Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 27 resultaten gevonden.

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

10 February 2018

Heb langdurig last van diarree en maagpijn sinds gebruik levothyrox. Gebruik ook lithium dus weet niet precies waaraan het ligt, maar volgens mij aan dit schildkliermiddel. Na starten met dit middel zijn de klachten opgetreden èn het meest vervelende: van mn keel tot mn maag een verstopt gevoel, alsof er een steen in zit. Heb al allerlei etenswaren de revue laten passeren die dit zou kunnen veroorzaken, maar is me niet gelukt. Ga overleg plegen met arts om dit middel gewoon te stoppen, daar ik er ook helemaal niets van merk. In mijn beleving géén verbetering.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

12 December 2017

Een jaar heb ik uit kunnen stellen om van Thyrax over te stappen naar TEVA levothyroxinenatrium. De overstap verliep veel beter dan ik had durven dromen. Ik had voor de zekerheid wel iets meer cytomel erbij genomen, 12,5 i.p.v. 6,25 mcg. Al snel kon ik weer terug naar de 6,25 cytomel. Met dus 100 mcg TEVA. Ik wil geen Thyrax meer. Inmiddels ook gestopt met Cytomel 6,25. Deze overstap was erg moeilijk veel klachten, niet meer slapen, toen langzaam opgehoogd met TEVA inmiddels slik ik nu wel 125 mcg TEVA. Het gaat goed met me!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

19 September 2017

Al vanaf geboorte een NIET werkende schildklier, altijd Thyrax duotab gehad, weinig tot geen problemen mee gehad, alleen gewichtsverlies. Sinds ik over moest stappen naar de Levothyroxine alleen maar klachten. Extreme vermoeidheid. Hoofdpijn, Stoelgangproblemen. Pijnlijke gewrichten en spieren. Overmatig transpireren, Slaapproblemen, Geen zin in gemeenschap. Zelfs in behandeling bij praktijkondersteunend arts ivm Depressie. Nou niks depressie dus!! Alles dankzij dit flut medicijn!!!!!! Gelijk contact opgenomen met de huisarts en aangegeven dat ik terug wil naar Thyrax!! Hopelijk voel ik me snel weer beter. Zodat partner en zoon ook weer wat aan me hebben!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

9 July 2017

De bloedwaarden waren goed bij dit medicijn, maar daar is ook alles mee gezegd. Verschrikkelijke uitslag over mijn hele lijf. Elke maand een kilo aangekomen. Door de huisarts werd het ontkend, was onmogelijk. Volgens dermatoloog, waar ik terecht ben gekomen, is dit medicijn slecht! Nu weer een aantal maanden aan de thyrax en de uitslag is weg en ik ben al weer 5 kilo afgevallen......

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

6 July 2017

Ik moest helaas ook de nieuwe med. Gebruiken in plaats van thyrax, en ben in een jaar tijd heel veel aan gekomen voel me heel moe rusteloos en in de winter somber. Ben bijnhuisarts geweest en die heeft bloed laten prikken voor de schildklier maar die was goed, dus gewoon door gaan met slikken , maatbeker voel dat het niet goed zit. Dus ga weert erg naar huisarts ,

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

10 June 2017

Pijnlijke gewrichten, overal kramp, ontstoken voeten, opstibatie, gewichtstoename, jeuk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

9 June 2017

April 2016 noodgedwongen van Thyrax Duotab overgestapt op Levothyroxinenatrium Teva 0,1 mg. In eerste instantie is mij niet opgevallen dat er veel veranderde. Maar na een aantal maanden zat ik bij de Huisarts met vervelende constante buikpijn. (dit icm Pap3b gooiden we op voorstadium baarmoederhalskanker.. maar na behandeling bleef de pijn) Na ruim een jaar gebruik van dit medicijn kwam ik voor mezelf tot de conclusie, dat de buikpijn icm het opgeblazen gevoel (en veel lucht) obstipatie is. Niet alleen obstipatie, maar ook vergeetachtigheid/concentratieproblemen, gewichtstoename, lager libido, vreemde smaak in mond.. Dit alles lijkt nu toch echt te komen van de Levothyroxine. Ik ben gister bij de Huisarts geweest, omdat de bloeduitslag van controle geweldig was. TSH 0,91. Maar het voelt voor mij niet als perfect. De huisarts adviseerde mij, gelukkig, weer terug over te stappen op Thyrax Duotab. Hopelijk heeft dit het verwachte en gewenste effect. Ik ben in elk geval blij dat Thyrax Duotab er weer is!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

19 May 2017

Wat een nachtmerrie zeg! Oververmoeidheid , migraine, slapeloze nachten, spierpijn. In 1 woord afschuwelijke ervaring. Het heeft alles behalve goed gedaan. Gelukkig mag ik weer aan de Thyrax.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

26 April 2017

Na tien jaar op de tyrax duotab moest ik over op deze medicijnen. Na vier weken was ik een wrak... Droge ogen, slecht slapen,gewrichtsklachten, spierstijfheid,concentratie problemen en vlekken op borst en schouders die jeukten ook. Alergie reactie? weet het niet! Met spoed terug op de Tyrax duotab en hoppelijk snel weer herstellen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

21 March 2017

Ook ik heb last van vervelende bijwerkingen sinds gebruik van levothyroxinenatrium teva, zoals: extreem moe, lusteloos, tintelingen in handen en voeten, hartkloppingen, pijnlijke gewrichten, algeheel niet lekker in vel zitten en waar ik niemand over hoor een laag libido. Ook ben ik moeilijk in te stellen. Ik hoop dat er snel iets anders komt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

19 March 2017

Oververmoeid, gejaagdheid, 0vermatig transpireren, hitteaanvallen, zeer pijnlijke spieren, beetje depressief gevoel, onrust met slapen, hartbonzen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

14 March 2017

Na 15 jaren Thyrax 0,5 te hebben gebruikt zonder bijwerkingen en perfect ingesteld, ben in in januari 2017 noodgedwongen overgestapt op de Euthyrox. Binnen 4 weken bemerkte ik al problemen met vermoeidheid, niet lekker in mijn vel zitten, gewichtstoename, extreme wisselende gemoedstoestand, etc. Echter volgens de huisarts zaten de bloedwaardes nog net binnen de norm en moest ik nog proberen 2 maanden vol te houden. 5 weken later ongeveer huilend naar de huisarts gegaan om aub bloed te prikken en een ander recept. Nu over op de Levothyroxine. Mijn humeur is na een week beter en heb het idee dat ik minder moe ben. Maar ben wel extreem gevoelig in mijn borsten en ze lijken ook wel groter en gespannen. Even afwachten dus nog.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

10 March 2017

Klachten zijn spier- en gewrichtsklachten, zg. een winterblue (zwaarder), voorgeschreven lichttherapie, zit nu voor het licht en slik 's morgens een half tabletje, van de (100mg.) levothyroxine. Ben angstig, hevige stemmingenswisselingen, moe, futloos, slaap slecht, ik voel mij gewoon ziek.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

1 March 2017

Viel in begin mee. Daarna opbouw van klachten; gejaagdheid, hartkloppingen, migraine-aanvallen met uitvalsverschijnselen, ijskoud, uitgeput, stemmingswisselingen. Ik had eindelijk een hele mooie balans met thyrax, toen ze niet meer verkrijgbaar waren (en metropololtartraat i.v.m. migraine).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

28 February 2017

Al jaren neem ik Thyrax Duotab in voor een traagwerkende schildklier. Nooit problemen mee gehad. Had wel wat restkwaaltjes, zoals moeilijk kunnen afvallen en moe of snel vermoeid zijn. Maar verder ging het gewoon goed en waardes zeer stabiel. Helaas moest ik deze week ook noodgedwongen overstappen op Levothyroxinentrium Teva. Bij het innemen van de eerste pil begon het te branden in mijn slokdarm. Veel boeren en misselijk. Na een paar uur zakte dit weg en ging dat branden over naar m'n maag en uiteraard ook maagzuur erbij. Dag later stond ik op met verschrikkelijke hoofdpijn en na inname van de volgende pil begon de ellende wederom. Kan duidelijk ergens niet tegen, maar wat dat dan is weet ik niet. Ik ga nu overstappen op Tirosint in een lagere dosering. Dit omdat het sterker werkt en sneller wordt opgenomen door het lichaam. Zitten minder vulstoffen in e.d. dus hoop daar beter op te reageren. Het is afwachten, proberen , testen en zeer goed luisteren naar je lichaam. Het is jammer dat Duotab niet meer verkrijgbaar is en hoeveel mensen hier de dupe van zijn. Veel succes allemaal!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

18 February 2017

uitslag soort eczeem kort na start behandeling, meer last van hoofdpijn. Ontzettend moe steeds, en heel veel meer eetlust waardoor snel zwaarder geworden. Ben verplicht moeten overstappen van thyrax duotab na dit middel. Net als zovele: thyrax ging goed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

18 February 2017

ben een vrouw van 41 jaar. Moest zoals veel andere overstappen van thyrax naar dit middel. Ben nog niet na dokter gegaan maar ervaar de meteen klachten na start behandeling. Zoals na 8 dagen had ik ineens heel veel jeuk en een soort uitslag leek erg op eczeem plekken. Heb veel meer hoofdpijn en ben weer erg vermoeid steeds. Heb ook ineens veel meer honger/ eetlust en daardoor snelle gewichtstoename .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

13 February 2017

mijn spieren zijn verstijfd, van hoofd tot tenen. Loop heel moeilijk en en in mijn hoofd is het soms heel raar. Mijn lippen zijn vaak ook verstijfd, geen kracht meer in mijn handen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

12 February 2017

Ik ben 5 weken geleden begonnen met levo 25 mg nu naar de 50.Ik heb er nog geen ervaring mee! Maar al mijn gewrichten doen pijn en heel erg moe, ook wel angstig! hoort dat erbij?? De medicatie moet nog opgebouwd worden. Is dit alleen in het begin die klachten?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

12 February 2017

Ik ben 69 jaar en slik al sinds 2004 thyrax. De laatste jaren 100 mvg. Nu over op Teva op dezelfde dosering. Veel klachten plus zeer pijnlijke borsten. Hier lees ik eigenlijk verder weinig over.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

31 January 2017

Waarom zijn er duizenden mensen de dupe van 1 fabriek die zijn pillen niet op tijd klaar heeft?Of is er iets anders aan de hand, hoorde 31 januari dat tyrax helemaal niet meer terug komt? Na 25 jaar noodgedwongen overgestapt op levothyroxine in september 2016, eerst redelijk goed maar al snel vreemde bijwerkingen. Haaruitval, branderige ogen, niet kunnen slapen, migraine aanvallen. Stijfheid in benen bij opstaan, depressie en vreselijk moe. Wat een ellende allemaal door een pilletje wat niet goed werkt. Ben bang dat ik niet de enige ben. Is er geen ander bedrijf die de Tyrax tabletten kan gaan maken?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

31 January 2017

Niet stabiel te krijgen, pijn in het hoofd, veel hartkloppingen, aanvallen van depressieve aard, trillende handen, slecht slapen, kortom weinig levensvreugde op dit moment.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

24 January 2017

Ik ben schildklierpatiënt en ik gebruik al jaren thyrax. Nu is thyrax op geen enkele manier meer leverbaar en dus kreeg ik van de apotheek een vervangend middel. Helaas krijg ik van dat middel allerlei klachten zoals constant een vieze smaak in de mond, haaruitval en spierklachten. Ik heb eerst de schildkliervereniging opgebeld en gevraagd of deze klachten bij dit middel wel vaker voorkomen. En inderdaad dit herkende men wel. Dus ben ik in overleg gegaan met mijn huisarts en hij heeft mij een ander middel voorgeschreven. Nu kom ik vanmiddag bij de apotheek, wat schetst mijn verbazing, zij wilden mij het niet geven. Nu blijkt dus dat de apotheek op de stoel van de huisarts gaat zitten en beslist of ze jou het andere middel wel of niet geven. Ik heb daar behoorlijk opgespeeld maar er was geen praten tegen, de apotheker zag er niet de noodzaak van in dat ik een ander middel krijg. Daarna naar een andere apotheek gegaan en ja hoor die geeft mij het andere middel wel. De eerste apotheek zei dat ze het niet willen geven omdat de zorgverzekeraar het niet vergoed. Dit is dus een leugen want volgens de zorgverzekeraar vergoeden ze het wel. Ben dus overgestapt van apotheek.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

23 January 2017

Omdat thyrax niet meer leverbaar is, ben ik noodgedwongen door de huisarts overgestapt op levothyroxinenatrium teva. Sinds ik dit gebruik heb ik een hele vieze smaak in de mond en heb de helft van mijn haar nog maar over, dus heel erge haaruitval. Ook heb ik veel meer gewrichtsklachten. De waarden van de TSH waren tijdens gebruik van Thyrax 1.43 en nu 3.02. Al met al ben ik dus heel erg ontevreden over dit middel en ga in overleg met mijn huisarts of hij mij een ander middel wil voorschrijven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

18 January 2017

Na 11 jaar gedoceerd te zijn met 0,137 Thyrax noodgedwongen overgestapt op Levothyroxinenatrium Teva. Eerst dezelfde dosering maar deze wordt steeds naar beneden toe bijgesteld omdat mijn lichaam hier anders op reageert. De bloedwaarden wijzen uit dat ik overgedoseerd ben geraakt. Mijn TSH was met Thyrax op 1 en T4: 14 normaal. Nu is mijn TSH veels te laag (0,04 en nu 0,2 gemeten) en T4 is 22, dus hoger dan vroeger. Ik ga steeds voor een lagere dosering Levothyroxine. Ik heb last gekregen van zere ogen, duizeligheid en eczeem. Voel mij ook allesbehalve energiek. Hoop in de toekomst weer Thyrax te mogen gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel