Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 6 resultaten gevonden.

OXYCONTIN TABLET MGA 10MG

14 August 2012

Een pijnstiller die echt werkt tegen zenuwpijn tegen de zenuwpijn tengevolge van hernia[operatie].Tijdens het gebruik van 3 maal dgs oxycontin 20mg. Kreeg ik last van melkafscheiding uit de borsten. Dit wordt niet genoemd in de bijsluiter.

OXYCONTIN TABLET MGA 10MG

18 September 2006

Ik heb zowel bijwerkingen als heftige ontwenningsverschijnselen ervaren: * ik heb oxycontin gebruikt gedurende ruim 7 weken, aanvangsdosis 30 (3x10) mg/dag, stapsgewijs verhoogd tot 90 (3x30) mg/dag. * belangrijkste bijwerkingen waren sufheid en gebrek aan eetlust, ik ben ongeveer 5 kg afgevallen in de 7 weken van gebruik. * na de operatie heb ik op advies van de zaalarts de oxycontin afgebouwd naar eerst 2 dagen 50 mg/dag, en vervolgens 2 dagen 20 mg/dag, vanaf de 5e dag post-operatief geheel gestopt. * ontwenningsverschijnselen tijdens de afbouwperiode waren ernstige misselijkheid en gebrek aan eetlust, in de afbouwweek ben ik nog eens ruim 2 kg afgevallen. * tijdens de eerste 2 dagen na het geheel stoppen heb ik veel last gehad van heftig trillende armen en benen, daardoor heb ik 2 dagen nauwelijks geslapen. Trillingen traden vooral op als ik probeerde te ontspannen, mijn ledematen leken dan eerst van binnenuit te bevriezen en begonnen vervolgens heftig te trillen. * darmactiviteit was direct na het stoppen nogal overspannen (diarree), en is pas ruim een week na het stoppen enigszins genormaliseerd.

OXYCONTIN TABLET MGA 10MG

28 June 2005

Oxycontin kost € 64,31 per 90 stuks. Pentahydraat kost € 19,44 voor 90 stuks en heeft,volgens de apotheker,dezelfde werking.Als dat inderdaad zo is,kan ik dan niet beter overstappen en het minder duur maken?

OXYCONTIN TABLET MGA 10MG

28 June 2005

Wil dus alleen maar weten of de werking van beide genoemde medicijnen inderdaad gelijk is.Kan dan mijn huisarts de goedkopere middelen laten voorschrijven.

OXYCONTIN TABLET MGA 10MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel