Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 21 resultaten gevonden.

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

5 juli 2017

Jarenlang erg tevreden met Concerta en van de een op de andere dag opeens Sandoz of Mylan (varieert meer dan eens). Voorheen altijd zeer actief, topresultaten op mijn studie en weinig last van mijn ADHD maar sinds ik Sandoz en Mylan gebruik zijn mijn resultaten drastisch gekelderd, concentratie is volledig weg, continu een zeer suf en verstrooid gevoel, last van neerslachtigheid en depressieve klachten, en mijn incasseringsvermogen lijkt bijna verdampt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

29 mei 2017

Ik heb normaal altijd Concerta, maar nu heb ik opeens deze 'vervanger' van Sandoz gekregen. Maar deze lijkt helemaal niet te werken. Ik kan totaal niet opletten, het werkt voor heen meter. En ik word er moe en sloom van. Ook krijg ik een beetje een zwaar gevoel. Erg naar. De apotheek doet moeilijk en geeft geen Concerta omdat er op het recept van de dokter niet staat dat het noodzakelijk is om Concerta te krijgen of zo iets. Heel vaag. Ik vind het zelf best wel raar dat dit bestaat. Het maakt mijn ADD alleen nog maar erger lijkt het.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

18 mei 2017

De apotheek gaf mijn man Sandoz retard 36 mg. in plaats van Concerta van fa. Janssen. Vrij snel begon hij zich ongemakkelijk te voelen, ongeconcentreerd en snel boos. 'Het gevoel alsof ik gek word.' Terug naar Concerta dus. Het vervelende is dat de computer van onze apotheek de aanvraag voor Concerta ongevraagd omzet in Sandoz: regelmatig ligt er dus het verkeerde medicijn klaar. Voor Concerta betalen wij € 27,60 bij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

2 maart 2017

Mijn zoon van 10 jaar gebruikt sinds 2,5 jaar Concerta 36 mg. Sinds januari 2017 is het patent van dit product vrijgegeven en levert de apotheek enkel nog methylfenidaat 36 mg van het merk Sandoz. Enkele dagen na het starten met deze vervangende medicijnen werd mij rustige beheerste zoon aggresief, prikkelbaar, neerslachtig en at zeer weinig. Dit resulteerde met regelmaat in vechtpartijen op school, sloeg/schopte ons en maakte alles in zijn omgeving kapot. De stoppen sloegen met grote regelmaat door. De situatie in ons gezin werd onhoudbaar! Sinds vandaag weer overgestapt op Concerta. Apotheek gaf aan het niet te vergoeden. Na een lange zoektocht heb ik eindelijk een apotheek gevonden die Concerta wel wil leveren. Voor onze zoon geen Sandoz Methylfenidaat meer! Het is een zeer gevaarlijk product!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

10 februari 2016

Pillen barsten open. Je mag ze volgens Mylan niet in een pillendoosje bewaren, daardoor splijten ze. Wat een raar voorschift. Juist met dit soort pillen wil je je niet vergissen door ze 2x in te nemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

12 december 2015

Ik word er rustig en daardoor productief van. Veel beter dan de losse tabletten, want telkens als die na een uur of 3 uitgewerkt raken, kreeg ik hoofdpijn. Nadeel van deze is dat ze maar een uur of 10 werken. Het zou nog beter zijn als ze het tot 16 uur wisten op te rekken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

16 oktober 2015

Sinds 2010 gebruik ik Concerta, wat heel goed ging. Een tijdje geleden kreeg ik van de apotheek de nieuwe variant METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG. Wat een drama! Het werkt niet, heb veel last van bijwerkingen, continu dorst, moe, geïrriteerd, kort lontje, etc. Volgens de apotheek kan ik niet terug op Concerta, tenzij ik het zelf betaal. Nu vind ik de tabletten ook terug in mijn ontlasting. Naar mijn idee kan de tablet dan toch nooit gewerkt hebben en zou dat een hoop verklaren. Iemand tips, om weer terug naar Concerta te kunnen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

21 mei 2015

Wat een rommel is dit! Ook ik heb, zoals velen van jullie, dit medicijn in de maag gesplitst gekregen van mijn apotheker. De veranderingen begonnen subtiel (wat geïrriteerder, meer reboundverschijnselen) en werden erger (ruzietjes, uitvallen naar mensen, ongevoelige reacties geven, zeer prikkelbaar). Tot op een dag een tablet heel verkeerd viel, hartkloppingen, angstig, en een paar uur later uitgeput. Toen pas viel het kwartje: de medicijnen! Sinds 4 dagen weer terug naar concerta 36mg. Wat een verschil. Het klaart weer op in mijn hoofd, ik heb weer zin om dingen te doen, ben veel toleranter, meewerkender en mijn omgeving reageert zoveel beter op me. Ik ben mezelf weer. Nooit meer Sandoz, mylan, of andere goedkope ellende. Concerta werkt voor mij, en ik wil nooit meer overstappen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 36MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

18 april 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Toelichting: Ik had last van brandend maagzweer en last van stemmingswisselingen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

26 maart 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

19 maart 2015

Na een goede ervaring met methylfenidaat 10mg ca. 4x per dag (gedurende ca. 6 weken) overgestapt op de langwerkende-retard-variant van Sandoz, 36mg: niet te vergelijken met de kortwerkende!!! Bijwerkingen zoals droge mond, somberheid, agitatie en vermoeidheid en geen voordelen ervaren. Nu weer terug op de kortwerkende methylfenidaat 10mg en daar ervaar ik gelijk de positieve werking op mijn gedrag!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

6 februari 2015

Ik gebruik medicinet 40mg en ik ben vaak moe, duizelig, misselijk, hoofdpijn, geen eetlust en een lage bloedsuikerspiegel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG

2 februari 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Toelichting: Duidelijk te merken dat het sneller uitgewerkt is dan de methylfenidaat/concerta die we voorheen hadden. Zowel thuis als op school. Sprake van grote onrust, hyperactiviteit etc, net alsof er geen medicatie is ingenomen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

19 december 2014

Mijn zoontje van 10 kreeg het middel Concerta 27 mg nadat de diagnose ADHD was gesteld. Zijn concentratie op school was volgens de jufs al snel enorm verbeterd en zijn prestaties werden daardoor ook beter. Mijn zoon zijn zelfvertrouwen steeg daardoor ook. Na 2,5 jaar leek het of hij minder er op reageerde. Zijn kinderarts gaf aan datwe konden proberen om naar 36 mg over te gaan.Bij de apotheek gaven zij mij toen de goedkopere versie mee Methylfenidaat HCI Sandoz retard 36 mg nadat ze mij verzekerde dat het precies hetzelfde middel was als Concerta. Dit was 2 maanden geleden. De afgelopen twee maanden zijn een verschrikking voor ons hele gezin. En ik me maar afvragen waar het aan lag, hoe kwam het dat mijn zoontje zo totaal de weg kwijt was? Grote monden, niet corrigeer baar, zijn broertjes treiteren en ons in alles dwars zitten. Totdat ik mij in eens herinnerde dat we naar een ander merk zijn overgegaan en deze site vond. Nu snap ik het, blij dat dit de reden is maar ook verdrietig want wat heeft hij vaak op zijn kop gehad de afgelopen tijd en wat kon hij daar weinig aan doen.....

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

19 oktober 2014

Mijn zoontje gebruikte concerta is begonnen met 18 mg en toen 27 mg. Hij zat toen in een instelling en was sinds een jaar weer thuis. Het ging goed met hem , tot de zomer vakantie. Hij werd ouder en de medicatie was omhoog gegaan naar 36 mg maar nu was het het merk sandoz, daarmee is de ellende begonnen. Hij werd bozer, zijn lontje korter, sliep minder, was opeens veel met sex bezig , en nu was hij de afgelopen dagen opeens helemaal de weg kwijt: stelen uit de winkel en van ons, agressief naar anderen en niet meer willen leven. We hebben hem nu weer met crisis moeten opnemen maar nu ik dit lees denk ik o mijn god nee. Mijn kindje toch wat verschrikkelijk dat niemand hier iets mee doet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 36MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

2 oktober 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Toelichting: Mijn beide kinderen kregen Concerta. Sinds ze Sandoz gebruiken gaan de leerresultaten gigantisch achteruit. Ze klagen ook over dat ze zich niet kunnen concentreren. Mijn jongste zoon heeft diabetes. Hij kreeg voor zijn ADD de Concerta, omdat hij zoveel vergat (prikken, bolussen etc) en dat gebeurt nu weer met het medicijn. De diabetes is hier dus ook door ontregeld. Mijn jongste zoon was altijd opgewekt en vrolijk en de laatste weken chagrijnig, zo ken ik hem niet. Eerst dacht ik bij beide jongens aan hun leeftijd. Maar na meer informatie gekregen te hebben over dit medicijn, moet het wel aan de Sandoz liggen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 36MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

24 september 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Toelichting: Mijn zoon heeft op school minder goede resultaten laten zien op vrijwel alle gebieden, op sommige vakken zelfs achteruitgang. Er waren veel conflicten met mede leerlingen en heeft zich in toenemende mate geïsoleerd waardoor er na een half jaar nog maar nauwelijks sociale contacten zijn. Mijn man heeft in de afgelopen maanden regelmatig conflicten gehad op zijn werk en heeft veel last van stress gehad. Ook thuis waren er meer woede uitbarstingen. Ik ben op het randje van overspannenheid omdat ik afgelopen maanden probeerde alles in goede banen te leiden.....ik ben erg verdrietig nu het tot me doordringt dat dit waarschijnlijk allemaal veroorzaakt is door de medicatiewijziging, ik hoop dat mijn zoon zijn achterstand nog enigszins kan inhalen, dat mijn man nog een tweede kans krijgt op zijn werk en dat ons huwelijk in belang van ons gezin nog te redden is......

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

24 september 2014

Mijn zoon en echtgenoot zijn vanaf januari gedwongen overgestapt van concerta naar deze variant, dit vanwege het feit dat ze goedkoper zijn. De apotheek verzekerde ons dat het hetzelfde is. Afgelopen half jaar waren de veranderingen subtiel en daardoor vielen ze niet meteen op, nu een half jaar later ben ik geschokt door de resultaten... mijn zoon heeft op vrijwel alle gebieden op school een achteruitgang laten zien, mijn man heeft op zijn werk meer conflicten dan ooit gehad, en ik heb op het randje van overspannenheid gebalanceerd om alles in ons gezin in goede banen te leiden. Nooit heb ik getwijfeld aan de medicijnen of daar de oorzaak achter gezocht, omdat ik echt in de veronderstelling was dat het hetzelfde was, per toeval hoorde ik dezelfde ervaring en pas toen ging het kwartje bij mij vallen. Sinds een week weer bij ons oude middel, verdrietig en boos over dat dit zomaar kan...... ik hoop dat mijn zoon zijn achterstand, die hij toch al had, weer wat in kan halen en dat mijn man een tweede kans op zijn werk krijgt en bovenal, dat we ons huwelijk in belang van ons gezin, kunnen redden. Voor iedereen die dit middel gebruikt adviseer ik om direct over te stappen, het heeft hier te lang geduurd, waardoor de gevolgen enorm zijn!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

17 september 2014

Na een aantal jaren positieve ervaringen met het gebruik van Concerta capsule 36 mg, kreeg ik de goedkopere versie, van het merk Sandoz. Ongelooflijk, wat een verschil. Ik kon me niet goed concentreren, was geïrriteerder, impulsiever, voelde duizelingen en had het idee dat mijn ogen soms niet deden wat ik wilde. Ik heb het een aantal dagen geprobeerd, maar voelde me er zo naar bij, dat ik ben gestopt. Zonder deze variant voel ik me rustiger dan met. Typisch geval dat het middel erger is dan de kwaal. Echt, dat heb ik met de originele Concerta nooit gehad.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

9 februari 2014

Ik ben 18, na een jaar concerta te hebben gebruikt: Hartkloppingen, hartritme stoornis, naar gevoel in lichaam, opgejaagd gevoel, depressieve klachten, angsten, slaapproblemen, verlies van persoonlijkheid, energie, humor weg, kort samengevat gewoon kut. De dokter is het mij blijven voorschrijven, terwijl het een medicijn is voor <18. Begin bij voorbaat met iets anders, zie concerta als je laatste optie. Echt geen aanrader. Het helpt met concentreren, maar voor de rest verpest het zacht gezegd je leven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel