Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

4 maart 2017

Wat lees ik hier een kletskoek. Nemen alleen zuurpruimen de gelegenheid iets te zeggen? Na het gedoe van iedere drie uur Ritalin innemen en daar dan ook de hele dag in je hoofd mee bezig zijn was deze "nep" Concerta een geschenk uit de hemel. Je voelt je voor het eerst net al een ander. Het komt ongemerkt op gang en ik heb er de hele dag baat bij. Bij twijfel over de werking moet je als je eenmaal goed ingeregeld bent hem maar eens niet nemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

15 februari 2017

Op het moment neem ik Sandoz 54 twee keer per dag. Ik ben altijd hartstikke tevreden geweest, wanneer de medicijn normaal zijn werk doet. Maar de laatste weken doet de medicijn dit niet. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik de eerste twee uur mijn tablet voel inslaan. Daarbij krijg ik veel bijwerkingen, maar neemt de concentratie niet toe (wat normaal gesproken wel gebeurd, waardoor ik goed functioneer). Na de eerste twee uur voel ik wel dat ik een tablet heb genomen, maar voel niet de concentratie, maar meer een soort van afwezigheid. Vaak nadat ik een nieuw recept heb opgehaald en ik begin werkt het medicijn wel goed en functioneer ik prima. Maar wanneer een Potje langer open is veroorzaakt het medicijn klachten. Ik vraag me af of iemand dit herkent?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

6 januari 2017

Slechte ervaring ten top! Het lijken wel placebo's. Hiervoor stratera gebruikt, werkte perfect maar de kosten zijn absurd hoog. Vandaar ove gegaan naar concerta, na een aantal dagen was de stratera waarschijnlijk uitgewerkt en ben ik terug bij af, ongeconcentreerd, prikkelbaar enz. Lang leve zorgverzekeringen en hun alles kan goedkoper.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

29 juli 2016

Ik slik al enkele jaren dagelijks Methylfenidaat 54mg van Sandoz. Dit gaf tot op kort het gewenste effect en hielp mij enorm tijdens mijn werk. Normaal betaal ik bij de apotheek ca. 60 euro voor 60 tabletten, maar toen ik een maand geleden langs de apotheek gin, kostten ze maar 15 euro. Er werd verder niets gezegd over de reden voor de verlaagde prijs. Jammergenoeg viel het mij snel op dat mijn concentratie afnam en de chaos in m'n hoofd terug is, en dat terwijl mijn gebruik niet verandertd is. Ik heb het een tijd aangezien om te kijken of het bij zou trekken en of ik hier geen andere reden voor ou kunnen vinden. Helaas merk ik na een maand nog geen verbetering. Ik kan hier online ook niets over vinden, dus ik ben benieuwd of iemand anders een gelijkwaardige ervaring heeft.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

5 november 2015

Ik slik sinds 2007 concerta. Dit had een geweldige werking: ik was niet meer moe, hield alles veel beter vol, kreeg overal energie van, was vrolijk, viel 8 kilo af etc. Maar sinds een week slik ik de nieuwe versie hiervan en gewoon voor betaald uiteraard. Toen ik het potje opendeed dacht ik: huh geen capsules?! (ik was er drie jaar mee gestopt en in overleg met de dokter weer begonnen). Ik ben vooral moe, warrig, niet vooruit te branden. En nu blijkt ook nog dat ik het een paar keer moet slikken op een dag zoals bij ritalin., wat ik juist niet wil. Een ding is zeker, ik ga terug na de huisarts en smeek of ik weer concerta kan krijgen hoe duur t ook is. Maar goed, bij iedereen heeft het denk ik een ander effect.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

8 oktober 2015

Een aantal dagen geleden werd ik geconfronteerd met het feit dat de zorgverzekering concerta (36mg + 18mg) niet meer vergoedt en de merkloze methylfenidaat gebruikt moest worden. Ik voel me sinds dien ellendig, emotioneel, niet vooruit te branden, labiel en veel last van rebounds. Concerta hielp mij de dag door en daarmee kon ik goed functioneren in de maatschappij (ADD + narcoleptie). Nu ben ik terug bij af.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

1 juli 2015

Werkt niet, en vind ze zo nu en dan compleet intact terug in de wc-pot, 3 a 4 uur na inname. Geen wonder dat het voor geen meter werkt. Het is gewoonweg niet te geloven dat deze rotzooi wordt goedgekeurd. Mijn ervaring met mylan 54 is nog erger, ik heb ze nog niet terug gevonden maar word er behoorlijk labiel van. Terug naar de oude Janssen Cilaq, goedkoop kopen is zeker duurkopen, ik wil mijn geld terug van die oplichters bij Mylan en Sandos en een schadevergoeding voor al die labiele maanden. De verzekering dringt mij deze rotzooi op, ik moet er nog dik voor betalen ook, die mensen die dit goedkeuren en je dit opdringen moet je gewoon opsluiten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

8 april 2015

Mijn dochter heeft op aandringen van de apotheek vorig jaar de methylfenidaat retard 54mg van Sandos ipv concerta geprobeerd. De eerste dagen merkten wij geen verschil maar na een week viel het op dat het medicijn wel niet leek te werken. Of misschien versneld vrijkwam waardoor ze 's ochtends reageerde alsof ze een overdosis kreeg en als een zombie door het leven ging en 's middags vreselijke rebound verschijnselen had. Ze zakte echt weg een half uur na het innemen van de pil en was in de middag en avond enorm emotioneel labiel. Totaal niet de ervaring die wij met concerta hadden. Sandos is voor ons niet te vergelijken met concerta. Onze ervaring is dat het misschien wel niet hetzelfde medicijn is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

30 maart 2015

Dit middel werkt absoluut niet hetzelfde als Concerta 54 mg. 's Morgens veel meer opstartproblemen, het middel werkt pas veel later op de dag, is veel sneller uitgewerkt of werkt helemaal niet. Klachten: veel prikkelbaarder, veel minder concentratie, dwangmatiger, onrustiger, veel minder de zaken op een rij om tot een goede aanpak te komen. Het lijkt wel of ik de gehele dag en rebound-effect ervaar. Het middel lijkt niets te doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

24 maart 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Toelichting: 's Avonds geïrriteerder dan met het oude medicijnen, vaker een uitval gehad tegen iemand.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

19 februari 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Anders, namelijk:

Toelichting: Dramatisch.... de vertering en daarmee de afgifte methylfenidaat per tijdseenheid verloopt anders dan bij Concerta en dat heeft beslist effect op het verloop van de dag ( het werkt niet, gevoel hele dag soort rebound te hebben of er tegen aan zitten) en helaas een hele slechte invloed op nachtrust. Viel tegen ochtenden in slaap!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

10 februari 2015

De werkingsduur was veel korter en het effect minder goed. Ik vind het vervelend dat de apotheek ons verplicht dit medicijn in eerste instantie af te nemen, terwijl we sowieso moeten bijbetalen en mijn behandelaar de Concerta voorschrijft.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

9 februari 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Anders, namelijk:

in bijsluiter staat aangegeven dat gebruik niet voor volwassenen (?) bedoeld is!

Toelichting: De vertraagde afgifte is een stuk sneller dan concerta, en onregelmatig mijns inziens. Dit leidt tot een lijst van bijwerkingen die ik jaren niet heb ondervonden. Ze staan allemaal verdacht duidelijk omschreven in de bijsluiter.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

18 november 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Toelichting: Eerst twijfelde ik maar naar drie weken wist ik het zeker het werkte gewoon niet bij mij. Ik voelde me als een afkickende junk. Na drie weken weer Concerta geslikt en toen ik opnieuw bijwerkingen kreeg die daarvoor allang verdwenen waren, bevestigde dit voor mij dat die andere pillen dus niets hadden gedaan, anders zou ik nooit opnieuw bijwerkingen krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

6 november 2014

Ik heb dit medicijn ook in mijn maag gesplitst gekregen van mijn apotheek. Ik had eerst Concerta 54 mg en dat ging uitstekend. Sinds ik dit medicijn gebruik ben ik heel prikkelbaar , onrustig en emotioneel. Mijn kinderen hebben dit medicijn ook een tijd gebruikt en ze hadden tijdens de schooltijden al het idee dat ze uitgewerkt waren. Niet handig als je na school (als je al doodmoe bent van het gestuiter) ook nog eens huiswerk moet maken. En als je dan ook nog eens een moeder hebt die dezelfde medicijnen heeft en bovenstaande problemen hebt dan word het helemaal vervelend. De kinderen hebben gelukkig weer Concerta maar ik wacht nog steeds op de apotheek of die zo goed willen zijn om mijn medische noodzaak-verklaring willen accepteren. Als ze dat niet doen dan heb ik een probleem, en mijn kinderen ook, want ik kan het niet zelf betalen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

29 september 2014

2 van mijn kinderen gebruiken nu ongeveer een jaar concerta tot we enkele weken geleden ineens de Sandoz variant meekregen van de apotheek. Het verschil tussen beide merken was direct merkbaar (hoewel de apotheker zeker wist dat dat niet zo zou zijn en dat nog steeds zeker weet). De Sandoz variant werkt korter en de afgifte is minder gelijkmatig en soms lijkt het helemaal niet te werken. Het Sandoz uitprobeerseltje heeft ons gezinsleven enkele weken flink overhoop gehaald (terwijl het juist weer een beetje in normale banen liep na jaren) en we zijn allemaal heel erg blij dat we nu weer gewoon concerta in huis hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

26 september 2014

Heb eerst concerta 54mg gehad en die werkte altijd goed bij mij! Maar deze werden te duur en was dus uiteindelijk over gestapt naar 10mg methylfenidaat en daarna naar dexamfetamine 5mg, waarbij ik last kreeg van stemmingswisselingen etc. Nu ben ik laatst dus weer overgestapt naar methylfenidaat 54 en kreeg de sandoz hci versie, word er alleen maar onrustig van en werkt maar een paar uur! Wat een rotzooi is dit, snap niet dat ze het nooit onderzocht hebben want dit is niet de werking die er verwacht wordt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

9 september 2014

Wat een vreselijke pil. Ook ik moest noodgedwongen overstappen op de namaak concerta van Sandoz. Hoewel ik ook methylfenidaat zonder verlengde afgifte (de namaak ritalin) van Sandoz heb gebruikt, merk ik met deze pil echt duidelijk verschil wat betreft nare bijwerkingen. Ook ik heb het idee dat Sandoz 54 mg mijn gedachten- en zorgenstroom versterkt, waardoor ik me helemaal niet meer kan concentreren op het noodzakelijke. Daarnaast krijg ik het idee dat dit medicijn mijn eetlust sterk onderdrukt en dit had ik niet zozeer met concerta. Het kan zijn dat mijn lichaam er aan moet wennen, maar dat vind ik misschien het ergst van de hele omschakeling. Naast de bijwerkingen heb ik geen eigen controle over welke medicatie ik krijg, want dat bepaalt de zorgverzekeraar. Belachelijk! De apotheek stelde me "gerust" dat dit medicijn goedkoper is en dat er geen andere bijwerkingen waren.. Het gaat me niet om de prijs, maar wel om de kwaliteit!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

30 augustus 2014

Na 10 jaar Concerta 54mg werd mij de sandoz 54mg voorgeschreven.Deze had bij mij een heel andere uitwerking. Sommige momenten voelde ik me zweverig en even later had ik weer last van hartkloppingen. Na 3 dagen ben ik naar huisarts gegaan en gelukkig wordt mij nu weer Concerta voorgeschreven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

28 augustus 2014

Na 4 jaar concerta werd mij dit imitatie tablet voorgeschreven. Na gebruik voelde ik me de hele dag beroerd. Hartkloppingen en concentratieproblemen. Duidelijk verschil met Concerta. Ik wil die namaak troep niet meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

21 augustus 2014

Ik heb een jaar lang concerta 37 geslikt. Dit is mij altijd zeer goed bevallen; betere concentratie, impulsen beter filteren, volg gesprekken makkelijker, studeren gaat uitstekend en op mijn werk ben ik niet meer zo chaotisch. Ik nam de pil 's ochtends 09.00 uur na het ontbijt en het werkte tot ongeveer 16.00 uur. Na een tijdje merkte ik dat de pil rond 14.00 uur al uitwerkte en heb op een hogere dosis gevraagd. De huisarts schreef toen de merkloze variant voor. De eerste week merkte ik direct dat het geen effect had. De bijwerkingen waren echter wel duidelijk aanwezig: -Ik werd af en toe licht in mijn hoofd -Mijn ogen schokte heen en weer. -Hoofdpijn -Handen trillen -Nog chaotischer dan voor ik de medicatie slikte - Prikkelbaar etc etc.. Ik wil nu weer de normale concerta aanvragen want daar had ik veel meer baat bij!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

29 mei 2014

Na ongeveer anderhalf jaar Concerta nu 2 weken Sandoz afgewisseld met 'echte'. Ik heb het idee dat deze helemaal niet werkt, maar wel rare bij-effecten geeft. Ik kan het niet beter omschrijven dan dat ik op sommige momenten wéét dat ik bepaalde informatie uit mijn hoofd moet gebruiken, maar daar kan ik dan niet bij. Als een woord wat op het puntje van mijn tong ligt, maar dan complete stukken kennis. Ook is het net of de Sandoz-variant mijn afgeleidheid en constante gedachtestroom versterkt. Terwijl de Concerta het juist makkelijker maakte om uit die gedachtestroom te stappen en te focussen op waar ik me op dat moment mee bezig wil/moet houden. Ik vind de ervaring geschreven op 23 mei heel herkenbaar. Ik hoop dat er snel onderzoek wordt gedaan naar dit medicijn, en er meer informatie op internet komt voor mensen die ook deze bijwerkingen ervaren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

23 mei 2014

Ik ben een vrouw met ADD, 31 jaar en voorheen gebruikte ik concerta. Deze werkte heel goed bij mij en ik had nauwelijks bijwerkingen. De apotheek gaf een aantal weken geleden mij het nieuwe methylfenidaat van Sandoz en na een week merkte ik duidelijk verschil, ik voelde me steeds slechter en verschijnselen van ADD kwamen terug. Eerst dacht ik nog dat het van mijn menstruatie kwam maar na twee weken, was ik echt een labiel wrak. Ik zag een aantal keer de pil in mijn ontlasting zitten, dit is blijkbaar normaal maar ik vertrouwde het niet. Heb er een uitgevist (ik weet het, gatsie) afgespoeld en deze was toch echt nog intact. Ik denk echt dat het niets voor mij heeft gedaan, dat mijn darmen het omhulsel niet konden afbreken of zo. Toen ik het bericht op Balans las dat meerdere mensen twijfels hadden ben ik zo snel mogelijk weer overgestapt op Concerta. Na drie weken dus weer concerta geslikt, zo´n verlichting. Ik merkte het meteen en na een aantal dagen helemaal goed, concentratie was weer stabiel. Ook had ik weer last van lichte bijwerkingen zoals minder eetlust, zweten en droge mond. Maar die neem ik voor lief want het werkt weer. Dit bevestigt wel voor mij dat de methylfenidaat van Sandoz dus niets heeft gedaan voor mij. De apotheek gelooft mij niet, maar als het waar is dat ze dus niet werken bij sommige mensen vind ik dit een erg kwalijke zaak.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel