Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 19 resultaten gevonden.

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

10 September 2018

Toenmalig (september 2009) heeft mijn ex-huisarts dit middel voorgeschreven wegens hartfalen. De cardioloog zegt dat ik nooit een hartfalen heb gehad, de nieuwe huisarts heeft dit niet adequaat opgepakt en heeft het maar laten berusten! Wat is nu de schade na bijna 10 jaar, ernstige leverschade er wordt gesproken van een Steatosis Hepatitis non alcoholic. Dit is een leververvetting of dat wordt ervan gemaakt, nee in werkelijk heeft het de navolgende ziekteprocessen veroorzaakt. Leverbeschadiging door toxische stoffen van de Metoprolol, de Gamma GT/ASAT/ALAT dat zijn leverfuncties waren ernstig verstoord.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

1 August 2018

Ik was het vergeten mee te nemen op vakantie. Dus na een jaar gebruik opeens moeten stoppen. Ik merk niets. Ja, mijn hart bonst niet meer in de keel bij bergwandelen. Ik heb weer power!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

1 August 2018

Enige bijwerking die ik ervaar is in de ochtend: duizelig, suf, soms het gevoel dat ik ga flauwvallen. Dit trekt na enige tijd (uur, twee uur) weer weg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

19 May 2018

ik heb het 6 weken geprobeerd samen met losartan voor hartritme en te hoge bloeddruk ging niet echt omlaag bleef hetzelfde 230/110 later doxacozine bij gekregen ook geen effect en toen het begon aan te slaan werd ik weer terug gezet op sotalol en lisinopril, wel haast geen hartritmestoornis

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

14 May 2018

Nadat ik het n half jaar gebruik krijg ik steeds vaker tintelingen en jeuk in armen,handen, benen en voeten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

20 April 2018

Ik heb last van duizeligheid. Mensen vragen mij waarom ik zo onzeker loop. Gebruik deze al een hele tijd. Daarnaast nog 2 bloeddrukverlagers nl. amlodipine (als besilaat) 5 mg. en losartan kalium accord 100 mg. Ik heb de indruk dat deze doseringen voor mij aan de hoge kant zijn. Bloeddrukmeting vanmorgen: 126-67 en hartslag 80.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

2 May 2017

Slechte stoelgang Kan slecht lopen Koude voeten-handen Kortademig Onstabiel-onevenwichtig

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

6 March 2017

Ik slikte deze medicatie ongeveer 4 jaar nadat ik twee maal een open hartoperatie heb gehad. Mijn hartslag was gedaald naar vijftig slagen per minuut. Ik verloor op die vier jaar bijna alle kracht uit mijn spieren en had last van spierafbraak. Ik kon op het laatst bijna niet meer lopen en een trap oplopen ging helemaal niet meer. Met deze klacht zelfs vier dagen in het ziekenhuis opgenomen afdeling Neurologie omdat men dacht dat ik een hernia had. Naar huis gestuurd met de mededeling dat ik maar bij de pijnkliniek een consult moest aanvragen. Kon er pas na vier weken terecht dus ik ben zonder enige ruggespraak gestopt met dat medicijn. Twee dagen later waren mijn spieren weer een heel stuk hersteld, ik kon weer lopen, mijn hart slag is nu ongeveer zeventig slagen per minuut. Ik ben nog heel erg verwonderd dat er bij de medische wereld niemand schakelde dat die hartslag zo laag was en dat dat wel eens de oorzaak van alles kon zijn. Ik denk dat dat komt door die protocollen die de medische wereld zich zelf oplegt. Hoe nu verder ik weet het niet, eerst maar eens door veel te wandelen mijn spierkrachten weer opbouwen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

20 March 2016

Bloeddruk en hartritme gezakt. Nachtelijke benauwdheid is erg gezakt. Nagenoeg geen bijwerkingen. Maar, niet zo best, hartritme gaat zelfs niet omhoog bij inspanning, wat een vreemd gevoel geeft, dus absoluut niet forceren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

6 February 2016

Pluspunt een rustige hartslag,. Voor mij één groot nadeel, bij de fase tussen wakker zijn en echt slapen zag ik dikwijls ongedierte langs de deurstijlen en plafond lopen, o.a. hele grote ratten, ze waren op het moment dat ik direct mijn bed uitsprong en het licht aandeed, verdwenen. Om deze reden gestopt met Metoprolol en geen van deze verschijnselen geen last meer gehad.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

12 December 2015

Niet zo goed, ook weer steeds andere, maar nog steeds hoge bloeddruk dus weer terug naar de huisarts.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

3 June 2015

In het begin wat lichte hoofdpijn 's morgens en een moe gevoel in de benen. Hoofdpijn is weg maar veel last van een steeds erger wordende vermoeidheid. Bloeddruk is wel wat gedaald. Vandaag gestopt en overgegaan naar Hydrochloorthiazide Sandoz 12,5 mg. Afwachten wat dat op gaat leveren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

25 March 2015

Ik gebruikte deze tablet al jaren maar door het wegvallen van een ander aanvullend middel had de huisarts een dubbele hoeveelheid van deze tablet voorgeschreven (van 47,5 mg naar 95 mg). Direct daarna kreeg ik heel veel last van oprispingen zodra ik naar bed ging. Dat duurde wel 2 uur lang. Ik heb de huisarts gevraagd weer terug te gaan naar 47,5 mg en merkte nog enige vorm van oprispingen. Nu gebruik ik alleen nog maar hydrochloorthiazid en de klachten van oprispingen zijn verdwenen en ook een pijnlijk gevoel in de slokdarm is verdwenen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

20 October 2014

Wisselende beleving (per dag verschillend) afwezig, moe, slecht zicht rondom, droge mond, hoofdpijn. Na het avondeten gaat het stukken beter en voelt alles weer goed. Later op de avond Riessling 1 glas. En overdag veel naar buiten om stevig te wandelen of te fietsen. Gaat prima, maar wie thuis gaat zitten blijft last houden van nevenwerkingen. Mijn bloeddruk is al lang weer prima. Ik groet u

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT PCH RET 50 TABLET MGA 47,5MG

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

8 September 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Ik heb problemen gekregen bij het innemen van het medicijn (zoals grootte van tablet of capsule, andere smaak, openmaken verpakking, wijze van toediening).

Doordat het nieuwe medicijn er heel anders uit ziet (ander doosje, andere vorm of andere kleur) neem ik soms het verkeerde medicijn in.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

17 June 2014

Ik ben heel erg blij dat mijn hartslag gedaald is, maar minder blij met de bijwerking. Ik heb constant een loopneus. Onze apotheek had nog nooit van deze bijwerking gehoord, maar de internist in het Erasmus MC heeft het opgezocht en het is inderdaad een (zeldzame) bijwerking.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

METOPROLOLSUCCINAAT SANDOZ RET 50 TAB MGA 47,5MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel