Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

17 June 2022

Heb de inplannon nu al 3 jaar ingehad en is er inmiddels uit. Toen ik hem inhad werd ik niet ongesteld alleen tijdens de seks weinig gevoel in me geslachtsorgaan, mijn vriendje zegt dat mijn vagina kapot is waarschijnlijk door het hormoon wat de implanon in mijn lichaam stopt. Inmiddels heb ik hem laten verwijderen en heb de weken erna erg veel pijn aan m’n buik, duizeligheid en regelmatig hoofdpijn. Je hoort weinig over wat mogelijke effecten kunnen zijn. Misschien voel je je soms op een bepaalde manier of werkt je lichaam anders zonder dat je doorhebt dat het van de implanon komt. Geef mij maar puur natuur.

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

18 April 2022

Ik heb nu inmiddels voor de 2e keer een implanon, dus in totaal al meer dan 4 jaar. Ik roep al maanden dat hij eruit moet, maar ik weet niet zo goed wat een fijn alternatief is. Ik weet alleen dat ik me nog nooit zo goed heb gevoeld als toen ik geen anticonceptie gebruikte. Ik voel me de laatste tijd down en mat, moet veel huilen en heb echt het idee dat het door mijn hormonen komt. Zijn er nog meer mensen met deze ervaring en het idee dat het door de implanon komt?

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

22 April 2020

Ik ben gelukkig nooit zwanger geworden. Heb het ding al te lang in mn arm zitten. Ze kunnen het niet meer terug vinden. Moet nu een röntgen foto maken en dan zien waar die zit zo dat ze het er uit kunnen halen. Ik kies tegenwoordig voor een jasje er omheen. En laat mij maar lekker ongesteld worden. Dan weet ik in ieder geval dat alles down under werkt zo als het hoort.

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

17 August 2019

Ik heb het implantaat nu ongeveer 4, 5 jaar na aanraden van mijn gynaecoloog. Ze is er zelf erg tevreden over en zei dat je alleen wat vocht vast kunt houden. Ik ben zeer tevreden over het feit dat ik niet meer ongesteld word en dat mijn acne weg is gegaan. Ik heb nu mijn derde implantaat en de laatste jaren ben ik van een blij ei naar een in zichzelf gekeerd persoon geworden. Ik wil niks, doe niks, durf niks en ben zeer angstig. Ik weet niet of het een depressie is of omdat ik zo ontzettend ben aangekomen, 25 kilo, dat mijn eetstoornis, die ik al heel lang heb maar nu echt heel erg is ontwikkeld, mij ervan weerhoudt om dingen te ondernemen. Ik voel me mat en kan niet genieten van het leven. Ook heb ik dikke enkels en vingers door vocht terwijl ik genoeg drink op een dag. Hoofdpijn, spierpijn, lage rug pijn en stemmingswisselingen. Ik heb een afspraak gemaakt bij de gynaecoloog om het eruit te halen en hopelijk krijg ik m'n leven weer een beetje terug. Als ze dit had gezegd voordat het geplaatst werd dan had ik het nooit gedaan.

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

3 April 2018

Al meer dan 10 jaar implanon. Nooit meer ongesteld en heb geen herkenbare bijwerkingen. De eerste 3 jaar kwamen in het laatste half jaar op onverwachte momenten bloedingen, tjes, moet ik zeggen. Daarna gebeurde dit nauwelijks meer. Het er uit halen is altijd ff goed samenwerken met de arts, want dan zit ie goed verkleefd in arm maar dat is niets bijzonders. Ik zou niet meer anders willen. zie al op tegen het moment dat ie een keer niet meer vervangen mag worden ivm overgang of zo.....geen idee.

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

27 October 2017

Ik ben erg verbaasd over de vele negatieve/ teleurstellende ervaringen. Dat is zonde! Ik heb implanon nu 6 jaar, ik vervang om de 2 jaar (hoog bmi moet je hem om de 2 jaar vervangen volgens huisarts). Ik ben er ontzettend blij mee. Ik ben begonnen omdat ik tijdens mijn pil zwanger werd.. Dat was dus niet sterk genoeg helaas. (wel een prachtige zoon aan over gehouden haha).Dit leek ons een goede oplossing aangezien ik geen dingen in mijn baarmoeder wil hebben zoals spiraaltjes etc. Plaatsen ging makkelijk. Nu ook al 3x vervangen (vandaag nog). Ging super goed. Af en toe was de implanon wat lastig te voelen maar alle keren in 1x goed gegaan, en met een beetje porren ook weer prima eruit gegaan :) Weinig tot geen bijwerkingen. Ik voel me prima, ben wel eens ongesteld maar het stelt weinig voor (vroeger had ik echt hele erge pijn sommige dagen) en je hoeft er totaal niet naar om te kijken of aan te denken. Ik vind het de ideale oplossing.

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

24 September 2017

Heb mijn implanon nu 2 a 3 maanden. Heb alleen maar heel erg veel huil buien en stemmingswisselingen. Menstruatie krampen maar geen bloed en veel jeuk daar beneden. Verder laat van acne gekregen. Wil hem snel weer laten verwijderen. Ik dacht dat het een prima ding was maar bij mij werkt hrt niet helemaal top. Vriendin bedeelde dit aan. Zij heeft nergens last van.

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

3 May 2017

Eerste Implanon beviel goed, wel in het laatste 1/2 jaar weer ongesteld maar wel regelmatig. Daarom na 3 jaar vervangen. Het vervangen was niet simpel maar geen pijn gehad. Viel reuze mee, zag er wel een beetje tegenop. Nu nog 8 maanden te gaan en vloei al ruim 2 weken, rood-bruinige afscheiding. Het vervelende is dat ik ook weer kramp kreeg en flauw ben gevallen. Daarvoor ook al erg onregelmatig vloeien. Zit mogelijk ook in de overgang, dus tja wat is wijsheid. Laat het voorlopig zitten en zal in overleg met de huisarts kijken wat raadzaam is. Heb nl zonder anticonceptie veel klachten van de menstruatie (pijn en flauwvallen) dus het op zijn beloop laten is voor mij geen optie. Het bevalt me in ieder geval beter dan het Mirena spiraal.

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

7 March 2017

Ik heb hem een halfjaar terug laten zetten en ben iedere dag flink ongesteld en heb daardoor erg last van me onderbuik. Ben er eigenlijk wel klaar mee zelfs na verschillende medicaties is het niet gestopt! Wat kan ik er aan doen?

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

30 January 2017

Heb de implanon sinds november en ben sinds die tijd om de week ongesteld. En dan ook echt erg ongesteld met hele erge buikpijn. Is dit normaal?

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

25 January 2017

Ik ben 16 jaar en heb het buisje vanaf eind juni, sindsdien heel onregelmatig ongesteld en het bloed is heel vaak een beetje bruinachtig. Soms 4x in de maand en soms 1 maand niet. Ik heb heel erg stemmingswisselingen, ik voel me heel vaak depressief en ben vaak heel lang verdrietig.

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

17 January 2017

Ik heb nu al 2,5 jaar mijn inplanon. Nu in het laatste half jaar heb ik continu bloedingen die variëren tot een maand en soms langer. Ik heb de afgelopen twee jaar helemaal geen bloedingen gehad. Dus mijn mening is een beetje verdeeld.

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

8 January 2017

Heb sinds eind november de implanon. Sindsdien heel de tijd ongesteld. Soms weinig oud bloed. Maar vandaag heel veel rood bloed, heel lichtrood. Gynaecoloog zegt dat het normaal is maar ik weet het niet. Alles zat eronder: mijn benen en de vloer, wc, alles zat eronder. Ik weet niet of dit normaal is. Maar k maak me wel wat zorgen. Ik ga morgen de dokter bellen om te kijken wat er aan de hand is. Meer mensen met implanon zo lang bloedverlies?

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

5 January 2017

Heb nu bijna een jaar implanon, zeer tevreden! Was in de eerste maanden erg lang, maar heel licht ongesteld: ongeveer 8 dagen, dat iedere 6 weken. Maar na ongeveer een halfjaar niet meer ongesteld geworden en heb geen last van bijwerkingen. Wel soms gek gevoel in mijn bovenarm, alsof het staafje op een zenuw ligt, echter dat schud ik zo weer weg. Heerlijk om nergens aan te hoeven denken.

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

22 August 2016

Ik had de inplanon omdat ik dacht dat is handig geen prikpil meer. Maar helaas na een jaar kreeg ik jeukklachten bij mijn vagina. Het was een schimmelinfectie. Twee maanden later was dat over maar de jeuk bleef aanhouden, een soa test gedaan en had geen soa. Maar de jeuk bleef maar en nu 2 a 3 jaar later heb ik nog steeds heftige jeuk bij mijn vagina en de dokters weten niet wat het is omdat ze hier niet veel klachten over hebben gekregen. Dus voor mij nooit meer een inplanon.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

29 July 2016

Vorige week Implanon nummer zes gekregen. Ik zou niet anders meer willen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

19 July 2016

Eerste 2 maanden was prima. Daarna van begin januari tot eind mei aan 1 stuk door ongesteld geweest. Tabletten gekregen om menstruatie te stoppen. Dit werkte voor 3 weken. En nu weer bezig met week 5 van het ongesteld zijn. Vrijdag een afspraak met de huisarts om de implanon weer te laten verwijderen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

12 July 2016

Eerste 2,5 jaar nergens last van gehad, af en toe een wat jeukend bultje, maar ben er niet zeker van dat dit door implanon komt. Plaatsing ook zonder verdoving erg goed te doen en is zo voorbij. Verder lange tijd niet ongesteld geweest (zo handig) en ik ervaar minder bijwerkingen dan met de pil. Nu bijna tijd voor vervanging.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

11 July 2016

10 weken geleden implanon laten zetten. Eerste maand ging prima daarna ernstige pijn in eierstokken en blaas en bekken. Veel afscheiding en urineverlies ,om de haverklap naar de wc. Branderig gevoel bij plassen. Druk op de blaas. Bloed in urine. Soa test negatief. Schone urine (behalve bloed). Zwangerschapstest negatief. Binnenkort echo en als er niets is laat ik de inplanon verwijderen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

31 May 2016

De eerste week last van stemmingswisselingen, lange tijd bijna niet ongesteld geweest tegen het einde van de werking onregelmatig ongesteld. Ben er blij mee alleen wel bang voor het eruit snijden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

21 May 2016

4 maanden ingehad en heel snel eruit gehaald. Bijwerkingen gekregen onder andere de stemmingswisselingen. Voor mij ben ik blij dat hij eruit is, mijn lichaam is nu een heel stuk rustiger, dus voor mij geen implanon meer. Nu hij eruit is komt alleen mijn cyclus nog niet lekker op gang dus ben benieuwd wanneer dit ook weer normaal word dan ben ik helemaal blij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

20 May 2016

Mijn lichaam stoot de implanon af. Ik heb in het begin een ontsteking erop gehad. Volgens huisarts kan dit geen kwaad. Nu met regelmaat vuurrood en een bult (dan is het ook pijnlijk ) erop. Volgens huisarts is de werking goed. Heeft iemand hier ervaring mee en wat kan ik er tegen doen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

4 May 2016

Ik heb de Implanon nu 2 jaar en 3 maanden. De eerste 2 jaar vond ik super. Bijna niet ongesteld en je hoeft nergens naar om te kijken. Enige nadeel; zeer pijnlijke en opgezwollen borsten voor en tijdens de menstruatie. Helaas is het nu anders; ik voel me al een tijdje duister en vlak. Erg emotioneel en geïrriteerd. Ook ben ik 5 kilo aangekomen. Ik laat hem binnenkort verwijderen. Ik vind het lastig om deze anticonceptie iemand aan te raden; iedereen reageert immers anders op hormonen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

3 May 2016

Nergens last van gehad, ook niet tijdens het zetten van deze implanon. Ik heb deze nu 7 maanden en wordt niet meer ongesteld. Kortom de perfecte anticonceptie voor mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

19 April 2016

Na 10 jaar de pil te hebben gebruikt, overgegaan op de implanon omdat ik steeds last had van tussentijdse bloedingen. De eerste 5 maanden niet ongesteld geweest, maar nu al 2 weken achter elkaar ongesteld. In het begin ook meer last van hoofdpijn en verder heb ik weer meer last van puistjes gekregen (zelfs op mijn rug wat ik nooit had). Libido is ook zeer laag, maar had ik ook al met de pil. Op zich een fijne anticonceptie, maar wel met bijwerkingen helaas.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel