Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

11 July 2019

Dit is de derde kuur metronidazol/flagyl op 5 jaar tijd. En het werkt weer super tegen heftige darmontsteking. Bijwerkingen ? Ik zou het niet weten, mijn pijn in mijn hele romp nam af, en dat was het enige dat telde. De bacterieen en of parasieten zijn weer uitgeroeid.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

13 February 2019

Na alle bijwerkingen te hebben bestudeerd zag ik er een beetje tegenop om dit medicijn te gebruiken. Ik heb echter totaal geen last van bijwerkingen gehad. Misschien een lichte metaalachtige smaak in m’n mond maar verder niks. Nu hopen dat de edicijnen werken. Ik heb 1 maal vier tabletten geslikt van 500 Mg.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

8 December 2018

Vreselijk na 4x eenmalig inname 's nachts koorts. Misselijk buikpijn duizelig voel me net dronken

METRONIDAZOL TABLET 500MG

5 November 2018

Een kuur van 7 dagen; 3x daags 500 mg voor een darmparasiet. Werd al de eerste dag goed ziek. Doorgezet tot ruim 5 dagen. Wat een ellende! In overleg met huisarts zou de dosering terug mogen naar 2x500 mg, gezien mijn lichaamsgewicht. Maar uiteindelijk kuur niet meer afgemaakt: was niet meer te doen, ik voelde me doodziek. Nooit meer!

METRONIDAZOL TABLET 500MG

28 September 2018

Kuur van 7 dagen.. buikpijn misselijk hoofdpijn duizelig jeukende huid

METRONIDAZOL TABLET 500MG

26 September 2018

In 1 woord vreselijk!!!! Ik nam 4 pillen in 1 keer. Een paar uur later was ik zo ziek als een hond met 40 graden koorts!!!!! Voor mij niet weer!!!!

METRONIDAZOL TABLET 500MG

17 September 2018

Ook ik heb slechte ervaring met dit medicijn. Ik heb een kuur van 7 dagen 2x daags een pil. Direct al metaalsmaak, maar daarna heel heftige huiduitslag over mijn hele lichaam. Verder warm en koud zweet, druk op borst, licht in hoofd, zweverig. Nu kortademig. Wat een vergif is dit.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

2 September 2018

Nog nooit zo heftig gereageerd op een medicijn. Heb werkelijk alle bijwerkingen! Misselijk, duizelig, hoofdpijn, moe, diarree en donkere urine. Nooit meer dit! Voel me slechter dan voor ik dit gebruikte!

METRONIDAZOL TABLET 500MG

7 January 2018

Heb dit middel voorgeschreven na 1,5 maand last te hebben van diarree. Er was een darmparasiet (dientamoeba fragilis) gevonden in mijn ontlasting. 10 dagen, 3 tabletten van 500 mg per dag. Heb het idee dat het echt een paardenmiddel is. Ben nu met de laatste 3 dagen bezig. Pas na 5 dagen nam het aantal bezoekjes aan de WC af. Verder enorm vermoeid en wat hoofdpijn, koud en daarna weer heet / zweten. Heb nog niet het idee dat die parasiet al helemaal dood is. Maar nog 3 dagen. Valt me al-met-al niet mee deze kuur..

METRONIDAZOL TABLET 500MG

2 November 2017

Na 1 a 2 dagen was de zwarte waterige diaree weg, en de darmkolieken !!! Na wekenlang een darminfectie -na operatie- te hebben gehad. Het is zeker een heftig medicijn, waar je echt niet lekker van wordt, koppijn duizelig en warrig, maar het maakt wel alle ongedierte in je lijf kapot, en dat is dus de bedoeling.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

22 October 2017

Was best een beetje huiverig om ze te nemen met al die bijwerkingen die hier staan. Maar het is mij alleszins mee gevallen! Helemaal nergens last van, hooguit een heel klein beetje hoofdpijn, maar die zou ik ook zonder de kuur gehad kunnen hebben. Ben blij dat mij de bijwerkingen gespaard zijn. Nu alleen nog afwachten of het gaat werken. Maar daar vertrouw ik wel op. Ik wilde dit toch hier delen voor mensen zoals ik die er een beetje huiverig zijn. Het hoeft dus niet zo te zijn dat je de bijwerkingen ook echt krijgt.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

28 April 2017

Wat een vreselijk spul ! Eerst dit medicijn via een infuus gekregen 24 uur na gebruik wat een drama ziek maar echt ziek de antibiotica geeft meer klachten dan de klacht zelf! Misselijk ,afwezig , moe maar om het uur wakker worden en een verschrikkelijke smaak ik je mond. Ik moet deze kuur nog 8 dagen slikken helppp!!! Nooit maar dan ook nooit meer !

METRONIDAZOL TABLET 500MG

22 February 2017

Zit nu op dag 6 van de 10 voor bacterie in mijn mond. Erg vieze smaak in mijn mond, voel me soms duf, soms licht in mijn hoofd en soms wat misselijk. Maar 't is allemaal goed te doen. Ik kan er gewoon bij functioneren. TIP van mijn tandarts: ABSOLUUT geen Alcohol drinken tijdens deze kuur en tot zeker twee dagen erna. Je wordt er doodziek van. Ook van kleine hoeveelheden.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

28 January 2017

Voorgeschreven gekregen na een abortus. 2x daags 2 tabletten van 500mg voor 1 dag. Onwijs misselijk wakker geworden, midden in de nacht, na nachtmerries en gewoeld te hebben. Constant gevoel van misselijkheid en een onwijs nare smaak in mijn mond. Wat een naar middel.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

18 November 2016

Behandeld met dit medicijn ivm parasiet. Geen enkele bijwerking, maar ook geen enkel resultaat. Blijkt ook maar te helpen in 50% van de gevallen las ik.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

1 November 2016

Ik had een kuur van 4 tabletten van 500 mg gedurende 3 dagen. Ik ben zelden zo ziek geweest met zo'n korte kuur. Echt ziek op bed gelegen. Kotsmisselijk, evenwichtstoornissen (omvallen), duizelingen, rillingen, slecht slapen, smerige metaalsmaak in de mond. Zelfs nu dat de kuur 3 dagen geleden al is afgelopen, nog steeds niet de oude. Wit uitgeslagen tong gekregen, smerige smaak in de mond, niet lekker in mijn maag, raar afwezig gevoel, nergens zin in hebben, slaperig. Wat een paardemiddel. Ik kreeg het omdat ik in het buitenland ziek was geworden na iets gegeten te hebben, dat maar niet beter werd. De dokter dacht aan een parasiet, en daarvoor kreeg ik het. Ik vraag me af of er niet een alternatief is, dit is echt erg.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

4 October 2016

7 dagen, 2 maal daags tablet. 'Ziek' gevoel, niet fit. Last van m'n darmen, winderig. Erg vieze smaak in mijn mond, de hele dag door. Ook nu nog, twee dagen na de kuur. Witte aanslag op m'n tong, last van m'n keel. Wazig gevoel, niet helder kunnen denken en slecht slapen: erg dromen, woelen.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

3 October 2016

3x daags gedurende 7 dagen. Grieperig gevoel en hoofdpijn. Maar het meest vervelende enorme jeuk op handen, onder- en bovenbenen na 3e/4e dag. Dusdanig dat er nauwelijks af te blijven was. Hoop dat jeuk, nu kuur is afgelopen, snel verdwijnt.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

2 July 2016

1 keer 4 x500mg tabletten. Op dag 1&2: Metaalsmaak, Heel erg vermoeid, te warm hebben en dan weer te koud, kotsmisselijk, rommelende darmen, winderig (hele vieze), meerder keer naar de toilet voor grote boodschap, hele zachte ontlasting (geen diaree). 3 dagen na gebruik nog steeds kotsmisselijk en metaalsmaak vrijwel heel de dag door. Ik gebruik dit medicijn nooit meer!

METRONIDAZOL TABLET 500MG

5 April 2016

Maagklachten, misselijk, super moe en heb het constant ijskoud. Middel voorgeschreven door tandarts vanwege ontsteking. Pijn is weg maar, nu voelt het alsof ik een zware griep heb.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

7 March 2016

Gevoel van flauwvallen, last van de maag, druk op de borst, zweten, tintelingen, gevoel van niet goed worden. 's Nachts geen oog dichtdoen. Ik wil ze nooit meer hebben.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

3 February 2016

7 dagen 3 maal daags 500 Mg, alleen donkere urine, voor de rest geen enkele bijwerking, nu maar hopen dat het ook werkt.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

19 May 2015

Mijn dochter is na een week doorzetten: moe misselijk buikpijn hoofdpijn.. (Dacht dat haar klachten nog niet verdwenen waren) Nu: heel ziek, dikke oren dikke lippen overal huiduitslag.. Blaren in de mond.. Algehele malaise.. Zo zielig :-(

METRONIDAZOL TABLET 500MG

12 May 2015

Ik kreeg 4 tabletten van 500mg om eenmalig in te nemen. Binnen half uur al vieze smaak in mijn mond. Deed me denken aan verrotte koolsoort. Na twee uur kotsmisselijk en bijna niet in staat iets te eten. Daarnaast koude rillingen en volgende dag migraine. Nu 6 dagen later nog steeds beroerd. De klachten zijn maar ietsje minder na gebruik van dit middel. Het middel is dus erger dan de kwaal.

METRONIDAZOL TABLET 500MG

28 March 2015

Misselijk na 6 uur inname en overgeven, hoofdpijn + heel erg moe en maagzuur

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel