulp moeten gaan te meer daar ik paracetamol uitspuugde en ik waanzinnig werd van de hoofdpijn . Daar kreeg ik een pijnstillende injectie goddank. Ik moet stoppen met dit middel ivm de bijwerkingen. Ik heb me zelden zo slecht gevoeld! Nu maar hopen dat de blaasontsteking niet terug komt. Ik ben er niet gerust op, ik zat nog niet op de helft van de kuur.Overigens werkte het middel wel want na 2 tabletten waren de pijn en het vele plassen al over.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

7 June 2019

Ik heb aanhoudende blaasontsteking. Bij de eerste melding keer kreeg ik een kuur van Furabid (6 pillen). Achteraf bleek dat ik als bijwerking een zware migraine aanval heb gehad.Na 3 dagen was de blaasontsteking niet verholpen en kreeg ik omdat de klachten aanhielden nog twee kuren. Een waarvan ik de naam niet weet (1 pil) en de andere Trimethoprim (3 x 300 mg) .Na de kuren waren de klachten niet weg en kreeg ik weer Furabid (7 dagen). 3 uur na inname van 1e pil kreeg ik vreselijke jeuk over mijn lichaam en zwelden mijn handen en voeten op. De aanval werd minder toen ik onder de douche had gestaan maar de volgende ochtend kreeg ik weer een zware jeukaanval waarbij ik mijn huid zo heb gekrabt dat er blauwe strepen op staan. Ik heb om 8.00 uur de dokter gebeld en anti-histamine en koelzalf gekregen. De bijwerkingen lijken nu over te zijn, maar helaas de blaasontsteking is nog aanwezig en wacht ik op het belletje van de huisarts. Ik ben erg geschrokken van de heftigheid van de bijwerkingen. In het verleden heb ik eerder Furabid voorgeschreven gehad en kan mij niet herinneren dat ik toen last van bijwerkingen had.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

24 May 2019

smorgens ingenomen ,heel dag benauwd geweestom 6 uur savonds zakte het af.rond 9 uur savond tweede ingenomen en kreeg het binnen half uur zo benauwd kreeg bijne geen lucht mijn rug tussen schouderblsden en borst deden pijn van naar adem happen ,huisartsepost gebeld, stuurde direct ambulance ,zo erg was het ,echt geen lucht bijna,ben onmiddelijk gestopt met dit medicijn. moet morgen andere antibiotica halen maar ben er bang vamn geworden

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

28 April 2019

Ijskoud rillingen 2 keer over gegeven moe geen eetlust overal uitslag kont rug zij bovenbenen benen armen. Nooit meer dit gif.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

6 April 2019

Eerst kreeg ik rillingen en toen kwamen de spierkrampen,het leek of ik nekkramp had ik kon mijn hoofd niet zelf omhoog houden.De druk in mijn hoofd ging ook omhoog.Hoge koorts erbij.En spaansbenauwd met zo een raar kuchje erbij.Ook nog eens huidpijn en jeuk.In de war en helemaal van het padje.2 x furabid gekregen bij 2 x blaasontsteking en 2 x keer dezelfde bijwerking.Nooit meer die rommel! Het is nu 4 dagen geleden dat s nachts de huisarts bij mij was maar nog heb ik het benauwd,doet mijn borstkas en mijn nek nog pijn en heb ik dat kuchje.Vorige keer ben ik 3 weken ziek geweest

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

28 March 2019

Dit was de 2e keer dat ik Furabid had gekregen voor mijn blaasontsteking. De eerste keer had ik totaal geen bijwerkingen maar ook de blaasontsteking was daarmee niet verholpen. Nu de 2e kuur Furabid (2xdaags 100mg).De eerste pil ging goed maar vanaf de tweede pil begon ik mij niet goed te voelen. Daarna was het raak: rillen van de kou maar veel zweten, enorme hoofdpijn en erge duizeligheid, af en toe wazig zien en zwaar oververmoeid. Mijn ogen vielen gewoon dicht zo moe was ik ervan. Ik had totaal geen kracht meer in mijn lijf en alles deed zeer. Ook tijdens lopen ervaarde ik slapte in mijn benen, alsof ik ieder moment door kon zakken. Ik was totaal geveld door de kuur. Op dag 4 voelde ik ook nogsteeds bij het uitplassen de klachten die ik had mbt de blaasontsteking. Ik heb de kuur afgemaakt, maar ik heb een vermoeden dat de klachten weer terug zullen komen. In ieder geval: ik kon zo niet naar mijn werk, autorijden was niet te doen in mijn geval, en de bijwerkingen waren heel erg heftig. Voor mij deze kuur nooit meer!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

15 January 2019

Overal staat gemeld dat dit geen invloed heeft op je kindje tijdens borstvoeding, echter zijn haar eerste 4 tandjes die door kwamen flink beschadigd met donker gele ruwe vlekken. Volgens de tandarts komt dit wél door deze medicijnen...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

24 November 2018

Het helpt voor geen meter, zou na uiterlijk 2 dagen verbetering moeten geven. Het doet NOG pijn. Heb de helft van de dosering al op, zou toch nu over moeten zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

13 November 2018

medicijn werkte voor mij perfect. Na 1 pil al minder last van de pijn. Ik neem (overigens) nooit medicijnen (ook geen paracetamol oid).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

6 November 2018

Ben nu bezig met de laatste dag van het kuurtje. Symptomen van de blaasontsteking binnen een halve dag verdwenen. Heb geen, maar dan ook werkelijk niet een bijwerking gehad. terwijl ik normaal bij alle nieuwe medicatie zeker aantal bijwerkingen heb. Voor mij is het een probaat middel geweest!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

1 November 2018

Ben afgelopen zondag met spoed naar het ziekenhuis gegaan omdat ik last had van mijn buik en nieren.Ze vonden alleen bloed in mn urine en geen ontstekingswaarde.Naar huis gegaan met 2 spuiten in mn lijf met diclofenac en morfine.De volgende dag naar de huisarts en daar zagen ze een fikse blaasontsteking.Aan de furabid 2x daags en 2x daags naproxen.Ik heb alleen nog maar uitgegild van de pijn van de bijwerkingen.Heel erg moe,alles wat ik probeerde te eten kwam er meteen weer uit,4 uur lang liggen te rillen van de kou,kotsmisselijk,zware steken in mijn hoofd.Vandaag,woensdag ben ik terug gegaan naar de huisarts en ben meteen gestopt met die rommel.Dadelijk weer terug komen bij de huisarts en dan zetten ze een ontstekingsprik om te kijken.Voor mij nooit meer deze rommel in mijn lijf.Van mij mogen ze deze rommel uit de handel halen VOORGOED!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

26 October 2018

Laatste dag van de kuur kreeg ik enorme brandende pijn in mijn maag en borstbeen, naar de dokter gegaan en bleek koliek te zijn van de antibiotica, laatste capsule hoefde ik niet in te nemen omdat de urine schoon was.. Dag erna zat ik onder de bultjes, bleek netelroos te zijn, nu een week later zit ik nog aan de anti-histamine daar voor.. Vanwege de allergische reactie mag ik geen Furabid meer..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

FURABID CAPSULE MGA 100MG

6 October 2018

Maagpijn begon t mee. Daarna enorm benauwd en kortademig ...en hoesten. In de nacht een Temp van 38.9... Deze kuur is voor mij niet goed uit gepakt. Overgevoeligheid en allergie . Tevens was mijn leukocyten 2x verdubbeld in de urine. Voor mij niet meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

16 September 2018

De eerste dag kreeg ik in de loop van de avond het gevoel of mijn maag uit elkaar ging klappen. Ik voelde me steeds zieker worden met het gevoel dat ik moest overgeven gedurende de slapeloze nacht met een oplopende koorts tot 38.9 C. Na iets te hebben overgegeven werd mijn maag rustiger en daardoor kon ik de slaap pakken. Dag 2 onmachtig ziek in bed gelegen met hoge koorts, slap en tot niets in staat, geen eetlust. Dag 3 voelde beter, maar na het opstaan kwam ik er al snel achter, dat ik niets waard was en stond te trillen op mijn benen en dus weer plat en heel raar liggen transpireren, terwijl ik koud aanvoelde. Dag 4 de temperatuur bleek aardig gedaald en een douchebeurtje leek mij wel aangenaam. Mijn man heeft me moeten opvangen, want ik stond op het punt om te vallen, me afgedroogd en in bed gelegd. Uit voorzorg ben ik GESTOPT met de furabid capsules en morgen, maandag neem ik contact op met de huisarts. Voor mij is dit geneesmiddel een waardeloosmiddel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

16 September 2018

De eerste dag kreeg ik in de loop van de avond het gevoel of mijn maag uit elkaar ging klappen. Ik voelde me steeds zieker worden met het gevoel dat ik moest overgeven gedurende de slapeloze nacht met een oplopende koorts tot 38.9 C. Na iets te hebben overgegeven werd mijn maag rustiger en daardoor kon ik de slaap pakken. Dag 2 onmachtig ziek in bed gelegen met hoge koorts, slap en tot niets in staat, geen eetlust. Dag 3 voelde beter, maar na het opstaan kwam ik er al snel achter, dat ik niets waard was en stond te trillen op mijn benen en dus weer plat en heel raar liggen transpireren, terwijl ik koud aanvoelde. Dag 4 de temperatuur bleek aardig gedaald en een douchebeurtje leek mij wel aangenaam. Mijn man heeft me moeten opvangen, want ik stond op het punt om te vallen, me afgedroogd en in bed gelegd. Uit voorzorg ben ik GESTOPT met de furabid capsules en morgen, maandag neem ik contact op met de huisarts. Voor mij is dit geneesmiddel een waardeloosmiddel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

25 August 2018

Ademhalingsproblemen met name uitademen was moeilijk; 2 x aanval van verhoging ca. 38 graden gedurende elk 2 uren. Ernstige vermoeidheid, veel bedrust nodig. Na 4 dagen innemen somber en lusteloos. Algehele situatie: ziek en grieperig gevoel - complete slapte.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

20 August 2018

Neem deze troep niet in! Na 1 capsule kreeg ik enorme hoofdpijn vervolgens overgeven diaree hartkloppingen duizeligheid. Moe heel erg moe. Koorts rillingen van de kou. Ik ben geen zeur, maar na deze antibiotica ben ik gevloerd.. had meer last van alle bijwerkingen dan van blaasontsteking zelf. Nooit meer voor mij! Wat een troep

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FURABID CAPSULE MGA 100MG

6 August 2018

De pijn verdwijnt al na een paar uur na eerste inname. Verder geen bijwerkingen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel