Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

MIRENA I.U.D.

28 July 2020

oktober 2018 heb ik de mirena spiraal laten zetten. Was erg pijnlijk. Hierna bloede ik zeker nog 3 weken na. Ik kreeg vrijwel meteen elke dag hoofdpijn en koude voeten. Mijn depressieve klachten die ik had toen ik de pil slikte kwamen al snel terug en de slapeloze nachten waren ook weer terug. maar druk op het werk dus het eerst daar op afgeschoven. in februari 2019 kreeg ik een vreselijke draaiduizeling aanval. Wanneer ik dit opzocht op internet leek het vooral van stress af te komen. De stemmingswisselingen en gigantische huilbuien waren niet meer te doen en de draaiduizelingen kwamen steeds vaker. Ook hartkloppingen en hyperventilatie werd een dagelijks ding. afgeschoven op stress. Afgelopen mei naar het duizeligheidcentrum geweest ze dachten aan de ziekte van minére, dit was niet het geval maar was het een vorm van migraine. Na veel opzoek te gaan waar deze vorm van migraine vandaan kon komen kwam ik op de bijsluiter van de mirena. al mijn klachten kon ik zo wegstrepen van het lijstje. Mijn keus was snel gemaakt en heb hem afgelopen vrijdag laten verwijderen. Bijna al mijn klachten zijn weg. Voor mij nooit geen hormonen meer in mijn lichaam.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

20 June 2020

In 2015 overgestapt van de pil naar de mirenaspiraal. Na plaatsing voortdurende buikpijn waarvan de huidarts zei dat dit normaal was, na een paar maanden kreeg ik een ernstige baarmoederontsteking met 40 graden koorts als gevolg van de mirena. De mirena heb ik laten verwijderen, maar als gevolg van de ontsteking heb ik een zenuwbeschadiging opgelopen waardoor ik de rest van mijn leven elke dag pijn heb. Dit product kan ontzettende gevaarlijke gevolgen hebben en zou naar mijn mening verboden moeten zijn. Nooit aan beginnen! Ik heb daar nog elke dag spijt van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

14 June 2020

Dit was een regelrechte nachtmerrie voor mij. In totaal van een jaar plaatsing ben ik 10 kilo aangekomen. Ik kreeg het er niet vanaf gesport, zelfs niet met gezonder eten en elke dag trainen. Ik was bekend als spontane vrouw, had een gave huid en altijd in goede conditie. Dat werd dankzij mirena een vrouw van stemmingwisselingen, depressiviteit, agressiviteit, met jeugdpuistjes en niet slank meer maar rond. Het heeft mij lichamelijk en geestelijk zwaar aangepakt en wat mij betreft moet dat spul verboden worden. Wat kan zoiets ineens een jaar van je leven STELEN. Ik hoop snel weer de oude ik te zijn want de nieuwe ik wil de dokter ook een paar klappen geven voor het adviseren van iets wat een jaar van mijn leven heeft beroofd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

30 April 2020

Mirena spiraal laten zetten,het zetten op zich viel wel mee,maar ik wil iedereen waarschuwen die een gevoelige huid heeft!Ik heb al na 2 maanden gebruik Mirena ontzettende extreme acne gekregen,werkelijk alle huidtherapie 's gedaan!Niks hielp,tot tranens toe mijn ooit gave huid een doffe ellende!Meiden ik waarschuw jullie echt hiervoor!Inmiddels gestopt met Mirena spiraal,en wordt nu door dermalogie een speciale vitamine A kuur!Dit wordt een hele heftige kuur om mijn acne weg proberen te kriigen!Ik dank u mirena spiraal....een echte ramp voor mijn huid!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

21 April 2020

Ik heb nu drie jaar de mirena, daarvoor twee verschillende anticonceptie gebruikt. De eerste pil die ik nam die veroorzaakte heftige acne, de tweede was eigenlijk top. Acne was weg en voelde me goed. Ik ben toen overgestapt op mirena voor het gemak om niet om te kijken naar het nemen van de pil en dergelijke. Ik voel me sinds dat ik de mirena heb eigenlijk niet goed. Ik ben een aantal keer naar het ziekenhuis gegaan vanwege problemen met mijn baarmoeder, daarnaast heb ik ook weer erge acne. Daarnaast heb ik ook erge last van stemmingswisselingen en depressie. Altijd al een beetje het gevoel gehad dat het met de mirena te maken had maar toch weer geprobeerd om door te zetten met deze vorm van anticonceptie. Ik ga over 2 dagen naar de huisarts om het er uit te halen want ik voel een afkeer naar de spiraal in mijn lichaam. Ik heb het gevoel alsof mijn hele lichaam hormonaal door de war is. Liever dan maar de pil die ik consequent moet slikken in plaats van dit ongemakkelijke gevoel in mijn lichaam.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

26 February 2020

I.v.m. onregelmatige bloedingen heb ik in oktober 2019 een Mirena spiraal laten plaatsen. Het zetten ging erg lastig, vanwege een soort 'knik' in mijn baarmoedermond. I.p.v. enkele minuten kostte het de gynaecoloog bijna een half uur om het spiraaltje te kunnen plaatsen. Het plaatsen was erg pijnlijk, terwijl ik toch drie kinderen heb gekregen. Waar ik hoopte van onregelmatig bloedverlies af te raken, heeft het spiraal mijn klachten alleen maar doen verergeren. Van de 4 maanden dat ik het spiraaltje gehad heb, heb ik maximaal 14 dagen (!) geen bloedverlies gehad. Alle andere dagen had ik bloedverlies, variërend van zeer licht tot wat je normaal kunt verwachten bij een menstruatie. Naast dit ongewenste bloedverlies, kreeg ik kort na het plaatsen een soort 'opgefokt' gevoel. Dingen die ik normaal gesproken alleen lichtelijk irritant zou vinden, maakten me nu ontzettend boos. Ik kreeg last van hartkloppingen, wat ik nooit eerder gehad heb. De eerste twee maanden na het plaatsen had ik dagelijks hoofdpijn. Er was geen aanleiding voor stress o.i.d., ik link deze klachten echt aan de Mirena spiraal. Daarom heb ik hem weer laten verwijderen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

10 February 2020

Mirena laten plaatsen ter voorkoming van nieuwe poliepen en met oog op de overgang. Plaatsing was erg pijnlijk. Na ongeveer 8 weken begonnen de hartkloppingen. Ook kreeg ik last van verhoogde bloeddruk, gevoel van zware griep in mijn hele lijf, extreme moeheid, spierpijnen met name in mijn borstkas, schouders en bovenarmen, koude voeten, stemmingswisselingen, gevoelens van onrust en bezorgd zijn om niets, rommelende darmen, hoofdpijn, volledig verlies van libido, tintelingen in lippen en tong en daarbij nog dagelijks bloedverlies in wisselende mate. De klachten namen in rap tempo toe, waardoor ik niet meer kon functioneren thuis of op het werk. Bloedonderzoek (nierfunctie, schildklierfunctie, cholesterol, suikerziekte en bloedarmoede) liet geen afwijkingen zien. Na ruim 3 maanden ellende heb ik de Mirena laten verwijderen. Na ongeveer 4 uur (!) klaarde de mist in mijn hoofd op. Binnen een week namen de klachten drastisch af. Daarna kwam de hormooncrash en namen de hartkloppingen weer een paar dagen toe. Nu, na 4 weken en een giga-menstruatie, ben ik bijna klachtenvrij (nog wel lichte hartkloppingen af en toe, maar niet meer hinderlijk).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

2 January 2020

11 December laten plaatsten vlak na mijn ongesteldheid en na 1,5 week begon ik weer te bloeden. Ik voelde mij in eerste instantie erg goed en ik dacht, dit gevoel en bloedverlies heeft vast te maken met mijn eisprong ofzo. Het bloedverlies was niet veel maar het begon na een paar dagen heel erg te ruiken. Een paar dagen daarna kreeg ik heftige kramp aan mijn rechterkant (ik dacht dat het mijn eierstok was ofzo) daarna voelde ik hem continue zitten. Het leek of ik zwanger was, continue alsof ik steeds een beetje in mijn buik werd getrapt van binnen af. Ik kon het niet meer loslaten en had er continue last van. De geur: Ik kon mijzelf de hele dag ruiken en werd er echt onpasselijk van. Ik kreeg koude voeten (nooit eerder gehad) en mijn hele lijf en verstand zei: "Dit voelt niet goed. dit ding moet eruit!" Ik kon wel janken. Het idee dat er iets in mijn lijf zat wat er niet hoorde en waarvan mijn lichaam dat duidelijk aan mij liet merken; gek werd ik ervan. Maandag ben ik naar de huisarts gegaan met tranen in mijn ogen dat ik ervan af wilde. Ze overtuigde mij het nog even aan te kijken. Het is nu donderdagochtend en ik heb hem er net uit laten halen. Ik heb letterlijk gehuild van opluchting. Voor mij nooit meer!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

26 November 2019

Ongeveer twee maanden na het plaatsen van de Mirena kreeg ik zware acne op wangen en kin. Dit was na 7 maanden nog niet verdwenen, antibiotica, Differin gel en huidtherapie hadden hierop geen effect. Inmiddels is het twee maanden geleden dat de Mirena weer is verwijderd, waarna de acne nagenoeg verdwenen is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

28 September 2019

Inmiddels is het 11 dagen geleden dat ik de spiraal heb laten plaatsen. De eerste 2 dagen was er niks aan de hand. Daarna begonnen direct de klachten. Ik was snel geirriteerd, voelde me opgefokt en sliep slecht. Op de derde dag gaf mijn vriend al aan me zo helemaal niet te kennen en hij legde direct de link aan de spiraal. Daarna werden de klachten alleen maar erger; stemmingswisselingen, huilbuien, spierijn, haaruitval, 's nachts niet kunnen slapen omdat mijn lichaam klaarwakker aanvoelde. Ik heb 1x een slaappil genomen die normaliter prima werkt maar nu werd ik na 4 uur wakker en lag te trillen als een rietje. Mijn besluit stond vast; eruit met die spiraal! Gisteren is hij verwijderd en ik heb vannacht goed geslapen. Vanmorgen concludeerde ik een erg vette huid, toename van acne en ineens last van roos. Ik ga er vanuit en hoop dat dit snel af gaat nemen. Voor sommige vrouwen zal het ongetwijfeld een prettig middel zijn maar voor mij was het 1 groot drama..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

24 September 2019

Na 2 weken is mijn weerstand verdwenen. Heb krentenbaard opgelopen. Bulten in mijn gezicht. Twee weken later een stekende pijn rechts onder, zo erg dat de dokter dacht dat ik een blindendarmontsteking had. Opstipatie en diarree. Chronisch zwaar moe en kan niet meer op mijn benen kan staan. Over 1 dag gaat hij eruit en wil ik geen hormonen meer kunstmatig in mijn lichaam krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

25 August 2019

Sinds 7 weken nu een mirena spiraal.Eerste 2 weken wat bloedverlies en steken en krampen. Zakte geleidelijk tot mijn cyclus begon. Krampen waren heftiger dan voor het spiraal incl. bloedingen.Normaal was ik na 5 dagen klaar. Deze keer heeft het 19 dagen geduurt. 3 dagen bloeding vrij en nu wederom weer. Terwijl het een week voor mijn cyclus is. Ook stikt het enorm.Al div. Keren contact gehad met de arts. Die geeft steeds aan dat mijn lichaam moet wennen maar met de "pil" had ik nergens last van. Wie heeft dit ook?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

19 August 2019

Ik heb 5 jaar een mirena gehad en werd niet meer ongesteld en emotioneel was ik stabiel. Van 2005 tot 2010 nu ben ik in de menopauze en krijg er een om overgangs klachten tegen te gaan..hoop de zelfde ervaring weer te hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

30 July 2019

Plaatsen voelt even pijnlijk, 2 maanden wisselende kleine bloedingen gehad, met 3 maanden nergens meer last van. Minimaal bloedverlies elke maand, dus ideaal, nooit meer anticonceptie vergeten!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

4 May 2019

Het inbrengen is 1 minuut gevoelig en stelt verder niks voor. Verder totaal geen last van, ik raad het iedereen aan!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

14 November 2018

Verschrikkelijk! Na t inzetten 2 weken later begonnen de hartkloppingen! Hele dag door! Ik heb na 3,5 eruit gehaald! Hormonen in je lichaam dat niet je eigen zijn kan nooit goed zijn. Nooit meer! Ellende! Had ik ook met de pil, hoopte stiekem dat t met spiraal minder zou zijn. Niet dus. Begin er niet aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

16 October 2018

Stemmingswisselingen, somberheid. Gewichtstoename . Vaker bloedverlies wel minder maar langer dan voorheen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

26 August 2018

Na 2 kinderen bewust gekozen voor spiraal. Helaas echter na iets meer dan 4 jaar vreselijke krampen en bloedingen. Controle bij huisarts geeft een positieve zwangerschapstest. Met spoed naar ziekenhuis voor controle. Blijkt een buiten baarmoederlijke zwangerschap.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

17 June 2018

2e keer de mirena. De eerste keer werd ik al direct niet meer ongesteld op af en toe 1 drupje. Ik heb alleen tijdens mijn eisprong pijn in mijn linker eierstok prettig is anders maar altijd beter dan andere klachten. Ik was erg bang hem eruit te laten halen na 5 jaar. Dit was zo gepiept. Ik wilde even een tijdje hormoon vrij door het leven kijken of ik me zoveel beter ging voelen. Dit was niet zo en bovendien een allergie voor condooms Van alles bekeken maar toch weer uitgekomen op de mirena. Wat was ik bang weer om te laten zetten. Ik heb van te voren een uur een naproxen op(pijnstiller) het was met enkel seconde gepiept en liep gewoon naar huis. Ok je voelt even een pijnscheut alsof je erge kramp krijgt maar dat is het. De dag zelf een beetje beurs gevoel makkelijk te onderdrukken. Direct na het plaatsen en dagen erna bloed verlies minimaal ik zit nu in week 6 weer en vloei op een enkele druppel na niet. Wel heb ik weer het beurse gevoel in me buik 5 jaar geen omkijken En voor de mensen die pijntjes en menstruatie ervaren. Geef de mirena even de tijd 1.5 jaar Laat je touwtjes lang! Is makkelijker met eruit halen. En naar enkele maanden worden ze erg zacht dat je partner ze niet meer voelt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

25 April 2018

Laten plaatsen ivm hevig vloeien tijdens de overgang. Met erge buikpijn. Had het 2 dagen zo erg dat ik niet kon werken. Zou met mirena niet meer vloeien na 3 maand. Het werd idd minder. Maar pijn bleef. Van gyn nog 3 maand ectra afwachten. Alles zag er nl goed uit. Na 3 maand begon het weer erger te worden. Heb hem nu 5 maand en vloei weer behoorlijk. Niet voldoende voor tampon , te veel voor inlegkruisje. Heb het nu al 3.5 week lang en zie nog niet dat het minder word. Vanmiddag afspraak gyn. Wil toch de baarmoeder laten verwijderen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

22 April 2018

Ik heb in 2015 mijn eerste mirena laten plaatsen. Ik was hier erg tevreden over. Voor mijn spiraal had ik altijd hevige bloedingen van mijn ongesteldheid en veel pijn. Met de spiraal viel dit weg. Begin 2018 had ik het idee dat de mirena begon uit te werken (ongesteldheid/pijn kwam terug). Ik heb in februari 2018 mijn oude laten vervangen voor een nieuwe bij de gynaecoloog. Het is nu april en ik heb met dit nieuwe spiraal last van een kort lontje, huilen om niks, prikkelbaar, en moeheid. Misschien moet mijn lichaam nog wennen aan het nieuwe spiraal, dus ik geef het nog een aantal maanden de tijd. Uit mijn ervaring was ik tevreden over mijn eerste, en nu dus minder tevreden over mijn tweede.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

16 March 2018

Heb nu iets meer dan 1 jaar het spiraal en ben er steeds meer van overtuigt dak ik al veeel eerder een afspraak had moeten maken om deze eruit te laten halen. Ik herken mezelf niet meer. Prikkelbaar, overgevoelig, rugpijn, hevige stemmingswisselingen, depressieve klachten, 0,0 libido, altijd moe, futloos, woede uitbarstingen, opjagen in het minste, ruzies met vriend over humeur en uitbarstingen,.. daardoor enorm aan mezelf beginnen twijfelen en in de war omdat ik niet verstond wat er met me aan de hand was.. Ga blij zijn als ik hem er binnenkort kan laten uithalen!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

27 February 2018

sinds dat ik 43 jaar ben de Mirena i.v.m. menorragie.Was na enkele maanden van het overmatig vloeien af,de laatste jaren helemaal niets meer! Ik heb de Mirena na ruim 7 jaar eruit laten halen vanwege de slechte berichten over dit product: verhoogde kans op borstkanker, zie verder het onderzoek van het Erasmus MC naar de Mirena, en een Deens onderzoek!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

17 February 2018

Mijn 1e Mirena werd na 3 maanden uitgedreven. Hierbij gingen flinke buikkrampen aan vooraf. Mijn 2e Mirena werd geplaatst. 2 jaar veel plezier van gehad en toen begon de ellende. Vage lichamelijke klachten zoals jeuk, galbulten, pijnlijke borsten. Maar wat veel meer een obstakel was, dat was de moeheid, futloosheid, weken achter elkaar slapeloosheid, mezelf de dag door moeten slepen, wisselende stemmingen, angstig, nergens zin in. Ik ben naar een psycholoog gegaan om schoon schip te maken. Na 5 maanden klachten zonder uitzicht op verbetering is 2 weken geleden mijn Mirena eruit gegaan. Vrijwel direct waren alle klachten verdwenen. Ik ben mezelf weer! Eindelijk heb ik de draad weer op kunnen pakken en leef ik weer als van ouds. Voor mij geen Mirena meer!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

29 January 2018

Nooit weer! Woede aanvallen, labiliteit, zere borsten, opgejaagd gevoel, twee keer diagnose burn out, maar alle zogenaamde burn out klachten waren binnen een week na verwijderen van de mirena verdwenen en zijn niet meer teruggekeerd. mijn advies is bij twijfel je mirena laten verwijderen en een paar maanden aanzien wat er dan met je lijf gebeurd..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel