Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

Lisinopril

30 June 2019

wat een troep zeg! diaree en zo lamlendig als wat!

Lisinopril

12 May 2019

Meteen hevige darmklachten en blijvende diarree.Bij stoppen van de medicijnen verdwenen de klachten meteen

LISINOPRIL AUROBINDO TABLET 20MG

3 April 2019

De tabletten breken kapot/doormidden als je ze uit de strip drukt. Dit is vervelend.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LISINOPRIL AUROBINDO TABLET 20MG

26 December 2018

Sins ik deze pillen krijg heb ik meer last van mijn keel .Het is net of er kriebel in mijn keel zit met gevolg hoesten of kuchen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LISINOPRIL/ HYDROCHLOORTH AUROBINDO TABL 20/ 12,5MG

17 December 2018

eerst gebruikte ik dit medicijn altijd van Teva (prolepha research bv) maar nu kreeg ik zomaar dit van Aurobindo. Mijn bloeddruk is gelijk gestegen. Ik heb met de zorgverzekeraar gebeld; zij geven aan dat dit aan de apotheker ligt, omdat dit goedkoper medicijn is. Maar ik wil juist het medicijn van Teva omdat ik daar goed op reageer, ben daarom bij mijn huidige zorgverzekeraar gegaan omdat zij dit vergoeden.

LISINOPRIL CF TABLET 20MG

1 December 2018

hoestbuien zijn na een paar maanden voorbij gegaan maar nu heb ik veel last van hartkloppingen....nog iemand die dat ervaren heeft?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LISINOPRIL SANDOZ TABLET 5MG

29 November 2018

ik heb meerdere klachten erbij gekregen, wekenlang misselijk. Dit middel is verschrikkelijk ik zag hele dag wazig en drogen ogen en mijn ogen jeuken de hele dag. Ik had het ook super benauwd, astma pufjes hielpen niet. ik had teveel klachten om op te noemen. Bv nieren borrelen, krampen enz. Na overleg huisarts ben ik nu gestopt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LISINOPRIL AUROBINDO TABLET 20MG

20 November 2018

Ik heb altijd lisinopril Accord 20 Mg gebruikt. Nu geeft de apotheek Lisinopril Aurobindo 20 Mg. De Accord pillen zorgden voor hoesten. Met de Aurobindo pillen is het hoesten verergerd. Het zijn beide Lisinoprils maar wel worden ze verschillend ervaren

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Lisinopril accord tablet 10mg

26 August 2018

Dit medicijn hapt met mijn astma medicijnen. Ik ben meer benauwd. Ik heb meer last van pollen, geurtjes en schoonmaakmiddelen. Verder hapt dit medicijnen met de thuisbeademing. De droge lucht zorgt er voor dat ik constant aan het hoesten ben. Mijn mond en keel zijn droog. Daarnaast is neus vol.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LISINOPRIL AUROBINDO TABLET 20MG

13 August 2018

Droge mond, kan dit middel niet bij mijn astma inhaler gebruiken want dan krijg is erge duizelingen die echt niet prettig zijn. Het middel is erger dan de kwaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LISINOPRIL ACCORD TABLET 5MG

19 June 2018

Heb hoge bloeddruk, deze medicijnen geeft veel bijwerkingen. Suf, slaperig, grote moeheid, depressie en somber. Morgen stop ik voor 4weken op advies van de huisarts. Ik kijk het wel. Als de klachten minder, dan niet meer inslikken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LISINOPRIL AUROBINDO TABLET 20MG

31 May 2018

Ik heb altijd lisinopril van Accord of Sandoz gehad. Sinds 8 maart 2018 heeft de apotheek mij het merk Aurobindo gegeven vanwege het voorkeurs beleid. Sindsdien heb ik last van hoofdpijn, duizeligheid, misselijk, slecht slapen, ontzettende vermoeidheid, zodanig dat ik zelfs te moe ben om te eten! Slaperig gevoel. Ik wil bijna de hele dag slapen, en als het tijd is voor naar bed te gaan, dan slaap ik slecht. Kortom, de bijwerkingen zijn erger dan de kwaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

paroxetine, thyrax lisinoprilchloordiazepoxise

31 May 2018

Door lisinopril werkt sterk wisselwerking, zie genoemde. Gaat dat over?

LISINOPRIL AUROBINDO TABLET 10MG

22 May 2018

Met Lisinopril Acord 10 mg begonnen (diabetes 2) Geen problemen. Daarna verving de apotheek/verzekering het met Lisinopril Sandoz 10mg. Geen problemen. Sinds kort is dit wéér vervangen door Lisinopril Aurobindo. Vanaf het begin hartkloppingen/hartoverslagen in rust. Ik ga in overleg met DVK dit medicijn 10 dagen stoppen, als de klachten dan weg zijn dan ligt het toch echt aan Aurobindo !

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LISINOPRIL AUROBINDO TABLET 10MG

2 May 2018

De onderdruk gemeten via bloeddrukmeter, ging in korte tijd van 89 naar 105 na wissel naar fabrikant Aurobindo - preferentiebeleid VGZ - en ging niet meer omlaag. Ben op eigen kosten proef op de som gaan nemen, terug naar Accord 10 mg. Na 3 dagen weer onder de 90 en nu gedurende ruim een maand laag gebleven. Ook Sandoz 10 mg werkte in verleden gewoon goed. Ik ben bereid om het (minimale) verschil in kosten bij te betalen, maar VGZ heeft liever dat ik een medicijn gebruik dat niet werkt bij mij, met alle risico's van dien. Ik betaal voor mijn gezin maandelijks ruim 600 euro premie aan VGZ.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LISINOPRIL TEVA TABLET 5MG

12 March 2018

De tablet bleek een goed aanvulling op de hydrochloor thiazide en triamtereen, maar ik heb direct veel bijwerkingen ervaren. Daarom wilde ik hem eigenlijk niet meer, maar de dokter vond gezien het goede resultaat dat ik er beter mee door zou kunnen gaan. Na bijna 2 jaar heb ik echt genoeg van alle bijwerkingen: heel slecht slapen, vaak diarree en ontlasting ( 5-6 keer per dag), 's nachts heel vaak last van mijn buik ( een beetje pijn), 's morgens wat hoesten en wat slijm opgeven. Allemaal bijwerkingen die ik hier op deze site ook lees en die ik voorheen niet had.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LISINOPRIL TEVA TABLET 10MG

4 March 2018

Kreeg het voorgeschreven voor een matig verhoogde bloeddruk. Een uur na inname werd ik enorm misselijk. Ik heb de hele nacht en een deel van de ochtend gal gebraakt. Mijn nieren werkten niet meer zodat ik anderhalf etmaal geen één keer geplast heb. Dat kwam later moeizaam op gang. Na dat ene tablet heb ik het nooit meer geslikt. Een hoge bloeddruk kan risico's met zich meebrengen, maar dit "medicijn" is vele male gevaarlijker!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LISINOPRIL ACCORD TABLET 20MG

24 February 2018

1 Jaar lisinopril accord gebruikt. Nauwelijks effect wel veel bijwerkingen. Hoofdpijn, ontsteking van neusslijmvliezen en huid in het gezicht. Droge mond, smaakverlies en keelklachten in de vorm van een slijmbal die niet wilde weggaan. Hoesten en kriebel in keel, maag en darmklachten, eigenlijk de hele dag door een algeheel gevoel van onpasselijkheid. Niet te vergeten impotentie en wazig gaan zien. Ik ben gestopt met deze pil te slikken en ben binnen 2 maand van alle klachten af en alle medicatie ik in korte tijd heb voorgeschreven gekregen i.v.m bijwerkingen in de prullenmand gesmeten. De bloeddruk is iets te hoog maar dat was het met medicijnen ook, dus dan is de keuze snel gemaakt. Ik probeer met verse voeding en het niet meer toevoegen van zouten en veel wandelen het drinken van vochtafdrijvende thee soorten de bloeddruk enigszins onder controle te houden en dat lukt vrij aardig. De bovendruk schommelt tussen de 140 en 150 en daar ben tevreden mee. Maar t blijft een grillig iets en ik kan me nauwelijks een onbetrouwbaar fenomeen voorstellen dan de menselijke bloeddruk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LISINOPRIL ACCORD TABLET 10MG

LISINOPRIL AUROBINDO TABLET 10MG

28 January 2018

Januari was het weer zover, weer een ander merk medicijn als voorkeur van de verzekering omdat ze dat waarschijnlijk een paar cent scheelt. Dit keer werd ik 'verblijd' met lisinopril aurobinda en ik moet zeggen, nimmer heb ik grotere troep geslikt. Vreselijke hoestbuien, vooral ''s nachts,slijm ophoesten, somberheid. Na een maand gestopt en een ander merk gaan slikken, waar ik wel tevreden over ben en na een goede week, nergens meer last van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LISINOPRIL SANDOZ TABLET 10MG

LISINOPRIL TEVA TABLET 10MG

9 January 2018

Ik las hier dat nog iemand last kreeg van gevoelloze voeten. Dat probleem kreeg ik ook... Ik weet niet of het door de Lisinopril komt, maar ik neem verder ook geen medicijnen... Ben algemeen vaker moe, voor ‘s morgens, vaak duizelig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LISINOPRIL SANDOZ TABLET 10MG

17 October 2017

Niet 100% zeker of het ook de combinatie is met prednison, maar slecht slapen, duizelig/wazig hoofd, vermoeidheid, kriebelhoest, en algeheel gevoel van 'niet lekker zijn'.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel