Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 36 resultaten gevonden.

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

14 november 2017

Bijna 2 jaar tot volle tevredenheid Sandoz 'merk' gebruikt maar deze is volgens mijn apotheek om onverklaarbare reden niet leverbaar - overgestapt op het 'merk' Mylan, maar het effect is helaas heel anders en niet fijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

25 oktober 2017

Ik slikte voorheen ritalin 10 mg. 3 keer per. Omdat ik hier erge rebounds van kreeg wilde ik lang werkende proberen. Ik kreeg 36 mg methylfenidaat mylan van de apotheek. Ik heb dit een week geprobeerd. En ik heb me nog nooit zo ellendig gevoeld! Ik heb me 6 dagen ziek gevoeld, hoofdpijn misselijk en heel duizelig. Daar naast voelde ik me erg depressief en opgefokt. Ik had een heel kort lontje. Terwijl ik normaal gesproken niet zo ben. Ik begrijp niet dat dit nog voorgeschreven mag worden, ik heb ook nog nooit zóveel slechte ervaringen gelezen over een medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

17 oktober 2017

mijn dochter reageert veel minder goed op dit merk. Heeft voorheen van Sandoz gebruikt, naar volle tevredenheid

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

15 augustus 2017

Concerta, Sandoz en Mylan geprobeerd. Concerta werkte bij mij maar 3 uur en had het gevoel of ik strak stond. Na 3 uur een duidelijke dip en erg moe. Sandoz was qua werking het meest vlakke van de 3. Emoties werden hiermee ook wat uitgevlakt en veel last van buikkrampen en diarree wanneer deze uitwerkte. Nu mylan en geen bijwerkingen. Sandoz en Mylan werken overigens maar 5 uur ipv de 8-12 uur die het zou moeten doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

24 juli 2017

Heb wel iets meer rust in mijn hoofd maar ben elke dag misselijk en heb totaal geen eetlust. Ik wil het nog wel even proberen en hoop dat de bijverschijnselen weg gaan

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

22 juli 2017

Net begonnen met het gebruik. Helaas is er eentje open gebarsten en kan je die dan niet meer gebruiken. In 2015 zou dit verbeterd zijn? Heb trouwens nagenoeg geen bijwerkingen! Da's wel weer een plus!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

27 maart 2017

Al 6 jaar tevreden over concerta, deze maand kreeg ik bij de apotheek voor 3 maanden medicatie mee van het merk Mylan. Ik kreeg last van hoofdpijn, maagpijn, kortademigheid en leek na inname last te hebben van overdosering: hartkloppingen, onrust, droge mond en geïrriteerd zijn. Na ongeveer 4 uur werd ik ontzettend moe, emotioneel en slechte concentratie. Ik ben na 3 weken gestopt met Mylan en gestart met concerta, na 2 dagen voelde ik me weer normaal. De medicatie teruggebracht naar de apotheek, in de hoop mijn geld terug te krijgen (onaangebroken verzegelde verpakkingen). Helaas geen geld terug gekregen, voor 120,- (18+26 Mg) heb ik me 3 weken akelig en ziek gevoeld. Dankjewel verzekeraar, apotheek en Mylan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

13 februari 2017

Na 3-4 uur volledig uitgewerkt, iets wat niet gebeurt bij de Concerta 36mg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

24 januari 2017

Overgestapt van Concerta, na drie dagen vergat ik steeds waar ik mee bezig was en ben ik echt verward.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

22 december 2016

Deze troep moeten ze uit de handel halen. Het brengt meer ellende dan rust. Ik ben benieuwd hoeveel mensen er wel baat bij hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

13 december 2016

Reeds drie jaar gebruik ik Concerta 27 mg. Op aanraden van de psychiater heb ik onlangs getracht de dosis te verhogen naar 36 mg. Bij de apotheek kreeg ik echter een potje Mylan Retard in handen, met de slagzin "Net als Concerta, maar dan goedkoper." Nou, goedkoper was het zeker. Na het drie dagen genomen te hebben, kan ik gerust zeggen dat ik deze rommel nooit meer koop. Mylan heeft nauwelijks effect op het concentratievermogen - colleges volgen gaat me net zo goed af als dat ik helemaal niks neem - maar heeft wel een paar mooie neveneffecten, o.a. stemmingswisselingen, vermoeidheid en hartkloppingen. Dit probleem zou natuurlijk niet bestaan als degelijke langwerkende medicijnen als Concerta in het GVS stonden, maar daar mag in de nabije toekomst niet op gehoopt worden. In samenvatting: een goedkoop, langdurig alternatief op Ritalin klinkt bijna te mooi om waar te zijn. By Mylan Retard is dit helaas ook het geval.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

20 september 2016

Verschrikkelijk! Na een maandenlang gebruik van in totaal 2 pillen van 36 mg ben ik gestopt vanwege psychische klachten. Wat een hel. Paniek en oorsuizen zijn aanwezig. Ow wat erg. Nooit aan beginnen. Beter trouw de gewone methylfenidaat van 10 mg innemen om de 3 à 4 uur.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

9 mei 2016

Ik gebruik ze al ongeveer 15 jaar en ben sinds kort nare bijwerkingen tegengekomen. Ik ben vaak misselijk en duizelig. Ik begin te twijfelen over mijn mentale gezondheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

16 april 2016

Ik heb meer een opmerking dan een vraag. Mijn zoon van 20 heeft ADHD en Asperger. Hij is derdejaars student Elektrotechniek en dat gaat allemaal prima. Hij heeft zijn propedeuse als 1 van 5 van de 50 leerlingen in zijn eerstejaar gehaald. Hij gebruikt al langere tijd methylfenidaat 36 MG van het merk Concerta en dat gaat uitstekend. Begin februari heeft hij, bij verlenging, ongevraagd een vervangend medicijn gekregen nl. methylfenidaat van het merk mylan. Wij zijn verzekerd bij CZ. Inmiddels heeft hij de voorbije twee maanden vrijwel geen enkel tentamen meer gehaald en ook geen andere, belangrijke, activiteiten ondernomen. Hij heeft een duidelijk verminderd concentratievermogen. Ook heeft hij andere klachten ervaren als overmatig transpireren, extreme vermoeidheid en slaapstoornissen. Gisteren hebben wij, getriggerd door vergelijkbare verhalen op Internet, de medicatie weer vervangen door Concerta en vandaag is hij als herboren. Hij ervaart vrijwel onmiddellijk een significante verbetering op de bovengenoemde klachten. Wij hebben alle begrip voor het inzetten van een vervangend medicijn dat goedkoper is. Waar wij geen begrip voor hebben, is het ongevraagd vervangen en al helemaal niet alvorens wetenschappelijk is aangetoond dat het vervangende medicijn niet afwijkt van het oorspronkelijk medicijn. Ik heb natuurlijk een klacht ingediend bij CZ, maar wil daarenboven u informeren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

16 april 2016

Slik al jaren Concerta maar nu met dit goedkopere merk werd ik heel moe en in de middag kreeg ik hartkloppingen, voelde me opgejaagd, zelf wat agressief, begon te hyperventileren, was heel druk, verdrietig uit 't niets, waardoor ik in paniek raakte. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb alleen ADD. Met Concerta voel ik me lekker en heb ik een goede concentratie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

1 april 2016

Door de verzekering over moeten stappen van concerta naar dit goedkopere alternatief. De laatste dagen is mijn concentratie enorm laag, vergeleken met mijn concentratie als ik concerta slik. Ook heb ik veel dorst, ben ik snel moe, heb ik last van mijn ademhaling en heb ik en opgefokt gevoel in mijn lijf. Dit is erg nadelig voor mijn prestaties op school, aangezien het totaal onnodig is om over te stappen. Concerta werkt het beste voor mij, maar helaas draait het bij de verzekeringen alleen maar om geld en niet om de gevolgen van de patiënt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

19 februari 2016

Onze zoon van 10 kreeg dit medicijn ipv concerta 36. Binnen enkele uren al prikkelbaar, boos, geirriteerd en hyperaktief. Daarbij na een paar dagen kreeg hij ook hoofdpijn, misselijk, geen eetlust en 's nachts zweten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

22 december 2015

Na 2 dagen in weekdoos barsten pillen open. Contact opgenomen met fabrikant. Komen in feb. 2016 met nieuwe formulering waarbij dit probleem minder voor zou moeten komen. Echter, de pillen moeten nog steeds in de oorspronkelijke verpakking worden bewaard anders kan de werking niet worden gegarandeerd, aldus de fabrikant.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

20 november 2015

Ik werd er suf van, heel verward en kon moeilijk in slaap komen en wakker worden. Ik heb acht jaar Concerta janssen geslikt en die werkte uitstekend! Na twee jaar weer eraan begonnen, kreeg ik dit middel. Na twee weken gebruik hiervan heb ik de apotheek gebeld en toch in overleg Concerta Janssen gekregen, maar wel zelf alles betaald. Liever wat meer betalen dat ik de dag doorkom dan dat dit verslechterd door dat namaakspul.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

13 november 2015

Tabletten hebben absoluut niet het gewenste resultaat. Apotheek heeft dit geleverd ipv concerta. Ik stop er onmiddellijk mee. Inslapen gaat tevens erg moeizaam.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

7 oktober 2015

Brandend maagzuur en werking sloeg aan alsof het een overdosis ritalin was. Nooit last van gehad met concerta.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

5 oktober 2015

Vanwege mijn ADD gebruik ik een aantal dagen in de week Methylfenidaat. Hier heb ik erg veel baat bij want mijn concentratie en focus verbeteren aanzienlijk. Helaas zitten er ook nadelen aan dit medicijn. In wezen is het naar mijn mening een gevaarlijk chemisch goedje wat aanvoelt als een combinatie van cocaïne en speed. Als het niet nodig is, raad ik dit middel niet aan. Zie de info pagina over methylfenidaat .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

20 augustus 2015

Na een slechte ervaring van mijn dochter met de lagere dosering, was ik al huiverig zelf deze medicatie van Mylan te gaan gebruiken. Echter de zorgverzekeraar eist dat je eerst Mylan of Sandoz probeert voor je deze medicatie van het merk Concerta mag gaan gebruiken. Ik heb het een kans gegeven en wat een helse week was dat. Direct na inname barstende hoofdpijn, onwijs geirriteerd, depressieve klachten en ontzettend moe. Dan nog liever de methylfenidaat met kortdurende afgifte waardoor ik elke 3 uur een pil moet innemen, die werken tenminste. Bij deze langdurige had ik de indruk dat het weinig tot geen effect had. Verder waren ook bijna alle pillen in tweeen gebroken of aan het splijten, terwijl ze in de originele, goed afsluitende verpakking zaten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel