Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

Fentanyl

7 November 2019

Ik gebruik lange tijd Fentanyl Matrixpleister. Ik ben dankbaar dat het er is, pijn sloopt een mens. Ik heb één nare ervaring en dat is dat de werking en / of kwaliteit afhankelijk is van het merk van dit medicijn. Ik had een lange tijd vier verschillende merken pleisters. Mijn vrouw plakt de pleister altijd op mijn rug en ik weet de volgende dag welk merk pleister aangebracht is. Dat varieert van zeer slecht tot zeer goed. Mijn mening is dat dit niet mag, daar komt bij dat alle merken niet altijd leverbaar zijn.

FENTANYL MATRIX AUROBINDO PLEISTER 50MCG/ UUR

20 October 2019

mijn zoon van 15 heeft waarschijlijk een pleister om te proberen wat er gebeurt op de tong gelegd,de schouwarts heeft dat gevonden,want me zoon hebben we dood gevonden in zijn bedje wegens overdosis fentanyl

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Paracetamol 1000mg i.c.m. Oxicodon 15mg/ Oxycodon 5mg/ Lyrica150 mg/ Fentanyl 100ug / Acestylsallicylzuur 80mg/ Methadon 10

30 September 2019

Mijn ervaring is dat ik het gevoel heb dat ik meen dat ik moeilijk tot en met zeg maar als ik dan ala eerste zou maar dat hoeft niet maar het is maar dat er ook van op de hoogte ben ik nu dan toch rechts of links dragend?

FENTANYL TEVA PLEISTER 12MCG/ UUR

27 July 2019

2 pleisters van 12 per periode van 3 dagen voor artrose in de onderrug werkt goed ook al slikte ik nog dagelijks 4 tot 5 x 1000 mg. paracetamol erbij. Huisarts was daar niet blij mee. Is ook erg veel. Bijverschijnselen bij mij zijn depressiviteit (agressief) en nog wat vage verschijnselen die op de gebruiksaanwijzing staan (af en toe blauwe huid op mijn bovenbenen) Om van de paracetamol af te komen ben ik THC druppels gaan gebruiken. Geen CBD. Dat doet bij mij niets. Slik nu in elk geval geen paracetamol meer. Huisarts blij en ik ook :-) Hoop hierdoor ook zonder de pleisters verder te kunnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL SANDOZ MATRIXPLEISTER 37MCG/ UUR

16 June 2019

Mijn ervaring met deze sterkte zijn 80% tevredenheid.Maar de 72 uur is niet echt goed en dat ligt grotendeels aan de locatie van plakken van pleister. Op de borst maximaal 48 uur, op de rug aan de kant waar de pijn het sterkst is word onderin de rug (pijn zit in rechter boven bil(bekken)) werkt het wel 72 uur, links onder kort naast de ruggengraat ook goed maar op de schouderbladen is het minder ofwel bij staan en rechtop zitten is de pijn goed te voelen en kan ik na 30-45 min nauwelijks geen stap meer verzetten.Ik ga nu eerst naar Revalidatie als de oproep komt, mocht dit helpen mooi! Zo niet dan toch een stap hoger 50 micro gram hoewel liever niet.Nog dit Tramadol en pregabaline werken de werking van de fentanyl pleister tegen niet gebruiken dus, verder gebruik ik 2 X daags paracetamol 1000 mg een multi vitamine en in plaats van de apotheek ontlasting poeders Wapiti darmfunctie complex tabletten.en ik plak Leukamed douche pleisters met gaasje over de fentanyl pleister. De Apotheek verkocht mij 5 pleisters voor 11 euro terwijl de douche pleisters 50 stuks voor €14,95 kosten online.

FENTANYL MATRIX SANDOZ PLEISTER 25MCG/ UUR

10 March 2019

De sandoz pleisters laten heel snel los,ze helpen ook niet tegen de pijn.Omdat ze loslaten. Heb er ook uitslag van.die pleisters.jeuk. deze kunnen beter uit de handel laten. Ze doen toch hun werk niet.

FENTANYL MATRIX SANDOZ PLEISTER 12MCG/ UUR

25 July 2018

Deze pleister laat met enkele uren al los

FENTANYL MATRIX SANDOZ PLEISTER 12MCG/ UUR

FENTANYL MATRIX AUROBINDO PLEISTER 25MCG/ UUR

21 May 2018

Cognitieve achteruitgang, depri, onrustig, opgejaagd, moe en toename van pijnklachten

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL MATRIX SANDOZ PLEISTER 12MCG/ UUR

9 May 2018

Mijn moeder van 86 jaar gebruikt sinds een half jaar deze pijnpleister. Ze is snel moe en 9 kilo afgevallen. Sinds ze de pleister heeft is ze ook cognitief sterk achteruitgegaan en heeft geheugenproblemen. Voor ouderen is dit middel zelfs in de laagste dosis (waarom zijn er geen lagere dosis in de handel) veel te zwaar. Nooit aan beginnen!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL TEVA PLEISTER 12MCG/ UUR

20 March 2018

Hevige jeuk van de huid op voornamelijk de rug en onderbenen maar ook in iets mindere mate de buik en bovenarmen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL MATRIX RP PLEISTER 12MCG/ UUR

5 February 2018

Wegens osteoporose en 2 ingezakte wervels (48) fentanyl gekregen tot 62,5mg, dit was een ramp. Eetlust vedween en diverse andere dingen. Tot ik zelf tegen pijnpolie zei, zou een Tens apparaat misschien niet werken. Absurt dat je dat zelf moet aangeven, dit werkt bij mij zo goed samen met 12 mg fentanyl. Ik heb 6 maanden met pijn gelopen en zo goed als pijnloos, misschien is dit ook iets voor anderen. Veel succes.

NAPROXEN TEVA TABLET MSR 500MG Oxycodon 5 Mg 4/ per dag Fentanyl 50 Mg pleister enz

3 December 2017

En nog een aantal andere maar ben op het moment wel pijn vrij gelukkig heb tot nu toe geen last behalve ingescheurde lippen daar nu zalf voor gekregen

FENTANYL TEVA PLEISTER 100MCG/ UUR

29 November 2017

Elke vorm van morfine of morfineachtige medicijnen zijn voor veel mensen een raar idee of hebben impact... Welk merk verschilt ook zeer zeker. In mijn geval blijft niks anders plakken als het merk Teva. Sandoz e.d. waar een soort stoffen rand omheen zit val er al na een uur af... Plakken moet het goed stevig en dat 3 dagen lang, anders neemt ook natuurlijk de volledige stof niet op in de huid..de sterkte zit ook met name in de afmeting van het materiaal...hoe sterker hoe groter de pleister...dus als die maar voor de helft je huid raakt...logisch.. Maar ik schrok er van wat iemand hier schrijft...die plakte hem op het been...ABSOLUUT FOUT. De fentanylpleister moet altijd ten hoogte van het hart zitten en mag nooit in de hals geplakt worden....op andere plekken heeft geen zin. Het beste is dan de bovenarmen..binnenkanten en buitenkanten. Voor op de borstkas hoog of op de rug net onder de schouder..maar dat is voor de zelfplakker soms moeilijk. Evt daags van te voren beetje de huid scheren (bij de man) helpt. Met een watje en alcohol van te voren de plaats ontvetten helpt ook voor een betere hechting.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL MATRIX MYLAN PLEISTER 100MCG/ UUR

7 November 2017

Der ervaring wàs prima. omwille van vasculaire necrose ( heb 2 nieuwe knieën, 2 nieuwe heupen, 1 nieuwe schouder, elleboog en schouder 2 staan op het programma), 2 nieuwe longen en plasma blasten lymfeoom... kreeg ik 300ùg Fentanyl. MET tot 4 x 60 mg oxynorm bij doorbraakpijn. Dit werkte prima. Vorig jaar ben ik van de ene dag naar de andere overgestapt naar 200 ug, een maand later idem van 200 ùg naar 100ùg. 10 dagen geleden ben ik ook zo bot gestopt van 100ùg naar 0ùg. maar dat loopt behoorlijk moeilijk. Ik ben érg moe, slaap veel, voel me ellendig. Ik was beter geleidelijk gestopt. pff. Maar ik weet nu niet wat ik best doe: vb terug naar 50ùg en dan week/week afbouwen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Fentanyl pleisters Sandoz

30 September 2017

Laten veel te snel los, nu tegaderm pleisters er o erheen, maar ook deze rollen los,kreeg gister advies om het weekend aan te kijke en evt maandag bellen en een ander merk te vragen ipv Sandoz.

FENTANYL MATRIX SANDOZ PLEISTER 12MCG/ UUR

6 August 2017

Pleister laat los na douche waardoor ik te snel door mijn voorraad ben dit gebeurd alleen met de Sandoz pleister omdat hier zogenaamde beluchtingsgaatjes inzitten. Ik ben hier niet over te spreken. Al meerdere keren aangegeven bij de apotheek maar die kan er schijnbaar niks aan doen dus bij deze doe wat aan die plaklaag en zorg voor betere kwaliteit want dit is bagger.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL TEVA PLEISTER 25MCG/ UUR

21 July 2017

Helpt 20% tegen de pijn. Wederom bijwerkingen. Ook hier volgend de wet mag je na twee weken auto rijden. Arbodienst is hiermee akkoord ( lees bijsluiter.) Als je zelf last van dit medicijn en je het als rede opgeeft GEVAAR bij autorijden wordt dat door hun weggewuifd. Raar toch ??!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL TEVA PLEISTER 75MCG/ UUR

15 April 2017

Gebruikte daarnaast Oxycodon 6x30 plus Pregalabine 2x150 en Diclofenac 3x5 vanwege hernia..tijdens gebruik weinig serieuze klachten. afbouwen werd drana, echt verschrikkelijk..Pure HEL... 2 nachten opgenomen geweest weer in het zikenhuis ,week na de hernia operatie.. nu Thuis geestelijk en fysiek een wrak.heb nog weinig kunnen genieten van het feit dat ik van de hernia zelf af ben..deze week was veel zwaarder dan de 10 weken hernia

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL MATRIX CF PLEISTER 12MCG/ UUR

19 November 2016

Artrose aan beide knieën. Hiervoor buprenorfine 10 mcg/u in combinatie met zaldiar en extra paracetamol gebruikt. Maar mij huid ging kapot. Fentanyl pleisters veel fijner aangezien ik ze na 3 dagen kan vervangen en mijn huid niet zo geïrriteerd raakt. Gebruik nu minder zaldiar maar wel nog steeds naar behoefte aangevuld met paracetamol. Op stressvolle momenten heb ik last van pijn in mijn linkerborst en ik merk dat mijn hart af en toe een slagje overslaat. Mijn saturatiemeter, die ook de hartslag meet, maakt dat dan ook zichtbaar. Ik heb wel veel meer last van (chronische) vermoeidheid, ben soms paranoia, heb regelmatig zelfmoordgedachten - maar dat hoort wel een beetje bij mijn leven, nogal wat trauma's opgelopen. Ondanks de vermoeidheid dwing ik mezelf toch om zoveel mogelijk buitenshuis actief te zijn, iets wat zonder de pijnstilling absoluut niet zou kunnen. Zonder zaldiar en/of fentanyl ga ik me heel beroerd voelen en kan ik amper staan/lopen. Pijn is nog steeds aanwezig maar draaglijk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL MATRIX CF PLEISTER 50MCG/ UUR

7 November 2016

Na 10 jaren 3 x p.d. diclofenac 50 met opremazol te hebben gebruikt tegen de pijn van arthrose ben ik overgestapt op fentanyl pleisters van 12 naar 25 en nu 50. Ik moet eerlijk zeggen dat de diclofenac beter werkte. Ik merk ook niets van de bijwerkingen die ik door dit opiaat zou moeten ervaren. Het mag dan morfine zijn maar ik vind dit geen sterke pijnstiller. Ik heb nooit gerookt of gedronken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Fentanyl pleister actavis

21 September 2016

Vanwege chronische nierstenen en chronische clusterhoofdpijn is de 25 Fentanyl voor mij een goede pijnstiller om de pijn dragelijk te houden. Maar ik wil er zo zo graag vanaf. De laatste maanden merk ik dat mijn hartritme verontrustend is. Hartritme onregelmatig, soms onvolledige slag of de pols is heel zwak. Eerst dacht ik dat het aan mezelf lag maar mijn partner heeft nu ook een aantal keren gevoeld en is geschokt. Plus dat met slapen ik af en toe gewoon stop met ademen waarbij gelukkig mijn partner altijd gelijk wakker word en me een flinke por geeft. Vergeet een keer de pleister op tijd te vervangen en je weet niet meer waar je het zoeken moet. Onrustig, niet kunnen stilzitten en wat ik bij anderen ook al las is het alsof je het loodje gaat leggen. Vooral in de zomer zijn de pleisters een ramp. Je zweet en de pleisters gaan maar 2 dagen mee. De pleisters hebben me een redelijk normaal leven weten te geven waarin in redelijk kan functioneren ondanks de pijn en het aantal ziekenhuis opnames flink terug weten te dringen.

FENTANYL MATRIX APOTEX PLEISTER 12MCG/ UUR

Fentanyl 12 mg

16 May 2016

Bij gebtuik van de fentanyl pleister blijfen de letters er op staan zo ze zijn , de ervaring die ik ken verdwijnen de letters op de pleister , Bij mij dus niet dn ik heb nog heel veel pijn dit is de 2e pleister die ik nu heb geplakt daar voor had ik oxycodon tabl

FENTANYL MATRIX ACTAVIS PLEISTER 25MCG/ UUR

12 April 2016

Ongelooflijke klachten na het stoppen. Ik heb het maar kort gebruikt, maar loop nu al 4 dagen rond als een kip zonder kop en heb de hele dag het gevoel dat ik dood ga.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel