Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

nitrofurantoine 50 mg dagelijks

4 May 2020

Acute reuma gekregen na kuur van 20 capsules

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

16 April 2020

Voor mijn bl,ontst, 4xdgs 7dgn deze capsules moeten slikken. Ik ben diabetes 2 patient en lichte copd. 1 dag na inname koorts, heftige ademnood en de laatste dag van inname opeens overal rode vlekken met veel jeuk. Het leek wel eczeem. Dit begon in de handpalm en benen, om gek van te worden. Dit alles was een zeer nare ervaring. Wist ook niet waar dit allemaal vandaan kwam totdat ik ging lezen op int,net en zag ervaringen van andere patienten met dezelfde klachten. Puur gif is het ende blaasontst, is er nog steeds. Ga morgen gelijk mijn huisarts bellen, ook dat is moeilijk nu ivm Corona virus tijd. Nog nooit zo'n ervaring gehad. Het was puur HEL.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

8 April 2020

Bij start van de kuur wat misselijk geweest. Urine kleurt wat donkerder zoals beschreven. Meer bijwerkingen heb ik niet gehad van deze kuur.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

31 March 2020

heb dit medicijn voor geschreven gekregen vanwege blaas ontsteking, en het was veilig bevonden omdat ik daarnaast ook 19 weken zwanger ben. heb dit middel 5 dagen achter elkaar ingenomen. maar niet volop de voorgeschreven 4 tabletten per dag. Vervolgens werd het van kwaad toch erger, buik kramen ervaren en midden in de nacht hart kloppingen en trillingen in mijn lichaam die ik niet kon controleren. de huisarts gaf aan om per direct te stoppen en het aan te kijken. omdat k zelf geen last meer had van blaas ontsteking.verschrikkelijk spul

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

26 February 2020

Slik dit medicijn nu 3 dagen voor blaasontsteking. Voel me doodmoe, kan de hele dag slapen. Lusteloos en depressief. Hoofdpijn en soms misselijk. Huisarts gebeld en moet nu stoppen. Wel veel drinken en extra vitamine c nemen.Wat een vreselijk medicijn. Snap niet dat dit nog in de handel is!Puur gif!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

15 February 2020

Deze antibiotica gekregen voor blaasontsteking. Echt een vreselijke kuur, je wordt er beroerder van de hele blaasontsteking. Snap niet dat dit gegeven wordt..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

13 February 2020

De 2e dag van de kuur kreeg ik last van hoofdpijn en darmkrampen. Naarmate de kuur vorderde, werden de darmkrampen heviger en voelde ik me steeds beroerder. De laatste dag ben ik zelfs flauwgevallen. Behoorlijk heftig allemaal voor een blaasontsteking kuurtje. Heb me ziek moeten melden op mijn werk.Nooit meer dit paardenmiddel!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

7 February 2020

Ik ben gisteravond begonnen met deze kuur tegen blaasontsteking. Heb enorm veel last van buikpijn en ben misselijk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

31 January 2020

Enkele dagen nodig gehad totdat het medicijn ging werken. Veel last van duizeligheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 100MG

30 January 2020

Werkt goed!! Beetje ligt in mn hoofd en moe de dag door maar klachten verdwijnen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

9 January 2020

Omdat blaasontsteking na een vorige kuur met ander middel na 4 dagen terug was deze gekregen. 10 dagen 4x per dag tablet. Nu 7 dagen gebruikt. Ik heb hartoperatie gehad en aanleg mbt luchtweg problemen . Voor hart en bloeddruk gebruik ik ook nog 7 andere pillen. Maar geen klachten met deze kuur

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

6 January 2020

Verschrikkelijk medicijn voor mij. Ik kreeg een hevige allergische reactie; abnormale benauwdheid, misselijkheid, extreem rillen, koorts, tintelingen. Urine heeft ook een vreemde kleur. Ik moest acuut stoppen, de apotheker heeft in het systeem gezet dat ik deze antibiotica nooit meer mag slikken. Nu over op andere antibiotica (monuril). Ik zal deze medicijnen sterk afraden aan mensen die gevoelig zijn voor allergieën of luchtwegproblemen (zoals astma en bronchitis). Nadat ik de klachten kreeg, las ik pas deze veelvoorkomende ellende online terug (hoewel ik normaal gesproken geen voorstander ben van google als het om gezondheidsproblemen gaat, maar ik was wel benieuwd of ik de enige ben met deze hevige reactie, wat helaas geen zeldzaam verschijnsel blijkt te zijn). Vooral mensen met al bestaande luchtwegproblemen (ook al zijn deze mild, zoals bij mij) zou ik aanraden voorzichtig te zijn. Het voelt alsof mijn luchtpijp wordt dichtgeknepen. Ik hoop dat dit van voorbijgaande aard is. De blaasontsteking is ook nog niet weg. Ik heb maar 2 dagen kunnen volhouden van de kuur.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

NITROFURANTOINE 50MG

12 December 2019

Op advies van fysio vanwege rugklachten naar de huisarts gegaan. Bleek dat ik al weken liep met een blaasontsteking. Vervolgens dit medicijn gekregen. Ik ben alleen maar extreem misselijk, draaierig, erg moe, opgeblazen gevoel, raar gevoel in mijn hoofd. Niet eerder gedacht dat het aan het medicijn zou kunnen liggen. Net de laatste capsule ingenomen. De blaasontsteking is wel weg, maar voor mij niet meer dit medicijn.

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 100MG

7 December 2019

Benauwdheid, rillerig, erge keelpijn, kortademig en verhoging. Bijwerkingen erger dan initiële klacht (blaasontsteking).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

28 November 2019

Gekregen ter bestrijding van lichte blaasontsteking en niersteenprobleem. Op dat moment al lange tijd zwaar verkouden, wat voor een astmapatiënt altijd een complicatie is. Begon net wat op te krabbelen. Door gebruik van dit antibioticum na 1,5 dag al veel benauwder, koorts, opvlamming van bovenste luchtweginfectie. Dit medicijn is niet geschikt voor longpatiënten, zeker niet als ze al te worstelen hebben met luchtweginfecties!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

22 November 2019

Het heeft me altijd goed geholpen was zo van me blaasontsteking af maar dit x kreeg ik hartkloppingen onrustig gevoel tintelingen in me voeten en handen last van me darmen ga dit medicijn dus echt niet meer nemen

Nitrofurantoine apotex mc 50 mg

4 November 2019

Pijn in de lever, extreem moe, hoofdpijn, ademnood, en raar in mijn hoofd, alsof ik hallucinerende was, na 2 dagen het geslikt te hebben ben ik ermee gestopt. De huisarts ingelicht, oftewel de assitente. Ze ging dit doorgeven aan de huisarts en geeft nu de antibioticum die ik 7 jaar geleden hebt geslikt. Hele nare ervaring!

NITROFURANTOINE CAPSULE 50MG

25 October 2019

Hartkloppingen (atrium fibrilleren). Tintelingen in vinger/hand.

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

1 October 2019

Kuur van 7 x 4 tabletten ivm prostaatontsteking. Tabletten gaven pas na enkele dagen verlichting van de pijn. Na de eerste twee capsules kreeg ik meteen koortsaanvallen, hoofdpijn, kouderillingen en diarree. Deze verschijnselen verminderden geleidelijk de dagen erna. Na 5 dagen gebruik nog steeds pijnlijke prostaat en aanvallen van transpireren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

7 August 2019

Werkt gelijk tegen blaasontsteking en geen bijwerkingen gehad. Prima middel!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

20 July 2019

Bij gebleken blaasontsteking Nitrofurantoïne Sandoz voorgeschreven gekregen,eerste 3 dagen gingen redelijk alleen misselijk en geen eetlust en last met focussen van mijn ogen(gevoel dat ze heel snel.heen en weer gingen ,Nystagmus),verder een dof gevoel in.mijn hoofd,de 4e dag bij de laatste capsule van die dag, bij het naar bed gaan ,na een uur hartkloppingen, tintelingen in handen,raar electrisch gevoel in mijn hoofd,volgende dag (laatste dag)niet meer ingenomen en naar de HA post gegaan,moest urine meenemen,blaasontsteking was na 4 dagen nog niet weg en ik moest er mee stoppen,nu een andere AB meegekregen,deze AB voor mij nooit meer!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC ACTAVIS CAPSULE 50MG

18 June 2019

Ik neem vanavond de laatste pil in na een kuur van 3 maanden. Ik weet niet of het door deze antibiotica komt maar elke nacht wordt ik zwetend wakker, ook overdag last van zweten in mijn nek. Ook zeer slecht slapen en nergens zin in. Ik lees hier ook berichten die overeen komen met mijn klachten. Kon het eerst niet plaatsen waarom ik dit heb maar dan ga je op de laatste dag van de antibiotica kuur googlen en dan vind je deze site. Voortaan eerder doen maar.

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

3 June 2019

Na 4de Pil zeer hevige maag problemen overgeven krampen ook in rug Gestopt durf niet meer

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

nitrofurantoine 50 mg dagelijks

11 May 2019

Na 2 jaar tevreden gebruik ter voorkoming van blaasontekingen. Ernstige lever- en longontsteking. Na opname in zkhs onmiddellijke stopzetting nu na 2 mnd nog steeds hinder van kortademigheid. Bij gebruik ieder half jaar bloed laten controleren op leverfunctiewaardes. Is bij mij nooit gebeurd.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel