Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

LYRICA CAPSULE 75MG

15 January 2021

Na een knieoperatie (halve prothese) kreeg ikzenuwpijn in knie. Huisarts schreef Lyrica voor. Zou niet verslavend zijn. Het hielp een paar weken, maar daarna kwam de pijn heviger terug en breidde zich uit naar voet en bil en uiteindelijk naar mijn andere been. Ook veel last van bijwerkingen: o.a. misselijk, angstig, depressief en een slecht geheugen. Wat een vreselijk medicijn. Ben lid geworden van Facebookgroep Lyrica Survivors ( Pregabalin and Gabapentin support) Je schrikt van de ervaringen van anderen met Lyrica. Ik heb veel aan de adviezen en andere documenten die worden gedeeld. Ben aan het afbouwen dmv watertitratie: poeder of capsule oplossen in heet water en met een spuitje heel precies doseren en opdrinken. ( door een rietje) Bouw met 1 mg per week af. Gebruik was 1 x 75 ‘ s avonds. Het gaat lang duren, maar op deze manier zijn de ontwenningsverschijnselen minimaal. Begin niet aan dit vreselijke medicijn! Het beschadigt de hersenen en verergert op den duur de pijn alleen maar. Niets positiefs aan. Integendeel !

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

29 December 2020

Vanwege zenuwpijn na knie-operatie Lyrica voorgeschreven gekregen. ( 2 x 75 mg) De pijn werd minder, maar de bijwerkingen waren niet te doen: misselijk, pijn aan mijn tanden, hoofdpijn, spierkrampen, vaag zicht, slecht kunnen lopen enz. Ben na zes weken gebruik gaan afbouwen met 3 mg per dag. ( poeder opgelost in water) Nu 5 dagen clean, maar nog steeds misselijk en erg depressief. Een verschrikkelijk medicijn. Hoe lang gaan de ontwenningsverschijnselen nog door? Huisarts beweerde dat het een veilig en niet-verslavend middel is en dat afbouwen in 3 weken mogelijk was.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

5 October 2020

Lyrica is de hel. En vooral: Lyrica afbouwen is een hel. Ik heb er meer dan 2 jaar overgedaan. Halverwege door het afbouwen in een heel donkere depressie beland. Daarvoor en daarna nooit een depressie gehad. Afbouwen is ook moeilijk omdat je Lyrica niet in heel lage doseringen kunt krijgen en je dus op een gegeven moment niet meer stapsgewijs kunt minderen. Ik heb toen een speciaal weegschaaltje gekocht dat milligrammen weegt. Ik opende de capsules en haalde er per 2 weken elke keer iets meer uit, om niet in te nemen. Daarna sloot ik de capsules weer. Het leek wel of ik cocaïne aan het versnijden was:). Het is me gelukt. Ik ben Lyrica-vrij. Maar zoals gezegd: het was de hel. Als je een keus hebt; Begin er NIET aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

28 September 2020

ik zeg tegen iedereen begint er nooit aan zo'n slecht medicijn je komt er bijna niet van af als ik dit had geweten was ik er nooit aan begonnen ik heb t 10 jaar geslikt nu aan t afkicken maar is heel zwaar wat n vergif zeg!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

25 November 2019

Gebruik dit medicijn niet langer dan 3-6 maanden. Na bijna 10 jaar heeft het ontzettend veel kapot gemaakt in mijn lichaam en mentaal is het geen pretje na afbouw.Ik adviseer Bedrocan als hulpmiddel om te stoppen en goede begeleiding. Hou rekening met veel bijwerkingen, van verkouden zijn zonder ziek te zijn tot aan heroine praktijken en dagen op de wc zitten met diarree.Je voelt je een junk.Afleiding is de sleutel. Lyrica is een party drug, XTC light word het genoemd. En dit kan ik beamen. Be warned!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

25 October 2019

Heb dit middel maar kort gebruikt..voelde vanaf het begin totaal niet goed! Ik kreeg het voor zenuwpijn in mijn arm door beknelling in schouder.let op!Begin niet met dit middel indien echt niet nodig is!Het blokkeert bep. prikkels naar de hersenen. ik begrijp dat dit de pijn dan iets kan onderdrukken, maar LET OP! Het onderdrukt of veranderd ook andere prikkels naar de hersenen en juist dit geeft enorm veel bijwerkingen!Ik had enorme zenuwpijn en wilde daar vanaf.ik kreeg eerst 75mg de eerste paar dagen en moest na 3 dagen starten met 2 x 75 mg. Na 2 redelijke nachten werd ik toch nog wakker door de pijn en voelde me steeds minder mezelf.De bijwerkingen die ik Al bij de “lage ” dosering ervaarde zijn; droge mond, raar of anders plassen, draaierig, misselijk soms, opgejaagd gevoel, paniekerig, slaperig, zeer suf , verward, kon niet goed uit mijn woorden komen, wakker snachts dan klaarwakker, huilerig, labiel, kon niets meer,zeer moe, kwam heel snel 3 kilo aan, darmen van slag, zeer onrustig, niet mezelf, vertraagd reageren en kon totaal niet meer focussen of iets onthouden. Zeer gevaarlijke medicatie en zou verboden moeten worden! lyrica is gevaarlijk!Doet rare dingen met je brein.Ik hoop mensen hiermee tijdig te waarschuwen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

11 October 2019

Ik slikte Lyrica ivm zenuwpijn door dubbele nekhernia. Het hielp absoluut en toen ik bedacht had om te stoppen wist ik ineens wat een junk doormaakt qua afkickverschijnselen. Uit nood weer begonnen en direct (oke na een nacht) waren deze verschijnselen weg. Daarna heel langzaam afgebouwd, kleinere hoeveelheden laten bestellen door de apotheker. En dan gaat het wel goed. Of ik het weer zou gebruiken, ik denk het niet. Ik vind afhankelijk zijn van een medicijn niet tof. Aan de andere kant het hielp wel tegen de pijn. Ik heb het ongeveer 3 maanden geslikt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

30 September 2019

Hallo, ik neem sinds Zaterdag deze medicatie. niet omdat ik epilepsie heb ofzo.dit werd me voor geschreven omdat ik pijn heb in mijn benen en handen. Nu las ik ergens dat je dit niet mag nemen met de medicatie lisinopril. Wat ik dus neem voor mijn bloeddruk te verlagen. Wat moet ik nu doen.stoppen met de medicatie Lyrica en iets anders vragen aan mijn arts? Of wat doe ik?Gr Mireille

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

1 September 2019

Verschrikkelijk. Ik kreeg het tegen de pijn, ik heb flink last van arthrose en artritus maar ik werd er helemaal gek van, bipolair. Het ene moment himmelhoch juichend, het andere moment dacht ik aan zelfmoord. Dat terwijl ik van mij zelf redelijk stabiel en opgewekt ben. En angstig! Ik raakte al in paniek als ik gewoon de straat over moest steken, dat durfde ik niet meer. De arts zei dat ik door moest zetten maar ik ben gestopt voor dat ik er goed en wel aan "gewend"was. Weg met die rotzooi!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

31 August 2019

Sinds ruim een jaar 2 x 75mgr Pregabaline ivm neuropatische pijn in de benen. Dat werkte goed, volgens de huisarts is het middel niet verslavend. Wel vaak heel slaperig, duizelig, moe. Kon er Goed van slapen! Nu afgebouwd in enkele weken omdat ik het aandurf en alternatieve middelen heb gevonden. Maar afbouwen in een hel! Jeuk, slapeloos, depri, ongewenst afvallen. Nu realiseer ik me wat dit middel eigenlijk inhoudt en wat een onjuiste voorlichting ik van de arts heb gehad destijds.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

3 July 2019

Hier schrijft iemand dat het anti-depressiva is en het is anti-epileptica wat tevens tegen zenuwpijn of paniekaanvallen helpt. Ik slik 2 x 150 mg en ben maar wat blij. Ik lag te creperen van de pijn ja zenuwpijn. Had een soort morfine kreeg er epilepsie aanvallen van en toch nog pijn. Maar nu ik weet niet wat mij aankomt de pijn is grotendeels weg. het helpt ook voor mijn epilepsie een heb weinig pijn. Dan maar door slikken. En ja ik ben soms zo suf als wat maar liever dat dan die helse pijn.Ik heb 2 x een hernia gehad die uitstralingspijn was veel minder al is mijn neuroloog bang dat ik toch een hernia weer heb

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

13 June 2019

Hielp tegen pijn . Maar haalde de zenuwpijn van hernia niet weg. Tijdens gebruik gevoel alsof er een bal in mijn buik zat. Darmen en blaas leken niet /anders te werken. Direct 4 kg aan gekomen!!Als het echt niet anders kan is dit een middel wat gebruikt kan worden. Nu afgebouwd. Pijn weer terug, gewicht er nog aan en neerslachtig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

11 June 2019

Kreeg dit medicijn voorgeschreven van de Pijnpolie arts ivm beknelde nekzenuw. Kon niet slapen van de pijn ook niet na de prik die hij had gegeven. Door de Lyrica sliep ik goed voelde mij opgewekt tijdens de eerste weken. Echter al snel slikte ik er 3 van 75 mg om te kunnen slapen plus een paracetamol van 1000mg. Nu ben ik inmiddels afgebouwd naar 75 mg. Het afbouwen is verdomd moeilijk, heb het gevoel alsof er een zwarte wolk over mij heen gaat, wil het liefste dood. Ben al mijn hele leven aan het worstelen met 5 auto immuun ziektes en nu dit er ook nog bij...het is gewoon to much to handle. Heb van de huisarts lyrica 25 mg gekregen om af te bouwen. Even terug gegaan naar 50 ....niet leefbaar ...duizelig onwezelijk, mijn hersenen zijn totaal van slag Dit is echt een rot middel en huisartsen plus alle andere artsen weten niet wat ze voorschrijven. Ja in het begin de hemel maar al heel snel de hel. Inmiddels slik ik weer 75 mg maar de depressie blijft ! Ben van mezelf een vrolijke spontane vrouw. Hoe bouw je die troep eigenlijk af als 25 mg teveel is in 1 keer. De andere twee afbouwen was moeilijk maar deze laatste is echt vreselijk. . Alvast bedankt voor een reactie. Knuffel Elvera

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG 2x daags

4 June 2019

Kreeg het voor neuropathie, het hielp eigenlijk niet echt, flinke gewichtstoename duizelingen raar suf gevoel onrust inmiddels is bekend door Engels onderzoek dat de bijwerkingen verergeren ipv minder worden. Het is super verslavend, ik probeer nu af te bouwen en loop echt tegen de muur op dit is niet afbouwen maar afkicken. Dit middel zou verboden moeten worden.

LYRICA CAPSULE 75MG

25 May 2019

heb na stoppen 10 x zo erg zenuwpijn en spierpijn dat ze je deze giftige troep geven snap ik niet en dan maar zeuren over roken dat t zo slecht is niet dat ik rook, maar groter gift krijg je via de zorg. Hoezo verslavend!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

12 May 2019

rare bijwerkingen op de ogen!overgevoelig voor licht en geluid. niet goed kunnen zien, tranende ogen. een hel om af te bouwen na gebruik van 4jaar. ga dit niet gebruiken aub..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

8 May 2019

Ik moet dit middel nemen omdat ik zenuwpijnen in mijn arm heb door een geknelde zenuw in mijn nek.In afwachting voor een afspraak bij de neuroloog waar ik 5 weken moet wachten eer ik terecht kan kreeg ik Lyrica75mg van de huisdokter tegen de pijn.1xs'avonds.Dit hielp de eerste dagen maar moest al vlug 2x per dag nemen.Ik voel me er totaal niet goed bij.Draaierig, woorden omdraaien,sufheid en slapeloosheid.Maar wat raar is ik moet er ook van hoesten.Hopelijk krijg ik van de neuroloog andere medicijnen en kunnen ze me helpen zodat ik van de pijn af geraak

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

1 March 2019

Gebruik nooit lyrica, het is vergif voor de hersenen. Het helpt tegen pijn maar het maakt je hersenen kapot. Het stoppen is een ware hel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

27 February 2019

Ik raad iedereen lyrica af! Begin er niet aan asjeblieft. Je kan je leven gewoon zuur maken om daarmee te beginnen. Mijn huisarts schreef mij dit rotmiddel voor chronische zenuwpijn. Ik gebruik nu na 9jaar 450mg omdat om de zoveel tijd werd de dosis ieder x verhoogt. Ik ben afhankelijk van dit middel.maar ik ben een ex-drugsverslaafde, afkicken van dit middel lijkt mij moeilijker!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

7 December 2018

Minder pijn in mijn onderrug en uitstraling naar l been. Kan weer verder lopen, huishouden doen, leven. Maar na 1 jaar 2 keer 75 mg per dag te hebben geslikt en 6 paracetamols 500 mg per dag begint de pijn en beperkingen weer erger te worden. Heb er nu 2 keer daags zo nodig 600 mg ibuprofen erbij. Na overleg de pregabaline verhogen naar 2 keer p d van 75 mg naar 2 keer of 150 plus paracetamols en ibuprofen standaard. Kijken of dit gaat helpen. Heb nu veel last van wazig zien.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

3 November 2018

Erg suf Zeer pijnlijke opgespannen spieren in heel mijn lichaam. Zenuwtrekken aan ogen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

20 October 2018

Héél duf, dronken gevoel bij tijden en dan mn het lopen. Last van jeuk, depressief gevoel, gevoel dat alles héél ver weg is. Je bent jezelf gewoon niet. Héél prikkelbaar en onrustig. Bij afbouwen krijg ik last van spelden prikken in mijn armen en benen en heel onrustig met een paniek aanval als gevolg.tpen moest ik opnieuw de volle dosis nemen om daarna weer héél geleidelijk af te bouwen. Ik vond het een vreselijk tot medicijn. Je ziet er héél slecht uit, voelt je beroerd en totaal jezelf niet. Het voelt alsof je drugs gebruikt. Het hielp wel tegen mijn klachten maar de bijwerkingen zijn vreselijk. Ik ben ook nog hoog sensitief dus ik ervaar dit als extreem. Never nooit weer. Ik moet minstens nog 6 week afbouwen ( als ik geluk heb) en ik zat er maar 3 week aan met een dosis van 2 x daags 75 mg. Ik raad iedereen dit middel af. Niet doen! Het is rot spul. Hopelijk kom ik nu van deze troep af. Ik snap niet dat we mensen zijn die 600 mg kunnen slikken! Ik slaap de halve dag en ben lusteloos en heb nergens zin in. Afrader en ben boos dat ik deze troep heb gekregen van mijn huisarts!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LYRICA CAPSULE 75MG

11 October 2018

2 de keer dat ik dit middel krijg. Jaren terug ook gehad en was een zombie in combi met andere medicatie . Nu waren ze dat voor en heb alleen lyrica en arcoxia . ben zo stoned als maar zijn kan,voel me ellendig en emotioneel. Eet tegen de klippen op . Heb liever pijn dan dit ! Ook kwa uiterlijk in 3 dagen jaar of 10 ouder, zie er niet uit ,lijnen onder mijn ogen, ogen die in het niets staren pfffff

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel