Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 29 resultaten gevonden.

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

16 april 2017

Ik metabiliseer nogal snel. De kortwerkende Sandoz werkt na een half uur en na 2 uur is het echt klaar. Ivm vele innamemomenten heb ik de langwerkende gekregen maar vaak heb ik het idee dat het niks doet. Soms merk ik het wel maar zijn de doses die het af geeft heel snel weer uitgewerkt en heb ik alsnog rebounds. Tevens voelt het ook anders dan de kortwerkende variant welke op zich prima is maar ook erg snel uitwerkt. Ik denk dat ik beter elke 2 uur kortwerkend kan slikken dan eerst de retard en na 6 a 7 uur over op de kortwerkende zoals ik nu heb

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

13 april 2017

De tabletten van Mylan waren niet leverbaar en de 'echte' Concerta is behoorlijk prijzig. Dus dan toch maar die van Sandoz bij de apotheek opgehaald. Nou, Ik heb het geweten! Al op de eerste dag voelde ik dat het niet goed zat. Mijn ADD klachten waren nog erger dan toen ik nog helemaal geen medicatie innam voor mijn ADD. Bovendien had ik af en toe hartkloppingen, kreeg ik een heel onrustig gevoel in mijn lijf, kon niet meer helder denken. De psychiater dacht dat de 54 mg dan waarschijnlijk een te hoge dosering was voor mij en wou terug naar 36 mg. Toch wilde ik eerst nog de 54 mg van Mylan proberen omdat ik van de 36 mg van Mylan geen enkele bijwerking had. Gelukkig kon een andere apotheek deze wel direct leveren en sinds ik 54 mg van Mylan slik heb ik totaal geen klachten meer. Voor mij never nooit meer die van Sandoz!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

2 april 2017

Het werkt niet of na het innemen begint het pas een paar uur later te werken voor korte tijd. Soms na inname begint het een half uur later te werken en na drie uur is het uitgewerkt. Ik gebruikte ritalin en was het zat om iedere keer wat in te nemen dus ik wilde een langwerkend middel hebben zoals Concerta. Maar ik ben echt niet tevreden over de retard 54 mg van Sandoz.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

28 maart 2017

Werking is snel na inname, beginnen naar mijn idee bijna direct te werken. Na 3-4 uur is het uitgewerkt en krijg ik een rebound effect wat sterk lijkt wat ik met ritalin kreeg. Werkingsduur is dus kort. Als ik met studeren om 20.00 nog eentje inneem kan ik nog prima om 23.00 in slaap vallen, wat eigenlijk niet zou horen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

4 maart 2017

Wat lees ik hier een kletskoek. Nemen alleen zuurpruimen de gelegenheid iets te zeggen? Na het gedoe van iedere drie uur Ritalin innemen en daar dan ook de hele dag in je hoofd mee bezig zijn was deze "nep" Concerta een geschenk uit de hemel. Je voelt je voor het eerst net al een ander. Het komt ongemerkt op gang en ik heb er de hele dag baat bij. Bij twijfel over de werking moet je als je eenmaal goed ingeregeld bent hem maar eens niet nemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

15 februari 2017

Op het moment neem ik Sandoz 54 twee keer per dag. Ik ben altijd hartstikke tevreden geweest, wanneer de medicijn normaal zijn werk doet. Maar de laatste weken doet de medicijn dit niet. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik de eerste twee uur mijn tablet voel inslaan. Daarbij krijg ik veel bijwerkingen, maar neemt de concentratie niet toe (wat normaal gesproken wel gebeurd, waardoor ik goed functioneer). Na de eerste twee uur voel ik wel dat ik een tablet heb genomen, maar voel niet de concentratie, maar meer een soort van afwezigheid. Vaak nadat ik een nieuw recept heb opgehaald en ik begin werkt het medicijn wel goed en functioneer ik prima. Maar wanneer een Potje langer open is veroorzaakt het medicijn klachten. Ik vraag me af of iemand dit herkent?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

6 januari 2017

Slechte ervaring ten top! Het lijken wel placebo's. Hiervoor stratera gebruikt, werkte perfect maar de kosten zijn absurd hoog. Vandaar ove gegaan naar concerta, na een aantal dagen was de stratera waarschijnlijk uitgewerkt en ben ik terug bij af, ongeconcentreerd, prikkelbaar enz. Lang leve zorgverzekeringen en hun alles kan goedkoper.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

29 juli 2016

Ik slik al enkele jaren dagelijks Methylfenidaat 54mg van Sandoz. Dit gaf tot op kort het gewenste effect en hielp mij enorm tijdens mijn werk. Normaal betaal ik bij de apotheek ca. 60 euro voor 60 tabletten, maar toen ik een maand geleden langs de apotheek gin, kostten ze maar 15 euro. Er werd verder niets gezegd over de reden voor de verlaagde prijs. Jammergenoeg viel het mij snel op dat mijn concentratie afnam en de chaos in m'n hoofd terug is, en dat terwijl mijn gebruik niet verandertd is. Ik heb het een tijd aangezien om te kijken of het bij zou trekken en of ik hier geen andere reden voor ou kunnen vinden. Helaas merk ik na een maand nog geen verbetering. Ik kan hier online ook niets over vinden, dus ik ben benieuwd of iemand anders een gelijkwaardige ervaring heeft.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

5 november 2015

Ik slik sinds 2007 concerta. Dit had een geweldige werking: ik was niet meer moe, hield alles veel beter vol, kreeg overal energie van, was vrolijk, viel 8 kilo af etc. Maar sinds een week slik ik de nieuwe versie hiervan en gewoon voor betaald uiteraard. Toen ik het potje opendeed dacht ik: huh geen capsules?! (ik was er drie jaar mee gestopt en in overleg met de dokter weer begonnen). Ik ben vooral moe, warrig, niet vooruit te branden. En nu blijkt ook nog dat ik het een paar keer moet slikken op een dag zoals bij ritalin., wat ik juist niet wil. Een ding is zeker, ik ga terug na de huisarts en smeek of ik weer concerta kan krijgen hoe duur t ook is. Maar goed, bij iedereen heeft het denk ik een ander effect.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

8 oktober 2015

Een aantal dagen geleden werd ik geconfronteerd met het feit dat de zorgverzekering concerta (36mg + 18mg) niet meer vergoedt en de merkloze methylfenidaat gebruikt moest worden. Ik voel me sinds dien ellendig, emotioneel, niet vooruit te branden, labiel en veel last van rebounds. Concerta hielp mij de dag door en daarmee kon ik goed functioneren in de maatschappij (ADD + narcoleptie). Nu ben ik terug bij af.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

1 juli 2015

Werkt niet, en vind ze zo nu en dan compleet intact terug in de wc-pot, 3 a 4 uur na inname. Geen wonder dat het voor geen meter werkt. Het is gewoonweg niet te geloven dat deze rotzooi wordt goedgekeurd. Mijn ervaring met mylan 54 is nog erger, ik heb ze nog niet terug gevonden maar word er behoorlijk labiel van. Terug naar de oude Janssen Cilaq, goedkoop kopen is zeker duurkopen, ik wil mijn geld terug van die oplichters bij Mylan en Sandos en een schadevergoeding voor al die labiele maanden. De verzekering dringt mij deze rotzooi op, ik moet er nog dik voor betalen ook, die mensen die dit goedkeuren en je dit opdringen moet je gewoon opsluiten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

8 april 2015

Mijn dochter heeft op aandringen van de apotheek vorig jaar de methylfenidaat retard 54mg van Sandos ipv concerta geprobeerd. De eerste dagen merkten wij geen verschil maar na een week viel het op dat het medicijn wel niet leek te werken. Of misschien versneld vrijkwam waardoor ze 's ochtends reageerde alsof ze een overdosis kreeg en als een zombie door het leven ging en 's middags vreselijke rebound verschijnselen had. Ze zakte echt weg een half uur na het innemen van de pil en was in de middag en avond enorm emotioneel labiel. Totaal niet de ervaring die wij met concerta hadden. Sandos is voor ons niet te vergelijken met concerta. Onze ervaring is dat het misschien wel niet hetzelfde medicijn is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

30 maart 2015

Dit middel werkt absoluut niet hetzelfde als Concerta 54 mg. 's Morgens veel meer opstartproblemen, het middel werkt pas veel later op de dag, is veel sneller uitgewerkt of werkt helemaal niet. Klachten: veel prikkelbaarder, veel minder concentratie, dwangmatiger, onrustiger, veel minder de zaken op een rij om tot een goede aanpak te komen. Het lijkt wel of ik de gehele dag en rebound-effect ervaar. Het middel lijkt niets te doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

24 maart 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Toelichting: 's Avonds geïrriteerder dan met het oude medicijnen, vaker een uitval gehad tegen iemand.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

19 februari 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Anders, namelijk:

Toelichting: Dramatisch.... de vertering en daarmee de afgifte methylfenidaat per tijdseenheid verloopt anders dan bij Concerta en dat heeft beslist effect op het verloop van de dag ( het werkt niet, gevoel hele dag soort rebound te hebben of er tegen aan zitten) en helaas een hele slechte invloed op nachtrust. Viel tegen ochtenden in slaap!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

10 februari 2015

De werkingsduur was veel korter en het effect minder goed. Ik vind het vervelend dat de apotheek ons verplicht dit medicijn in eerste instantie af te nemen, terwijl we sowieso moeten bijbetalen en mijn behandelaar de Concerta voorschrijft.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

9 februari 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Anders, namelijk:

in bijsluiter staat aangegeven dat gebruik niet voor volwassenen (?) bedoeld is!

Toelichting: De vertraagde afgifte is een stuk sneller dan concerta, en onregelmatig mijns inziens. Dit leidt tot een lijst van bijwerkingen die ik jaren niet heb ondervonden. Ze staan allemaal verdacht duidelijk omschreven in de bijsluiter.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

18 november 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Toelichting: Eerst twijfelde ik maar naar drie weken wist ik het zeker het werkte gewoon niet bij mij. Ik voelde me als een afkickende junk. Na drie weken weer Concerta geslikt en toen ik opnieuw bijwerkingen kreeg die daarvoor allang verdwenen waren, bevestigde dit voor mij dat die andere pillen dus niets hadden gedaan, anders zou ik nooit opnieuw bijwerkingen krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

6 november 2014

Ik heb dit medicijn ook in mijn maag gesplitst gekregen van mijn apotheek. Ik had eerst Concerta 54 mg en dat ging uitstekend. Sinds ik dit medicijn gebruik ben ik heel prikkelbaar , onrustig en emotioneel. Mijn kinderen hebben dit medicijn ook een tijd gebruikt en ze hadden tijdens de schooltijden al het idee dat ze uitgewerkt waren. Niet handig als je na school (als je al doodmoe bent van het gestuiter) ook nog eens huiswerk moet maken. En als je dan ook nog eens een moeder hebt die dezelfde medicijnen heeft en bovenstaande problemen hebt dan word het helemaal vervelend. De kinderen hebben gelukkig weer Concerta maar ik wacht nog steeds op de apotheek of die zo goed willen zijn om mijn medische noodzaak-verklaring willen accepteren. Als ze dat niet doen dan heb ik een probleem, en mijn kinderen ook, want ik kan het niet zelf betalen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

29 september 2014

2 van mijn kinderen gebruiken nu ongeveer een jaar concerta tot we enkele weken geleden ineens de Sandoz variant meekregen van de apotheek. Het verschil tussen beide merken was direct merkbaar (hoewel de apotheker zeker wist dat dat niet zo zou zijn en dat nog steeds zeker weet). De Sandoz variant werkt korter en de afgifte is minder gelijkmatig en soms lijkt het helemaal niet te werken. Het Sandoz uitprobeerseltje heeft ons gezinsleven enkele weken flink overhoop gehaald (terwijl het juist weer een beetje in normale banen liep na jaren) en we zijn allemaal heel erg blij dat we nu weer gewoon concerta in huis hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

26 september 2014

Heb eerst concerta 54mg gehad en die werkte altijd goed bij mij! Maar deze werden te duur en was dus uiteindelijk over gestapt naar 10mg methylfenidaat en daarna naar dexamfetamine 5mg, waarbij ik last kreeg van stemmingswisselingen etc. Nu ben ik laatst dus weer overgestapt naar methylfenidaat 54 en kreeg de sandoz hci versie, word er alleen maar onrustig van en werkt maar een paar uur! Wat een rotzooi is dit, snap niet dat ze het nooit onderzocht hebben want dit is niet de werking die er verwacht wordt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

9 september 2014

Wat een vreselijke pil. Ook ik moest noodgedwongen overstappen op de namaak concerta van Sandoz. Hoewel ik ook methylfenidaat zonder verlengde afgifte (de namaak ritalin) van Sandoz heb gebruikt, merk ik met deze pil echt duidelijk verschil wat betreft nare bijwerkingen. Ook ik heb het idee dat Sandoz 54 mg mijn gedachten- en zorgenstroom versterkt, waardoor ik me helemaal niet meer kan concentreren op het noodzakelijke. Daarnaast krijg ik het idee dat dit medicijn mijn eetlust sterk onderdrukt en dit had ik niet zozeer met concerta. Het kan zijn dat mijn lichaam er aan moet wennen, maar dat vind ik misschien het ergst van de hele omschakeling. Naast de bijwerkingen heb ik geen eigen controle over welke medicatie ik krijg, want dat bepaalt de zorgverzekeraar. Belachelijk! De apotheek stelde me "gerust" dat dit medicijn goedkoper is en dat er geen andere bijwerkingen waren.. Het gaat me niet om de prijs, maar wel om de kwaliteit!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

30 augustus 2014

Na 10 jaar Concerta 54mg werd mij de sandoz 54mg voorgeschreven.Deze had bij mij een heel andere uitwerking. Sommige momenten voelde ik me zweverig en even later had ik weer last van hartkloppingen. Na 3 dagen ben ik naar huisarts gegaan en gelukkig wordt mij nu weer Concerta voorgeschreven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel