Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

15 March 2020

Het laten zetten ging prima en pijnloos, alleen de week erna beetje vreemd gevoel op de plek waar het zit. Eerste twee maanden niet ongesteld geweest. Maar nu ben ik minstens drie weken per keer ongesteld, dan anderhalf/twee weken niet, om vervolgens weer drie/vier weken ongesteld te zijn. Daarnaast ook dagelijks hoofdpijn en duizig. Ik heb de implanon nu ruim zes maanden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

7 February 2020

Ik ben redelijk tevreden, Alhoewel ik nu 2 weken achter elkaar ongesteld ben een beetje. Dit pas na 10 maanden niet ongesteld geweest te zijn. En het voelt alsof ik de hele wereld haat maar dat heb ik altijd als het rode kruis komt aanzetten. Ik heb het idee dat de hormonen wel erger zijn bij mij maar dat is ook alleen met ongesteldheid. Eromheen gaat het wel.Het plaatsen deed mijn huisarts super lief en begripvol dus dat is een aanrader. Deed geen pijn in me arm alleen een beetje stijf dat is alles. Ik was wat zwaarder waardoor het advies 2 jaar werd nu ben ik behoorlijk afgevallen met implanon! Dus misschien kan hij langer blijven zitten of de hormoon speling van nu komt ook omdat me lichaam continue moet aanpassen natuurlijk. De pil is waardeloos en de prikpil nee bedankt daar krijg je een overdosis aan hormonen bij en een spiraaltje is gewoon simpel weg doodeng. Dus de implanon is zeker wel een aanrader.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

23 January 2020

Vandaag voor de 5e keer laten zetten. Dus gebruik sinds 10 jaar de implanon. Persoonlijk kan ik niet zo goed tegen teveel hormonen en ben daarnaast een super chaoot. Om de 2 jaar laat ik deze vervangen en de enige bijwerkingen waar ik tegenaan loop is wat onregelmatiger ongesteld. Dus niet meer op een vaste dag kan wat verschillen.. en veel korter ongesteld dan eerder.. dus een bijwerking die ik voor lief neem aangezien ik verder nergens over hoef na te denken... echt n aanrader!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

21 January 2020

Zeer tevreden, wordt geplaatst onder verdoving, enkel de prik daarvan kan vervelend zijn. Verder helemaal tevreden over de implanon.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

19 January 2020

In okt 2019 een implanon laten plaatsen. Erg pijnlijk tijdens en vooral na het plaatsen en hele blauwe arm wat zeker een maand heeft geduurd voordat het weg was. Eerste x ongesteld was stukken minder, dus doel bereikt want daar was het voor. Daarna heel veel last van zweten vooral nachtzweten. Nu sinds dec 2019 heel veel last van buikpijn, echt menstruatie pijn, pijn in onderrug zelfs op mijn werk een belemmering....menstruatie tot 2 x toe nu minimaal tot niks. Nogmaals dat doel is bereikt maar mijn lichaam geeft zoveel pijnlijke signalen dat het niet meer uit te houden is. Dus wat nu te doen?? Morgen ga ik een afspraak maken met de huisarts en hoop dat die hem eruit haalt zodat de pijnen weggaan. Maar dan wel te bidden dat mijn menstruatie niet te heftig weer terug komt??

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

9 January 2020

Ik heb hem nu voor de derde keer 3 jaar gedragen en kan niet anders zeggen dan dat ik super tevreden ben geen klachten.. Bijna niet ongesteld ik zou dit zelf aan iedereen aanraden en dat heb ik ook verschillende keren gedaan.. top middel

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

9 January 2020

Hoii! Ik heb de implanon laten plaatsen. Een vriendin van mij had hem ook en vond het zo fijn! Toen ik dit hoorde ben ik opzoek gegaan naar wat het precies inhield en wat de bijwerkingen konden zijn en uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om hem te laten zetten. Helaas bleken de bijwerkingen zich ook bij mij voor te doen. Ik kreeg hele erge stemmingswisselingen. Ik voelde mezelf gewoon veranderen in iemand die ik helemaal niet kende. Ik werd huilerig of heel chagrijnig. Ook kreeg ik minder zin in seks. Ik was mezelf niet meer. Mensen om mij heen begonnen het ook te merken. Ook bloedde ik niet normaal. Ik was elke dag ongesteld. Ook was ik heel erg vermoeid, steeds vaker had ik hoofdpijn. Het leek wel of ik in een depressie zat....! Mijn huisarts vroeg aan mij of ik het zeker wist of het door het staafje kwam, waarop mijn antwoord duidelijk ‘ja’ was. Voor het staafje was ik bijna elke dag vrolijk en kon ik overal van genieten. Tijdens het staafje helaas niet??

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

7 January 2020

Heb in totaal 2 keer een implanon gehad. De eerste keer is die na ander half jaar eruit gehaald omdat ik gewoon niet stopte met bloeden en alleen maar extra hormonen moest slikken om het onder controle te houden.Afgelopen september (2019) heb ik er opnieuw 1 laten zetten in de hoop dat het met die wel goed zou gaan na 2 week terug gegaan omdat die onwijs zeer begon te doen. Gisteren ( 06-01-2020) is die er na veel gezeur en gedoe in het ziekenhuis uitgehaald en dit was niet bepaald een pretje. Op dit moment natuurlijk nog onwijs veel last van mijn arm maar ik zet hem echt nooit maar dan ook nooit meer!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

5 January 2020

Eind december 2018 hebben ze implanon bij mij geplaatst bovenop de mirena spiraal. Mijn arts hoopte dat hiermee de klachten van endometriose onderdrukt zouden worden. Uiteindelijk ben ik begin augustus geopereerd en hebben ze de mirena spiraal, endometriose en cystes weggehaald.Sinds die operatie heb ik 3 keer twee weken lang bloedingen gehad. Nu is het ondertussen al 2.5 week aan de gang en veel ergere dan de vorige keren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

5 January 2020

Eind december 2018 heb ik implanon erbij gekregen bovenop de mirena spiraal. Dit om de klachten van endometriose te onderdrukken. Aangezien niets hielp ben ik begin augustus 2019 geopereerd waarbij ze de endometriose, cysten en mirena spiraal hebben verwijderd. Implanon heb ik op advies laten zitten. Echter, sinds mijn operatie heb ik 3 keer bloedingen gehad die 2 weken duurden. Ondertussen zit ik nu op 2.5 week met bloedingen die heftiger zijn dan voorheen. Tot zover kan mijn huisarts niets doen en duurt het nog anderhalve week voordat ik in het ziekenhuis terecht kan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

14 December 2019

Mijn implanon heb ik 4 jaar gehad (2 implanons) nu echter heb ik deze er 10-1-2019 er uit laten halen nu zitten we ondertussen al op 14-12-2019 en ben ik nog steeds niet ongesteld geweest.. ik maak me toch echt best zorgen, ook kan ik hier niks over vinden op internet..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

12 December 2019

Mijn dochter van 14 kreeg vanwege menstruatie klachten implenon. Na het zetten is de arm bijna 3 maanden erg pijnlijk gebleven. De menstruatie is meer dan eerst. Soms wel 2 keer in 1 maand. De hoofdpijn is op migraine niveau. Ze kan sommige weken maar 3 dagen naar school. Na veel inspanning stort ze in. Ze is erg emotioneel en ik weet niet meer wat ik kan doen. Moeten we de implenon eruit halen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

4 November 2019

Heb de implanon iets voor twee jaar eruit laten halen. Na het plaatsen één keer twee weken ongesteld geweest, daarna nooit meer. Hoefde nergens over na te denken, dus dat is een pluspunt. Twee minpunten zijn vooral dat ik flink aangekomen ben, ik kon sporten en diëten wat ik wilde, maar er veranderde niks. Ander minpunt is dat ik heel somber werd, alleen zelf had ik het niet zo door. Vorige week maandag de implanon laten verwijderen, gelijk een vrolijkere ik en ik verlies gelijk ontzettend veel vocht. Voor mij geen implanon meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

4 October 2019

Ik heb het staafje voor de 2e keer in mijn arm zitten, 1ste keer was paar maanden klein beetje ongesteld, maar toen dat voorbij was helemaal niet meer. Geen pijn gehad. Ben nu al bijna 2 jaar niet meer ongesteld

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

5 August 2019

Vreselijke hoofdpijn ernstige gevoelige borsten Misselijkheid duizelig en moe benauwd gewichtstoename

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

9 July 2019

Erge acné en vette huid. Veel haargroei in mijn gezicht. Veel gewichtstoename. Geen libido. Enig voordeel: geen doorbraakbloedingen. Wordt morgen verwijderd en ga weer terug aan mijn oude, vertrouwde pil.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

13 May 2019

Sinds 2014 me eerste staafje ging goed meteen van me zware bloedingen en rugklachten af.2017 een nieuwe moeten plaatsen de oude ging er makkelijk uit en de nieuwe nu zorgt voor problemen bij de overgang die ik ondertussen heb. Vrijdag bij de gynaecoloog geweest te weinig slijm in mijn baarmoeder dus beter dat het staafje eruit gaat. Dat gaat vandaag gebeuren bij de OK omdat staafje diep verstopt zit in mijn arm dus zometeen een kleine ingreep erdoor

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

13 March 2019

Heb de inplanon nu 2 jaar en erg tevreden. De eerste 3 maanden zijn even vervelend met lichte bloedingen enz. Maar daarna bijna niet ongesteld en geen nare kwaaltjes van de hormonen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

30 November 2018

Ik vrouw (36) ben zeer tevreden over de Implanon. Ik heb hem nu 6 maanden. Menstruatie is sinds het zetten gelijk weggebleven. Ik heb de implanon niet alleen genomen vanwege de anticonceptie, maar voornamelijk om mijn hormonen in balans te brengen. Mijn PMS klachten werden steeds groter en ik had veel last van stress en uiteindelijk een Bijnieruitputting. Een van de meest voorkomende symptomen van een bijnieruitputting is een progesteron tekort. (een progesteron tekort kan leiden to o.a. minder energie en geirriteerdheid) De Implanon bestaat voornamelijk uit progesteron ik merk daar nu echt een positief verschil door.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

18 November 2018

Ik was heel tevreden over de implanon geen last En pijn meer alleen een beetje gevoelige borsten maar verder alleen maar voor delen werd bijna niet meer ongesteld en had geen bij werkingen ik was heel blij met de implanon

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

8 November 2018

Ik kreeg eczeem van de Implanon. De hormonen waren niet positief op mijn lichaam en veroorzaakte acné en stemmingswisselingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

8 November 2018

Sinds juni zit de implanon in mijn arm. In het begin was ik mega blij, geen pijn, geen ongesteldheid maar vanaf 2 maanden erna ben ik het nu nog steeds elke dag. Ineens overal puistjes. Vreselijke rugpijn en buikkrampen. Ook met werken merk ik steekjes in mijn arm op de plek waar het staafje zit. Ook heb ik zeer neerslachtige klachten. Mijn vriend dreigt hem er uit te trekken. Maar ik zelf wil het toch nog een maandje proberen. Misschien is het gewenning. Tot zo ver; vre se lijk. Het liefst terug naar mijn lichte pil.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

11 September 2018

Ik heb in Januari 2018 de implanon laten zetten. Direct merkte ik al dat er gelijk acne ontstond op mijn Decolleté, rug en gezicht. Ik de hoop dat dit na de eerste 3 maanden over zou gaan de implanon laten zitten maar naarmate ik deze langer had,had ik niet alleen last van acne maar ook rugpijn, onverklaarbare gewrichtpijnen in handen en voeten en vreselijke Stemmig wisselingen en daardoor ook in en depressie geraakt... voor de gewrichtspijnen bij een reumatoloog geweest maar er was geen verklaring voor. Nu ben ik inmiddels 2maanden van de implanon af en ik voel me beter, acne is weg en de gewrichtpijnen zijn tot een minimum beperkt. Ik ben weer teruggegaan naar de pil! Absoluut geen implanon voor mij meer...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

16 August 2018

ik heb mijn implanon nu 3 jaar en geen spijt van soms een bloeding binnen kort een nieuwe.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

20 June 2018

Ik heb de implanon iets langer dan een jaar. In het begin was ik er blij mee mijn lichaam moest nog wel wennen en mijn cyclus ook na een maand of 2 werd ik niet meer ongesteld na een paar maanden begon het een beetje te "schommelen" de afgelopen 3 maanddn werd ik elke 2 weken ongesteld en sinds 1 maand is dat elke week maar op dit moment ben ik al een week ongesteld met ontzettend veel buikkramp mijn normale duur van menstruatie was altijd 4 dagen en 1 daarvan last van buikramp alles word dus eigenlijk steeds erger Ik raad het zeker niet aan ik begrijp dat het ideaal is als het wel werkt zoals word beloofd Ook een min punt vind ik dat je hem kan voelen als je bijvoorbeeld je onderarm ergens op steunt dat je hem kan voelen GEEN AANRADER!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel