Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

30 November 2018

Ik vrouw (36) ben zeer tevreden over de Implanon. Ik heb hem nu 6 maanden. Menstruatie is sinds het zetten gelijk weggebleven. Ik heb de implanon niet alleen genomen vanwege de anticonceptie, maar voornamelijk om mijn hormonen in balans te brengen. Mijn PMS klachten werden steeds groter en ik had veel last van stress en uiteindelijk een Bijnieruitputting. Een van de meest voorkomende symptomen van een bijnieruitputting is een progesteron tekort. (een progesteron tekort kan leiden to o.a. minder energie en geirriteerdheid) De Implanon bestaat voornamelijk uit progesteron ik merk daar nu echt een positief verschil door.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

18 November 2018

Ik was heel tevreden over de implanon geen last En pijn meer alleen een beetje gevoelige borsten maar verder alleen maar voor delen werd bijna niet meer ongesteld en had geen bij werkingen ik was heel blij met de implanon

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

8 November 2018

Ik kreeg eczeem van de Implanon. De hormonen waren niet positief op mijn lichaam en veroorzaakte acné en stemmingswisselingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

8 November 2018

Sinds juni zit de implanon in mijn arm. In het begin was ik mega blij, geen pijn, geen ongesteldheid maar vanaf 2 maanden erna ben ik het nu nog steeds elke dag. Ineens overal puistjes. Vreselijke rugpijn en buikkrampen. Ook met werken merk ik steekjes in mijn arm op de plek waar het staafje zit. Ook heb ik zeer neerslachtige klachten. Mijn vriend dreigt hem er uit te trekken. Maar ik zelf wil het toch nog een maandje proberen. Misschien is het gewenning. Tot zo ver; vre se lijk. Het liefst terug naar mijn lichte pil.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

11 September 2018

Ik heb in Januari 2018 de implanon laten zetten. Direct merkte ik al dat er gelijk acne ontstond op mijn Decolleté, rug en gezicht. Ik de hoop dat dit na de eerste 3 maanden over zou gaan de implanon laten zitten maar naarmate ik deze langer had,had ik niet alleen last van acne maar ook rugpijn, onverklaarbare gewrichtpijnen in handen en voeten en vreselijke Stemmig wisselingen en daardoor ook in en depressie geraakt... voor de gewrichtspijnen bij een reumatoloog geweest maar er was geen verklaring voor. Nu ben ik inmiddels 2maanden van de implanon af en ik voel me beter, acne is weg en de gewrichtpijnen zijn tot een minimum beperkt. Ik ben weer teruggegaan naar de pil! Absoluut geen implanon voor mij meer...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

16 August 2018

ik heb mijn implanon nu 3 jaar en geen spijt van soms een bloeding binnen kort een nieuwe.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

20 June 2018

Ik heb de implanon iets langer dan een jaar. In het begin was ik er blij mee mijn lichaam moest nog wel wennen en mijn cyclus ook na een maand of 2 werd ik niet meer ongesteld na een paar maanden begon het een beetje te "schommelen" de afgelopen 3 maanddn werd ik elke 2 weken ongesteld en sinds 1 maand is dat elke week maar op dit moment ben ik al een week ongesteld met ontzettend veel buikkramp mijn normale duur van menstruatie was altijd 4 dagen en 1 daarvan last van buikramp alles word dus eigenlijk steeds erger Ik raad het zeker niet aan ik begrijp dat het ideaal is als het wel werkt zoals word beloofd Ook een min punt vind ik dat je hem kan voelen als je bijvoorbeeld je onderarm ergens op steunt dat je hem kan voelen GEEN AANRADER!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

12 June 2018

Ik heb hem nu 2,5 jaar en heb er geen moment spijt van gehad. Niet meer ongesteld geweest en geen last gehad van bij werkingen. Groot voordeel is dat je er 3 jaar lang niet aan hoef te denken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

17 April 2018

Ik heb de implanon nu 6 jaar. Inmiddels dus 2 achter elkaar gehad. En ik ben er ontzettend blij mee! Toen de eerste er uit moest ging het wat moeilijk, maar nooit geen spijt van gehad!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

10 April 2018

In februari heb ik de implanon laten inbrengen in mijn linkerarm. Dit ging vrij snel en pijnloos. Helaas had ik vrij snel last van bijwerkingen. Ik voelde me duizelig,had veel last van mijn buik na het eten. Ik begon ook op een gegeven moment over te geven. Naarmate de implanon langer in mijn arm was des te meer ik last kreeg van meer bijwerkingen. Ik kreeg last van spotting wat overging tot weken menstruatie. Vervolgens huiduitslag overal op mijn lichaam. Naast dat heb ik veel last van moodswings. Ik kan hierdoor heel agressief en terughoudend zijn. Voorheen behoorlijk gelukkig nu last van depressie. Ik laat daarom ook zsm de implanon bij mij verwijderd. Ik heb het echter maar een 1,5 maand gehad, maar met alle bijwerkingen lijkt het een eeuwigheid. Voor mij de implanon een nachtmerrie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

22 February 2018

Ik ben nu weer heel blij met de implanon! Heb hem september 2017 weer laten vervangen... tenminste dat was de bedoeling.. gynaecoloog kreeg hem er niet uit omdat hij in mijn zenuwbanen en pezen was gegroeid..ik was verdoofd maar toen hij ging proberen te trekken ging ik door de grond! Deze durf ik er niet uit te halen zei hij...ik zet een nieuwe en met de oude moet je naar afdeling chirurgie. Nou maand later werd deze verwijderd door de chirurg... lelijk litteken aan overgehouden en nu hopen dat de volgende er iets makkelijk uitgaatt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

2 December 2017

Ik heb hem nu 3 jaar in 2018 moet ik hem vervangen maar ben nu al ongesteld geworden sinds donderdag middag heb maandag een afspraak bij de dokter denk dat ik een nieuwe nodig heb

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

13 August 2017

Ik heb op dit moment de derde implanon op een rij. In 7 jaar tijd misschien drie keer ongesteld geweest. Wel wat last van acne maar ik heb mijn eerste implanon genomen toen ik net 17 was, dus weet niet of het daar aan ligt. Ik was altijd heel heftig ongesteld en slikte daarom de pil altijd een halfjaar door op advies van de huisarts, maar in overleg voor de implanon gekozen. Eerste staafje ging erin, beetje beurs maar geen problemen. Bij het vervangen werd ik heel flauw en zelfs bijna flauwgevallen, overgegeven, maar ik had niet goed gegeten (Wel doen dus!). Daarna is die implanon gaan zwerven. Toen deze vervangen moest worden bij huisarts, gyneacoloog en chirurg geweest. (Hij was foetsie, waarschijnlijk onder mijn bicep geschoten). In overleg met gyneacoloog besloten dat we hem laten zitten, kan toch geen kwaad. De tweede was te diep gezet en is daardoor wat gaan zwerven. Die er nu in zit is misschien 1.5 cm verschoven maar lijkt nu wel te blijven zitten. Voor mij geen andere anticonceptie, ben er zeer tevreden over.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

13 March 2017

Oh wat was ik blij en hoopte ik op een goede werking van de implanon, had me goed ingelezen en toch hiervoor gekozen. Ik was altijd heel licht ongesteld en had goede hoop dat ik met de implanon ervan af zou zijn. Van de pil werd ik niet vrolijk en wilde na jaren eens wat anders. Inbrengen ging zonder problemen, in maart 2016 eerste een maandje beetje bloeden en daarna stopte alles tot afgelopen december. Tot nu (maart 2017) en bloed nog steeds, vanmiddag gaat het staafje eruit, helaas baal ik, maar dit is ook niets, 3 maanden non-stop bloedverlies van 1 dag weinig en alleen met afvegen tot in 1 keer weer heel veel, super balen en nu geen anticonceptie meer voor mij, gaan condooms worden of de knip erin.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

10 November 2016

4 maanden geleden laten zetten. Deed wat pijn bij het plaatsen, maar was door een stagaire gedaan dus misschien ligt het daaraan. Was ook haar eerste keer. Geen na pijn, alleen gevoelig en grote blauwe plek. 2 keer wat spotting, duurde iets langer dan een week. Heb vaak last van lichte krampjes (vooral in de ochtend als ik wakker word). Verder geen last daarvan, ook (bijna) geen bijwerkingen tot nu toe.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

11 October 2015

Ik heb nu een jaar het implanonstaafje, de eerste tijd beviel het prima, om de twee maanden een bloeding van 4 dagen en geen buikpijn meer. Maar nu de laatste 2 maanden om de week een bloeding, dan een week niet en dan weer een bloeding, dus binnen 2 maanden 4 keer ongesteld geweest en ook niet een klein beetje. Ik overweeg het te laten verwijderen, hoewel mijn buikpijnklachten totaal verdwenen zijn door het implanon. Wel heb ik af en toe pijnlijke borsten en een cupmaat groter daardoor om de week , het jojo-ed mee met de menstruatie. De huisarts had me al aangegeven dat het niet altijd vlekkeloos verloopt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

17 May 2015

Toename gewicht (in een jaar tijd ongeveer 10 kilo), veel puistjes gekregen en een hele vette huid. De eerste 6 maanden niet gemenstrueerd maar de laatste weken erg onregelmatige bloedingen. Ook heb ik af en toe een dikke galbult op de plek waar de implanon geplaatst is dit gaat gepaard met helse jeuk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

18 March 2015

Ik ben al heel lang niet ongesteld geworden gelukkig, maar ben alleen bang. Mensen zeggen namelijk dat de kans op zwangerschap minder is. Klopt dat?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

15 March 2015

Veel hoofdpijn. Veel bloedverlies. Na vijf maand uit ellende weer laten verwijderen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

10 March 2015

Fijn om niet steeds te hoeven denken aan anticonceptie, maar menstruatie kwam gewoon elke maand en heftiger naarmate de einddatum van implantaat kwam.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

2 January 2015

De eerste 10 maanden na het inbrengen non-stop bloedverlies gehad. Geen buikpijn en andere klachten. Wel veel last van pijnlijke borsten. Na die 10 maand een soort van cyclus gehad. Om de 28 dagen 9 dagen bloedverlies met pijn en krampen. Nu sinds 3 maand om de 7 a 8 dagen zo'n 4 tot 9 dagen bloedverlies wederom met veel pijn en krampen. Ik laat het staafje zeer binnenkort verwijderen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

12 September 2014

Implanon geplaatst, ben nu een week verder en mijn hele gezicht is bond en ineens acne. Als dit niet minder wordt of over gaat laat ik implanon snel verwijderen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

9 August 2014

Ik heb nu mijn 2de staafje en het is wel een gedoe om hem er uit te krijgen maar ik zou niet meer zonder willen. Zo makkelijk kan nooit wat vergeten om in te nemen en je bent altijd veilig. Ik heb nooit meer bloedverlies dus sta nooit voor een verrassing. Top uitvinding!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

4 June 2014

Ik gebruik de Implanon nu 1 jaar en ben er redelijk tevreden over.. Het houdt de zwangerschap weg.. Maar vaak heb ik jeuk of een drukkende pijn op de plek waar het staafje zit.. Ben wel nog maar 1 keer in het half jaar ongesteld, maar dan wel super heftig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

3 May 2014

ik heb er 2 jaar weinig last van gehad, af en toe kleine bloedingen maar dit was max 3 dagen en zeer weinig. Na 2.5 jaar om de 3 maanden kreeg ik 4a5 weken bloedingen. Ik heb toen een nieuwe laten zetten maar het bleef om de 3 maanden komen. Heb het er uit laten halen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel