Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

Metformine

11 September 2019

Voor mij een goed middel, af en toe diarree maar dat ligt eraan wat ik heb gegeten. In totaal al 11 kilo kwijt. Nu moest ik aan Gliclazide (langeduur suiker was wat hoog) maar wat is dat een vervelende pil, constant hypo's en de hele dag eten zodat mijn kilo's er weer aankwamen. Gestopt met dit middel.

METFORMINE HCL SANDOZ TABLET FILMOMHULD 500MG

23 August 2019

net verplicht overgestapt naar Sandoz en vervolgens heel veel last van hoofdpijn, tot aan migraine achtig toe. Lees het echter niet bij andere ervaringen. Nog meer mensen met hoofdpijn klachten na overstap?Ik stop nu in ieder geval een aantal dagen (metabolisme syndroom, geen diabeet)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METFORMINE HCL AUROBINDO TABLET 500MG

METFORMINE TABLET 500MG

8 August 2019

Ik heb zelf suikertype 2.In het begin heb ik 3 tabletten (500 mg) per dag geslikt,de suiker ging inderdaad omlaag.Ik was inderdaad net als de andere personen aan de dunne bij elk toilet bezoek.Zonder metformine gaat het Niet maar er zijn oplossingen:reduceer snelle koolhydraten, probeer Meer Te bewegen,gebruik vitamine d3 (samen met k2),gebruik ook Chroom (D3 en chroom zorgen ervoor Dat de receptoren geopend worden om suiker op te nemen,dit zal een normale huisarts of suikertante u Niet vertellen of weten het niet), kaneel en curcurmine Dit alles is op te zoeken op Dr.Googhle (internet).Zoek maar bij;Robert Franz, Prof. Dr.Jörg Spitz ( hype or Hope).Een ander middel wat helpt is het gebruik van N.A.D.H. Preparaten maar dezen zijn zeer duur..Artsen kijken algemeen Niet verder dan hun neus lang is... Weten het niet of zijn Niet geïnteresseerd.Zij doen aan symptoombestrijding kijken Niet naar de oorzaak.Artsen weten veel en kunnen veel maar niet alles, hebben vaak een bepaalde arrogantie.Je hebt ook goede artsen die meedenken.Bent u Niet tevreden over uw arts ga naar een huisarts die ook homeopaat is vraag ook zijn mening.M.vr.gr. F.v.Erp

METFORMINE TABLET 500MG

6 August 2019

Zijn er mensen die door de metformine misselijk zijn en last van winderigheid

METFORMINE HCL TEVA TABLET 500MG

19 July 2019

Sinds mei 2018 slik ik metformine hcl Teva 500mg. In het begin geen last en ik ben op dieet gegaan, mij bloedsuiker in april was 4.9. Mijn huisarts was helemaal tevreden. Maar sinds juli 2019 krijg ik allerlei klachten na het innemen van de tablet: spierpijn arm- schouder, soms rug, misselijk, lichte hoofdpijn, maag- en darmklachten. Al met al voelt het niet prettig, deze klachten krijg ik na het eten. Wie weet raad?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METFORMINE TABLET 500MG

9 July 2019

inderdaad stinkende winden en heel erg zweten ,daar heb ik heel erg hinder van

METFORMINE HCL ACTAVIS TABLET 850MG

6 May 2019

Opgeblazen gevoel en benauwdheid .Slaap slechter en voel een algehele malaise .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METFORMINE TABLET 500MG

27 April 2019

Zoveel bijwerkingen ervan, dat je aan huis gekluisterd bent. Vreselijke buikkrampen, diarree, stinkende winden, moe, slecht slapen. Ergste is nog, de bloedsuiker is nog hetzelfde als een jaar geleden toen ik niks gebruikte. Vanaf morgen stop ik ermee! Heb het helemaal met die troep gehad

METFORMINE HCL TEVA TABLET 500MG

16 April 2019

Had altijd een andere metformine,maar kreeg deze van de apotheek ?Mijn suiker is steeds vrij hoog na inname met deze metformine.was van de week ineens 10.4. 9.8 geen goede ervaring hiermee

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METFORMINE HCL SANDOZ TABLET FILMOMHULD 500MG

16 March 2019

Haaruitval,dubbel zien.misselijk.eigenlijk weet ik niet waarom ik het nog slik.mijn bloedwaarden zijn goed ,en ik leef op een behoorlijk streng dieet.geen brood,geen pasta, geen aardappelen.van 15.8 naar 4.8.ik weet niet wat ik moet doen .stoppen er mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METFORMINE HCL SANDOZ TABLET FILMOMHULD 500MG

14 March 2019

2 maanden in gebruik, samen met mijn p.d.s. zorgt het ervoor dat ik extreem veel gas ontwikkel in mijn maag en darmen. Samen met een vermeerdering qua p.d.s. pijn aanvallen. De eerste 3-4 weken ook veel last van misselijkheid en een verminderd eetlust. Gaat nu langzamerhand beter, misselijkheid is weg, eetlust is hetzelfde (minder dan voor de medicijn) alleen de p.d.s. aanvallen en extra gas zijn er nog, maar dit is een milde annoyance voor mij. Ben hardstikke blij met Metformine en dat het aanslaat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METFORMINE HCL TEVA TABLET 500MG

25 February 2019

Ik heb altijd Metformine HCI Mylan gebruikt en nu kreeg ik ineens Metformine HCI Teva, Al na een week ging mijn nuchtere suiker omhoog naar 8,5 s,morgens.Voorheen was dit tussen de 5 en 6,5 dus dit was goed volgens de dokter.Ik heb daarom weer om de tabletten van Mylan gevraagd met een medische indicatie zodat ik deze nu voortaan krijg hoop ik.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METFORMINE HCL ACTAVIS TABLET 500MG

26 November 2018

Hevige pijnen in tenen en vingers. Doordat vitamine b12 werd afgebroken en daardoor een tekort in het lichaam opleverde. Injectie b12 word gegeven en doet wonderen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METFORMINE TABLET 500MG

8 November 2018

Ik heb metformine 15 jaar geslikt. Het heeft helemaal geen invloed op mijn suikerspiegel. Helaas is het beleid in Nederland dat dan de dosering wordt verhoogd. Uiteindelijk de maximale dosering voorgeschreven gekregen. Zonder resultaat. De laatste 10? jaar veel last gehad van dunne ontlasting. Extreem opgeblazen gevoel en vieze stinkwinden. Begon aan het einde van de dag en hield nooit op! Verschrikkelijk gênant. Het beperkte me enorm. Je durft niet meer bij vrienden op bezoek of gezellig uit eten.. Mijn eetpatroon aangepast. Eliminatie diëten gedaan. Geen koemelk.. Geen gluten.. Geen uien of zoetstoffen ga zo maar door. Elke dag weer ziek. Vooral na het eten.. Uiteindelijk na alles uitgesloten te hebben mijn medicatie voor de diabetes gestaakt. Binnen een dag resultaat!! Alle buikklachten over! Geen winden, geen ballon gevoel in de buik en geen diarree achtige klachten. Nu al bijna een maand niet meer! Voor mij nóóit meer metformine of een combinatie medicijn zoals Janumet. Herken je mijn klachten? Stop met die troep en kom weer onder de mensen!

METFORMINE TABLET 500MG

5 November 2018

Mijn man sinds kort aan de metformine 4x daags 500 mg. En sinds die tijd stinkscheten niet normaal wordt er gewoon misselijk van soms stinkt de hele slaap of huiskamer ernaar ..bah bah

METFORMINE TABLET 500MG

31 October 2018

Eerste 2 weken 1x daags 1 tablet, dit ging op 2 dagen diaree na eigenlijk prima. Na 2 weken overgegaan op 2 x daags 1 tablet. Na een kleine week begon de vreselijke jeuk. Eerst voeten en onderbenen en daarna armen, handen, borsten en bovenbenen. Allemaal kleine bultjes die je dus onbewust openkrabt. Huid is helemaal warm en de jeuk gaat niet meer weg. Nu dus maar even gestopt.

METFORMINE TABLET 500MG

24 October 2018

ik gebruikt ook metformine van sandos 500mg ik heb tot nu geen last

METFORMINE TABLET 500MG

6 October 2018

Wat zweet ik vreselijk van dit medicijn!! Het is niet normaal. Ik drijf binnen een paar seconden uit mijn shirt en er staan zelfs zweetpareltjes boven op mijn voeten. Elke porie lekt. Niet te doen, vooral in gezelschap of bij een afspraak buiten de deur is het heel genant. Ik voel me dan vies en het valt mensen op dat mijn gezicht, haar en kleding plots glimmen van het vocht.?

METFORMINE TABLET 500MG

20 June 2018

moest 2x 500mg gaan slikken. nu s'morgens erg moe na ongeveer 1 uur na het innemen van de pil. verder last van gas wat er aan de onderkant en bovenkant uit komt. dit was met sandoz , nu gaan proberen met mylan metformine 500mg

METFORMINE TABLET 500MG

9 June 2018

Zeer heftige jeukklachten en galbulten verder erge last van diaree heftige diaree vooral na het eten arts heeft voorgesteld om er even mee te stoppen

Metformine 500 mg

9 June 2018

Vreselijke buikpijn ,diarree hartkloppingen , pijn die uitstraalt naar ribben . pijnlijke tong en tandvlees .Zou het nu helpen dan denk je oké. Maar ik plas nog steeds dag en nacht om de twee uur ,en kurkdroge ogen

METFORMINE TABLET 500MG

9 June 2018

Heb sinds 31-5-2018 2 x daags een tablet voorgeschreven gekregen. Voel me sindsdien alles behalve fit. Benauwdheid, duizeligheid, wazig zien en dunne ontlasting. Moet 26-6-2018 voor controle. Hoop dat ik hierop antwoorden krijg.

METFORMINE TABLET 500MG

31 May 2018

De nieuwe metformine tablet is niet normaal ,kan bijna niks doen begin dan als een gek te zweten ,en lijkt wel of ik er hartkloppingen van krijg ,plus heb een opgezette buik en maag is gewoon niet meer gezond dit Zit pas werkloos thuis ,en heb baantjes aangeboden gekregen ,maar weet dat ik dit niet ga trekken om weer te gaan werken ben zo moe als ik maar iets doe begin dan dat zweten als een tierelier En krijg dus trillingen en hartkloppingen Ga in ieder geval terug naar de huisarts dit hou ik niet vol zo wordt er gek van gebruik 2 keer per dag 500 mg

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel