Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

25 October 2018

Ben net hersteld van gordelroos, kreeg daarvoor medicatie, bijwerkingen zware hoofdpijn, misselijk en alleen maar overgeven. Aansluitend kreeg ik urineweginfectie, kreeg bovengenoemd medicijn en na 2 capsules alweer zware hoofdpijn, misselijk, alleen maar overgeven, moe en koud. Kan niks binnenhouden.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

11 October 2018

Vanaf het begin hartkloppingen, duizelig, misselijk. Kan er niet van slapen niet eten bijna niet drinken omdat ik me zo beroerd voel. Buikpijn, diarree en pijn in de nieren/rug benen. Wil dit medicijn nooit meer!

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

16 September 2018

'S-middags begonnen met de dosering. De nacht daarop wakker geworden van migraine achtige hoofdpijn. De volgende dag heel veel geslapen. Wee gevoel. Geen trek. De 2e nacht erg beroerd geweest. Zeer misselijk. Overdag geen verbetering. Alleen maar slapen, misselijk, hangerig en hoofdpijn. Omdat het zondag is en bijsluiter geen uitsluitsel geeft over stoppen of doorgaan.. Ga ik toch maar stoppen met de dosering. Morgen huisarts contacten. Helpt overigens wel tegen de blaasontsteking.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

14 December 2017

heb 2 x over 21 tabl gekregen voor blaasontsteking omdat ik een pacemaker droeg wist ik niet dat de klachten benauwd druk op de borst en pijn van dit medicijn kwam met als gevolg dat ik een andere pacemaker heb gekregen! de druk pijn en benauwdheid bleef nu weet ik dat het door deze medicijn is gekomen!! erg triest allemaal

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

7 November 2017

Kreeg eerst drie dagen knallende hoofdpijn. Daarna pijn in middenrif en benauwd en had een versnelde ademhaling en hartkloppingen. Ben zelfs opgenomen in het ziekenhuis omdat men vermoedde dat ik een longembolie had! Vervolgens een week na gebruik steeds meer kriebelbultjes (netelroos?) waar ik vooral in de nacht gek van word!

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

19 October 2017

Ik moest 4x per dag 1 capsule innemen i.v.m. een flinke blaasontsteking. Al na 2 capsules werden de klachten van de blaasontsteking minder. Ik heb totaal geen last gehad van bijwerkingen.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

6 October 2017

pijn op de borst hartkloppingen en diaree.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

29 March 2017

Enorme last van hartkloppingen. Middel hielp wel tegen de blaasontsteking, maar voelde me door de hartkloppingen meer ziek.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

7 January 2017

Na de eerste inname werden de klachten van blaasontsteking direct veel minder maar wel last van gezwollen tintelende lippen, hoofdpijn, buikpijn, diarree en een moe gevoel.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

20 December 2016

Hartkloppingen in rust. Tijdens het slapen, wakker worden door de hevige hartkloppingen. Ik dacht even kijken of er wat bekend van is en het blijkt dat er meerdere mensen dit soort klachten hebben. Dat houdt dus in dat ik niet gek ben en ik contact ga opnemen met de huisarts.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

1 December 2016

Zit onder de rode bultjes over mijn hele lijf. Dit na beƫindigen van de kuur. Waarschijnlijk netelroos. Voordat deze reactie doorbrak het gevoel of ik koorts kreeg en ziek werd. Tijdens de kuur van 5 dagen druk op het hoofd en af en toe rillingen.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

7 March 2016

Na gebruik pijn bij bewegen van mijn ogen waardoor ik dagelijks een bril op moet, overal pijn in mijn lichaam, moe, lusteloos, hevige hartkloppingen in rust, pijn op de borst daarbij, zweten, rillen, algeheel ziek voelen. Nu al 4 dagen geen pillen meer genomen, en nog hartkloppingen en ziek voelen. De blaas geen last meer van. Heb liever last van mijn blaas dan al deze dingen, slecht middel dus .

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

6 June 2015

Heftige pijn in buik en onderrug, duizelig, misselijk, verward, hoofdpijn, slaperig. Aanvallen van extreme kou (bij tropische temperaturen) waartegen alleen heel lang heel warm douchen (zittend) een beetje helpt, maar uitkleden om daar te komen en na afloop weer aankleden is dan zo koud dat ik onbeheersbaar tril, wat het moeilijk maakt om de douche te bedienen, of me na afloop weer aan te kleden.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

11 October 2012

na 1 pil: witte vingers, keel zat potdicht. na 3 pillen: extreem stijve nek, spierpijn in rug (nieren?), nog steeds zit mijn keel dicht. na 4 pillen: wordt wakker met pijn in maag en pijn in voorhoofd. tintelende onderarmen en enkels. na 5 pillen: heb het ijskoud. dokter gebeld (al staat in bijsluiter: pas bellen bij jeuk of huiduitslag). geen jeuk en geen huiduitslag.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

14 June 2012

Overgevoeligheidsreactie op de antibiotica. De bijwerkingen waren: hoofdpijn, zere huid, overgeven, misselijkheid, duizeligheid en flauwvallen.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

3 April 2012

bijwerkingen waren af en toe tinteling in vingers voeten en na 2 dagen gebruik extreme vermoeidheid. zo ernstig dat ik niet in staat was om te werken. kon mijn ogen niet open houden. medicatie gebruik wel in combinatie met topomax 100mg. na 5 dagen kuur gestopt.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

20 January 2012

Erge buikklachten en pijn bij de nieren. Verder moeheid misselijk en ziek voelen

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

15 November 2011

Na 1 dag kreeg ik wondjes, kloofjes en bultjes rond de anus, later bleek dat dit een allergische reactie op het medicijn was. Daarbij een schimmel infectie gekregen. Ik kon hierdoor niet zitten en lopen (dit heeft een week geduurd). Ik ben na 2,5 dag gestopt en kreeg een dag later koorts. De blaasontsteking was dus nog niet over. Ik heb toen een andere antibiotica kuur gekregen en de wondjes zijn verholpen met een paar zalfjes. Ben al met al bijna 3 weken "ziek" geweest hiervan.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

18 October 2011

Ik heb dit medicijn al een aantal keer gebruikt, vier keer ofzo. Nou heb ik voor het eerst de bijwerkingen ervan ondervonden. Ik kreeg hoofdpijn, ik werd misselijk, kreeg last van mijn buik, werd duizelig, een beetje emotioneel, raakte af en toe verward en kreeg last van stemmingswisselingen. Dit stond allemaal in de bijsluiter. Ik vraag me alleen af waarom ik er eerder nooit last van heb gekregen.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

11 August 2011

Na de eerste inname werden de klachten van blaasontsteking direct veel minder, de aandrang verdween al na 2 uur, na een dag was ook de pijn bij het plassen verdwenen. Nu 18 capsules verder gaat het veel beter, maar ik voel dat het nog niet helemaal over is. Dat kan ook komen doordat ik meestal 3 capsules op een dag nam ipv 4. Ik heb geen enkele bijwerking ervaren. De medicijnen zijn in de vorm van capsules, wat ik erg fijn vind met innemen, ze zijn gemakkelijk uit de verpakking te krijgen.

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

30 March 2010

benauwdheid, hoesten, dikke tong, slikproblemen, onrust, problemen met ademhalen, jeuk

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

24 January 2010

huiduitslag, hevige benauwdheid en hoesten waardoor opname ziekenhuis noodzakelijk was. ( 3 dagen )

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel