Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

15 September 2018

Tuurlijk in begin bijwerkingen duizelig, gevoel dat je niet kunt slikken, vermoeid etc. Maar na een maand of 2 ging ik me steeds beter voelen. Ik slik het medicijn al 13 jaar en ik zal nooit meer stoppen dan maar 5 kilo zwaarder maar wel zonder angst en paniek.

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

3 September 2018

Eerst kreeg ik paroxetine van het merk Sandoz, maar nu heb ik het merk Aurobindo. Binnen een week voelde ik me neerslachtig en schokkerig in mn hoofd. Heb net mn apotheek gebeld; die geloofde niks van mijn verhaal ?? Nou ik voel het toch echt zelf het beste! Graag weer terug naar Sandoz!

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

22 May 2018

Na vele negatieve reacties te hebben gelezen en hierdoor een grote angst ontwikkeld te hebben om te starten kan ik nu een dikke duim geven aan de medicatie. Door de medicatie ben ik luchtiger in het leven gaan staan en kan ik alle situaties waarin ik normaals onrealistisch zou handelen nu overzien. Ik was gestart met 20 MG. Helaas kreeg ik tussendoor een andere fabrikant wat echt rot bijwerkingen mee gaf, maar na een medische verklaring werd de Aurobindo vergoed door mijn verzekering. Omdat het erg goed ging heb ik met mijn huisarts besproken hoe ik ze kon gaan verlagen in MG. Afgesproken dat ik van 20 naar 10 MG zou gaan en kijken hoe het zou verlopen. Afgezien van wat hoofdpijn en vermoeidheid is dit super gegaan. Vandaag een telefonisch consult aangevraagd om te kijken of ik nog een stapje verder kan in het afbouwen van de medicatie, dit i.v.m. een kinderwens. Met mijn ervaringsbericht wil ik laten weten aan een ieder dat het niet altijd maar negatief hoeft te zijn.

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

8 March 2018

Slecht...15 jaar slik ik antidepressiva,ook andere gehad maar het moment dat je dokter of arts een antidepressiva voorschrijft is er in je leven iets gebeurd waardoor je je down voelt. Dit mag! En de natuurlijke oplossing is hulp,positieve manieren vinden waardoor je beter met je angst om kan gaan. Zo hoort het..het is er in gekropen dat we standaard advies vragen bij de dokter en er van uit gaan dat dit hetgeen is wat je moet doen maar eigenlijk moeten we het zelf oplossen en niet met pillen. Ze zijn giftig, dempen je gevoel maar halen de oorzaak niet weg. Er mag meer geluisterd worden naar de persoon en psyche zelf in plaats van alleen het lichaam. Lichaam en geest zijn 1

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

6 February 2018

Om heel kort te zijn: werkt averechts voor mij op het moment. Slik al jaren parox. 20mg. Daarvoor altijd Seroxat, hier voelde ik mij heel goed bij,maar toen kreeg ik opeens paroxitine aurobinda en merkte ik toch duidelijk iets anders...kan het niet verklaren...en nu ben ik weer erg depressief het voelt alsof alles tig keer erger is. Van mijn huisarts mag ik niet naar 30mg parox. Zou toch niet helpen....blijf maar gewoon op 20mg. Ik weet het niet meer...geef me aub. weer mijn Seroxat terug. Bestaat dit nog wel?

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

7 May 2017

Neem al 23 jaar seroxat voor depressie en dwangstoornissen. Klachten waren in die jaren een stuk verminderd . Ik voelde mij daardoor goed in mijn vel zitten Na jaren door bezuinigingen ander merk gekregen ook paroxetine aurobindo, klachten weer terug gekregen . Daarna in overleg met arts weer seroxat gekregen klachten weer weg. Nu weer door bezuinigigen weer aurobindo gekregen klachten weer terug. Dat is toch een bewijs dat die medicijnen een andere werking hebben. Daarom maar weer proberen seroxat via arts te krijgen .

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

13 April 2017

Na ruim 20 jaar seroxat te hebben gebruikt , krijgt ik nu paroxetine in de maag gesplitst. Met zo gezegd de zelfde werkzame stof , mogen ze mij uitleggen waarom ik me zo beroerd voel. Het gaat toch nergens over , ze maken je eerst verslaafd aan die rotzooi , verschillende keren geprobeerd te stoppen , Onder begeleiding . Nu krijg ik deze zooi ... niet blij

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

3 April 2017

Nog nooit zo'n slecht medicijn gehad,ben al jaren aan de paroxetine sandoz en kreeg 2 weken terug paroxetine aurobindo bij de apotheek vanwege geldkwesties bij de verzekeraar (goedkoper) heb me nog nooit zo ellendig gevoelt duizelig,slapeloosheid, erg kort lontje,agressief,moe, depressief het slaat toch nergens op dat ze dit voorschrijven uit de handel halen die meuk ????ben weer overgestapt op paroxetine sandoz in overleg met ha en apotheek

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

23 February 2017

Nu 1,5 jaar paroxetine gebruikt. maar na 10 maanden kreeg ik in een ander merk nl mylan. wat eerst aurobindo was. ik voelde mij minder goed en bedacht mij dat dit door de verandering is gekomen. terwijl aurobindo voor anderen niet als prettig ervaren werd was het bij mij juist vervelend toen ik naar een ander merk ging. ik ben van mening dat je een terugval krijgt of je minder prettig voelt door een verandering van stofjes. als gevoelig persoon merk je dit al snel. ik heb via de huisarts gevraagd om geen wisseling meer te krijgen van merk, dat kan gewoon geregeld worden en ik krijg voortaan weer aurobindo.

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

22 February 2017

Kreeg eerst Paroxetine Actavis 20 mg maar kreeg vorig jaar van de apotheek te horen dat Zilveren Kruis dit niet meer vergoed. Voelde me met Actavis heel goed maar met Aurobindo heb ik geregeld een terugslag.

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

8 February 2017

Paroxetine heeft mij na jaren van paniekaanvallen geweldig geholpen. Na 4 weken gebruik was ik van al mijn klachten af. Dat is nu 10 jaar geleden en ik slik het nog steeds. Helemaal afbouwen is helaas nog nooit gelukt. Nu is er recent bij mij een glutenallergie geconstateerd en gluten zitten ook in sommige medicijnen. Is er iemand hier die weet of Paroxetine Aurobindo gluten bevat? Van de bijsluiter word ik niet echt wijzer...

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

11 January 2017

Na 8 jaar aan de paroxetine heb ik geprobeerd vorig jaar af te bouwen. Na een lange afbouw kwamen na een paar weken de klachten weer terug. Iom mijn HA weer gestart. En zit nu op de juiste dosis van 30mg. Alleen was er iets misgegaan met de bestelling en kreeg ik vorige week 20 Mg tabletten van aurobindo en 10 Mg sandoz. Nou binnen 1 dag klachten weer terug, door de afbouw was ik me zeer bewust van de bijwerkingen dus meteen de HA gebeld en ik kreeg op medische noodzaak weer sandoz. In het verleden had ik wel vaker wisselingen die ik nu kan koppelen aan Aurobindo. Dat ik het kreeg was ook om de prijs, ze zijn bijna 50% goedkoper dan sandoz, maar voor mij nooit meer, ik houd mijn vaste merk.

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

5 January 2017

Na jaren Seroxat gebruikt te hebben kreeg ik als vervanging Paroxetine. Mijn depressies werden dieper en duurden langer, nu ben ik bezig om af te bouwen. Wat een ellende, ik ben 3 weken geleden overgegaan op 10 Mg ipv 20 Mg per dag, ik ben er flink ziek van. Hoofdpijn, buikpijn, misselijk, "electrische stroomstootjes" in mijn hoofd, ik transpireer en heb het koud, droom vreselijk en slaap slecht.

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

4 December 2016

Slechter dan slecht. Gebruik al 20 jaar 10 mg seroxat en heb het daarop al die jaren super gedaan. Depressie en angsten waren volledig verdwenen. Gebruik nu sinds twee weken paroxetine aurobindo en begrijp nu pas dat mijn terugval te maken heeft met dit medicijn. Heb om de haverklap met iedereen ruzie, voel me verschrikkelijk depressief en loop weer rond met zelfmoordplannen. Bizar. Ga morgen naar huisarts voor mijn oude vertrouwde recept. Desnoods betaal ik het zelf, want dit is geen leven.

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

7 November 2016

Ik was door de vele negatieve verhalen over het gebruik en de bijwerkingen op deze site enorm angstig om te starten. Ik was erg bang dat mijn gevoel geheel uitgevlakt zou worden (zoals de huisarts me had verteld) en ik dus niet meer kon genieten van de momenten met zoon, man of vrienden. Ook alle bijwerkingen die ik hier las, maakten me enorm angstig en zag ik er echt heel erg tegenop om dit te gaan gebruiken. Na een fikse ruzie met mijn vriend heb ik besloten dat ik echt zo niet meer kan en ik echt moet beginnen. Zo gezegd zo gedaan. De eerste week had ik last van hoofdpijn en 2 uur na het innemen van het medicijn had ik wat last van misselijkheid. Na 1,5 week waren deze bijwerkingen eigenlijk zo goed als verdwenen en merkte ik echt enorme verschillen. Het is moeilijk uit te leggen, maar ik was ineens relaxt, ik kon in een situatie waarin ik normaal echt helemaal kon flippen ineens m'n rust bewaren, nadenken en rustig reageren. Ik kon bepaalde situaties ineens los laten en er even over na denken en dan op terug komen. Ik merkte dat ik weer kon genieten i.p.v. dat ik na een ruzie ermee rond bleef lopen omdat ik me enorm schuldig voelde.

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

12 August 2016

Afgelopen maand ineens andere pillen, werken niet goed. Omdat Paroxetine niet meer vergoed wordt? Dan maar zelf betalen.

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

7 August 2016

(Effect van) gebruik en bijwerkingen is per persoon verschillend. Net zoals depressies zijn. Ook ik kreeg ineen paroxetine van Aurobindo ipv sandoz. Zeer slechte zaak. Ik begreep niet wat er aan de hand was met me tot ik me bedacht dat het wel eens aan het andere merk paroxetine kon liggen. Na informatie te hebben opgezocht, werd dit bevestigd. Drama. In het verleden heb ik dit ook al eens gehad. De dokter heeft toen gezegd dat dit zeker kan bij ander merk. Ik heb behoorlijk ernstige verhalen hierover voorbij zien te komen. Schandalig. Ik denk wel dat de bijverschijnselen erger zijn bij mensen die al antidepressie gebruiken en overstappen naar dit merk. Er zijn ook enkele positieve verhalen dus het zal misschien bij bepaalde mensen wel doen wat het moet doen. Dat weegt nog steeds niet op tegen de vele negatieve verhalen van de effecten. Ja, dit middel is idd 'goedkoper' en bevat zeker net weer een ander een stofje dan andere antidepressiva. Opletten dus.

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

13 July 2016

Heb het idee dat klachten weer verergeren. Volgens de apotheek kan dit niet. Hij zegt dat paroxetine aurobindo 20 mg dezelfde samenstelling heeft als de "echte" Seroxat. Seroxat is denk ik duurder dat paroxetine aurobindo. Klopt het dat in deze tablet dezelfde stoffen zitten als in de echte Seroxat?

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

14 June 2016

Paroxetetine autobindo is niet hetzelfde als paroxetine activis. De samenstelling is totaal anders waardoor veel mensen klachten hebben na wisseling( paroxetine activis is seman gegaan met autobindo) trap er niet in en vraag naar andere merk paroxetine met hetzelfde samenstelling als activis.

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

5 June 2016

Na 6 jaar geleden te zijn overgestapt van fluoxetine naar paroxetine (beide van het merk Mylan) goede resultaten gehad. Moest van de apotheek overstappen op Sandoz. Slechte ervaringen door toevoeging van kunstmatige zoetstoffen. Gelijk weer Mylan teruggekregen. Nu sinds twee weken weer een ander merk namelijk Aurobindo. Langzaamaan steeds meer last van maagpijn en diarree en hoofdpijn (griepklachten). Morgen maar weer de huisarts bellen om Mylan terug te krijgen.

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

26 May 2016

Na vele jaren met depressies en een lange zoektocht naar een voor mij goed werkend medicijn, slik ik al vele jaren naar volle tevredenheid paroxetine, 20 mg per dag. Aanvankelijk was het Seroxat, sinds de nieuwe regeling waarbij de zorgverzekeraar kan bepalen wie de preferente leverancier wordt, ook andere merken. Dat ging goed totdat ik vorige week voor het eerst Aurobinda van de apotheek kreeg: voortdurende hoofdpijn, sombere dromen, instabiele stemming. Voor het eerst kijk ik nu op www.meldpuntmedicijnen.nl en blijkbaar hebben veel mensen klachten over Aurobinda. Het zou mij niet verbazen als deze leverancier zijn kwaliteitssysteem niet op orde heeft of zelfs voornamelijk vulstoffen in zijn pillen stopt. Ik vind het werkelijk onaanvaardbaar dat een verzekeraar zomaar kan switchen van fabrikant bij dit soort esssentiele, subtiel werkende medicatie. Natuurlijk weet ik dat de werkzame stof bij alle leveranciers hetzelfde zou moeten zijn, maar blijkbaar zijn er per leverancier toch verschillende bijwerkingen c.q. is er een verschil in effectiviteit. Nogmaals: het is volkomen onverantwoord dat de verzekeraar zomaar van leverancier kan switchen.

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

24 April 2016

Eeerst Seroxat gebruikt. Gebruik jaren paroxetine actavis anh. 20 mg naar volle tevredenheid na slechte ervaring met paroxetine aurobindo. Klachten waren erger terug.Had voorschrift actavis van arts. Volgens apotheek nu weer aurobindo nemen op last van verzekering: weer 14 dagen proberen. Stoffen zijn anders. Wil evt. wel ander merk proberen. Kan niet vlg apotheek.

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

5 April 2016

Helaas is het merk aurobindo nergens meer te krijgen! Nu Actavis maar dit werkt niet goed bij mij, iemand een tip welk merk te slikken?

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel