Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 16 resultaten gevonden.

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

3 October 2018

Waardeloze troep !! Werkt niet zowel bij mij niet, als bij mijn zoon! Lijkt of sterkte de helft is van een ander merk. Omdat Sandoz niet leverbaar is krijg je deze. Waarom is sandoz geregeld niet leverbaar??

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

27 March 2018

Gebruikte eerst zelfde medicijn van het merk Sandoz werkte toen goed. Dit medicijn gekregen omdat er niet leverbaar is van Sandoz voelde al dat er iets vervelends aan was, na twee weken meer mopperen op me zoon, een juf en een orthopedagoog die beide vroegen of hij nog medicatie kreeg weer de apotheek gebeld. helaas niets leverbaar, wilde ik iets anders moest ik naar de huisarts. ze geloven niet dat dit middel niet werkt, ze blijven volhouden zelfde bestanddeel andere naam...nou dat klopt echt niet! TROEP

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

1 December 2016

Lekker gemaakt met de woorden "dit is exact hetzelfde als concerta maar dan goedkoper". Helaas is alleen het laatste van toepassing. Na anderhalve maand gebruik kreeg ik vage klachten die ik eerst weet aan stress van een hoop veranderingen in werk maar toen ik terug ging redeneren was de ellende begonnen met de overstap. Op dringend verzoek (medische noodzaak) terug naar de concerta en binnen een week was ik weer de oude. Dit medicijn is beslist geen goed alternatief als je goed gaat op concerta! Dan maar meer betalen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

14 June 2016

Ik kreeg dit medicijn voorgeschreven vanwege mijn ADHD klachten. Ik heb het gevoel dat dit medicijn een willekeurige werking heeft. Het lijkt wel alsof de gereguleerde afgifte van dag tot dag anders is. De ene dag word ik er mega stoned van, de andere dag merk ik nauwelijks verschil. Daarnaast heeft het mij niet geholpen bij de concentratie. Wel heb ik last van de bijwerkingen: puisten op hoofd, armen, benen, hoofdpijn, buikkrampen. Daarnaast ben ik agressiever dan voorheen. Dit lijkt me niet de bedoeling. Ik kan het niet aanbevelen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

19 May 2016

Ik wilde overstappen van de Dexamfetamine omdat deze niet meer vergoed werd. Wilde graag Concerta maar kreeg Methylfenidaat Retard. Deze laatste werkte echt totaal niet voor mij. Apotheek wilde (ondanks dat mijn arts het vroeg) mij niet de echte Concerta geven ook al zou ik het zelf betalen. Ben overgestapt naar andere apotheek daar wel Concerta gekregen (zelf betaald) en merk wel degelijk verschil. Vind het onbegrijpelijk dat zo'n medicijn als van 'mylan' zeer slecht werkt en toch wordt uitgeschreven. Walgelijk hoe de apotheken beslissen wat ik wel en niet mag slikken omdat zij bepaalde afspraken hebben met Farmaceutische bedrijven. Dexamfetamine werkte voor mij het beste en hoop ook dat het wel weer vergoed wordt, al is het met een eigen bijdrage! Ik moet mn dosis van Concerta (janssen) nog aanpassen want in de middag word ik heel erg slaperig en moet ik extra nemen, wat niet fijn is want dan slaap ik weer slecht. Ik zit nu op 36 mg per dag maar denk dat dat nog verhoogd moet worden! Erg vervelend allemaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

18 February 2016

Ik ben van concerta retard 36 overgestapt op Sandoz methylfenidaat 36 reatard, dat beviel goed. Nu verplicht Zorg en Zekerheid mij om Mylan methyldenidaat 36 te nemen en dat bevalt helemaal niet. Na vijf uur krijg ik reboundverschijnselen. Ik los het nu op door een halve kortwerkende methylfenidaat te nemen. Ik ben hier niet tevreden over en ga morgen naar arts om dit te bespreken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

22 January 2016

Ik heb 9 jaren concerta genomen alvorens ik dit begon te nemen. Ik kan er maar een ding over zeggen: het komt zelfs nog niet in de buurt van concerta. De werking is veel te willekeurig. Mijn collega's zeggen zelfs dat ik enorm veel veranderd ben in zeer korte tijd. Ik kap ermee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

15 January 2016

Mijn zoon gebruikte concerta en kreeg deze goedkopere versie van de apotheek. Al snel blijkt de werking niet goed te zijn en zijn arts bevestigde dat het maar voor 50% werkt. Nu krijg ik vandaag ook voor mijzelf dit product mee terwijl ik al veel moeite heb gedaan om het eindelijk goed te krijgen, dus ik ben niet van plan deze te gaan gebruiken. Mijn verzekering zegt dat ik wel de concerta mag, hetzelfde als het afgelopen jaar. Het blijkt niet veranderd te zijn zoals de apotheek mij liet denken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

15 November 2015

Kunnen zomaar openbarsten waardoor de gehele dagdosering in 1 keer vrijkomt in het lichaam!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

10 August 2015

De pilletjes splijten open. Van vertraagde afgifte lijkt me dan geen sprake. Dat is dus een probleem. Ik neem de gespleten pillen niet in.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

24 June 2015

Ik kreeg altijd de Methylfenidaat van Rubio, maar de fabriek werd in 2014 overgenomen door Mylan. Op het eerste gezicht zag alles er hetzelfde uit. Zelfde verpakking, zelfde pil...alleen een ander logo. Helaas geven de pillen mij sindsdien heel veel bijwerkingen. Vooral het overmatig zweten is een drama! Het begint al een half uur nadat ik mijn eerste pil neem en het blijft de hele dag hangen. Ongeacht of ik de rest van de dag niets meer slik. Ik vond na een aantal weken weer een oude verpakking van Rubio, nam een pil, en alle klachten waren verdwenen. Ik moest uiteindelijk weer over op de Mylan, en helaas was alles weer terug bij af. Er is dus veel meer veranderd dan alleen het logo. Deze medicatie is echt verschrikkelijk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

24 May 2015

Mijn ervaring met het gebruik van de verlengde afgifte tablet van mylan is dat ik het idee heb alsof het niet werkt. Ik ben 21 jaar studente en weet sinds een aantal jaar dat ik ADD heb. In eerste instantie ben ik de normale tabletten van ritalin gaan gebruiken, alleen dit werkte niet goed voor mij. Aangezien ik ontzettend vergeetachtig ben (goh!) vergat ik ze steeds om op regelmatige tijden in te nemen en waren de schommelingen te groot. Toen destijds over gestapt op concerta. Een stuk duurder maar maar 1 pil per dag in te nemen en minder schommelingen. Nu is het sinds een tijd dat ik de nieuwe tabletten van Mylan krijg voorgeschreven, omdat deze goedkoper zouden moeten zijn volgens de apotheek. (Dit scheelt overigens echter helemaal niets voor de consument maar alleen voor de apotheken die de medicijnen moeten inkopen en de zorgverzekeraars.) Ik ben gewoon overgestapt maar voor mij werkt het gewoon niet lijkt wel! Waar ik af en toe naar uit kon kijken om mijn medicijnen te gebruiken om wat meer rust te krijgen heeft het nu geen enkel nut. Ik heb me soms wel eens afgevraagd of het niet gewoon placebo tabletten waren! Toch wel jammer voor medicatie waar ik per maand dertig euro kwijt aan ben. Wat een groot bedrag is voor een arme student zoals ik. Erg frustrerend want ik heb de medicatie wel nodig. Nu weer over gestapt naar ritalin, met de benodigde schommelingen maar wel het gevoel alsof het werkt!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

13 April 2015

Mijn 2 dochters gebruiken allebei Concerta, doordeweeks 27mg en in het weekend 18mg. Normaal gesproken hebben ze in een normaal weekend zonder veel drukte aan 18 genoeg. Vorige week kreeg ik de nieuw bestelde medicijnen weer binnen, en voor de oudste kreeg ik ineens Mylan Retard tabletten omdat de verzekeraar Concerta niet meer vergoedde.... In eerste instantie denk je van, ach als het werkt is het prima, maar het werkt niet. Mijn dochter vertelde na een uur of 2 al dat het niet werkte.... Morgen maar eens met de verzekeraar bellen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

7 April 2015

Werkt in verhouding tot concerta minder goed, minder lang en had bijwerkingen als verminderde eetlust en huiduitslag.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

23 February 2015

Mijn zoon werd er heel licht in zijn hoofd van. Normaal gesproken gebruikt hij concerta 18 mg en nu kreeg hij Medikinet 18 mg mee, ook met vertraagde afgifte. Er werd gezegd dat dit hetzelfde effect als de concerta zou hebben, maar dit is dus niet zo.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 18MG

13 January 2015

Het medicijn wordt meegegeven als generiek van Concerta 18, maar heeft het systeem waardoor Concerta zo goed werkt (OROS) helemaal niet! De werking is dus ook consistent 2-3 uur minder en de crash is veel heviger.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel