Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 13 resultaten gevonden.

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

16 April 2020

Voor mijn bl,ontst, 4xdgs 7dgn deze capsules moeten slikken. Ik ben diabetes 2 patient en lichte copd. 1 dag na inname koorts, heftige ademnood en de laatste dag van inname opeens overal rode vlekken met veel jeuk. Het leek wel eczeem. Dit begon in de handpalm en benen, om gek van te worden. Dit alles was een zeer nare ervaring. Wist ook niet waar dit allemaal vandaan kwam totdat ik ging lezen op int,net en zag ervaringen van andere patienten met dezelfde klachten. Puur gif is het ende blaasontst, is er nog steeds. Ga morgen gelijk mijn huisarts bellen, ook dat is moeilijk nu ivm Corona virus tijd. Nog nooit zo'n ervaring gehad. Het was puur HEL.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

31 March 2020

heb dit medicijn voor geschreven gekregen vanwege blaas ontsteking, en het was veilig bevonden omdat ik daarnaast ook 19 weken zwanger ben. heb dit middel 5 dagen achter elkaar ingenomen. maar niet volop de voorgeschreven 4 tabletten per dag. Vervolgens werd het van kwaad toch erger, buik kramen ervaren en midden in de nacht hart kloppingen en trillingen in mijn lichaam die ik niet kon controleren. de huisarts gaf aan om per direct te stoppen en het aan te kijken. omdat k zelf geen last meer had van blaas ontsteking.verschrikkelijk spul

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

31 January 2020

Enkele dagen nodig gehad totdat het medicijn ging werken. Veel last van duizeligheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

6 January 2020

Verschrikkelijk medicijn voor mij. Ik kreeg een hevige allergische reactie; abnormale benauwdheid, misselijkheid, extreem rillen, koorts, tintelingen. Urine heeft ook een vreemde kleur. Ik moest acuut stoppen, de apotheker heeft in het systeem gezet dat ik deze antibiotica nooit meer mag slikken. Nu over op andere antibiotica (monuril). Ik zal deze medicijnen sterk afraden aan mensen die gevoelig zijn voor allergie├źn of luchtwegproblemen (zoals astma en bronchitis). Nadat ik de klachten kreeg, las ik pas deze veelvoorkomende ellende online terug (hoewel ik normaal gesproken geen voorstander ben van google als het om gezondheidsproblemen gaat, maar ik was wel benieuwd of ik de enige ben met deze hevige reactie, wat helaas geen zeldzaam verschijnsel blijkt te zijn). Vooral mensen met al bestaande luchtwegproblemen (ook al zijn deze mild, zoals bij mij) zou ik aanraden voorzichtig te zijn. Het voelt alsof mijn luchtpijp wordt dichtgeknepen. Ik hoop dat dit van voorbijgaande aard is. De blaasontsteking is ook nog niet weg. Ik heb maar 2 dagen kunnen volhouden van de kuur.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

20 July 2019

Bij gebleken blaasontsteking Nitrofurantoïne Sandoz voorgeschreven gekregen,eerste 3 dagen gingen redelijk alleen misselijk en geen eetlust en last met focussen van mijn ogen(gevoel dat ze heel snel.heen en weer gingen ,Nystagmus),verder een dof gevoel in.mijn hoofd,de 4e dag bij de laatste capsule van die dag, bij het naar bed gaan ,na een uur hartkloppingen, tintelingen in handen,raar electrisch gevoel in mijn hoofd,volgende dag (laatste dag)niet meer ingenomen en naar de HA post gegaan,moest urine meenemen,blaasontsteking was na 4 dagen nog niet weg en ik moest er mee stoppen,nu een andere AB meegekregen,deze AB voor mij nooit meer!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

24 April 2019

1 uur na gebruik 1e capsule raakte ik buiten bewustzijn en belande ik op de shockroom van de 1e hulp en ben ruim half uur buiten kennis geweest, door acuut optreden van mijn partner kan ik het na vertellen, als ik alleen was geweest dan had het volgens de artsen met de dood afgelopen. Deze medicatie had ik al eens eerder gehad en dan schijnt het dat je de allergie opbouwt en dan bij volgende keer gebruik zegt je lichaam "dit gaan we niet toelaten". antibiotica zal voor mij nooit meer makkelijk in te nemen zijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

23 January 2019

Kuur voor een blaasontstekking voorgeschreven door huisarts. De arts was op de hoogte dat ik longpatient ben. Copd 1. Van een actieve vrouw, zijn er nu perioden waarin ik nog geen 20 meter kan lopen, daarvoor kon ik nog 5 km hardlopen. Ik leef op kuren prednisolon om me nog een beetje staande te houden. Longen aangetast en nu Copd 3-4. Twee spoedopnames, niet meer kunnen werken en het sociale leven tot een nulpunt gedaald. Bleek ook nog dat de allergischse reactie op dit middel al jaren ervoor genoteerd was. Overheen gelezen? Middel is niet geschikt voor longpatienten. Nu proberen het een plekje te geven maar het is heel zuur als je dit overkomt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

1 December 2018

Mijn vrouw heeft dit medicijn op advies van de huisarts 8 jaar geslikt met als gevolg heeft zij nu Longfibrose. Volgens het ziekenhuis in Heerenveen is dit medicijn de boosdoener. Helaas is dit denk ik niet te bewijzen. Het medicijn werd voorgeschreven ter voorkoming van blaasontsteking. zij zit nu 24 uur aan het zuurstof 3L/min

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

15 July 2016

Opgeglazen buik, obstipatie. Erg moe. Veel (nare) dromen. ' s Nacht erg transpireren, maar weet niet of dit door de medicatie of door de blaasontsteking komt. Ben nu op de helft van de kuur( 10 tabl. geslikt), heb echter nog steeds klachten, hooguit wat minder pijn, maar het is nog niet over...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

26 May 2016

Ik heb vroeger vaak blaasontsteking gehad. Nu voelde ik het ongemak licht opkomen. Gelijk aan de antibiotica. Furabid dus. Dat is de merknaam. De volgende dag werd ik wakker in een staat van algehele malaise. Grieperig gevoel, spierpijn, misselijk. Gedurende de dag-dat ik de capsules doorslikte, verergerden de klachten. Zelden heb ik mij zo beroerd gevoeld. De klachten bij het plassen waren in niets vergeleken met dit. Ik heb in 15 jaar nooit een dag verzuimd op het werk, maar nu was ik totaal gevloerd. Lamgeslagen. Hoge koorts en bedlegerig. Nieuw voor mij. Ik heb de huisarts gebeld. Na 8 capsules moest ik mijn urine inleveren en had ik nog steeds veel eiwitten. Moest gelijk stoppen met de antibiotica. De volgende dag heb ik nog op paracetamols geleefd vanwege de 'griep' klachten maar nu gaat het weer. Wat een vreselijk spul. Dat zoiets nog voorgeschreven word. Effectief is het ook niet omdat ik nog steeds eiwitten had. Nieuwe antibiotica (3 pillen) verlichtte bij pil 1 al.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

2 October 2015

Mijn moeder is maagpatient. Ze kreeg enorme pijnklachten op de borst, viel flauw en werd heel zweterig een kwartier na inname van de eerste pil. Ze dacht dat het haar hart was. De ambulance is gekomen en gaf na overleg met de huisarts aan dat het w.s. van dit middel komt. Ze kreeg na een uur over haar hele lichaam vreselijke jeuk die af en aan kwam. Op de bijsluiter staat niet dat maagpatienten hiervan last kunnen krijgen. Onbekend is of zij reageert op stoffen in de medicatie. Dit merk heeft ze nog niet eerder gehad voor blaasontsteking.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel