Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

Mirena spiraal

25 oktober 2017

Ik heb mijn Mirena spiraal vandaag laten verwijderen! Ik kan deze anti-conceptie echt aan niemand aanraden! Ik begrijp dat het in een eerste instantie een hele makkelijke oplossing is vooral als je (zoals ik) nog wel eens de pil kan vergeten te slikken. Ik vind het zo jammer dat ik gister pas een link heb gelegd tussen het spiraal en mijn acne. Ik heb het spiraal 2,5 jaar gehad en sinds die tijd is mijn huis echt ernstig verslechterd. Vroeger (ong. 4 jaar geleden) kreeg ik dagelijks complimenten over mijn mooie huid, en nu heb ik echt problematische acne. Ik hoop dat dit de aankomende maanden verbeterd. Ik heb echt letterlijk alles geprobeerd, de duurste peelings en de gekste cremmetjes. Mij heeft het Mirena spiraal mij alleen acne, stemmingswisselingen en een hoop pijn opgeleverd. Mocht je twijfelen zou ik toch goed kijken naar wat de eventuele andere opties zijn. De klachten van Mirena wegen voor mij iig niet op tegen het gemak wat je er voor terug krijgt.

Mirena spiraal

10 oktober 2017

Sinds vorig jaar 27-9-2017 laten plaatsen. Continue stemmingswisselingen, geïrriteerd, hoofdpijnen, gestresst, voelt mij niet gelukkig en compleet. Gevoel dat er iets in mijn lichaam zit wat er niet hoort! Ik ga nu een afspraak maken om hem eruit te laten halen. Ik ben benieuwd hoe ik mij daarna ga voelen.

Mirena spiraal

7 augustus 2017

Bij de plaatsing van de mirena spiraal bleven de draadjes vastzitten in t handvat wat aan de inbrenghuls zit waardoor na plaatsing bij het eruithalen van de inbrenghuls de hele spiraal weer mee naar buiten werd getrokken Mijn zeer ervaren huisarts heeft mij deze productiefout laten zien. De draadjes bleven vastzitten in t handvat. Omdat je dit niet kan zien kun je dat dus ook niet controleren van te voren. Veel pijn, 170 euro kwijt en geen bescherming tegen zwangerschap. Voor deze fout van de fabrikant was geen regeling. Ik kreeg mijn 170 euro niet terug. Zou wel eventueel een nieuwe spiraal kunnen krijgen. Ik wil echter nooit meer zo'n pijnlijke ervaring en nooit meer een spiraal en heb daar geen vertrouwen meer in. Van mijn huisarts begreep ik dat t handvat van de inbrenghuls voorheen anders werd gemaakt. Toen staken de draadjes eruit en kon je eventuele obstructie controleren door de draadjes te bewegen.

Mirena spiraal met hormonen

5 augustus 2017

Door hevige menstruatie en overgang is Door de gynaecoloog geadviseerd de Mirena te plaatsen. In zeer korte tijd ben ik flink aangekomen. Wat kan ik doen? Mirena verwijderen?

Mirena spiraal

25 juni 2017

Het zetten van de Mirena spiraal was een pijnlijke aangelegenheid. De arts moest tussendoor zelfs even stoppen. Erger nog was de verandering van mijn gevoelens. Binnen no time voelde ik mij neerslachtig van binnen, bijna depri. Maar wel zeer opvliegend en agressief naar buiten toe. Mijn man herkende mij niet meer omdat ik ernstig prikkelbaar en aanvallend op werkelijk álles reageerde. Ook iemand die voordrong in de winkel had ik létterlijk aan kunnen vallen. Het is dat ik me ervan bewust was... anders had ik het waarschijnlijk nog gedaan ook. Ik heb na twee maanden de spiraal laten verwijderen en na 3 dagen voelde ik me weer anders, rustiger. Na twee weken gaf mijn man aan dat ik weer "terug" was... Ik denk zelfs dat er onderzoek moet komen naar vrouwen die in delicten terecht komen. Vragen ze de Mirena spiraal gebruiken, want je gedrag verandert er compleet door! Ik ben er zeer van geschrokken wat voor een effect dit op me heeft gehad.

mirena spiraal

29 mei 2017

ik heb vanaf december 2016 een mirena. Plaatsing ( en vooral de uren daarna) deden me ontzettend veel zeer, daarna wel wat weken wat spotting gehad maar dat was te overzien. Nu heb ik sinds een maand of drie vrijwel continue menstruatiekrampen, vooral in rechterbovenbeen en vooral bij inspanning en warmte. Ook is mijn menstruatie (die aan het begin weg was) sinds drie maanden weer terug. Ik kijk het nog even aan maar als het zo blijft dan ga ik terug aan de pil, vooral ivm mogelijkheid van menstruatieplannen.

Mirena spiraal

17 april 2017

Ik heb nu 2 weken een mirena spiraal. De plaatsing was niet prettig, maar redelijk makkelijk omdat ik al 2 kindjes gebaard heb. Maar ik heb allerlei klachten. Ontzettend misselijk alsof ik zwanger ben, pijn in mijn buik en rug, ik hou veel vocht vast en mijn haar voelt stug. Ik zou denken dat ik zwanger ben. En daardoor heb ik eigenlijk veel zorgen. Heerlijk om te kunnen vrijen zonder verantwoordelijkheid te hoeven nemen, maar dit is het me niet waard. Hoop dat het snel over gaat. Ik geef het nog 2 weken

MIRENA spiraal

5 januari 2017

Ik heb de Mirena spiraal 1.5 jaar gebruikt. Het plaatsen deed veel pijn; veel stekende pijn en buikkrampen. Na plaatsing heb ik 8 weken gebloed en had ik veel last van buikkrampen. Ik ben in 1.5 jaar tijd depressief geworden, was extreem vermoeid en had veel last van stemmingswisselingen (meerdere keren per dag). Door deze klachten heb ik een half jaar studievertraging opgelopen. Ik ben een aantal keren naar mijn huisarts gegaan met mijn klachten. Waar ik telkens te horen kreeg dat ik het nog even moest aanzien. Na 1.5 jaar heb ik besloten de spiraal te laten verwijderen. De klachten gingen niet over. Na verwijderen tot nu toe geen van deze klachten meer ervaren. Voor mij is het daarom vrij duidelijk dat de klachten verband hielden met de spiraal. Ik wil vrouwen waarschuwen voor deze vorm van anticonceptie, omdat je in een medische molen terecht kunt komen als je je klachten analyseert zonder de spiraal in twijfel te trekken.

Mirena spiraaltje

9 juni 2016

Op zich ben ik (nu) wel tevreden over mijn Mirena spiraal. Het eerste jaar na plaatsing heb ik veel (continu) bloedverlies gehad. Een soort van permanent ongesteld, maar dan iets minder dan tijdens een menstruatie. Spotting ook steeds. Bij controle bleek het spiraaltje gewoon goed op zijn plaats te zitten. Na 1 a 1,5 jaar stopte dit bloedverlies geleidelijk en na 2 jaar had ik helemaal geen bloedverlies meer. Toch wel makkelijk. Ik heb dus heel veel geduld moeten hebben om de voordelen van het wegblijven van de menstruatie te ervaren. Maandelijkse eisprongen heb ik wel gehad, maar ik ben niet (lang) zwanger geworden. Het spiraal heeft zijn werk dus goed gedaan. Wel heb ik het idee dat ik een aantal vroege miskramen heb gehad, dat een aantal gerijpte eicellen dus wel bevrucht is geweest. Dat vind ik geen fijn idee, dat de spiraal voor die miskra(a)m(en) zou hebben gezorgd. Het voelt heel dubbel dus. Nu, bijna 6 jaar na plaatsing, heb ik mijn eerste bloedingen weer gehad. Het hormoon is duidelijk uitgewerkt. Ik heb lang getwijfeld over het plaatsen van een tweede Mirena. Vanwege de afgifte van het hormoon, dat zat me toch niet lekker. En die mogelijke vroege miskramen. Ook voel ik de Mirena zitten in mijn baarmoeder. Hij verschuift ook wel eens, verplaatst als ik lig en draai. Het doet geen pijn, maar ik voel het wel. Het is een onnatuurlijk, een lichaamsvreemd 'iets' in mijn buik en dat voel ik. Toch heb ik na lang wikken en wegen besloten om een tweede Mirena te laten plaatsen. De voordelen van het niet meer menstrueren (ook al voelt het heel onnatuurlijk, het is toch stiekem ook wel heel erg makkelijk) en de "handige" (zonder gedoe) bescherming tegen een zwangerschap hebben me toch doen besluiten er weer een te laten plaatsen. Al voelt het wel een beetje dubbel. Voor nu lijkt het de beste oplossing voor mij. Hoe ik er over 5 jaar over denk, zie ik dan wel weer.

MIRENA spiraal

30 mei 2016

Nu langer dan 1,5 jaar een spiraal, inmiddels al 3 maanden niet meer ongesteld geworden (HEERLIJK) maar de krampen komen wel terug waarbij ik toch wel een paar druppels bloed verlies. Dit ineens.

MIRENA spiraal

21 april 2016

Intense zenuwpijnen met uitstraling naar de benen, ook 'vage klachten' waardoor huisarts adviseerde de spiraal te verwijderen.

mirena spiraal

12 juni 2015

Ik heb een 7 maanden geleden een spiraaltje laten zetten en heb dan de eerste 3 maanden hevige menstruatie gehad en dan ben ik naar de gynaecoloog geweest en heb een pil gekregen. Ik heb ze drie maand moeten nemen en heb mijn menstruatie nog altijd al 6 maanden dus wat nu ?

Mirena spiraal

17 maart 2015

Inmiddels zit de tweede erin was een makkie, mooie uitvinding werkt ind niet bij iedereen zo goed.

Mirena spiraal

22 december 2014

Ik hoef niets te gebruiken maar vanwege hevige menstruatie mirena spiraal genomen. Alleen ik menstrueer nu langer dan zonder Spiraal?? eerder gewoon 5 dagen hevige menstruatie en nu in 6 maanden tijd goede 4 maand ongi word er niet vrolijk van. Er is een echo gemaakt hij zit gewoon goed heb tabletten gehad om het bloeden te stoppen het stopt ff en begint zo weer opnieuw . Ik ga opnieuw een afspraak maken met de huisarts om het spiraal te laten verwijderen.

Mirena spiraal

1 december 2014

Nu 6 weken geleden dat ik een mirena spiraal heb laten plaatsen. Naast dagelijks licht bloedverlies en krampen voelt mijn partner het spiraaltjes tijdens de sex. Voor ons tot nu toe geen succes

Mirena spiraal

5 oktober 2014

Ik raad het iedereen aan. Geen klachten, niet ongesteld zijn en dat voor 5 jaar. Helaas lees je veel negatieve ervaringen, maar dat hoeft dus niet zo te zijn. Het plaatsen deed wel zeer, maar niet zo erg dat ik er beroerd van werd. Ik ben een uur later gewoon naar m'n werk gegaan en heb er geen last meer van gehad.

MIRENA spiraal

4 oktober 2014

Heb nog maar 1 voordeel ontdekt sinds ik t spiraaltje heb laten plaatsen, geen migraine en stemmingswisselingen meer, maar voor de rest nog vaker ongesteld en bloedverlies dan voorheen.

Mirena spiraaltje

23 september 2014

Erg blij mee, het plaatsen wel als pijnlijk ervaren, voor de rest geen bijwerkingen gehad, binnenkort ga ik mijn tweede spiraaltje laten vervangen door een nieuwe, een derde! Een aanrader, dus!

mirena spiraal

6 september 2014

Geweldig zo'n spiraaltje. Was 20 toen het geplaatst werd en nu 28 veel sex vriendjes konden lekker klaar komen zonder dat ik zwanger werd echt een aanrader.

mirena spiraal

25 juni 2014

Ik heb nu 4 maanden het mirena spiraaltje maar mijn huid vooral in mijn gezicht en rug zit vol met acne en onderhuidse dikke puisten. Wacht nog een maandje af maar als het niet verdwijnt laat ik m eruit plaatsen ondanks dat ie voor de rest superrrr goed bevalt.

Mirena spiraal

17 mei 2014

Heb mijn mirena spiraal in oktober 2013 laten plaatsen. Tijdens het plaatsen al ondraaglijke pijn gehad. Dat verdween na 3 weken. Nu zo ruim een half jaar later heb ik nog regelmatig zo een ontzettende kramp in mijn baarmoeder dat niet uit te houden is, dat ik besloten heb maandag contact op te nemen met de huisarts en hem eruit te laten halen. Vanavond was het zo erg dat ik in staat was om naar het ziekenhuis te rijden... Dit lijkt me niet ok.

Mirena spiraal

12 mei 2014

Ook ik heb mijn spiraal vanochtend laten verwijderen bij de huisarts... 6 maanden geleden is hij geplaatst, de klachten begonnen al snel... en werden steeds extremer: depressief, angsten, opgezette buik, nergens meer zin in, huilbuien, uitslag, extreem pijnlijke borsten... In het begin dacht ik: dit zal er wel even bij horen, maar de laatste weken trok ik het niet meer en wist ik: dit ding moet eruit!!! Ik kan niet tegen hormonen en heb altijd extreme pijn tijdens mijn menstruatie, veel bloedverlies en PMS. Daarom had ik op advies van de gynaecoloog het spiraal laten plaatsen. De menstruatiepijn en het bloeden was inderdaad minimaal, maar de klachten die ik ervoor in de plaats kreeg...! De arts zegt dat dit niet te bewijzen valt dat deze klachten door het spiraal komen, maar vertrouw op je eigen gevoel...

mirena spiraal

5 mei 2014

Door heel hevige bloedingen, was het in de eerste plaats , baarmoeder verwijderen. Toch gynaecoloog koos eerst voor een curettage en het plaatsen van het mirena spiraal, nu 4 jaar later wordt het gewoon vervangen. Ik ben dus zeer tevreden hierover!

Mirena spiraal

10 april 2014

Heb nu sinds 3 weken dit spiraal en heb mijn 1ste menstruatie gekregen. Wat een hel.. normaal ben ik maar 3/4 dagen ongesteld nu al 1.5 week.. en het wordt maar niet minder. Ook last van erge buikkrampen..

mirena spiraal

9 april 2014

2 weken na het plaatsen van het spiraal kreeg ik hevige krampen. Tot kruipen op de grond, zoveel pijn. Bleek de eisprong te zijn die zich omgezet heeft tot een cyste. Volgens de gynaecoloog geen probleem. 6 weken later acute ontsteking aan mijn baarmoederhalsslijmvlies. Na 2 dagen antibiotica te hebben gehad via infuus stond ik erop dat het spiraal verwijderd zal worden. Nu blijkt dat het spiraal te kort afgeknipt is en kan het dus niet zonder operaioe verwijderd worden. Wat een klote spiraal. Voor mij nooit meer!!

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel