Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

OXYCONTIN TABLET MVA 10MG

26 November 2019

In 2012 heb ik dat 2 maanden gebruikt. Daarna afgebouwd van 2x per dag 10 mg naar 2x per dag 5 mg (1 week), daarna 1 week alleen 's avonds 5 mg, daarna niets meer. En toen begonnen de ontwenningsverschijnselen. Van de ca. 10 stuks heb ik ze bijna allemaal gehad. Niet tegelijk, maar na elkaar. Pas na 3 maanden was het (ongemerkt) over.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCONTIN

3 November 2019

Hoi, ik gebruik nu bijna 6 jaar oxycontin! Eerst 2x 40 mg 4 en half jaar lang tegen de rugpijn, doordat ik steeds meer vreemde klachten kreeg en merkte dat ik mentaal erg afstompte en ook mijn gezin merkte dat ik niet meer de gezellige oude ik was maar een brommende oude man leek ben ik in stappen van 5mg per x gaan afbouwen, tot ik op 2x 5 mg per dag zat, dit anderhalf jaar volgehouden, maar vreemde klachten zoals hartkloppingen, hoge bloeddruk, suikerdips maar ook mijn mentale gesteldheid nu de laatste stappen aan het nemen, eerst de 5 mg in de ochtend ersf gedaan, mijn god, 5 weken slecht slapen, koud, spiertrekkingen, rusteloos en alle andere bekende Cold Turky afkick verschijnselen!! Nu over 2 weken de laatste stap, de 5 mg voor de avond/nacht eraf, kijk er vreselijk tegen op maar ook naar uit. Hoe ik de pijn ga onderdrukken na afkicken weet ik nog niet maar nooit meer met dit soort troep........

OXYCONTIN TABLET MVA 10MG

31 May 2019

Dubbele gevoelens.. allereerst was ik altijd tegen oxycodon (MVA) totdat je op een punt komt dat je echt niet anders meer kunt. Ik heb Crps1/dystrofie. Icm mijn neurostimulator en de andere medicatie is dit het enige dat verlichting geeft (echter wel samen zoals bijv met tramadol en andere medicatie, anders doet het namelijk niets bij mij).Echter een jaar nadat ik begon met de oxycodon/oxycontin kreeg ik forse bijwerkingen, mijn arts zegt dat het door deze medicatie komt en ik moest afbouwen. Het 1e tabletje afwerken ging nog wel dacht ik. Na de 2e week sliep ik amper 3 uur per nacht, natuurlijk werd de pijn erger, maar ik kon niet opnieuw verhogen. (Wel mocht ik nog kortwerkende oxycodon gebruiken). Nu ben ik bezig met de 2e stap in het afbouwen van de oxy.. man ik merk dingen waar ik nooit last van heb gehad of wat ik nooit verwacht had. Kortom als je echt niet anders kan, dan “moet” je wel.. klinkt misschien hard maar als het is omdat je een X aantal dagen pijn hebt door een operatie of val.. Please doe het niet..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCONTIN

29 January 2019

Prima werking bij rugpijn.slik 10 mg per dag. Geen last van bijwerkingen.

OXYCONTIN TABLET MVA 20MG

27 October 2018

Als ik op straat loop is het alsof ik ga Valen ik ben zeer duizelig

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCONTIN TABLET MVA 30MG

24 March 2015

Werkt prima tegen neuropathische pijn, ik gebruik daarnaast een laxeermiddel. Nadeel is de lichamelijke afhankelijkheid die snel optreedt. Mijn ervaring is dat je er steeds meer van nodig hebt. Dit los ik op door tussentijds af te bouwen zodra dat kan, dwz niet langer dan drie dagen op de mij voorgeschreven maximale dagdosering te blijven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCONTIN TABLET MVA 60MG

22 January 2015

Al jaren heftige pijnen vanwege hernia-artrose, maar dit middel duwt de pijn op de achtergrond, ik leef weer! Geweldig!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCONTIN TABLET MVA 10MG

26 December 2014

Ik gebruik dit middel alleen zonodig, dat is gemiddeld 2 a 3 keer in de week. Ben er tevreden over in de zin dat het de pijn zo goed wegneemt. Minder is dat ik er verstopping door krijg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCONTIN TABLET MVA 10MG

6 December 2014

Lichamelijke onrust en nauwelijks effect; het radiculair syndroom bleef de kop opsteken; alsof een zenuw van je kies bloot ligt; dan kan je slikken wat je wilt; tegen zenuwpijn is niets bestand. Nu met afbouwen ook problemen; mega slapeloosheid en verstoring bioritme.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCONTIN TABLET MVA 60MG

25 November 2014

Na een mislukte hernia operatie heeft dit middel mij weer de vrijheid gegeven gebruik nu 2x 60mg per dag en ik kan bijna alles weer

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCONTIN TABLET MVA 30MG

23 November 2014

Doet niet wat ik er van verwacht had, ik kan minder in vergelijking met toen ik nog tramadol innam. Ophogen oxycontin of terug naar tramadol maar dan met ondersteuning? Huisarts mag het zeggen!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCONTIN TABLET MVA 10MG

28 August 2014

Met de eerste keer gebruik van Oxycontin voelde ik echt de pijn zakken en nu ben ik er aan gewend en helpt niet meer tegen de pijn en ben ik overgegaan op 2x daags 1 Oxycontin. Nu barst ik nog van de pijn ook hiernaast gebruik ik nog Tramadol en Lyrica en de pijn is niet te harden. Toen ook nog per dag 6 Paracetamol en de pijn blijft . Het is om gek van te worden. Dit gaat dag en nacht door en elke minuut van de dag dood moe word je er van. Ik heb ook nog een Neurostimulator en nog gaat de pijn er dwars door heen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Oxycontin

3 May 2014

Raar spul: volgende morgen leek t wel of ik extacy op had maar de 2e dag ging t wel oké. Maar het is een opiaat en dat is niet goed.

OXYCONTIN TABLET MVA 10MG

13 March 2014

Ik heb een zenuwletsel overgehouden aan een heupoperatie, plaatsen van heupprothese. Na vele pijnstillers te proberen, gebruik ik nu oxycontin en lyrica en heb hierbij eindelijk een goed gevoel. De scherpe kant van de pijn is eraf en zo is het leefbaar en kan ik toch rustigaan mijn huishouden doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCONTIN TABLET MVAOxycondon 10en20mg

8 December 2013

Ik gebruik 3 maals daags oxycondon en ik heb inderdaad het idee dat de werking minder is , ik heb heel veel pijn van 2 soorten reuma , in de nacht verga ik van de pijn mijn rug is het ergste , ik heb ook astma waar ik prednison voor krijg , nu is de pijn minder , dus gauw melden bij mijn reumatoloog , ik heb artose en Fibromyalgie , dus veel pijn , misschien is prednison de verlosser voor mij met exstra calcium er bij.

OXYCONTIN TABLET MVA 120MG

17 October 2013

Sinds kort gebruik ik 2x120mg en krijg ik meer last van de ademhaling en dat is zeer onaangenaam en angstig. Met lagere dosis had ik dit niet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OXYCONTIN TABLET MGA 10MG

14 August 2012

Een pijnstiller die echt werkt tegen zenuwpijn tegen de zenuwpijn tengevolge van hernia[operatie].Tijdens het gebruik van 3 maal dgs oxycontin 20mg. Kreeg ik last van melkafscheiding uit de borsten. Dit wordt niet genoemd in de bijsluiter.

OXYCONTIN TABLET MGA 5MG

23 June 2012

Begin februari kreeg ik Oxycontin voorgeschreven bij een hernia. Ik heb dit medicijn 4 maanden geslikt in verschillende doses. De laatste maand zat ik op 2 x 5 mg per dag als onderhoudsdoses voor mijn overige pijnen in gewrichten, waarvoor ik eerst Tramacet gebruikte. Helaas kreeg ik last van ernstige nachtmerries 's nachts en hallucinaties overdag. Hierdoor gestopt met Oxycontin omdat ik dacht dat ik gek werd.

OXYCONTIN TABLET MGA 20MG

3 August 2010

Ik heb zo gauw ik mijn dossering van de oxycontin 10mg of 20mg verhoog, problemen met slapen. De eerste nacht, maar soms ook langer kom ik niet in slaap.

OXYCONTIN TABLET MGA 40MG

1 July 2007

Regelmatig een opvlieger zoals vrouwen in de overgang hebben. Geen enkele zin en behoefte hebben in sex en wat daarbij mee samenhangt. Kan bij het lezen zomaar in slaap vallen.

OXYCONTIN TABLET MGA 40MG

1 July 2007

Het lastig is om de pillen uit de strip te halen en dat de strip scherp is als je het lege omhulsel van een tabler verwijdert. Het advies om bij het innemen van het tablet een glas water of zo iets te gebruiken en iets te eten.

OXYCONTIN TABLET MGA 40MG

13 June 2007

Als je zon 10 medicijnen per dag gebruikt en ze moeten allemaal uit een strip gedrukt worden heb je daar een dagtaak aan

OXYCONTIN TABLET MGA 10MG

18 September 2006

Ik heb zowel bijwerkingen als heftige ontwenningsverschijnselen ervaren: * ik heb oxycontin gebruikt gedurende ruim 7 weken, aanvangsdosis 30 (3x10) mg/dag, stapsgewijs verhoogd tot 90 (3x30) mg/dag. * belangrijkste bijwerkingen waren sufheid en gebrek aan eetlust, ik ben ongeveer 5 kg afgevallen in de 7 weken van gebruik. * na de operatie heb ik op advies van de zaalarts de oxycontin afgebouwd naar eerst 2 dagen 50 mg/dag, en vervolgens 2 dagen 20 mg/dag, vanaf de 5e dag post-operatief geheel gestopt. * ontwenningsverschijnselen tijdens de afbouwperiode waren ernstige misselijkheid en gebrek aan eetlust, in de afbouwweek ben ik nog eens ruim 2 kg afgevallen. * tijdens de eerste 2 dagen na het geheel stoppen heb ik veel last gehad van heftig trillende armen en benen, daardoor heb ik 2 dagen nauwelijks geslapen. Trillingen traden vooral op als ik probeerde te ontspannen, mijn ledematen leken dan eerst van binnenuit te bevriezen en begonnen vervolgens heftig te trillen. * darmactiviteit was direct na het stoppen nogal overspannen (diarree), en is pas ruim een week na het stoppen enigszins genormaliseerd.

OXYCONTIN TABLET MGA 5MG

3 July 2006

heb hele dikke benen en voeten sinds 5dagen nu? odeem..

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel