Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

MIRENA I.U.D.

11 October 2021

Sinds 1,5 week een mirena laten plaatsen. De plaatsing was al pijnlijk, ondanks dat ik wel wat gewend ben door ivf.De klachten werden steeds erger, heel veel krampen in buik, rug. Het lijken wel rugweeën, uitstraling naar de benen. Kan niet normaal meer lopen, zitten wil ook bijna niet. Diclofenac, ibro, paracetamol, aleve feminax, niets helpt. Ondanks de klachten en dat ik er helemaal klaar mee ben, kan het pas woensdag verwijderd worden, nog even doorbijten dus. Nooit weer een spiraal, dit was eenmalig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

18 April 2021

Ik heb mirena laten plaatsen Ik kreeg na een tijd vage klachten kon ze niet plaatsen Steeds misselijk buikpijn krampen veel aankomen moe rug klachten spugen Leek wel zwanger Test paar keer gedaan negatief Borsten die 2 cup maten waren gegroeid Alle klachten waren er Bloed test negatief met arts over gehad klachten kunnen van mirena komen ik ga hem.op korte termijn verwijderen om ik ben gaan kijken na gesprek arts en ja hoor elke maand deze klachten Dat ik net zwanger lijkt Dikker worden Spugen Borsten die 2 cup maten groter worden Rugpijn Ik ben er wel klaar mee kijken voor andere anticonceptie

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

28 March 2021

Ik heb sinds 6/7 maanden morgens spiraal. Ik heb stemmingswisselingen angst psychische klachten. Heel agressief. Ik heb in het verleden depressie gehad. Ging redelijk Maar ikMerk /lijkt dat ik sinds ik de Moreno spiraal heb erger is geworden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

24 February 2021

Plaatsen was zeer pijnlijk, veel bloedverlies ook. Kraamverband was weer nodig. Dagen erna begon k mij slechter te voelen, chagerijig, opgejaagd, veel hoofdpijn, geen zin in seks, maar ook begon mijn zicht waziger te worden. Geen menstruatie meer gelukkig! Na een jaar enorm veel bloedverlies, eruit laten halen en voelde me na 1 dag 100 keer beter !

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

5 January 2021

7 jaar Mirena spiraal gebruikt, nu gestopt maar als ik weer anticonceptie ga gebruiken kies ik er weer voor. Plaatsen bij huisarts voelde voor mij even vervelend, maar niet vervelender dan een bezoek aan de tandarts. Verwijderen was een fluitje van een cent. Ik werd amper ongesteld, had geen moodswings zoals bij de pil en ben nooit zwanger geraakt. Deed bij mij dus wat het moet doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

23 December 2020

bij het verwijderen van het mirena spiraal is alleen het staafje met touwtjes eruit gekomen de zijstukjes zijn zoek.Op de echo was er slechts een stukje te zien.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

14 December 2020

Eerste 5 jaar geen problemen gehad, maar bij de tweede mirena plotseling last van een opgejaagd gevoel, stemmingswisselingen en slecht slapen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

14 November 2020

Heb 2 keer een mirena gehad nadat ik aan de pil was (microgynon30). Heb dus vanaf mijn 13e tot 29e anticonceptie hormonen gebruikt.Had heftige stemmingswisselingen, alles voelde super intens! Heel gestresst, paniek aanvallen, dissociatieve klachten, depressie, impulsiviteit. Concentratie problemen. Voelde alsof ik mijzelf kwijt was. Heb heel wat intensieve therapiën gevolgd omdat ik het mijzelf verweed, ik was immers zo sinds mijn 13e. Na een verwoeste tiener tijd en veel therapie om de klachten te bedwingen werd de stress steeds meer vooral nog lichamelijk. Hartkloppingen, hyperventilatie, paniek gevoelens, vermoeide depressiviteit. Op mijn 29e eindelijk dat spiraal laten verwijderen. Oh mijn god! Wat een verschil. Er werd even een gordijn open getrokken! Weg depressie en mentale klachten! Ik ben nu weer in mijn kracht, emotioneel stabiel, heb rust, energie, concentratie.. Maar ik heb zoveel last gehad dat ik ben afgekeurd en geen leven midden in de maatschappij heb kunnen opbouwen. Dat dus door de gevolgen van anticonceptiehormonen op jonge leeftijd! En geen een huisarts of psycholoog heeft voorgesteld om eens te proberen of geen anticonceptie verschil zou maken. Bizar.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

3 October 2020

Ik heb Mirena in 2013 geïnstalleerd. Sindsdien is mijn psychische toestand behoorlijk achteruit is gegaan. Ik was altijd een vrolijke meid, social, gezellig. Het heeft me mijn huwelijk gekost- ik werd een agressieve monsters met ongoing depressie, agressie, panic aanvallen, acne, bipolair shit, eczema - noem maar op. Elke maand kwam er iets bij, een hypochondrie, zo noemde het mijn arts. Ik kon niet maar niet plaatsen, ja, ik had ook wat ellendige momenten meegemaakt. Maar het ging dus overal mis op mijn werk- thuis. Dwanggedachten, negativiteit over alles en iedereen, suïcidale gedachten.Mamma mia. Ik erkende mezelf niet meer. Nu ga ik door de Mirena Crash heen ga , typisch! Ik hoop echtwel dat het op een dag beter wordt. Meiden, ik begrijp dat iedereen wil Birth onder controle te houden, maar 7 jaren struggling - that should not be happening because of a bloody corrupt product, that some pharmaceutical company forces us to buy! 65.000 aanklagen tegen Mirena (Bayer) in the USA, net zo veel in Canada. Is dat niet genoeg?Wees voorzichtig meiden. Er zijn talloze alternatieve, die minder ingrijpend zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

13 August 2020

Angststoornis, Burn-out en depressie. Na jaren Mirena gebruik ben ik per toeval erachter gekomen dat Mirena psychische klachten kan veroorzaken. Geen huisarts of ander medisch specialist heeft mij erop gewezen. Nu na 7 jaar (2de spiraal na 5 jaar) eruit laten halen en ik voel mij steeds beter!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

28 July 2020

oktober 2018 heb ik de mirena spiraal laten zetten. Was erg pijnlijk. Hierna bloede ik zeker nog 3 weken na. Ik kreeg vrijwel meteen elke dag hoofdpijn en koude voeten. Mijn depressieve klachten die ik had toen ik de pil slikte kwamen al snel terug en de slapeloze nachten waren ook weer terug. maar druk op het werk dus het eerst daar op afgeschoven. in februari 2019 kreeg ik een vreselijke draaiduizeling aanval. Wanneer ik dit opzocht op internet leek het vooral van stress af te komen. De stemmingswisselingen en gigantische huilbuien waren niet meer te doen en de draaiduizelingen kwamen steeds vaker. Ook hartkloppingen en hyperventilatie werd een dagelijks ding. afgeschoven op stress. Afgelopen mei naar het duizeligheidcentrum geweest ze dachten aan de ziekte van minére, dit was niet het geval maar was het een vorm van migraine. Na veel opzoek te gaan waar deze vorm van migraine vandaan kon komen kwam ik op de bijsluiter van de mirena. al mijn klachten kon ik zo wegstrepen van het lijstje. Mijn keus was snel gemaakt en heb hem afgelopen vrijdag laten verwijderen. Bijna al mijn klachten zijn weg. Voor mij nooit geen hormonen meer in mijn lichaam.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

20 June 2020

In 2015 overgestapt van de pil naar de mirenaspiraal. Na plaatsing voortdurende buikpijn waarvan de huidarts zei dat dit normaal was, na een paar maanden kreeg ik een ernstige baarmoederontsteking met 40 graden koorts als gevolg van de mirena. De mirena heb ik laten verwijderen, maar als gevolg van de ontsteking heb ik een zenuwbeschadiging opgelopen waardoor ik de rest van mijn leven elke dag pijn heb. Dit product kan ontzettende gevaarlijke gevolgen hebben en zou naar mijn mening verboden moeten zijn. Nooit aan beginnen! Ik heb daar nog elke dag spijt van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

14 June 2020

Dit was een regelrechte nachtmerrie voor mij. In totaal van een jaar plaatsing ben ik 10 kilo aangekomen. Ik kreeg het er niet vanaf gesport, zelfs niet met gezonder eten en elke dag trainen. Ik was bekend als spontane vrouw, had een gave huid en altijd in goede conditie. Dat werd dankzij mirena een vrouw van stemmingwisselingen, depressiviteit, agressiviteit, met jeugdpuistjes en niet slank meer maar rond. Het heeft mij lichamelijk en geestelijk zwaar aangepakt en wat mij betreft moet dat spul verboden worden. Wat kan zoiets ineens een jaar van je leven STELEN. Ik hoop snel weer de oude ik te zijn want de nieuwe ik wil de dokter ook een paar klappen geven voor het adviseren van iets wat een jaar van mijn leven heeft beroofd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

30 April 2020

Mirena spiraal laten zetten,het zetten op zich viel wel mee,maar ik wil iedereen waarschuwen die een gevoelige huid heeft!Ik heb al na 2 maanden gebruik Mirena ontzettende extreme acne gekregen,werkelijk alle huidtherapie 's gedaan!Niks hielp,tot tranens toe mijn ooit gave huid een doffe ellende!Meiden ik waarschuw jullie echt hiervoor!Inmiddels gestopt met Mirena spiraal,en wordt nu door dermalogie een speciale vitamine A kuur!Dit wordt een hele heftige kuur om mijn acne weg proberen te kriigen!Ik dank u mirena spiraal....een echte ramp voor mijn huid!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

21 April 2020

Ik heb nu drie jaar de mirena, daarvoor twee verschillende anticonceptie gebruikt. De eerste pil die ik nam die veroorzaakte heftige acne, de tweede was eigenlijk top. Acne was weg en voelde me goed. Ik ben toen overgestapt op mirena voor het gemak om niet om te kijken naar het nemen van de pil en dergelijke. Ik voel me sinds dat ik de mirena heb eigenlijk niet goed. Ik ben een aantal keer naar het ziekenhuis gegaan vanwege problemen met mijn baarmoeder, daarnaast heb ik ook weer erge acne. Daarnaast heb ik ook erge last van stemmingswisselingen en depressie. Altijd al een beetje het gevoel gehad dat het met de mirena te maken had maar toch weer geprobeerd om door te zetten met deze vorm van anticonceptie. Ik ga over 2 dagen naar de huisarts om het er uit te halen want ik voel een afkeer naar de spiraal in mijn lichaam. Ik heb het gevoel alsof mijn hele lichaam hormonaal door de war is. Liever dan maar de pil die ik consequent moet slikken in plaats van dit ongemakkelijke gevoel in mijn lichaam.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

26 February 2020

I.v.m. onregelmatige bloedingen heb ik in oktober 2019 een Mirena spiraal laten plaatsen. Het zetten ging erg lastig, vanwege een soort 'knik' in mijn baarmoedermond. I.p.v. enkele minuten kostte het de gynaecoloog bijna een half uur om het spiraaltje te kunnen plaatsen. Het plaatsen was erg pijnlijk, terwijl ik toch drie kinderen heb gekregen. Waar ik hoopte van onregelmatig bloedverlies af te raken, heeft het spiraal mijn klachten alleen maar doen verergeren. Van de 4 maanden dat ik het spiraaltje gehad heb, heb ik maximaal 14 dagen (!) geen bloedverlies gehad. Alle andere dagen had ik bloedverlies, variërend van zeer licht tot wat je normaal kunt verwachten bij een menstruatie. Naast dit ongewenste bloedverlies, kreeg ik kort na het plaatsen een soort 'opgefokt' gevoel. Dingen die ik normaal gesproken alleen lichtelijk irritant zou vinden, maakten me nu ontzettend boos. Ik kreeg last van hartkloppingen, wat ik nooit eerder gehad heb. De eerste twee maanden na het plaatsen had ik dagelijks hoofdpijn. Er was geen aanleiding voor stress o.i.d., ik link deze klachten echt aan de Mirena spiraal. Daarom heb ik hem weer laten verwijderen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

10 February 2020

Mirena laten plaatsen ter voorkoming van nieuwe poliepen en met oog op de overgang. Plaatsing was erg pijnlijk. Na ongeveer 8 weken begonnen de hartkloppingen. Ook kreeg ik last van verhoogde bloeddruk, gevoel van zware griep in mijn hele lijf, extreme moeheid, spierpijnen met name in mijn borstkas, schouders en bovenarmen, koude voeten, stemmingswisselingen, gevoelens van onrust en bezorgd zijn om niets, rommelende darmen, hoofdpijn, volledig verlies van libido, tintelingen in lippen en tong en daarbij nog dagelijks bloedverlies in wisselende mate. De klachten namen in rap tempo toe, waardoor ik niet meer kon functioneren thuis of op het werk. Bloedonderzoek (nierfunctie, schildklierfunctie, cholesterol, suikerziekte en bloedarmoede) liet geen afwijkingen zien. Na ruim 3 maanden ellende heb ik de Mirena laten verwijderen. Na ongeveer 4 uur (!) klaarde de mist in mijn hoofd op. Binnen een week namen de klachten drastisch af. Daarna kwam de hormooncrash en namen de hartkloppingen weer een paar dagen toe. Nu, na 4 weken en een giga-menstruatie, ben ik bijna klachtenvrij (nog wel lichte hartkloppingen af en toe, maar niet meer hinderlijk).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

2 January 2020

11 December laten plaatsten vlak na mijn ongesteldheid en na 1,5 week begon ik weer te bloeden. Ik voelde mij in eerste instantie erg goed en ik dacht, dit gevoel en bloedverlies heeft vast te maken met mijn eisprong ofzo. Het bloedverlies was niet veel maar het begon na een paar dagen heel erg te ruiken. Een paar dagen daarna kreeg ik heftige kramp aan mijn rechterkant (ik dacht dat het mijn eierstok was ofzo) daarna voelde ik hem continue zitten. Het leek of ik zwanger was, continue alsof ik steeds een beetje in mijn buik werd getrapt van binnen af. Ik kon het niet meer loslaten en had er continue last van. De geur: Ik kon mijzelf de hele dag ruiken en werd er echt onpasselijk van. Ik kreeg koude voeten (nooit eerder gehad) en mijn hele lijf en verstand zei: "Dit voelt niet goed. dit ding moet eruit!" Ik kon wel janken. Het idee dat er iets in mijn lijf zat wat er niet hoorde en waarvan mijn lichaam dat duidelijk aan mij liet merken; gek werd ik ervan. Maandag ben ik naar de huisarts gegaan met tranen in mijn ogen dat ik ervan af wilde. Ze overtuigde mij het nog even aan te kijken. Het is nu donderdagochtend en ik heb hem er net uit laten halen. Ik heb letterlijk gehuild van opluchting. Voor mij nooit meer!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

26 November 2019

Ongeveer twee maanden na het plaatsen van de Mirena kreeg ik zware acne op wangen en kin. Dit was na 7 maanden nog niet verdwenen, antibiotica, Differin gel en huidtherapie hadden hierop geen effect. Inmiddels is het twee maanden geleden dat de Mirena weer is verwijderd, waarna de acne nagenoeg verdwenen is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

28 September 2019

Inmiddels is het 11 dagen geleden dat ik de spiraal heb laten plaatsen. De eerste 2 dagen was er niks aan de hand. Daarna begonnen direct de klachten. Ik was snel geirriteerd, voelde me opgefokt en sliep slecht. Op de derde dag gaf mijn vriend al aan me zo helemaal niet te kennen en hij legde direct de link aan de spiraal. Daarna werden de klachten alleen maar erger; stemmingswisselingen, huilbuien, spierijn, haaruitval, 's nachts niet kunnen slapen omdat mijn lichaam klaarwakker aanvoelde. Ik heb 1x een slaappil genomen die normaliter prima werkt maar nu werd ik na 4 uur wakker en lag te trillen als een rietje. Mijn besluit stond vast; eruit met die spiraal! Gisteren is hij verwijderd en ik heb vannacht goed geslapen. Vanmorgen concludeerde ik een erg vette huid, toename van acne en ineens last van roos. Ik ga er vanuit en hoop dat dit snel af gaat nemen. Voor sommige vrouwen zal het ongetwijfeld een prettig middel zijn maar voor mij was het 1 groot drama..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

24 September 2019

Na 2 weken is mijn weerstand verdwenen. Heb krentenbaard opgelopen. Bulten in mijn gezicht. Twee weken later een stekende pijn rechts onder, zo erg dat de dokter dacht dat ik een blindendarmontsteking had. Opstipatie en diarree. Chronisch zwaar moe en kan niet meer op mijn benen kan staan. Over 1 dag gaat hij eruit en wil ik geen hormonen meer kunstmatig in mijn lichaam krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

25 August 2019

Sinds 7 weken nu een mirena spiraal.Eerste 2 weken wat bloedverlies en steken en krampen. Zakte geleidelijk tot mijn cyclus begon. Krampen waren heftiger dan voor het spiraal incl. bloedingen.Normaal was ik na 5 dagen klaar. Deze keer heeft het 19 dagen geduurt. 3 dagen bloeding vrij en nu wederom weer. Terwijl het een week voor mijn cyclus is. Ook stikt het enorm.Al div. Keren contact gehad met de arts. Die geeft steeds aan dat mijn lichaam moet wennen maar met de "pil" had ik nergens last van. Wie heeft dit ook?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

19 August 2019

Ik heb 5 jaar een mirena gehad en werd niet meer ongesteld en emotioneel was ik stabiel. Van 2005 tot 2010 nu ben ik in de menopauze en krijg er een om overgangs klachten tegen te gaan..hoop de zelfde ervaring weer te hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

30 July 2019

Plaatsen voelt even pijnlijk, 2 maanden wisselende kleine bloedingen gehad, met 3 maanden nergens meer last van. Minimaal bloedverlies elke maand, dus ideaal, nooit meer anticonceptie vergeten!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel