Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

MIRENA I.U.D.

17 June 2018

2e keer de mirena. De eerste keer werd ik al direct niet meer ongesteld op af en toe 1 drupje. Ik heb alleen tijdens mijn eisprong pijn in mijn linker eierstok prettig is anders maar altijd beter dan andere klachten. Ik was erg bang hem eruit te laten halen na 5 jaar. Dit was zo gepiept. Ik wilde even een tijdje hormoon vrij door het leven kijken of ik me zoveel beter ging voelen. Dit was niet zo en bovendien een allergie voor condooms Van alles bekeken maar toch weer uitgekomen op de mirena. Wat was ik bang weer om te laten zetten. Ik heb van te voren een uur een naproxen op(pijnstiller) het was met enkel seconde gepiept en liep gewoon naar huis. Ok je voelt even een pijnscheut alsof je erge kramp krijgt maar dat is het. De dag zelf een beetje beurs gevoel makkelijk te onderdrukken. Direct na het plaatsen en dagen erna bloed verlies minimaal ik zit nu in week 6 weer en vloei op een enkele druppel na niet. Wel heb ik weer het beurse gevoel in me buik 5 jaar geen omkijken En voor de mensen die pijntjes en menstruatie ervaren. Geef de mirena even de tijd 1.5 jaar Laat je touwtjes lang! Is makkelijker met eruit halen. En naar enkele maanden worden ze erg zacht dat je partner ze niet meer voelt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

25 April 2018

Laten plaatsen ivm hevig vloeien tijdens de overgang. Met erge buikpijn. Had het 2 dagen zo erg dat ik niet kon werken. Zou met mirena niet meer vloeien na 3 maand. Het werd idd minder. Maar pijn bleef. Van gyn nog 3 maand ectra afwachten. Alles zag er nl goed uit. Na 3 maand begon het weer erger te worden. Heb hem nu 5 maand en vloei weer behoorlijk. Niet voldoende voor tampon , te veel voor inlegkruisje. Heb het nu al 3.5 week lang en zie nog niet dat het minder word. Vanmiddag afspraak gyn. Wil toch de baarmoeder laten verwijderen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

22 April 2018

Ik heb in 2015 mijn eerste mirena laten plaatsen. Ik was hier erg tevreden over. Voor mijn spiraal had ik altijd hevige bloedingen van mijn ongesteldheid en veel pijn. Met de spiraal viel dit weg. Begin 2018 had ik het idee dat de mirena begon uit te werken (ongesteldheid/pijn kwam terug). Ik heb in februari 2018 mijn oude laten vervangen voor een nieuwe bij de gynaecoloog. Het is nu april en ik heb met dit nieuwe spiraal last van een kort lontje, huilen om niks, prikkelbaar, en moeheid. Misschien moet mijn lichaam nog wennen aan het nieuwe spiraal, dus ik geef het nog een aantal maanden de tijd. Uit mijn ervaring was ik tevreden over mijn eerste, en nu dus minder tevreden over mijn tweede.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

16 March 2018

Heb nu iets meer dan 1 jaar het spiraal en ben er steeds meer van overtuigt dak ik al veeel eerder een afspraak had moeten maken om deze eruit te laten halen. Ik herken mezelf niet meer. Prikkelbaar, overgevoelig, rugpijn, hevige stemmingswisselingen, depressieve klachten, 0,0 libido, altijd moe, futloos, woede uitbarstingen, opjagen in het minste, ruzies met vriend over humeur en uitbarstingen,.. daardoor enorm aan mezelf beginnen twijfelen en in de war omdat ik niet verstond wat er met me aan de hand was.. Ga blij zijn als ik hem er binnenkort kan laten uithalen!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

27 February 2018

sinds dat ik 43 jaar ben de Mirena i.v.m. menorragie.Was na enkele maanden van het overmatig vloeien af,de laatste jaren helemaal niets meer! Ik heb de Mirena na ruim 7 jaar eruit laten halen vanwege de slechte berichten over dit product: verhoogde kans op borstkanker, zie verder het onderzoek van het Erasmus MC naar de Mirena, en een Deens onderzoek!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

17 February 2018

Mijn 1e Mirena werd na 3 maanden uitgedreven. Hierbij gingen flinke buikkrampen aan vooraf. Mijn 2e Mirena werd geplaatst. 2 jaar veel plezier van gehad en toen begon de ellende. Vage lichamelijke klachten zoals jeuk, galbulten, pijnlijke borsten. Maar wat veel meer een obstakel was, dat was de moeheid, futloosheid, weken achter elkaar slapeloosheid, mezelf de dag door moeten slepen, wisselende stemmingen, angstig, nergens zin in. Ik ben naar een psycholoog gegaan om schoon schip te maken. Na 5 maanden klachten zonder uitzicht op verbetering is 2 weken geleden mijn Mirena eruit gegaan. Vrijwel direct waren alle klachten verdwenen. Ik ben mezelf weer! Eindelijk heb ik de draad weer op kunnen pakken en leef ik weer als van ouds. Voor mij geen Mirena meer!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

29 January 2018

Nooit weer! Woede aanvallen, labiliteit, zere borsten, opgejaagd gevoel, twee keer diagnose burn out, maar alle zogenaamde burn out klachten waren binnen een week na verwijderen van de mirena verdwenen en zijn niet meer teruggekeerd. mijn advies is bij twijfel je mirena laten verwijderen en een paar maanden aanzien wat er dan met je lijf gebeurd..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

3 January 2018

Ik ben inmiddels 49 jaar, 3x mirena gehad en 3x depressieve klachten. Mijn laatste depressieve periode duurt al bijna 2 jaar. Verder ook vage lichamelijke klachten, verkrampte spieren, pijnlijke gewrichten en inderdaad wat ik bij anderen lees het gevoel dat ik mezelf niet meer herken. Huilbuien, paniekaanvallen, labiliteit en hypergevoelige borsten. Ook interesseren veel dingen me niet meer. Volgens de huisarts kan dit niet aan de mirena liggen en zijn advies is om de mirena tot mijn 52e te laten zitten, ondanks dat deze al 5 jaar zit. Inmiddels traject met psycholoog en psychiater in gegaan. Nu ik deze verhalen lees en herken denk ik dat het toch aan de mirena kan liggen en heb inmiddels een afspraak gepland om deze te laten verwijderen. Ik hoop daarna mezelf weer terug te vinden en me weer een beetje gelukkig te kunnen voelen. Dat zou het mooiste cadeau van 2018 zijn! Ik hou jullie op de hoogte. Mona

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

29 December 2017

5 jaar de Mirena spiraal gehad, daar de pil geen uitkomst was. Oh en wat was ik 5 jaar tevreden. Na het verwijderen van de Mirena ben ik bewust zwanger geworden en 30 november 2016 bevallen. Maart 2017 werd het tijd om een nieuwe Mirena te plaatsen. Deze is er sinds gister uit. Ik ken mezelf helemaal niet meer terug, ik ben het afgelopen half jaar enorm in mijn nadeel veranderd; somber, negatief, kort lontje, huilen. Gewoon niet goed in mijn vel terwijl ik een mooi gezin heb en er geen andere aanleiding is om me zo vervelend te voelen. Ik ben gaan zoeken op internet en kwam zo ook klachten van andere vrouwen tegen. Mijn verandering in gedrag eiste zijn tol, mijn partner zijn woorden; ik blijf bij je omdat ik weet wie jij echt bent en ik hoop dat die persoon terug komt. Ik ben er nog niet over uit welke anticonceptie nu wel goed voor me is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

26 November 2017

Ik heb na 9 maanden na de bevalling van mijn 2e een spiraal genomen. Deze heb ik maar 6 maanden gehad. In de maanden daarna kreeg ik steeds meer last van vage klachten.Ik voelde mij niet lekker, last van algehele malaise. Ik had last van mijn nek,kaak, oor en had hoofdpijn. Ik had last van stijve vingers elke ochtend, last van mijn gewrichten, na het sporten langer dan 3 dagen last van spierpijn. Ik voelde me depri, last van stemmingswisselingen, kort lontje.Ik voelde me angstig, dacht dat ik weet ik veel wat niet had als ik me niet lekker voelde. Mijn borsten waren erg gevoelig. Ik voelde me opgejaagd en ben meerdere keren bij de huisarts geweest met mijn klachten. Er is 2 keer bloed geprikt om te kijken of mijn schildklier misschien niet goed werkte, maar dat was goed. Uiteindelijk heb ik een kastje om gehad voor 24 uur voor mijn hartslag en toen bleek dat ik daadwerkelijk hartkloppingen had. na overleg met mijn huisarts heb ik de spiraal verwijderd, omdat zij aangaf dat heel veel van mijn klachten hormonaal waren. Nu ben ik twee weken verder en ik voel mij zoveel beter!! Nog niet alle klachten zijn weg, maar ik voel mij al heel veel beter dan de afgelopen 6 maanden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

23 October 2017

Ik heb de mirena 3 jaar geleden laten plaatsen en meteen het gevoel gehad dat er iets in zat wat er niet hoorde..constant veel harde buiken en bloedverlies. Ook mijn libido was 0...nu toch eruit laten halen. Vanaf dag 1 geen problemen meer gehad. Voel mij sinds jaren weer lekker en fitter. Heeft wel een week of 2 geduurd maar ben nu superblij

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

20 October 2017

3 maanden na de geboorte van onze jongste heb ik voor de eerste keer een Mirena spiraaltje laten plaatsen. Ik was toen 33 jaar. Na 5 jaar vervangen door een nieuwe en recent na 5 jaar nogmaals een vervanging gehad. Deze laatste kan waarschijnlijk blijven zitten tot de overgang. Ik ben heel enthousiast. Voor en tussen de zwangerschappen gebruikte ik de pil en achteraf kan ik zeggen dat ik me daar veel minder prettig bij voelde. De Mirena plaatsen en vervangen ging bij mij prima, vrijwel pijnloos. Tip: laat de draad niet te kort afknippen, deze mag lang blijven. Makkelijker verwijderen en hier heb je geen hinder van, de draad krult als het ware vanzelf wat op (aldus info gynaecoloog). De menstruatie is bij mij vanaf het begin geheel verdwenen en heb ik vrijwel nooit meer wat van gemerkt. Ik vind het een geweldige uitvinding.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

10 October 2017

De spiraal is mij zeer goed bevallen. Hij is bij mij 2x geplaatst. Beide keren heb ik hem laten verwijderen omdat we een kindje wilden. Eerste keer de spiraal een jaar gehad. Tweede keer drie een een halfjaar. laatste keer waren de touwtjes erg kort afgeknipt de huisarts durfde hem niet te verwijderen. Ik ben toen doorgestuurd naar de gynaecoloog. Zij heeft hem verwijderd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

2 October 2017

Na de bevalking mirena laten plaatsen want dat was een wondermiddel als.je pms hebt aldus de arts..in de loop van de tijd kreeg ik diverse klachten...hoofdpijn, zere borsten, geen libido, depressieve klachten, opgejaagd gevoel op de borst en agressieve buien...de arts zei: overspannen...ik ben twee keer een half jaar thuis geweest...na berichten in de media de mirena laten weghalen..arts vond dat onzin, want t lag niet aan de mirena...nu al tien weken totaal klachtenvrij! Mirena heeft mij bijna mijn huwelijk gekost en mijn baan..ben nu eindelijk weer mijn energieke zelf...ik adviseer dus iedere vrouw bij dergelijke klachten de mirena te laten verwijderen en kijken wat er dan met je klachten gebeurd, voordat je de diagnose overspannen aanneemt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

19 September 2017

Ik heb de mirena spiraal na 2.5 jaar laten verwijderen ivm harde, pijnlijke plekken in mijn borsten. Na het verwijderen van de spiraal waren deze binnen een week verdwenen. Ook de sombere stemming, enorme lusteloosheid, vermoeidheid, sterk verminderd libido, prikkelbaarheid en gejaagdheid waar ik al lange tijd last van had verdwenen hierna als sneeuw voor de zon! Nu een koperspiraal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

17 September 2017

Sinds plaatsing begin juli constant bloedverlies, niet heftig maar wel tampons of maandverband nodig. Zeer pijnlijke borsten gehad, begint nu beter te worden. Maar veel emotioneler en sneller boos dan voorheen. Voel me er totaal niet lekker bij, ken mezelf soms niet terug. Half november de controle afspraak maar maak denk ik een afspraak eerder. Mirena is geplaatst voor heftig bloedverlies en laag Hb. Wellicht is de Novasure behandeling beter voor mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

13 September 2017

Sinds begin augustus 2017 heb ik de Mirena spiraal. Het is nu half september, ik ben nog geen dag niet ongesteld geweest. Trillen, somberheid, hoofdpijn zijn klachten die ik een paar dagen na plaatsing kreeg en nog steeds heb. Ik ben teruggegaan naar de gynaecoloog, zijn advies is om het nog anderhalve maand te proberen. Tot nu toe vind ik het vreselijk, ik herken mezelf niet terug... Ik ging naar de gynaecoloog omdat mijn menstruatie steeds heftiger werd. Mijn huisarts had geadviseerd om een NovaSure behandeling te doen. Eigenlijk heb ik me laten ompraten door de gynaecoloog om daar van af te zien en eerst de Mirena te proberen...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

4 September 2017

alle klachten dat ik vroeger had als ik de pil nam waren er terug als ik een mirina spiraal laten plaatsen heb. Migraine, uitputting, duizelig, beven, oorsuizingen, depressief enz.. nog nooit in mijn leven heb ik mij zo slecht gevoeld als de afgelopen maanden.. enige positieve is dat ik geen maandstonden heb. Ik heb het 8 maanden een kans gegeven maar nu heb ik een afspraak om het weg te nemen en terug koperen spiraal te plaatsen. 2x een koperen laten plaatsen super tevreden van! Hoedanook de natuur zijn gang laten gaan! Geen hormonenbrol meer voor mij!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

17 August 2017

Inbrengen ging prima, sindsdien nooit meer ongesteld geweest waar dit voorheen een lijdensweg was, ik hoef niet meer aan de pil te denken en ben optimaal beschermd!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

14 August 2017

NOOIT AAN BEGINNEN! Ongeveer 9 weken na mijn bevalling heb ik de spiraal laten inbrengen door mijn huisarts, die daar ervaren in is. Het inbrengen was niet prettig. Ik had de eerste 7 a 8 maanden nergens last van. Ik vermoed zelf dat dit kwam omdat ik nog borstvoeding gaf. Daarna begon de ellende, ik werd om de haverklap ongesteld en zelfs een periode van 6 weken. Ik ben bij mijn huisarts geweest met deze klachten. Zij gaf aan dat de klachten wellicht konden verminderen na het gebruik van een ander soort hormoon die de balans zo herstellen. Dit werkt inderdaad. Ik werd niet meer ongesteld. Maar na ongeveer 2 maanden begon het riedeltje weer opnieuw. Ik heb bij de huisarts een afspraak gemaakt om de spiraal te laten verwijderen. Zij kon de spiraal echter niet vinden en verwees mij door naar de gynaecoloog. Ook zij kon deze niet vinden. Met behulp van een röntgenfoto bleek dat de spiraal door de baarmoeder heen was gegaan en in mijn buik zat.Ik heb de bijsluiter van de Mirena terug gelezen. Hierin staat letterlijk dat de spiraal de baarmoeder door kan als deze geplaatst wordt binnen 36 weken na een bevalling. Zij informeerde mij dat het plaatsen kan na circa 8 weken als de baarmoeder voldoende terug zit op zn plaats.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

13 May 2017

Ik heb het mirena spiraaltje nu sinds eind februarie. Ik krijg steeds meer last van somberheid, om niks moeten huilen en weinig zin in dingen. Het boeit me allemaal minder. Ook heb steeds het gevoel dat er iets in me zit dat er eigenlijk niet hoort. Ik ben ook altijd bang dat het spiraaltje verschoven is en voel me daardoor altijd onzeker of ik wel genoeg beschermd ben tegen een zwangerschap. Bloedingen zijn wél minder geworden, maar daar is ook alles mee gezegd. Ik overweeg om hem er uit te laten halen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

26 April 2017

Sinds een paar weken een mirena siraal. Klachten zijn. Moe, hartkloppingen,bloedverlies,pijn bij het vrijen,buikpijn,zere borsten, jeuk,nachtelijke onrust. Ik geef mezelf tot eind juni de tijd om mijn lichaam eraan te laten wennen en anders gaat de spiraal er weer uit.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

4 April 2017

Ik heb de spiraal op 23 februari 2017 laten plaatsen. Het plaatsen voelde als pijnscheuten op de momenten dat de huisarts aan mijn baarmoeder zat. Na de pijnscheut trok de pijn vanzelf weer weg. Ik had van tevoren 2 advil(rood) ingenomen. Na het plaatsen voelde ik mij prima en kon zelfs alleen naar de tandarts. Nu heb ik de spiraal ongeveer anderhalve maand en heb de volgende klachten: spotting, hoofdpijn, constante zeurderige pijn in rug, onderrug en onderbuik. ik heb gisteren een pijnlijk en drukkend gevoel op de borst gehad. Het was voor mij zo ongewoon dat ik naar de weekend- huisartenpost ben geweest. Hier adviseerden zij mij een pijnstiller omdat mijn bloedruk, hoeveelheid zuurtstof oke was. Zij konden geen oorzaak vinden voor dat drukkende en pijnlijke gevoel op de borst. Na de pijnstiller trok de pijn weg. Ik zal morgen weer even bellen met de huisarts om dit te bespreken. Ik zie ondanks deze klachten geen reden om de spiraal te verwijderen want ik wist dat deze klachten voorkwamen. Het drukkende gevoel daarentegen heeft mij wel verrast en is voor nu nog even een raadsel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

8 March 2017

Ik heb de Mirena spiraal nu 2,5 maand. Ik ben heel vaak erg moe, ben vaak somber en huilerig, heb puistjes over mijn hele gezicht, kaaklijn, rug en zelfs in mijn oor! Zeurende pijn in mijn onderrug. Deze klachten had ik daarvóór niet. Dus ik ben bang dat het door de spiraal komt en wil hem er uit laten halen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

28 January 2017

Bij mij was Mirena een uitkomst. Rond mijn 40ste de eerste laten zetten, twee jaar later de tweede en weer twee jaar later dezelfde als die ik nu nog heb (en ik ben nu 48 1/2). Nooit meer menstruaties gehad (die had ik voordien vreselijk heftig), op wat spotting na, geen moodswings meer, eindelijk geen vreetbuien meer en belangrijker nog: ik voel me gewoon helemaal mezelf sinds ik Mirena heb. Nu ik in de overgang ben, twijfel ik wel hoe lang ik Mirena kan laten zitten, maar zolang ik me goed voel, mag ie blijven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel