Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

NUVARING RING VAGINAAL

10 januari 2018

de nuvaring is heel fijn, het inbrengen en eruit halen geen probleem. Ik heb als enige bijwerking de afscheiding, vind in echt heel erg vies, blijkt een normale bijwerking te zijn. Voor de rest ben ik er wel tevreden over, begin veel tussendoor bloedverlies gehad maar dat heb ik niet meer, gebruik de ring nu 3/4 jaar.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

10 januari 2018

Door mijn endometriose en hele snelle cyste vorming moet ik aan de anticonceptie. Eerst 3 jaar een hormoon spiraaltje gehad maar daar rugpijn en sombere stemmingen. Nu na jaren weer een nuvaring (vroeger jaren gebruikt) maar ook nu vaak somber, weinig zin in seks en veel hoofdpijn en opgeblazen buik. In en uitbrengen geen enkel probleem, voel hem nooit zitten en kan er alles mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

25 augustus 2017

Kan iemand mij helpen. Ik heb sinds vandaag een nuvaring. Als ik na de wc ga hangt hij eruithor kan dit en hoe moet dit ?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

19 mei 2017

Nooit bijwerkingen gehad, vaak "doorgeringd" en dat ging ook prima. Heel tevreden over.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

14 april 2017

Al jaren gebruik ik de NuvaRing. Heel fijn dat je er maar 2x pm aan hoeft te denken en dat maag-darmproblemen geen invloed hebben itt tot bij de pil. Ik heb wel vaak dat mijn menstruatie eerder komt of later dan dat het zou moeten (ik ben heel trouw in het o tijd in- en uitdoen.). Het lijkt wel alsof, net als bij mirena, mijn cyclus alsnog doorgaat. Mijn cyclus heeft zich aangepast aan de andere vrouwen in huis en ik heb ook veranderingen in afscheiding die passen bij een normale cyclus. Dat vind ik merkwaardig. Maar tot nu toe is gebleken dat het wel echt een anticonceptive werking heeft ;) Ik kan niets vinden hierover maar ben toch wel benieuwd of het kan dat je cyclus kan doorgaan, vergelijkbaar met mirena. (Ik heb ook een jaar mirena gehad, maar vanwege dagelijks bloedverlies ben ik daar na een jaar mee gestopt.)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

26 maart 2017

Sinds 2009 de nuvaring gebruikt, ik ben overgestapt van pil omdat dit voor mij minder belastend was. Niet meer dagelijks maar maandelijks gebruik. Daarnaast zou de nuvaring veel minder hormonen bevatten dan de pil, dus ook minder heftige bijwerkingen. Zojuist ben ik gestopt ivm zwangerschapswens maar de ring zou ik zo weer gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

13 januari 2017

Ik heb de nuvaring ongeveer twee jaar gebruikt en erg tevreden. De eerste dag dat ik hem voor het eerst inbracht had ik één dag jeuk, dat was erg vervelend, maar dat was na die dag over. Heel af en toe had ik het de eerste dag van het inbrengen maar vrij weinig. Het grootste voordeel voor mij was dat je zelf je menstruatie kon regelen ook was ik maar 5 dagen licht ongesteld. Ik ben er vanaf gestapt omdat ik vergat in welke week ik hem in gedaan had, maar zit er nu wel sterk aan te denken om de NUVA ring te gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

9 januari 2017

Anderhalf jaar de nuvaring gebruikt. De bijwerkingen zijn er ongemerkt ingeslopen, en nu ik er acht weken vanaf ben merk ik goed de verschillen: ik had aldoor schimmelinfecties, waarbij veel jeuk en een branderig gevoel, daardoor ook pijn bij het vrijen. Verder weinig zin in seks, veel hoofdpijn, geurige afscheiding, en als klap op de vuurpijl een depressie. Die begon met somberheid en later overging in totaal afgevlakt zijn, niet kunnen genieten van dingen, en vaak huilen zonder aanwijsbare reden. De nuvaring is het laatste wat ik gebruikt heb, daarvoor de pil gehad en ook nog een implanon, maar ik heb besloten geheel te stoppen met deze producten. Voor mij geen anticonceptie en hormonen troep meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

12 december 2016

Jarenlang gebruikt. Geen bijwerkingen en geen problemen. Nu ben ik sinds juni gestopt vanwege een kinderwens maar nog niet ongesteld geworden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

2 november 2016

Dezelfde bijwerkingen als bij de anticonceptiepil. Verder kreeg ik pijn bij het vrijen, doordat alles als schuurpapier aanvoelde.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

26 oktober 2016

Eerste paar maanden geen last van bijwerkingen en de menstruaties die vroeger heel erg heftig waren (vandaar weer anticonceptie) werden stukken minder. Hierdoor knapte ik erg op. Helaas na een aantal maanden telkens na inbrengen misselijk en futloos. Dit werd zo erg dat ik zelfs niet meer kon werken in die eerste week. Kon niet meer op mijn benen staan. Moest van de huisarts stoppen. Jammer want het leek voor mij het ideale middel. Libido werd overigens wel een stuk minder maar dat heb ik bij elke hormonale behandeling.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

21 augustus 2016

Ik heb de nuvaring 4 maanden gebruikt. Omdat ik endometriose heb, vond de gyneacoloog het verstandig om mijn menstruaties zoveel mogelijk te onderdrukken door middel van hormonale anticonceptie. De pil wilik niet meer omdat ik gevoelig ben voor angst en depressie. Ik heb op aanraden van de gyneacoloog de Nuvaring geprobeerd. Het is een zeer gebruiksvriendelijk product, maar de bijwerkingen mogen er ook zijn. De eerste week heb ik vaak last gehad van misselijkheid, mijn libido ging er erg op achteruit en ik merkte na enige tijd dat ik enorm prikkelbaar werd. De symptomen van angst en depressie staken opnieuw de kop op en ik moet opnieuw hard aan mezelf werken om niet in een diep dal te geraken. Ik heb dus eergisteren beslist om de ring te verwijderen en ondanks de endometriose (waar ik overigens bijna geen last van heb) geen hormonale anticonceptie meer te gebruiken. De koperspiraal heb ik gehad, maar dat bracht overvloedige en pijnlijke menstruaties met zich mee. Bovendien bleef hij niet op de juiste plaats zitten bij mij, waardoor de effectiviteit niet gegarandeerd was. We zijn nu opnieuw aangewezen op condooms, maar liever dat dan een depressie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

13 augustus 2016

Ik kan helaas niet tegen de hormonen. De pil heb ik vroeger geslikt en werd ik zwaarder/moe en depri van. Nu na jaren niets te gebruiken de Nuvaring voorgeschreven gekregen omdat het minder hormonen zal hebben en ze meer plaatselijk zouden zijn. Na 2 maanden eruit gehaald en nooit een nieuwe meer. Het werkt eenvoudig, je voelt er niets van (ook niet tijdens de seks) en inbrengen gaat zonder probleem. Ook niet elke dag eraan hoeven denken is ideaal, maar daar blijft het bij voor mij. Ik kreeg last van: hartkloppingen, moeheid, depri, gevoelloos (heel erg bedrukt/afgevlakt in alles bijv. geen zin in seks of geen enthousiasme), snaaibuien, onrustige huid (vlekjes), onrustig/gestresst/boos gevoel. Kortom, ik werd een heel ander persoon en dat al gelijk in de eerste maand. Dat vind ik en ook mjn vriend het zeker niet waard. Nu dus niets aan anticonceptie meer en mijn cyclus goed bijhouden. Het is niet anders. Gelukkig zijn er vrouwen die er wel tegen kunnen maar ik geloof niet dat het goed voor je is gezien alle bijwerkingen die ik hoor/lees.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

22 juni 2016

Slechte ervaring. Na jarenlang spiraaltje wilde ik daar vanaf. Maar wat dan wel. Pil zitten toch nadelen aan. Nuva ring werd aanbevolen. Maar ik voelde me er niet prettig bij. Neerslachtig, benauwdheid, opgeblazen gevoel. En ik vind het echt een gedoe erin en eruit...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

1 oktober 2015

Jarenlang gebruikt en zeer tevreden. Nu sinds paar maanden tijdelijk gestopt wegens zwanger willen worden. Ik heb nooit bijwerkingen gehad van het gebruik. Ideaal om maar 2x per maand eraan te hoeven denken. Na het stoppen was mijn cyclus meteen perfect in orde (28 dagen).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

19 augustus 2015

Vandaag na 2 maanden proberen Nuvaring eruit gehaald. Bij de pil had ik last van bijwerkingen zoals somberheid. Nuvaring leek me een goed alternatief omdat er zogenaamd minder hormonen in zouden zitten. Ik zeg zogenaamd omdat dit een fabeltje blijkt te zijn: zie middenstuk van het volgende artikel https://decorrespondent.nl/1398/Hoe-de-gezondheidsrisicos-van-de--uit-de-grafieken-verdwenen/72582330018-6741c9c0. Ik heb de ring eruit gehaald omdat ik extreem veel last kreeg van somberheid, moeheid, nergens zin in hebben. Ik voel me vreselijk sinds ik het ding gebruik. De huisarts zei dat ik eigenlijk 3 maanden zou moeten proberen omdat de bijwerkingen dan nog kunnen afnemen. Echter, ik geloof dat de fysieke bijwerkingen kunnen afnemen maar dat bijwerkingen van de hormonen zoals somberheid permanent zijn; sommige vrouwen hebben hier last van en andere niet. Ik geloof niet dat deze na een maand opeens weg zouden zijn, met de pil heb ik jaren last gehad van deze klachten, ik kan gewoon niet goed tegen hormonen in anticonceptiemiddelen in het algemeen. Helaas, ik ben blij dat hij eruit is, kan niet wachten dat ik me weer een beetje 'mezelf' kan gaan voelen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

15 augustus 2015

Nooit meer de nuvaring voor mij! Ik had last van zo'n beetje elke bijwerking die er in de bijsluiter staat. De ergste waren: veel stemmingswisselingen, vlak zijn, pms, woede aanvallen, prikkelbaarheid, opvliegers, wazig zien, vermoeidheid en pigment afwijkingen (soort zwangerschapsmasker) in mijn gezicht. Ik ben er van overtuigd dat de nuvaring heeft bijgedragen aan het ontstaan van mijn depressie. Gek genoeg had ik lichamelijk geen menstruatiepijn. Ik vloeide bijna niet meer, totaal 2 dagen. Nu iets langer dan een maand gestopt met de nuvaring en overgestapt op een koper spiraal (hormoonvrij). Geestelijk voel ik mij een heel stuk beter, minder vlak en kan meer genieten. Ervaringen komen anders 'binnen', alsof ik er echt bij ben. Voor mij nooit meer de nuvaring of hormonentroep!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

2 augustus 2015

Ik gebruik de ring al jaren. Ik hoef er niet elke dag aan te denken en er zitten minder hormonen in dan in de pil. De pil werkt niet bij braken en diarree, de nuvaring wel, ideaal. Ik heb nauwelijks een menstruatie, wat ook heel handig is. Ik begrijp niet waarom niet meer vrouwen de nuvaring gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

18 juni 2015

Ik heb de nuvaring meer dan 10 jaar gebruikt. Permanent, dwz ik had geen stopweek. Elke 3 weken een nieuwe ring. Daarvoor had ik ongelooflijke hoofdpijnen, zo verschrikkelijk. Dat ging over dankzij die ring. Daarvoor had ik veel geprobeerd (pil, spiraal) maar niets hielp. Voor mij was het dé oplossing. Nu in de overgang en niet meer nodig :)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

31 mei 2015

Ik heb de nuvaring 12 jaar gebruikt en geen klachten of ongemakken. Voor mij een prima anticonceptie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

8 februari 2015

Gebruik het al 3,5 jaar de week voor de stop week erg gevoelige borsten!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

2 februari 2015

Ik heb ruim 2 jaar deze ring gebruikt, ik ga er per maart mee stoppen omdat mijn man en ik zwanger willen worden. Al de tijd had ik in de stopweek last van hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, emotionele buien en neerslachtigheid. Ik gooide het al die tijd op de menstruatie maar nu ik dit allemaal lees ben ik er steeds meer van overtuigd dat het komt door de Nuvaring. Ook had ik er tijden seks last van, het deed me soms gewoon pijn. (dit staat in de bijsluiter als veel voorkomende klacht) Ik hoop van harte dat dit straks voorbij is allemaal! Voor mij na de zwangerschap geen Nuvaring meer in ieder geval.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

31 januari 2015

Ik lees hier een hoop dingen. Ik gebruik hem nu bijna 3 jaar maar nu lees ik dus van alles waar ik dus al heel lang last van heb geen zin in sex hoofdpijn gewichtstoename stemmingswisselingen... Nu heb ik maandag mijn ring eruit gehaald voor mijn stop week en nu is het zaterdag en ben nog niet ongesteld... ben erg bang... vandaag maar een test doen.... en maandag maar naar de huisarts vragen wat mijn alternatieven zijn want ik wil me niet meer zo voelen...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

16 januari 2015

Ik heb met de nuvaring veel last van doorbraakbloedingen... Ik hoop dat dat minder wordt, ik probeer het langer omdat dat soms maanden kan aanhouden. Tegelijk heb ik meer last van sombere gevoelens. Dat heb ik bij elke vorm van anti-conceptie helaas..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NUVARING RING VAGINAAL

15 januari 2015

Ik heb slechte ervaringen met de nuvaring. Het is erg fijn dat je er maar eens in de 3 weken aan hoeft te denken en het inbrengen en uithalen ging heel makkelijk. Maar had totaal geen zin in sex, vaak erg droog van onder maar ook erg vaak last van schimmelinfectie (en had ik voor het gebruik toch echt nooit!!) In de stopweek was ik erg emotioneel, maar het ergste vond ik die verschrikkelijke hoofdpijn, ik ben geen pieperd, maar als ik niet eens meer normaal kan functioneren en een paracetamol niet eens werkt, dan is het mooi rotzooi!! Voor mij nooit weer, maar ben blij om te lezen dat er zoveel anderen zijn die dezelfde nare klachten hebben als ik.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel