Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

7 August 2019

Werkt gelijk tegen blaasontsteking en geen bijwerkingen gehad. Prima middel!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

20 July 2019

Bij gebleken blaasontsteking Nitrofurantoïne Sandoz voorgeschreven gekregen,eerste 3 dagen gingen redelijk alleen misselijk en geen eetlust en last met focussen van mijn ogen(gevoel dat ze heel snel.heen en weer gingen ,Nystagmus),verder een dof gevoel in.mijn hoofd,de 4e dag bij de laatste capsule van die dag, bij het naar bed gaan ,na een uur hartkloppingen, tintelingen in handen,raar electrisch gevoel in mijn hoofd,volgende dag (laatste dag)niet meer ingenomen en naar de HA post gegaan,moest urine meenemen,blaasontsteking was na 4 dagen nog niet weg en ik moest er mee stoppen,nu een andere AB meegekregen,deze AB voor mij nooit meer!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC ACTAVIS CAPSULE 50MG

18 June 2019

Ik neem vanavond de laatste pil in na een kuur van 3 maanden. Ik weet niet of het door deze antibiotica komt maar elke nacht wordt ik zwetend wakker, ook overdag last van zweten in mijn nek. Ook zeer slecht slapen en nergens zin in. Ik lees hier ook berichten die overeen komen met mijn klachten. Kon het eerst niet plaatsen waarom ik dit heb maar dan ga je op de laatste dag van de antibiotica kuur googlen en dan vind je deze site. Voortaan eerder doen maar.

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

3 June 2019

Na 4de Pil zeer hevige maag problemen overgeven krampen ook in rug Gestopt durf niet meer

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

nitrofurantoine 50 mg dagelijks

11 May 2019

Na 2 jaar tevreden gebruik ter voorkoming van blaasontekingen. Ernstige lever- en longontsteking. Na opname in zkhs onmiddellijke stopzetting nu na 2 mnd nog steeds hinder van kortademigheid. Bij gebruik ieder half jaar bloed laten controleren op leverfunctiewaardes. Is bij mij nooit gebeurd.

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

1 May 2019

Werkt goed tegen blaasontsteking, na twee capsules ergste klachten al weg. 5 dagen 4 capsules geslikt, behalve wat hoofdpijn geen bijwerkingen gehad.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

27 April 2019

Vier capsules per dag voorgeschreven, na de 2e capsule begon ik buikpijn te krijgen, werd misselijk. Flink opgezette en pijnlijke buik, geen eetlust, boeren laten, gejaagd, depressief gevoel, warm/koud hebben, geen energie. Ik heb de capsules zoals geadviseerd met yoghurt en eten ingenomen, waarvan ik weer ergere buikklachten kreeg. Het extra moeten drinken heeft het ook verergerd. Voor mij graag een andere antibiotica een eventuele volgende keer. De ontsteking is volgens mij weg maar het middel was vele malen erger dan de kwaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

24 April 2019

1 uur na gebruik 1e capsule raakte ik buiten bewustzijn en belande ik op de shockroom van de 1e hulp en ben ruim half uur buiten kennis geweest, door acuut optreden van mijn partner kan ik het na vertellen, als ik alleen was geweest dan had het volgens de artsen met de dood afgelopen. Deze medicatie had ik al eens eerder gehad en dan schijnt het dat je de allergie opbouwt en dan bij volgende keer gebruik zegt je lichaam "dit gaan we niet toelaten". antibiotica zal voor mij nooit meer makkelijk in te nemen zijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

26 January 2019

Ik heb dit middel eerder als onderhoudsmedicijn kreeg er een atypische longontsteking van. Bij een volgende blaasontsteking kreeg ik dit middel weer van de apotheek hoewel de huisarts een ander middel had voorgeschreven. Ik kreeg prompt weer koorts de volgende dag en ben toen maar gestopt. Krijg nu wel een ander middel bij blaasontsteking

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

23 January 2019

Kuur voor een blaasontstekking voorgeschreven door huisarts. De arts was op de hoogte dat ik longpatient ben. Copd 1. Van een actieve vrouw, zijn er nu perioden waarin ik nog geen 20 meter kan lopen, daarvoor kon ik nog 5 km hardlopen. Ik leef op kuren prednisolon om me nog een beetje staande te houden. Longen aangetast en nu Copd 3-4. Twee spoedopnames, niet meer kunnen werken en het sociale leven tot een nulpunt gedaald. Bleek ook nog dat de allergischse reactie op dit middel al jaren ervoor genoteerd was. Overheen gelezen? Middel is niet geschikt voor longpatienten. Nu proberen het een plekje te geven maar het is heel zuur als je dit overkomt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC TEVA CAPSULE 50MG

2 December 2018

Derde dag koorts, diarree, overgeven. Pijn in maag. Hoofdpijn en duizelig. Het is mijn tweede kuur een eerdere hielp niet daarom deze. Naar medicijn.

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

1 December 2018

Mijn vrouw heeft dit medicijn op advies van de huisarts 8 jaar geslikt met als gevolg heeft zij nu Longfibrose. Volgens het ziekenhuis in Heerenveen is dit medicijn de boosdoener. Helaas is dit denk ik niet te bewijzen. Het medicijn werd voorgeschreven ter voorkoming van blaasontsteking. zij zit nu 24 uur aan het zuurstof 3L/min

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

17 November 2018

ik had pijn in de onderbuik en de ochtendurine was tot 2 dagen achter elkaar schoon.De huisarts zei me wel dat er een ontsteking in de buik zat,maar had het niet over een blaasontsteking,terwijl dit wel op het doosje stond.Ben er misselijk van en de pijn wordt na 4 dagen nog niet minder.Heb ook weinig trek in eten en als ik wat eet kan ik niet alles eten.Wat vla en beschuiten en een beetje fruit(om naar de wc te kunnen). Voel me meer misselijk na het eten en soms moet ik overgeven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

16 November 2018

Momenteel 24 weken zwanger en gebruik dit omdat ik wederom weer een blaasont. heb. Bah! Wat voel ik me rot :( Geen eetlust, misselijk en moe.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

31 October 2018

Zeer slechte ervaring. Kreeg bijwerkingen als rillingen door heel mijn lichaam, erg benauwd gevoel, kortademig. Doof gevoel in armen en benen. Klappertanden, misselijk met braken als gevolg. En het ergste een depressief gevoel, ik dacht dat ik gek werd. Ben vandaag bij de huisarts geweest en mocht direct stoppen met de kuur. Heb dat depressief gevoel nog steeds, hoopt dat het snel verdwijnt..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

25 October 2018

Ben net hersteld van gordelroos, kreeg daarvoor medicatie, bijwerkingen zware hoofdpijn, misselijk en alleen maar overgeven. Aansluitend kreeg ik urineweginfectie, kreeg bovengenoemd medicijn en na 2 capsules alweer zware hoofdpijn, misselijk, alleen maar overgeven, moe en koud. Kan niks binnenhouden.

Nitrofurantoine

11 October 2018

Kuur van 5 dagen. Binnen 24uur een hoop minder pijn en symptomen van de blaasontsteking. Snel en effectief

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

11 October 2018

Vanaf het begin hartkloppingen, duizelig, misselijk. Kan er niet van slapen niet eten bijna niet drinken omdat ik me zo beroerd voel. Buikpijn, diarree en pijn in de nieren/rug benen. Wil dit medicijn nooit meer!

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

16 September 2018

'S-middags begonnen met de dosering. De nacht daarop wakker geworden van migraine achtige hoofdpijn. De volgende dag heel veel geslapen. Wee gevoel. Geen trek. De 2e nacht erg beroerd geweest. Zeer misselijk. Overdag geen verbetering. Alleen maar slapen, misselijk, hangerig en hoofdpijn. Omdat het zondag is en bijsluiter geen uitsluitsel geeft over stoppen of doorgaan.. Ga ik toch maar stoppen met de dosering. Morgen huisarts contacten. Helpt overigens wel tegen de blaasontsteking.

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

10 September 2018

Voor een lichte blaasontsteking kreeg ik een kuur van 5 dagen. Pijn was snel over, maar je moet de kuur afmaken. Na 2 dagen kende ik mezelf niet meer terug: wanen, nachtmerries, kon niet meer helder denken, kort lontje, depressieve gedachten. Omdat het zondag was ben ik op eigen houtje accuurt gestopt met inname. De dag erop nog huilbuien en doodmoe, maar mijn hoofd is gelukkig weer helder. Wat een heftig middel voor zo'n simpele klacht. Onbegrijpelijk dat dit op de markt is hiervoor. Het middel is tien keer erger dan de kwaal!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

4 September 2018

Ik heb 3 stuks ingenomen en krijg opeens witte blaasjes op mijn tong, in mijn mond, lip. Ben er erg vermoeid door een ben dan ook nog eens zwanger... Mijn tong brand heel erg...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 100MG

Nitrofurantoine

14 July 2018

Dochter van 2.5 jaar heeft er een flinke huid uitslag van gekregen. Maar is er gelukkig niet ziek van.

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

3 July 2018

Ontzettend maag krampen een paar uur aanhoudend direct na het innemen van capsule 4x per dag

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC TEVA CAPSULE 50MG

14 June 2018

Na opgenomen te zijn geweest met een acute nierbekkenontsteking voor de 2e keer zit de schrik er goed in. Van de uroloog een onderhoudskuur gekregen Nitrofurantoine 50mg 2├Ś in de avond. Na inname erge pijn in mijn nek pijn op de borst benauwd gevoel en hele hoge koorts. De 2e en derde nacht dood en doodziek!! Wederom hoge koorts pijn in heel mijn lichaam bonkende hoofdpijn net of je zwaar de griep hebt. Zelf de arts gebeld en aangegeven dat ik er mee stop! Het blijkt idd dat ik er niet tegen kan. Maar deze nare bijwerkingen staan niet in de bijsluiter. Ik krijg nu weer een andere kuur waar ik niet zo happig op ben. Je gaat ziek het zkh in maar komt er doodziek uit! Deze rommel slik ik nooit meer ??

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel