Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 17 resultaten gevonden.

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

8 September 2021

Van het merk Takeda, daar ben ik nu helemaal van aan het opknappen. Ben nog steeds in herstelfase. En heb mij in jaren niet zo goed gevoeld. En dat alleen maar door één injectie per 72 uur. Had ik dit maar jaren eerder ontdekt, dat ik een vitamine B12 tekort heb. Zoveel ellende gehad jaaaarren lang. Alleen nu heb ik elke 3 maanden woorden met de apotheek, omdat zij mij een ander merk willen aansmeren waar benzylalcohol inzit en wat dus meer bijwerkingen geeft en wat bij veelvuldig gebruik kan ophopen in je lijf. En dat maakt mij elke 3 mnd erg boos, dat je moet vechten voor wat jij weet wat goed voor jouw is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

8 August 2019

In eerste instantie kreeg ik (veel) te weinig injecties, waardoor ik geen verbetering voelde. Vanwege afbouw daarna verslechterde mijn gezondheid nog meer. Nu al lange tijd (>1 jaar) zeer agressief behandeld met dit medicijn en krijg ik langzaam mijn leven terug al zijn er nog altijd veel neurologische klachten en ben ik nog altijd een oud vrouwtje i.p.v. een jonge moeder. De ernst van de ziekte wordt onderschat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

19 February 2019

Was heel erg moe, sleepte me uit bed. Kwam bij de neuroloog terecht voor mijn rug. Moest klachten beschrijven. Het op watten lopen hoorde niet bij die klachten, al heel lang mijn voorraadje uit mijn lijf opgebruikt. Heel veel spuiten de eerste weken. Ik spuit zelf, was ooit verpleegkundige. Alle neurologische klachten zijn verdwenen. Wazig zien spierzwakte noem maar op. Ik maak geen intrinsic factor meer aan. Ik ben bang dat ik er de rest van mijn leven aan vast zit. Maar er zijn ergere dingen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

1 June 2017

Bijwerkingen: Harde droge bultjes op de zijkant van mijn armen en op mijn boven benen. Droge huid. Gewichtstoename. Zware en prikkelend gevoel in de benen. ook heb ik nooit het gevoel gehad dat het hielp. Terwijl mijn waarde echt te laag was. Na het stoppen van de injecties, trokken deze bijwerkingen weg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

7 August 2016

Hydrocobamine b12 injecties merk TAKEDA, start 10 injecties a 2x per week, bevalt goed, geen acneklachten, huid irritaties. Moet doorgaan met hetzelfde merk TAKEDA, blijkt dat dit niet meer leverbaar is, overgenomen door merk Atlanta. Als je op google zoekt, vind je niets over het merk Atlanta, wat betreft info-hulpstoffen etc.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

2 August 2016

Klachten over capsules Hydrocobamine 1000 microgram oplossing injectie 2 ml van het merk Takeda: de werking van deze ampullen is sinds eind juli 2016 niet goed. De neurologische klachten, tintelende handen, voeten, tong en ledematen zijn teruggekomen. Malaisegevoel. Drie patienten hebben onafhankelijk van elkaar in een huisartspraktijk hierover geklaagd binnen een week.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

19 June 2016

Een goed werkend medicijn wat als injectie in de bil wordt gespoten door de arts bij een vitamine B12 te kort. Een goede opstart van 2x per week een injectie zeker 5 weken is heel belangrijk. Erna bij neurologische klachten 2x per week 2 jaar lang blijven injecteren. Nooit zomaar stoppen met injecteren als de oorzaak niet is gevonden. Wat niet in de bijsluiter staat is dat er beginnersveregering ontstaat wanneer men begint met injecteren. Dit wil zeggen dat de klachten in het begin vergeren. Het maakt wel degelijk uit als de injecties niet in vaste regelmaat gegeven worden. Zie stichtingb12tekort.nl voor verdere info.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

31 May 2016

5-6 jaar geleden begonnen, nooit problemen mee gehad. Als er al een probleem was, lag dat meer aan de huisarts die niet zoveel wist van B12-deficiëntie en een "kuur"voorschreef van 10 injecties bij een serum van 71 en toe weer bloed liet prikken, mijn serum was hoog, dus ik kon wel stoppen met injecties, vond de huisarts. Uiteindelijk toch met informatie van internet naar de huisarts gestapt en die had zich inmiddels ook verdiept in de materie. Toen is de behandeling voortgezet. Ik laat een keer per maand injectie zetten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

HYDROXOCOBALAMINE HCL CF INJVLST 500MCG/ ML AMP 2ML

22 September 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

19 April 2012

Vanwege leveringsproblemen van het merk Nycomed, was ik genoodzaakt om te injecteren met Centrafarm. Na 1 injectie van het merk Centrafarm ben ik binnen 1 dag beangstigend snel achteruit gegaan (volledig krachtverlies armen en benen met daarbij ondraaglijke pijn in mijn rechter been), waardoor ik nogmaals een injectie geplaatst heb van het merk Nycomed (had nog 1 ampul op reserve) Binnen een paar minuten kreeg ik weer een beetje kracht terug. Ondervind nog steeds de gevolgen ervan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

29 October 2009

vermoeidheid en misselijkheid, versnelde hartslag, verhoogde bloeddruk, gevoel van ziek zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

28 March 2007

Mijn arts heeft het me voorgeschreven, het bleek nog te helpen ook. Maar toch zag hij er ineens na enkele injecties niets meer in en stopte de behandeling. En dat terwijl dit het eerste medicijn was in 2 jaar tijd dat hielp. Ik ben van mening dat artsen er te weinig vanaf weten, dat ze te weinig injecties per periode geven en te snel de behandeling stopzetten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

17 September 2006

sinds ik dit medicijn gebruik heb ik last van puistjes en pukkels

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

15 September 2006

Het medicijn wordt dikwijls in een te lage frequentie voorgeschreven door artsen, waardoor mensen jarenlang onnodig met klachten blijven doorlopen terwijl dit niet nodig is ( zoals blijvende neurologische schade, depressie etc.) Wel staat er in het farmaco therapeutisch kompas en in de bijsluiter vermeld dat bij neurologische klachten mensen 1x per week gedurende 2 jaar een injectie met 2ml intramasculair dienen te krijgen en gedurende het hele leven behandeling nodig is. Helaas is dat onvoldoende want artsen denken vaak dat 1x per 2 maand meer dan genoeg is met alle risicos van dien. Graag hiervoor uw aandacht. Voor casussen verwijs ik u graag naar http://www.b12tekort.nl

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCOBAMINE INJVLST 500MCG/ ML AMPUL 2ML

7 May 2004

bij de eerste 2 injecties ontzettende jeuk over het hele lijf tot ongeveer 1 uur na injectering

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel