Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

24 May 2019

Ik dacht dat het niets deed, maar nu ik er noodgedwongen mee gestopt ben, merk ik meteen een verslechtering.Ik hoop dat het weer vergoed gaat worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

6 February 2019

Bij 30 Mg per dag kon ik de hele dag goed ui de voeten. Nu het medicijn niet meer vergoed word ben ik overgestapt op 4ap. Dit is minder maar met ook 30 Mg kan ik aardig mee overweg. Niet zo duur als Fampyra (zelf betalen)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

2 February 2019

Van 5 meter naar 5 kilometer lopen Helderder in hoofd Woordvoerder demonstratie 15 jan. met weinig moeite Veel meer energie en sneller herstel Evenwicht terug, kan weer fietsen Kan weer veilig autorijden Ik kan anderen helpen In plaats van hulp vragen elke keer Ik heb weer kwaliteit van leven

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

1 February 2019

Mijn ervaring met dit medicijn is dat mijn lopvermogen na het begin van het gebruik in 2016 niet of nauwelijks is afgenomen. Voor het begin ging mijn loopvermogen toch behoorlijk achteruit. toen ik rond de kerstdagen een paar dagen zo ziek was dat ik er alles weer uitkotste wat ik ook at dus incl de Fampyra kon ik na 1 dag al een stuk minder lopen. Dat is vooral lekker als je telkens naar het toilet moet en het dus niet meer haalt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Fampyra

31 January 2019

Ik voel me er beter bij, maar met name loop ik hier veel beter door . Zonder Fampyra zit ik bijna de hele dag op de stoel en loop alleen in huis. Met Fampyra kan ik zowel beter als meer en verder lopen. Ik kan niet zonder. Geen sociaal netwerk meer dan ????

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

30 January 2019

Mijn ervaring met Fampyra was goed! Tot dat het uit het basispakket werd gehaald. Nu loop ik trager en ben ik meer wankel. Ik ben voor 100% afgekeurd en heb geen geld om het te betalen. Ik wou dat ik er hard voor kon werken zodat ik het zelf kon betalen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

29 January 2019

Fampyra neem ik sinds oktober 2016. Het helpt me enorm met loopvermogen, o.a. doordat mijn been veel minder sleept. Deze verbetering was kort nadat ik met het medicijn begon ook aangetoond met de looptest die ik in het ziekenhuis kreeg. Met Fampyra lukt het me zelfs om traptreden soms zonder leuning omhoog te gaan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

28 January 2019

Dit medicijn helpt me antoonbaar bij de loopproblemen die ik door MS heb. Met name de pil die ik aan het einde van de middag neem, zorgt er na een paar uur voor dat ik makkelijker loop en een beter evenwicht heb. Voor mij is dit medicijn het verschil tussen slecht lopen (ik heb ten slotte MS), of helemaal niet meer lopen. Voor de pil die vroeg ik de ochtend neem, is het verschil wellicht minder zichtbaar: in de nacht loop ik natuurlijk niet rond en kan dus moeilijker meten wat het effect is voor en na de inname. Deze pil helpt zo goed dat ik sinds ik in oktober 2016 begon, geen enkele keer ben vergeten hem in te nemen. Ik heb hem te hard nodig!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

28 January 2019

In februari 2017 kon ik nog maar 300-400 m lopen voordat ik ging zwalken. Ik ging me oriƫnteren op een rollator. Die rollator bleek uiteindelijk niet nodig omdat ik vanaf maart 2017 kon meedoen aan een studie naar Fampyra. Begin april 2017, nadat ik drie weken Fampyra had gebruikt, liep ik (zonder hulpmiddelen!) de Duinenmars, dat was inclusief van en naar de bus bijna 8 km. Fampyra werkt waanzinnig goed voor mij.Het hoort gewoon vergoed te worden. Niet alleen voor mij maar voor alle gebruikers die er baat bij hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

28 January 2019

Kan niet meer zonder. Lopen gaat beter, ben een stuk stabieler. Positieve invloed op evenwicht, meer energie en ik kan beter tegen warmte in de zomermaanden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

27 January 2019

Minder stijf in mijn benen. Beter en verder lopen. Ik kan mijn voeten vegen, mijn benen optillen. Ik heb meer kracht in mijn benen en armen.Geen pijn meer in mijn Artrose handen tijdens Fampyra gebruik. Nu wel pijn!Meer energie!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

Eerste twee weken waren zwaar.. maar daarna verdween de mist in mijn hoofd. Loop ik weer normaal, ben ik veel minder vermoeid en kan de hele dag door zonder middagslaap, ook mijn cognitieve functies zijn verbeterd. Andere Ms gerelateerde klachten (spasmen, trillingen, slecht zicht, krampen etc)verdwenen en komen alleen als ik veel te veel gedaan heb. Ik kan weer lang (1,5u) met de hond lopen in de natuur, en op mijn werk heb ik promotie gemaakt. Dus ik draai meer uren. Ik kan weer langer auto rijden dus ik zie meer vrienden. Mijn kwaliteit van leven is gigantisch verbeterd. Ik krijg zelfs reactie van onbekende mensen die het verschil aan mij zien en dit tegen mij zeggen (buren bv) Zonder Fampyra is dit allemaal niet mogelijk!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA

26 January 2019

Sinds ik Fampyra gebruikte ging het lopen aanmerkelijk beter en kon ik ook weer eens staande een praatje maken!! Nu ik het niet meer krijg gaat het lopen achteruit en stilstaan wordt ook moeilijker (dove voeten - het gevoel dat ik de grond inzak). m.i.v 1 januari jongstleden wordt FAMPYRA voor 2000MSpatienten niet meer vergoed!

Fampyra

26 January 2019

De meest in het oog springende voordelen voor mij:1. Langer en stabieler lopen 2. Ik heb veel (veel!) meer energie.3. Fijne motoriek handen is stabieler. Voor mij houdt dat in dat ik beter en langer kan typen en bestek beter en langer kan vasthouden.4. Evenwicht is veel beter/stabieler.5. Het aantal baantjes lopen in het water is meetbaar van 10 naar 12 gegaan in 5 minuten, zwemjuf kon ogen niet geloven.Kortom alles wat ik doe gaat meer zonder moeite.

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

Ik kan veel beter lopen heb veel meer energie en kan me heel goed zelf redden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

ik kan weer zelfstandig douche ,weer lopen,doe zelfs 2x per week fisio fitness,eten koken enz. ben weer een beetje mens

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Fampyra

26 January 2019

Meer energie en iets beter lopen. Nu nog maar 1 ipv 2 pillen per dag (ivm helemaal moeten stoppen ivm geen vergoeding meer) en last van veel minder energie en 's nachts spasmen in benen ??

Fampyra

26 January 2019

Meer evenwicht, beter en langer lopen, beter slapen, verbeterde concentratie, meer energie

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

Ik kan weer volop wandelen. Heerlijk!!! voorheen zonder Fampyra kon ik nog geen 5 min lopen dan wilde ik alweer gaan zitten. Mijn energie level is ook weer stukke beter. Top medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

Door fampyra loop ik beter ,wat stabieler,wat langer ,heb meer energie,minder moe ,kan meer per dag ,bij inname van 2x per dag .super medicijn is het

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Fampyra

26 January 2019

Vermoeidheid verdwenen, beter uithoudingsvermogen. Langere afstanden kunnen lopen, hierdoor minder afhankelijk van anderen.

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

Beter lopen minder moe meer zin in het leven op zich omdat gewone dingen makkelijker gaan weer leven dus

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel