Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 3 resultaten gevonden.

GLICLAZIDE TABLET MGA 80MG

29 December 2008

Ik had al jaren diamicron. hierin zitten per strip 3 tabletten naast elkaar voor 1 dag. Gliclazide zitten verpakt voor 1 x 2 per dag op de strips en een als extra dag. Dius is verwarrend i en moeilijk goed bij te houden. Gliclazide wordt toch bijna altijd 3 x daags genomen. dus zou de strip ook hieraan moeten voldoen. Ook de tablet voor de extra dag moet ik die dan weggooiien ( goed voor de omzet )

GLICLAZIDE TABLET MGA 80MG

11 October 2004

Tot voor kort kreeg ik deze medicijnen aangeleverd in een wit doosje met oranje hoekje onder de naam gliclazide 80. De nieuwste aflevering ontving ik een wit doosje met paars hoekje en de naam Cliclazide Sandoz 80. Volgens de apotheker komt dat omdat de oorspronkelijke producent is overgenomen door Sandoz. Toch vind ik het merkwaardig dat dan in de naam van het medicijn plotseling de toevoeging Sandoz verschijnt. Klopt de bewering van de apotheker of is hier sprake van een andere producent? Deze vraag temeer omdat ik voor een ander medicijn (selektine) plotseling een alternatief (goedkoper?) medicijn kreeg. Kortom ik heb het gevoel dat mijn apotheker op een andere leverancier is overgestapt waardoor ik nu parallel-medicijnen krijg. Op zich geen bezwaar maar dan wel graag vooraf bericht. Zoals aangegeven: Is dit wel hetzelfde medicijn of is het goedkoper. Uit de facturering blijkt dit niet.

GLICLAZIDE TABLET MGA 80MG

9 September 2004

ik vind de tablet nog helemaal heel terug in mijn ontlasting en vraag mij af of hij dan wel gewerkt heeft, de apotheker kon mij hier niks over zeggen.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel