Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

ORGAMETRIL TABLET 5MG

12 May 2022

Ik ben in de overgang en icm bloedverdunners overmatig bloedverlies. Organetril gekregen om dit te stoppen. Bijwerkingen: labiel, zwakjes, somber, kort lontje, nachtzweten en trillerig. Ik heb het nu 13 dagen geslikt en stop er mee. Ik reageer er niet goed op.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

5 April 2022

Orgametril voorgeschreven gekregen om mijn menstruatie uit te stellen. Nou, dit werkte totaal niet. Sterker nog, ik werd heftiger ongesteld dan anders. Heftige steken hoog in mijn buik (normaal niet geen last van) en migraine ( ook bijna weinig last van). Erg verbaasd van, want in het begin van het slikken van dit medicijn geen bijwerkingen ervaren en toen dit.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

29 August 2021

Ik kreeg orgametril bij gynecoloog omwille van pijnlijke linker eistok. Ik neem zelf gen viatmina, suplement, etc en ik probeer een gezonde leven te hebben. De eerste slechte bijwerking was ongeblaze gevoel van mijn maag dat ik niet lekker kon zitten en buigen. Daarna de vochtretentie na 15 dagen ben ik 3 kg aangekomen en met veel verstopping problemen, depresive, huilen, woede, slechte moed en soms suicide. Mijn maag is zeer groot geworden, mijn heupen en boven benen erg dik. Harde buik. Ik heb geen energie meer, geen kacht om zelf makkelijke yoga houdigen te doen, ik slaap niet goed, ik zweet veel, continuous hoofdpijn eigenlijk alles wat op de bijsluit staat. Ik heb gestoppen met de pil 5 dagen geleden en ik hoop dat ik normaal word. Ik wil liever aan de pijn lijden ipv dit.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

21 August 2021

Ik heb dit voorgeschreven gekregen om mijn menstruatie een weekje uit te stellen, om een leukere vakantie te hebben. Ik ben er na een week mee gestopt omdat ik er depressief van werd en acne van kreeg. Terwijl depressie helemaal niet in mijn aard zit. Heel naar, vakantie was er dus zeker niet leuker door. Ik ga het nooit meer gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

13 July 2020

Na 2 grote bloedingen in de overgang bleek het baarmoederslijmvlies heel erg dik. Wachtend op de uitslagen van pathologisch onderzoek kreeg ik Orgametril tegen het bloeden. Fysiek en psychisch kreeg ik veel problemen: erg beven (kon geen koopje koffie inschenken), enorm schrikken van niets, adrenaline stoten (woede), diep depressief, slecht slapen, opgezwollen en nog veel meer. Na de (gelukkig goede) uitslagen store ik met Orgametril en kwam in de week erna de boel los. Na een week voelde ik me nog steeds erg depressief, woedeaanvallen, huilbuien, angst en ten slotte op een avond suïcidaal. De huisarts vertelde me dat de hormonen nog wel 2 á 3 weken na kunnen werken op je psyche!! Kalmerende middelen gekregen en het gaat wat beter nu na 2 weken. Het had me mijn leven kunnen kosten. De gyneacoloog heeft kennelijk niet gezien dat ik worstel met depressies en al 20 jaar antidepressiva slik. Anders had ze me vast gewaarschuwd... hoop ik.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

11 June 2020

Ik ben zeer tevreden over orgametril al mijn klachten waren verdwenen maar nu is deze pil niet meer te verkrijgen wat nemen jullie nu?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

13 May 2020

Ik werd er down van en bleef elke dag vloeien ook na drie maanden. Acuut weer meegestopt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

9 April 2020

Wat een huilbuien, depressieve gevoelens, woedeaanvallen, misselijkheid, hartkloppingen, haaruitval, migraine. De geur van eten niet meer aankunnen zonder over te moeten geven. Moest dit slikken ivm Endometriose maar heb liever alle pijn en ellende van Endometriose dan deze medicijnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

28 December 2019

Sinds ik orgametril gebruik voor mijn endometriose heb ik nergens meer last van. Ik slik 2x 5mg per dag en dat gaat super! Dit medicijn is niet geschikt om even je menstruatie uit te stellen voor een vakantie! Dit medicijn is voor menstruele klachten en endometriose verwacht dus in dat opzicht geen wonderen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

23 December 2019

Ik kreeg orgametril voorgeschreven vanwege endometriose. Het was voor mij het eerste hormoon dat daadwerkelijk iets met de pijn deed. Maar het was een hel van een tijd: wat een enorme bijwerkingen. Huilen, huilen, huilen, woede uitbarstingen om helemaal niets en vervolgens weer huilen. Toen ik steeds vaker suïcide als serieuze optie overwoog besloot ik acuut te stoppen met de orgametril. Ik crepeer liever elke nacht van de pijn, dan nog één dag aan de orgametril te zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

8 November 2019

Heb het gebruikt om mijn menstruatie een paar dagen uit te stellen voor een wellnessweekend. 4 dagen ervoor begonnen met 2 keer per dag 5 mg, behalve hooguit wat lichte buikpijn geen bijwerkingen gehad! Normaal komt de menstruatie 2-3 dagen na het stoppen op gang, bij mij was dit wat langer. Was door de huisarts gewaarschuwd dat deze heviger dan normaal kon zijn, maar ook dit valt heel erg mee. Was door alle verhalen die ik heb gelezen wat huiverig om het te gebruiken, maar ben blij dat ik het toch gedaan heb

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

15 October 2019

Ik nam dit medicijn om mijn menstruatie 1 week uit te stellen i.v.m een zon vakantie. Ondanks dat ik het medicijn precies volgens de instructies heb ingenomen, heeft het medicijn totaal geen effect gehad op het uitstellen of op z’n minst het verminderen van mijn menstruatie. Dat was niet wat het medicijn belooft te doen en natuurlijk heel vervelend, en niet waar je gerekend hebt en op zit te wachten midden in je vakantie. Bij de omschrijving van het medicijn wordt je alleen gewaarschuwd voor eventueel verlies van wat bloed dat “misschien” kan voorkomen, maar niet dat het medicijn dus ook helemaal geen effect kan hebben en dat je gewoon ongesteld wordt met de gebruikelijke bijbehorende klachten. Ook had ik de voorkomende bijwerking van puistjes waar ik normaal geen last van heb. Houd dus rekening met dit risico voordat je dit medicijn van bijna 17 euro aanschaft.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

8 September 2019

In 7 maanden ben ik 9 kilo aangekomen ben erg hopeloos, heeft iemand idee?en ik kan niet zonder orgametril ik wil niet weer enorme pijn krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

13 August 2019

Heel blij met dit medicijn. Ivm endometriose 5 jaar geleden gekregen en 5 jaar klachtenvrij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

28 July 2019

Orgametril gekregen omdat ik na 7 maanden weer ongesteld werd, ik vloeide zo erg dat ik nergens meer heen kon.2x per dag 2 tabletje, het vloeien stopte wel, maar wat was ik ziek , en heel erg ongelukkig en zwak en erg duizelig. Ik dacht meteen dat komt door de orgametril. Na 10 dagen waren de tabletje op en heb ik meteen nog 1 strip pil gekregen .Na de laatste pil ging ik enkele dagen later weer vloeien. En weer heel erg.Terug gebeld naar de huisarts, maar die was op vakantie, kreeg van de vervanging weer 10 dagen 2 tabletjes orgametril. Ik zei meteen daar word ik ziek van, maar de assistent zei dat ik het nog 10 dagen moest proberen. Wat heb ik afgezien, nu neem ik die rotzooi nooit meer.Wat een troep!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

19 July 2019

Ik heb het 20 jaar genomen.nooit last gehad en voelde me goed .ik had endometriose.maar het was niet meer verkrijgbaar en iets anders hielp niet .volhouden dus .is het terug te verkrijgen dan ?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

12 July 2019

Ik heb erom bij de huisarts gevraagd, en op recept heb ik het enkele dagen later gelijk meegekregen. Gelukkig zijn de pilletjes klein voor de mensen die moeilijk kunnen slikken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

9 July 2019

Ik slik ze nu pas 2 dagen.2 tablettjes per dag voor vermoedelijke endometriose of Pms?De hele dag hoofdpijn,onwijs down en erg veel Huilen.. dus mezelf zwaar rot voelen. En dat al na 2 dagen.Hopelijk worden de bijwerkingen minder en boekt het de resultaten waarop ik hoop.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

5 June 2019

Ronduit troep.. je wordt er dik en ongelukkig van. En of het werkt, geen idee..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

14 October 2018

Ik heb orgametril gekregen om bij endometriose de doorbraakbloedingen te voorkomen ondanks spiraal. Ik kreeg enorme stemmingswisselingen. Ik heb geen gewichtstoename, ( waar ik dus nu ook veel over lees) maar het kost me zeer veel moeite om op gewicht te blijven. Dieet en 3 keer sporten in de week. Ik stop ermee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

5 June 2018

Vanwege endometriose heb ik verschillende medicatie (uit)geprobeerd. Dit medicijn leek de oplossing, totdat de bijwerkingen opkwamen. Ik ben 20 kilo aangekomen, had ontzettend last van opvliegers en stemmingswisselingen en werd er erg ongelukkig van. Aluwel het goed deed voor de bloedingen, ben ik er toch mee gestopt, helaas.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

9 April 2018

Helaas ben ik sinds het gebruik van Orgametril ook in gewicht omhoog geschoten: ruim 7 kilo in 3 maanden... veel pukkels in mn gezicht en transpireren ‘s nachts. Dat zijn de nadelen maar nu is het bloedverlies wel aanvaardbaar hoewel niet gestopt. Ben blij dat ik bijna geopereerd wordt, daar heb ik uiteindelijk toch voor gekozen. Overigens was bij mij Orgametril ook al lang niet meer leverbaar bij mijn eigen apotheek. Ben gaan bellen naar andere apotheken en heb zo nog enkele doosjes op de kop kunnen tikken. Misschien een idee voor anderen. Ik heb nu precies genoeg tot aan mijn operatie!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

19 March 2018

Ik gebruik Orgametril omdat ik onrustige cellen had in mijn baarmoeder. Ik slik ze nu 8 maanden: 13 kilo zwaarder, enorm transpireren 's nachts, vaak koud, moe en lusteloos. Toch maar de stap zetten voor een operatie om me baarmoeder te laten verwijderen? Misschien is de keus wel voor me gemaakt om het nu niet meer leverbaar is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ORGAMETRIL TABLET 5MG

12 March 2018

iK BEN NU 72 !! Toen ik ong 40 jaar was, had ik steeds last van cysten in beide borsten. Mijn gynaecoloog schreef mij toen Orgametril voor.....en ja hoor....gedaan met cysten !!! Gedurende 22 jaar heb ik Orgametril genomen, tot mijn dokter zei dat ik ermee mocht stoppen (62jaar)....na 2 dagen gestopt te zijn, kreeg ik een bloeding (1dag). Omdat ik jaarlijks op contrôle ging (mammo-echo) constateerde men (6 maand nà mijn laatste pil orgametril) dat ik een T1 had in mijn rechter borst (boost na het stoppen ).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel