Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

10 augustus 2017

voorheen 6jaar omeprazol geslikt zonder problemen prima ben een jaar terug overgestapt op omecat in dat jaar enorm veel bijwerkingen gehad die hier allemaal omschreven staan was al eerder terug geweest voor een ander medicijn waar ik wat anders voor gekregen had en dat werkte goed maar had weer klachten die hier allemaal op geschreven staan nou ik ga snel naar de huisarts voor omeprazol

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

26 juli 2017

Voorheen werd Omeprazol verstrekt. Voor herhaalrecept is nu Omecat verstrekt. Werkt niet!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

30 juni 2017

Omecat is rotzooi, boeren vol gevoel, net of mijn eten niet wil zakken, kortom, waardeloos,moet ze niet meer hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

23 juni 2017

We worden gewoon opgelicht. Mijn dochter van 14 gebruikt bij klachten Omeprazol 20 mg. Dit werd vergoed. Dus op recept herhaalrecept. Krijg ik bij de apotheek Omecat en moet ik EUR 15 betalen. Bij navraag blijkt dat de huisarts heeft besloten dat het niet meer chronisch is. Prima, maar dan kan ik beter de juiste medicijn Omeprazaol kopen bij de drogist voor EUR 5 dan het zgn. goedkopere Omecat bij de apotheek voor EUR 15. En zo worden de zorgkosten opgevoerd in ieders belang: huisarts voor uitschrijven medicijn, apotheek voor hogere prijs, behalve die van de pati├źnt/consument.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

14 juni 2017

2 maal daags. Slik al vele jaren Omeprazol (diverse merken). Vanwege preferentiebeleid verzekeraar plotseling Omecat, waar ik al eerder slechte ervaringen mee had. Stekende hoofdpijn en enorme spierpijn waren het resultaat. Nu weer over naar Omeprazol en geen klachten meer. Toeval ??

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

12 mei 2017

Omecat bij verschijnselen Maagklachten buikpijn verstoppingen hartkloppingen ( had al bestaande hartklachten) Misselijk braken , druk op de borst. Boeren en toch ...het eten wilde niet zakken. medicijn verhoogd ik dacht de pijn komt door de omecat zelfs er door heen kwam. Ziek echt nog zieker geworden. Toen viel het kwartje... Het zou toch niet van de omecat komen? Ja...ja...dus gestopt...ik knapte ziender ogen op. Had ik dit maar eerder geweten. Dan was ik niet een paar maanden aan het sukkelen geweest. O...ja en mijn urine was donker van kleur en had iedere keer lichte blaas ontsteking. Een medicijn voor mij met vele akelige gevolgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

19 april 2017

Ik gebruik altijd omeprazol en wordt wederom door de apotheek weg gestuurd met omecat terwijl zij weten dat ik daar last van bijwerkingen krijg zoals maag pijn en diaree.het andwoord van de apotheker is dat het bij de het zelfde is zoals op de verpakking staat.mijn vraag is klopt dit wel en zo ja waarom dan deze bijwerkingen die ik bij omeprazol niet ervaar.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

27 maart 2017

Kreeg zonder verdere mededeling omecat 20mg. van de apotheek. Gebruikte voorheen omeprazol. Mijn maagpijn werd erger i.p.v. minder. Erger vermoeid, spierpijn, lusteloosheid. Ben gestopt met omecat en heb via mijn huisarts weer, met nadruk aan de apotheek, omeprazol gekregen. Na twee dagen ging alles weer beter.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

2 maart 2017

Sinds ik ben overgestapt op Omecat ipv Omeprazol heb ik overal kleine jeukende plekjes op op mijn lijf. Vreselijk gevoel dat moet lijken op netelroos.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

19 februari 2017

Al een paar maanden kreeg ik Omeprazol 20mg voorgeschreven om maagklachten te voorkomen met mijn medicijngebruik. Dat werkte perfect! Een paar weken geleden kreeg ik zonder overleg een pot Omecat van de apotheek. Sindsdien heb ik ineens wel last van mijn maag, geregeld hoofdpijn, futloos en weinig eetlust. Na een artikel wat mijn man had gelezen over langdurig gebruik van Omeprazol ben ik gaan zoeken. Kom ik er nu dus achter dat mijn klachten juist begonnen zijn met de Omecat! Ik ga er gelijk mee stoppen en morgen apotheek en ha informeren!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

13 februari 2017

Ik kreeg ongevraagd Omecat mee bij de Apotheek ipv Omeprazol 20 Mg wat mijn huisarts heeft voorgeschreven. Ik slik omecat nu 1 week (drink nu ook macrogol 2 sachets per dag omdat Omecat bij mij voor verstopping zorgt) en heb heel veel klachten. Continu hartkloppingen. Heel veel stekende pijn in mijn linker borstkast tot in mijn rug, mijn longen voelen alsof ze uitzetten, Gevolg verkeerd ademhalen. Pijn en zeer slap gevoel in al mijn ledematen oververmoeid en misselijk bij het in slaap vallen. Met Met Omeprazol die ik al zo'n 5 Jaar af en toe slik had ik alleen last van obstipatie. Omecat!! Waardeloos!! Ik heb niet om de Omecat gevraagd, mijn huisarts ook niet. Het werd eenzijdig vanuit de Apotheek besloten en opgelegd. Ook toennik vroeg waarom, werd dat afgewimpeld met " dit heeft dezelfde werking als Omeprazol"

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

13 februari 2017

Sinds september 2016 kreeg ik Omecat ipv omeprazol, omdat dit de vervanging (goedkoper middel)was aldus de apotheek. Winden en boeren kwamen meteen al en na een maand diarree en overgeven. Ik veronderstelde dat ik buikgriep had en toen mijn lichaam weer hersteld was en ik weer toe was aan een maag beschermer begon ik weer opnieuw met het zelfde verhaal; opnieuw boeren, winden en weer diarree met overgeven met heftige buikkrampen. Ik heb hierbij ook een te kort aan kalium gekregen die 2x 24 uur via een infuus aan mij is toegediend. Dit moet dan een maagbeschermend middel zijn. Foei, wat de farmacie├źn met ons doen en dan de zorgverzekeringen die dan daar in mee gaan! Uiteindelijk is men hiermede veel duurder uit gezien mij 2 dagen ziekenhuisopname.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

25 december 2016

Opgeblazen gevoel, tintelende voeten cq slaapgevoel en het ergste trillende handen en zeer onzeker gevoel. Ben ermee gestopt, trilling van handen na 2 dagen weg, maar wat nu? Heb maar rennies gekocht en 's morgens 1 yakult.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

12 november 2016

Na verplicht overstappen van Omeprazol op Omecat meer maagklachten, misselijkheid, oprispingen, winderigheid,vol gevoel en zelfs duizelingen. Apotheek doet zoiets zonder overleg met huisarts en vertelt bovendien dat het hetzelfde medicijn is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

31 oktober 2016

Het werkt goed tegen maagzuur, maar de winderigheid als bijwerking is behoorlijk genant.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

11 oktober 2016

Ik gebruikte altijd Omeprazol 20mg en de zorgverzekeraar besloot een aantal maanden geleden over te gaan op Omecat 20 mg. Al snel na het gebruik kreeg ik last van mijn darmen, misselijk, maagzuur, opgeblazen gevoel en vreselijke haaruitval. Pas afgelopen weekend de verhalen gelezen van anderen en herkende de klachten onmiddellijk. Maandags naar apotheek geweest, verhaal verteld, de zorgverzekeraar en de huisarts gebeld en mijn klachten voorgelegd. Nu met een medische verklaring morgen omeprazol ophalen bij de apotheek. Ben benieuwd of de klachten afnemen en zeker de haaruitval. Treurig en schande dat de zorgverzekeraar beslist dat je dit middel moet gaan gebruiken want, volgens de apotheker, is er maar 1 of 2 cent verschil tussen deze medicaties.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

20 september 2016

Voorheen om de dag 1 omeprazol voor het gebruik diclofenac 12,5 mg. Dit ivm AP. De lage dosis van beiden ging prima. Nergens last van. Sinds enkele weken via de huisarts omecat 20 mg iedere dag. Leek ons verstandig gezien de reputatie van diclofenac. Binnen een week had ik 2 dagen ontzettend last van onverklaarbare verdriet, vreselijk haaruitval, kreeg ik tinnitus en alle maag- en darmklachten zoals een ieder hier vermeld. Ik vermoedde omecat maar dacht dat diclofenac mij nu te grazen nam. Hoewel ik toch stopte met omecat gezien de plotselinge klachten. Haaruitval stopte gelijk en verdrietig ben ik ook niet. Helaas is de tinnitus niet weg en de klachten van de ingewanden en maag ook niet. Morgen toch naar de arts om omeprazol te vragen. Desnoods betaal ik als voorheen gewoon zelf. Wat fijn deze site! Sterkte iedereen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

16 september 2016

Ik ben misselijk, moet braken en heb diaree. Van de apotheker moest ik omecat gaan gebruiken i.v.m. het preferentiebeleid van de zorgverzekeraar. Ik gebruik nu weer omeprazol, betaal dat en declareer aan de zorgverzekeraar. Waarom moeten mensen eerst hondsberoerd worden, om dan pas weer hun vertrouwde medicijn te "mogen" slikken?!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

10 september 2016

Sinds ik omecat krijg van de apotheek ipv omeprazol heb ik zo ontzettend veel pijn aan mijn darmen dat ik de maagpijn nog liever heb. Misselijkheid, boeren, de hik, opgeblazen buik, ontregelde stoelgang (vaak dun) en vooral ontzettende darmkrampen. En ondertussen breekt de maagpijn door het medicijn heen en heb ik alsnog klachten....

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

23 augustus 2016

Of het aan de Omecat ligt weet ik niet, maar sinds ik dit middel krijg als vervanging van Omeprazol heb ik een vreselijke jeuk en uitslag gekregen. Op mijn hoofd, bovenarmen, bovenbenen borst en bovenrug.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

16 augustus 2016

Slik al jaren Omeprazol naar tevredenheid. Enkele maanden terug overgegaan om Omecat. Kreeg weer regelmatig reflux, dus weer overgegaan op Omeprazol. Dit keer van andere fabrikant. Geen reflux meer gehad.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

11 augustus 2016

Bij apotheek werd gemeld Omeprazol wordt Omecat maar is precies hetzelfde. Na een paar weken steeds misselijker, maagpijn, daardoor slecht slapen. Kon geen fruit eten of iets gekruids en begreep niet vanwaar dit kwam. Gebruikte Omecat soms ook wel 2x daags maar werd steeds slechter. Toen zag ik dit forum en ben gelijk ermee gestopt. Huisarts heeft gelijk opnieuw Omeprazol voorgeschreven en bij apotheek moet ik het eerst zelf betalen en probeer het dan te declareren bij CZ.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

7 augustus 2016

Voor een hernia diafragmatica slik ik al 6 jaar omeprazol. Tot grote tevredenheid. Vanaf eind april ben ik op omecat gezet. Ik werd ziek. Waarvan? Misselijk, last van mijn darmen, duizelig, mijn mond ging aan de binnenkant stuk, droge mond. Wat een ellende. 6 kilo afgevallen in twee maanden tijd. Conclusie: griep, oververmoeid, beslis uiteindelijk zelf te stoppen met omecat, want snap er niets van. Knap ik zienderogen op. Apotheek beaamt dat omecat boosdoener kan zijn. Middel is voor mij vele malen erger dan de kwaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMECAT CAPSULE MSR 20MG

31 juli 2016

Sinds 2 dagen omecat 20 msr. Ik stop er mee want het wordt alleen maar slechter.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel