Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 3 resultaten gevonden.

Oxycodon 10 mg

16 May 2019

6 jaar geleden zijn er bij een borstamputatie zenuwen geraakt. Na een aantal dagen helse en niet te hebben pijn, kreeg ik van de pijnspecialist o.a. 2x 10 mg oxycodon voorgeschreven. Met een cocktail van oxycodon, lyrica, parcetamol, ibuprofen en een maagbeschermer was ik snel van de pijn af. Vervolgens haalde ik 5 jaar lang iedere 3 maanden een tas met pillen bij de apotheek op. Ik was 100% pijnvrij en de enige bijwerking was een soort van narcotiserende slaap die ineens bovenop me kon vallen. Een jaar geleden kwam ik met (andere) klachten bij een osteopaat terecht. Die gaf al snel aan dat hij mij niet kon helpen zolang ik zoveel medicijnen slikte, wat me ertoe bracht een eventuele afbouw met de huisarts te gaan bespreken. Ik ben heel voorzichtig begonnen met afbouwen van allereerst de oxycodon. Mijn initiële uitgangspunt was dat iedere mg die er af kon, er een was. Ik ben nu 3/4 jaar verder en tot mijn stomme verbazing ben ik van alle medicatie af, zonder voor mij merkbare bijwerkingen. Bij iedere nieuwe stap dacht ik dat het deurtje naar de pijn weer open zou gaan en dat is nooit gebeurd. Ik voel me frisser in mijn hoofd en de (narcotiserende) slaap is volledig verdwenen.

Oxycodon 10 mg

6 December 2018

Van de 10x dat ik deze capsule gebruikt heb, ben ik 9x zo misselijk als een hond. 7x overgeven is vaak het geval. Maar slaat hij wel aan en geen misselijkheid als gevolg ervan is het de enige pijnstiller die mij helpt de pijn te verlichten. Zijn er ook Oxycodon zetpillen, daar mijn maag slecht tegen dit middel kan.

Oxycodon 10 mg langdurend

31 March 2018

Ik heb 6 weken oxycodon 10 mg gebruikt na een val.2x dgs...1x 4 tabletten en 1x dgs 50 mg voor de nacht. De pijn was goed te dragen. Nu heb ik de tabletten afgebouwd heel langzaam maar tóch bijwerkingen. Misselijk ....transpireren..koud.....overal één grieperig gevoel.. Rare gedachten.. Huilerig... Nu slik ik nog 10 mg voor de nacht én dan stop ik met de tabletten...ze werken prima maar hét afbouwen is niet prettig .

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel