Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 15 resultaten gevonden.

METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG

8 May 2022

Ik lijd aan slapeloosheid en verstopte bloedvaten door de narconboosters in de methadon. wat kan ik doen om de naloxon en tranaloxon van de methadon te scheiden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG

16 April 2022

Ik slik al meer dan 25 jaar Methadon HCI Sandoz 5 mg 3x daags. Dit om de pijn in mijn hals verdraagzaam te maken. De artsen hebben bij het verwijderen van een gezwel de zenuwen door moeten snijden , wat de pijn veroorzaakt. Hier is niets meer aan te doen. In al die jaren heb ik enkele ervaringen opgedaan. Vaak wil de zorgverzekering de medicijnen goedkoper inkopen en verplicht de apotheker om een ander goedkoper merk voor te schrijven. En dan begint de ellende. Volgens de apotheker was dit dezelfde werking als van het vorige merk, maar ik werd er heel erg ziek van. De huisarts erbij gehaald en die heeft contact met de apotheker opgenomen. Deze was er stellig van overtuigd dat het medicijn precies hetzelfde was en ook hij begreep niet hoe dit kwam. Uiteindelijk werd het verschil tussen beide medicijnen vergeleken en bleek dat de oorzaak bij de nieuwe medicijn een snellere afgifte was. Mijn lichaam was dit niet gewend en hierdoor werd ik ziek. Na gebruik van de normale Merk medicijn werd ik weer beter. Wat ik ook geleerd heb is bij bestellen van de medicijn MEDISCH NOODZAKELIJK erbij te vermelden. Dan word er eerst gekeken of het merk nog te verkrijgen is en als dat niet mogelijk is, dan gaat men met begeleiding huisarts kijken

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG

METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG

6 February 2019

Ik probeer af te bouwen van 2 naar anderhalve p.d. Maar de pillen zijn zo klein geworden dat ze erg moeilijk te breken zijn. Net als bovenstaande schrijver meldt is het steeds weer een gok hoeveel ik binnenkrijg. De ene kwart of halve pil is de andere niet. Waarom geen pillen van 1 of 2 mg op de markt? Hard nodig in het afbouwproces.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG

19 January 2019

Gebruik dit middel al jaren ongeveer 20 jaar met tussenpozen van een aantal jaar Kom er waarschijnlijk nooit meer vanaf. Was tot 2 keer toe een langere periode gestopt en kreeg uit het niets ineens zeer ernstige klachten van ontwenning die alleen te stoppen waren met methadon

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG

6 December 2018

Ik moet ze breken, 2x per dag een halve tablet, maar ze verpulveren, ik weet zo niet hoeveel ik binnen krijg. Reageer er verder wel goed op, maar nog steeds een doof been. Kan er niet op staan. Begrepen dat het een poos duurt voor ze een goede spiegel hebben opgebouwd. Volgende week evalueren met pijnpoli-arts.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG

10 August 2017

In dit verslag lees ik dat methadon minder heftige onttrekkingsverschijnselen zou veroorzaken dan andere opiaten. Dit is echt niet waar, sterker nog van bijna alle opiaten heeft dit middel de heftigste en meest lang durende afkick periode echter een goed afbouwprogramma kan goed helpen dit dragelijk te maken. Ik heb er 1,5 jaar over gedaan om eraf te komen maar heb dan ook op zweten na nauwelijks klachten gehad.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG

19 May 2017

Heeft voor het eerst sinds jaren andere medicatie, mijn pijn bestreden. Heb nog wel veel last van bijwerkingen slaperigheid, sufheid. Maar slik de methadon no maar 10 dagen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG

METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG

METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG

7 September 2016

Ik heb reuma en heb 4 protheses, een bypas van de linker kransslagader, 3 cva's, een tia, apneu en restles legg syndroom. Ik gebruik sinds 3 weken methadon, daarvoor gebruikte ik 4 verschillende morfines. Ik zit nu op 45 mg per dag, de dosis word stapsgewijs opgebouwd. De pijn is met momenten ondraaglijk. De methadon werkt bijna 5 uur. Kan iemand mij vertellen tot hoe hoog de methadon opgebouwd kan worden. De methadon krijg ik voor de pijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG

12 April 2015

Ik ben overgegaan van symaron naar METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG en heb nu de hele dag pijn en voel me de hele dagen ziek wat moet hier aan gebeuren of wat moet ik doen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG

8 April 2015

Ben 50 jaar oud en gebruik Methadon sinds 1984. Sinds ongeveer 1 jaar heb ik het idee dat de Methadon niet of nauwelijks werkt. Is resistentie mogelijk? Heeft iemand ervaring ermee?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG

16 February 2015

Ik kreeg vroeger Symoron 5mg van Astellas welke een heel goede pijnstillende werking hadden en omdat ik deze tabletten al lang moet gebruiken werkten deze ook tegen de onthoudingsverschijningen welke ik elke ochtend gratis erbij kreeg maar die na inname van Symoron snel verdwenen. Nu heb ik sinds afgelopen jaar de Methadon HCL tablet van Sandoz en ondanks dat de tabletten door de specialist met drie zijn verhoogd gaat het mij elke dag heel slecht. Zweten, rillingen, behoorlijke onthoudingsverschijnselen dus. Heb ik tegen de arts vertelt welke gewoon zei "Dat weet ik, dat hebben anderen ook al gemeld. Daar moet je het dan maar mee doen!?! Elke dag die ellende waar ik niet voor heb gekozen. Komt iemand dit bekend voor?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHADON HCL SANDOZ TABLET 5MG

26 October 2013

<p> Werkt tegen zenuwpijnen heel goed, maar heeft voor mij wel veel bijwerkingen. Oa. misselijkheid en flauwtes.</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel