Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 27 resultaten gevonden.

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

28 July 2021

Eerst gebruikte ik euthyrox waar ik het goed op deed na een zoektocht van vier jaar. Nu met levothyroxine ervaar ik weer veel slapeloze nachten. Depressie,veel pijnlijke ledematen,weinig lust om iets te ondernemen,slecht los kunnen laten etc. Baal hier ongelofelijk van vooral omdat het mij zo goed ging

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

30 August 2019

Verschrikkelijk. Ik was eerst wel slecht in te stellen op euthyrox, in het ergste moment zat ik op euthyrox 200. De apotheek weiger echter euthyrox te geven. Sindsdien moet ik Teva nemen. Te grote pil/verpakking, nasmaak en ik ben niet meer in te stellen. Te veel te weinig, ik blijf maar prikken met dit medicijn. Het lijkt niet goed te werken en voel me alleen maar slechter. Voor mijn gevoel heeft niet iedere pil/verpakking echt de aangegeven dosis. Ik haal mijn euthyrox wel weer uit Spanje voor 2 euro per doosje. Dit Teva spul ga ik heel slecht op.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

16 March 2017

Spierpijn in nek, handen, arme, benen, rug en krampen in buik met afwisselend diarree en verstopping.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

27 February 2017

Jaren tyrax geslikt en nooit iets aan de hand. Voelde me super goed. Daarna overgegaan op levothyroxinenatrium en kreeg chronische spierspanning. Vooral nek, wat doortrekt naar het hoofd en bij de schouders. Nu krijg ik het ook al soms in beide armen. Hoorde op het ziekenhuis met bloedprikken dat veel mensen bijwerkingen hebben. Waarom kan een andere fabrikant geen Thyrax maken??

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

4 February 2017

Vrouw 68 jaar en ruim 30 jaar schildklierpatient. Afgelopen 5 jaar Thyrax geslikt (150) zonder veel problemen. Nu noodgedwongen overgestapt op Levothyroxine TEVA (150). Eerste 2 maanden voelde ik me goed. Toen begon ik steeds vaker spierpijn te krijgen in de nek en schouders. Daarna ook pijn in de beide handen. Kan steeds moeilijker iets pakken en vasthouden. In de loop van de dag zakt de pijn. Nu na 3 maanden slikken TEVA kan ik heel moeilijk uit bed komen van de pijn. Heb huisarts gevraagd om ander medicijn, maar die denkt heel anders. Die wil laten onderzoeken of het hier gaat om spierreuma. Heeft iemand anders ook dit soort klachten. Overigens mijn bloedwaardes zijn goed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

1 February 2017

Jaren Thyrax duotab 0,150 en om de dag een halve 0,025 erbij geslikt ivm ziekte van Hashimoto. Weinig klachten, alleen veel spierpijnen. Van 1 januari over op LEVOTHYROXINENATRIUM 150. Nu niet fit, hoofdpijn, verstoorde stofwisseling, soms diarree, moe, misselijk en veel hartkloppingen. TSH gedaald van 0,59 naar 0,33. Vanmiddag huisarts. Hoop dat ik mag zakken in dosering. Een voordeel is dat ik geen spierpijn meer heb.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

3 January 2017

Werd steeds zieker, overgevoelig voor de vulstoffen die in de tabletten zitten, maagpijn, hartkloppingen en zwaar vermoeid. Moest per direct stoppen met deze rotzooi. Slik nu Tyrosint capsules geen klachten?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

6 December 2016

Na jaren Thyrax, "noodgedwogen" overgegaan op levothyroxine. Er is in de apotheek aangegeven dat dit ook Thyrax tabletten zijn, maar ze hebben voor mij wel degelijk een andere werking. Ik heb voor het eerst nu ook bijwerkingen, die ik nooit eerder heb gehad. Zoals duizelingen, transpiratie, soms een wee gevoel en ook ietwat opgejaagd. Volgens de bloedwaarde is eea goed afgesteld, maar ik heb toch klachten en ben hier alles behalve blij mee. En ik ben niet de enige als ik het zo om mij heen hoor. Ik hoor eigenlijk niet anders, dan dat mensen klachten hebben van deze medicatie. In een volgend gesprek met de huisarts ga ik dit toch opnieuw bespreken. Het zou goed zijn om de klachten te bundelen en van daaruit toch actie te ondernemen om de Tyrax weer in de handel te krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

30 November 2016

Na een gedwongen overstap naar dit medicijn flink wat klachten. Deze klachten zijn: hoofdpijn, duizelig, gewrichtspijnen vingers en enkels, spierpijnen in de benen, angsten, hartkloppingen, opgejaagd gevoel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

29 November 2016

Jarenlang klachten: zere knieën, moeizaam knielen, buigen. Traplopen was bijna niet mogelijk, bewegen kostte veel moeite en was pijnlijk. En de huisarts heeft met mijn klachten geen verband gezien. Zelf heb ik het bij toeval ontdekt door lagere dosering in te nemen. Ik voel mij nu prima.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

22 November 2016

Ook ik ben een van de minder gelukkigen op deze aardbol vanwege de overstap van thyrax naar Levothyroxine. Na enkele dagen merkte ik dat ik anders in mijn vel zat. Snel geïrriteerd, soms zelfs opgefokt en vooral slecht gehumeurd. Ik slikte eerst 200 nu 150 na overleg met de huisarts en gemeten bloedwaardes. Nu veel last van druk in mijn hoofd en met regelmaat hoofdpijn en slaapproblemen. Voel me zelfs depressief en snel moe. Ben nu zelfs thuis gebleven van mijn werk omdat ik nu even de werkdruk niet aankan. Ik ben ook erg boos dat ons dit is aangedaan. Ik zou willen dat degene die hiervoor verantwoordelijk is, zich ook zo zou voelen voor enkele maanden. Dan weet diegene tenminste waar we het over hebben. Sterkte allemaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

15 November 2016

Per 1 december 2016 mag ik geen Thyrax meer gebruiken, was niet meer verkrijgbaar of over de datum. Sinds 3 weken heb ik dus deze levothyroxinenatrium tablet 150mcg. De eerste dagen bijna geen last. Inmiddels weer alle klachten die ik al had voordat er vastgesteld werd dat ik door het hartmedicijn Amiodaron, een slechte en veel te trage schildklierwerking had. Nu weer rillen (ochtendtemperatuur 35,1), moe, slaperig, hoofdpijn, schorre stem, opgeblazen gezicht, spierpijn, gewrichtsklachten en keel erg kortademig. Nu heb ik COPD en ben ik aan longkanker geopereerd, maar zo benauwd ben ik in maanden niet geweest. Ben onder behandeling van een Endocrinoloog, die mij voor 6 maanden naar huis stuurde, met dit nieuwe medicijn. Voel mij zo slecht, dat ik maar via de huisarts, bloed ga prikken, om te kijken of mijn waarden nog wel in overeenstemming zijn als toen ik Thyrax gebruikte. Ik hoop niet terug bij af te zijn, want het heeft 2 jaar geduurd eer dat ik ingesteld was. Het ging zo goed. Maar helaas heeft minister Schippers even vergeten om te melden dat de Thyrax fabriek werd veplaatst, waardoor er lange tijd dit medicijn niet verkrijgbaar is. Bedankt Edith.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

10 November 2016

Ik dacht eerst dat het meeviel, maar nu heb ik last van hartkloppingen en ik val af, voel me erg snel van slag, rusteloos, heel naar. Ik slik naast 150 mg ook nog een kwart tablet van 0.025, die laat ik maar voor wat het is. Ik heb tsh laten prikken maar die blijkt goed te zijn zeggen ze. Helaas weet ik niet hoe hoog, ik ga daar maandag nog voor bellen. iIk voel mij het beste als mijn tsh tussen de 1 en 2 zit, nu voelt het als 0,1-0,5.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

6 November 2016

Ik gebruik dit medicijn nu ruim 3 weken omdat thyrax 150 niet meer verkrijgbaar was in onze apotheek. Ik zag er erg tegen op, maar valt gelukkig erg mee. Weinig te merken van bijwerkingen. Ben erg benieuwd als ik over 2 weken bloed laat prikken of ik moet aanpassen met dosering. Nogmaals, weinig last van bijverschijnselen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

26 October 2016

Tot voor kort was Thyrax 150 nog altijd verkrijgbaar bij mijn apotheek. Verleden week dus niet meer en kreeg ik een doordrukstrip van bovenstaand medicijn. Ik voel me ontzettend raar in mijn hoofd, net alsof ik dronken ben. De dosering is automatisch ook op 150 gezet en ik vraag mij af of dit niet te hoog is. Ik zal in ieder geval binnenkort bloed laten prikken en ben benieuwd wat daar uitkomt. Ik vind dat bij vervanging toch begeleiding moet zijn?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

13 October 2016

Sinds 3 maanden verplicht overgestapt op teva, na goed ingesteld te zijn op thyrax. Sindsdien aangekomen in gewicht, erg moe, spier- en gewrichtspijn en moeite met slapen. Bloedwaardes zijn wel goed, maar komt niet overeen met hoe beroerd ik me nu voel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

27 June 2016

Altijd stabiel op Thyrax geweest - 1 op 1 overgezet, nu na 10 weken nog niet ingesteld op dit medicijn. Hyperventilatie, hartsteken en kloppingen, emotioneel, angstig en val af. TSH gedaalt naar 0.018 en T4 naar 23 echt niet goed dus.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

7 June 2016

Ik heb 14 jaar thyrax duotab gebruikt, in deze periode een hoge bloeddruk gekregen en een terugkomende bloedarmoede, sinds 28 april 2016 gebruik ik teva en mijn bloeddruk is gedaald naar mooie waarden. Ben benieuwd naar de komende uitslag bloedonderzoek. Maar die bloeddruk, daar ben ik wel heel blij mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

9 March 2016

Ben sinds 2 1/2 week over omdat Thyrax niet meer geleverd kon worden. Heb erg veel klachten, ernstig vermoeid, duizelig, hoofdpijn, vergeetachtig, af en toe hartkloppingen, spierpijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

20 February 2016

Ik slik sinds 4 weken dit middel ipv thyrax. Tot nu toe geen klachten. Heb genoeg energie en voel mij goed. Humeur/stemming is goed (behalve bij menstruatieperiode). Nog geen bloed geprikt maar vooralsnog een tevreden gebruiker dus.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

19 August 2015

Na goed ingesteld te zijn op Euthyrox en klachtenvrij te zijn, door de apotheek/verzekering overgezet naar Teva. Alle symptomen kwamen keihard terug: oververmoeid, depressief, lethargisch, lage hartslag (55). Maximale dagelijkse inspanning 2/3 uur, daarna ben ik op. Na bloedtest waarbij TSH flink hoger bleek, nu door huisarts gelukkig terug naar Euthyrox. De apotheker en Menzis wijzen naar elkaar.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 150MCG

14 May 2015

Na 17 jaar Thyrax (roze tablet) nu deze zo ineens gekregen heb ik weer meerder symptomen gekregen zoals onrustig jeukende benen zweten onder een lamp enz. Volgens mijn huisarts bestaat Thyrax niet meer, wel fijn dat ze je niet meer inlichten zomaar een ander medicijn ben nu al maanden van slag.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel