Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 4 resultaten gevonden.

Levothyroxine 150 microgram

14 November 2017

Dank voorgaande ervaringen! Heb onmiddellijk de oude thyrax duotab besteld! Was onverklaarbaar moe en licht duizelig. Zombiegevoel, deken van moeheid. Het maakt dus echt uit welke je slikt.

Levothyroxine 150 microgram

29 May 2017

van 150 microgram Thyrax duotab over moeten stappen naar Levothyroxine 150 microgram, dat was geen feest, veel bijwerkingen, daardoor hartkloppingen, prikkelbaar en heel erg moe, ook na verlaging naar 125 microgram Levothyroxine geen vermindering van de klachten, bloedwaarden waren wel weer netjes. Klachten waren onverminderd!! Gelukkig nu weer terug op Thyrax Duotab 150 microgram, waar ik reeds 15 jaar lang geen problemen mee heb gehad en goed was ingesteld.

Levothyroxine 150 microgram

23 May 2017

Ook noodgedwongen overgestapt van thyrax duotab 150 mcg naar levothyroxine 150 mcg. Effect vrije T4 van 23 en hogere bloeddruk. Dosering bijgesteld en nu een tsh van 15 en T4 van 14. Gelukkig is thyrax duotab weer verkrijgbaar en ik ga snel weer terug naar het vertouwde medicijn en constante schildklierwaarden.

Levothyroxine 150 microgram

29 April 2017

Sinds 2004 gebruik ik Thyrax in de dosering van 150 mcgr.TSH schommelde tussen 1 en 2.Sinds juni 2016 noodgedwongen overgestapt op Levothyroxinenatrium van Teva omdat Thyrax niet meer beschikbaar was.Na 2 maanden belde de huisarts dat de TSH te laag was (0.09) en de FT4 27.1. Moest de dosis verlagen naar 125mcgr.per dag.Inmiddels had ik mijn stanine (ivm.hoog cholesterol)medicatie zelf gestaakt omdat ik veel spierpijn had en ik dacht dat de spierklachten door de statine(cholesterol verlager) veroorzaakt werden. Ondanks dat ik nu al langere tijd geen statine meer gebruik blijf ik vervelende spierklachten houden.Had in het verleden nooit last van mijn spieren,maar sinds de overstap op Levothyroxinenatrium zijn deze klachten begonnen,evenals onrustig zijn,snel zweten en me opgejaagd voelen. De laatste TSH uitslag was 4 weken geleden 0,35 met een FT4 van 20.1. Zo langzamerhand begin ik te twijfelen of de spierklachten wel een relatie hebben met statine gebruik. Alles terugkijkend is het wel opvallend dat de klachten enkele weken na overstap op Levothyroxinenatrium van Teva zijn begonnen en nog steeds aanhouden,ondanks dat de cholesterol verlagende medicatie is gestopt.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel