Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 16 resultaten gevonden.

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

7 February 2024

Ik heb al een jaar of 5 aurobindo en die vielen goed. Nu door CZ kreeg ik ineens Prolepba. Na 3 dagen direct alweer paniek gevoel en onrust. Oftewel ontwenningsverschijnselen. Na bellen en uitleggen aan apotheker krijg ik gelukkig aurobindo weer. Of t vergoed wordt gaan we meemaken, is niet gezegt dat t zelf betaald moet gaan worden. En inderdaad. Prolepha is niet te kanen, zo bitter en sthkje groter om in te nemen.

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

11 January 2024

Ontzettend vervelend om in te nemen, iedere keer weer spannend of het lukt in 1x door te slikken, anders gaat hij namelijk oplossen in de mond en loop je de hele dag met een hele vieze bittere smaak in de mond. Maar ja… zorgverzekeraars hè. CZ wil de filmomhulde tabletten niet meer vergoeden….

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

11 December 2023

Tablet valt METEEN uit elkaar in de mond, super bittere smaak en erg brandend gevoel.

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

17 August 2023

Sinds ik dit krijg merk ik een enorme toename van onrust in m’n lichaam. Terwijl ik al 16 jaar paroxetine slik, naar volle tevredenheid. Prolepha is goedkope rotzooi. Dat merk je al bij het innemen. De andere tabletten waren altijd omhult met een filmlaagje. Daardoor krijg je vertraagde afgifte. Deze tabletten vallen meteen uiteen. Kan nooit hetzelfde effect geven. Echt rotzooi.

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

3 June 2023

Door de zorgverzekering deze variant gekregen ipv paroxetine aurobindo. Na een ruime maand echt terugval in oude klachten. Heel erg rot. Daarnaast zijn ze erg vies om in te nemen, hele bittere smaak en vallen meteen uiteen in de mond. Huisarts heeft nu weer aurobindo voorgeschreven maar ik betaal ze nu wel zelf....

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

2 June 2023

Ik gebruik dit merk nu 3 maanden omdat Sandoz niet beschikbaar is.. Ik voel mij met prolepha niet geweldig. Tevens een vieze smaak.

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

10 April 2023

viezer dan aurobindo en ik heb het gevoel dat het slechter werkt (altijd lastig omdat je niet weet of het inbeelding is)

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

1 April 2023

Ik slik nu bijna 4 jaar paroxetine. Begonnen met prolepha dus dacht dat die viezigheid in de mond erbij hoorde. Daarna krijg ik een tijdje Sandoz en het laatste jaar Aurobindo. Aurobindo was echt het fijnste in mijn optiek, maar nu sinds gisteren voor het eerst sinds het begin weer prolepha. Echt afzien weer want die smaak is echt vervelend en ik voel me daar ook naar van. Hoop over 3 maanden weer Sandoz of Aurbindo te krijgen, die zijn veel fijner.

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

28 March 2023

Sinds twee manden heb ik deze tabletten. Daarvoor een ander merk paroxetine. Wat een achteruitgang, deze variant! Doorslikken is bijna niet te doen. Tabletjes zijn groot en stroef en vallen in de mond direct uit elkaar met een vies en branderig gevoel. Dit is toch niet meer van deze tijd?

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

26 March 2023

Na jarenlang paroxetine van het merk Sandos te hebben geslikt nu Prolepha gekregen. De eerste weken merkte ik niets maar nu 4 weken verder heb ik echt hele vervelende klachten. Volgens de apotheek kunnen de klachten niet van het andere merk medicijn komen na 4 weken. Ik krijg nu toch weer Sandos, 2 x 10 mg pd omdat de 20 mg voorlopig niet leverbaar is. Hopelijk ga ik mij snel beter voelen. De tabletjes van Prolepho zijn idd niet fijn om te slikken.

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

20 March 2023

Hele vieze bittere medicijnen. Geen extra filmlaagje er om heen. Niet meer te doen. Ik kots de tablet uit als hij per ongeluk een beetje blijft hangen in je keel. Mijn keel staat ervan in brand. Alsjeblieft fabrikant. Dit kan je mensen niet aandoen. Omdat ze lekker goedkoop zijn vergoedt mijn zorgverzekering geen andere medicijnen dan deze. Heeft er iemand ervaring hiermee?

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

20 March 2023

Na ruim 20 jaar de paroxetine van Sandoz of Aurobindo te hebben gebruikt, is de zorgverzekeraar dit jaar over gegaan op het merk Prolepha. Na ongeveer 6 weken het nieuwe merk te hebben gebruikt ben ik flink terug gevallen in mijn oude klachten. Bij controle blijkt de samenstelling van Prolepha ook flink te verschillen met de andere twee. Gelukkig kan ik vanaf morgen weer mijn oude paroxetine krijgen en ondanks dat het nog wel even zal duren voor ik weer de oude ben, ben ik daar erg blij mee. Ik deel overigens de mening dat de tabletten van Prolepha direct in je mond uiteen vallen voordat je de kans krijgt om ze door te slikken, wat erg vies is.

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

26 February 2023

Voor het eerst deze tabletten mee gekregen van de apotheek. Regelmatig krijg ik verschillende paroxetine maar deze zijn heel vervelend. Je hebt vrijwel geen tijd om ze door te slikken, ze beginnen meteen te branden in je mond. Ik heb nu een manier gevonden waarop het redelijk gaat maar alsnog 'voel' ik nog een hele tijd dat ik ze heb geslikt. Hopelijk kan dit snel worden opgelost, dit had in mijn ogen niet goedgekeurd mogen worden.

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

24 February 2023

Vreselijk! Direct een vieze smaak. Zorgt voor een brandend gevoel in de slokdarm een voor maagklachten!

PAROXETINE PROLEPHA TABLET 20MG(ALS HCL ANHY)

11 October 2021

Verschrikkelijk, voorheen de Sandoz en aurobindo gehad, geen probleem. Maar deze tabletten vallen uit elkaar in de mond, smaken ontzettend vies en bitter. Gek genoeg wordt de 30 mg wel als filmomhuld gegeven maar de 10, 20 en 40 niet... fix dit aub. Ik moet dit medicijn nog de rest van mijn leven slikken!

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.