Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

13 november 2017

het veroorzaakt erectie spoornissen

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

3 november 2017

Ik heb ervaring met paroxetine, jaren geleden voorgeschreven gekregen wegens lichte depressie een week voor de menstruatie. Begonnen met afbouwen omdat ik inmiddels in de overgang ben. Volgens mijn huisarts kon ik meteen van 20 naar 10 mg. Niets is minder waar! Nu overgegaan op de vloeibare vorm en heb via internet een afbouwschema gevonden. Het mag telkens maar met 1 mg 3 tot 6 weken. Ben van 5mg weer naar 18 mg gegaan omdat ik gewoon het niet meer vol kon houden. oa heel depressief, enorme vermoeidheid enz Kan 4 dagen werken amper volhouden. Ik hoop dat het snel beter gaat, en hoop ooit van deze troep verlost te zijn!!

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

12 januari 2016

Begin nooit met dit middel. Het is zeer verslavend en de afkickverschijnselen zijn niet te doen. Kies voor een ander alternatief!

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

23 december 2015

Voor mij was het een geschenk uit de hemel, want ik kon niets meer, dankzij seroxat kon ik terug normaal leven daardoor.) Wel spijtig dat de medicatie 's morgens uitgewerkt is, het is alsof je elke dag opnieuw aan je eerste dag van depressie herinnerd wordt, na inname wordt men terug zichzelf en dat is juist wat dit pilletje doet, de serotoninehuishouding herstellen.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

6 augustus 2015

Er is een nieuw middel op de markt met een speciaal afbouwsysteem!

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

17 juni 2015

Ik heb die zware afkick ook meegemaakt helaas heb er ik toen niet aan gedacht om weer paroxetine in te nemen om die pijn niet te lijden maar ik ben enorm beschadigd door de afkick. Na 2 jaar heb ik er nog steeds last van. Nu ben ik overgegaan op Escitalopram. Ik hoop dat het werkt. Paroxetine werkte bij mij erg goed heb wel spijt dat ik er mee gestopt ben maar ik zal er nooit meer aan beginnen omdat ik nu weet hoe het is om af te kicken. Dodelijk medicijn als je niet onder begeleiding stopt en de artsen zijn er niet eens van op de hoogte.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

22 januari 2015

Bij paroxetine sandoz nooit problemen gehad. Alleen bij afbouw. Nu helaas weer gestart met paroxetine alleen kreeg nu een ander merk ivm vergoeding verzekering. Nu paroxetine als hcl hemihydraat. Wat afschuwelijk! !!! Ik hou vocht vast, kom kilo's aan, heb paniekaanvallen, opvliegers, misselijkheid, tintelingen. . Mag nu gelukkig weer terug naar sandoz.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

27 november 2014

Het is gewoon troep maar ik heb geprobeerd er van af te komen maar dat was een hel, gebruik het nu al 15 jaar maar wil er nog steeds van af maar hoe?

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

5 oktober 2014

De stichting Cinderella Therapeutics heeft een serie strips met pillen ontwikkeld waarmee de dosis geleidelijk wordt afgebouwd. Veel langzamer dan altijd door de arts wordt aangeraden zodat je geen ontwenningsverschijnselen krijgt. Gewoon even opzoeken op google.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

7 maart 2014

Ik slik al meer dan 6 jaar paroxetine en heb nooit problemen gehad, de laatste 2 jaar van sandos. Sinds een paar dagen slik ik paroxetine van het merk aurobindo, omdat dat de enigste is die vergoed wordt door de verzekeraar en ik voel mij een stuk slechter, opgejaagder en ik reageer veel heftiger op situaties die ik moeilijk vind. Ik hoop dat ik weer die van sandos mag slikken, want anders weet ik niet hoe ik verder moet.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

24 oktober 2013

Goede ervaringen. Slaap weer goed, geen angstgevoelens meer en sta weer positief in het leven. Teneinde de verslaving tegen te gaan bouw ik onder begeleiding van huisarts jaarlijks af van 20 naar 0 om vervolgens na 6 weken tot 2 maanden (begin van de herfst) weer op te bouwen. Voor mij werkt het. Heb overigens wel het geluk alleen slaperigheid als bijwerking te hebben.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

17 februari 2013

Ik heb dit medicijn ruim 10 jaar met volle tevredenheid gebruikt tegen paniekaanvallen, depressies, extreme angsten maar ben overgestapt naar een ander medicijn omdat het ook mijn seksuele gevoelens onderdrukte. Het afbouwen na overleg met arts was het meest moeilijke omdat alle klachten weer terugkwamen. Het nieuwe medicijn wat ik nu gebruik voldoet niet dus twijfel ik weer om terug te gaan naar dit medicijn.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

22 oktober 2012

Dat paroxetine 20 mg 1 ml daags een uitstekend middel is voor mij. Maar in combinatie met levocetirizine (voor hooi koorts) heb ik heel veel psychische klachten gehad. Ik stopte met levocitrine en 2 dagen later voelde ik me weer kip lekker! Op de bijsluiter heb ik niets kunnen terug vinden.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

3 april 2012

normaal gebruik van Paroxetine Sandoz hielp goed tegen depressie. na 4 maanden ander merk gekregen van Apotheek, Paroxetine Aurobindo. (90 dagen gebruikt) Dit is echt bocht! depressie kwam gelijdelijk terug. Weer last van hyperventilatie, emotionele schommelingen. Weer terug naar Sandoz en problemen verholpen. Voel me weer vele malen beter. Apotheek had verteld dat dit merk dezelfde werking had. Op diverse forums wordt ditzelfde probleem vermeld. Heeft wellicht te maken met gunstige inkoop.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

2 maart 2012

Het afbouwschema die in de bijsluiter staat, deugt niet. Daarin staat dat je de dosis per keer met 10mg moet verlagen. Voor de meeste mensen betekent dit een verlaging van 50% ineens en dat is veel te drastisch. Ben strontziek geweest en had echte moordneigingen. Gauw de dosis weer verhoogd en toen waren de onthoudingsverschijnselen weer te hanteren, maar het was doodeng. Ben nu aan het afbouwen in een veel lager tempo. Levensgevaarlijk dus dit belachelijke afbouwschema.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

17 november 2011

Geen voorlichting gekregen over de Paroxetine die ik voorgeschreven kreeg. kreeg daarop last van ernstige sexuele bijwerkingen (kon geen erectie keer krijgen / geen libido opwinding), slapenloosheid, angstigheid en gespannenheid. ben medicatie weer gaan afbouwen na 1 maand, arts gaf aan dat dit rustig moest. na ruim 1 maand weer van de medicatie af. sexuele bijwerkingen zijn gebleven!! arts was hier laconiek over. evenals over ervaren bijwerkingen; gaf aan dat dit aan mijn eigen psyche lag!

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

16 november 2011

Een rampzalige en bijna falate ervaring met Paroxetine (Paxil/Seroxat). De voorlichting over het veilig stoppen was beneden alle peil, ook de informatie in de bijsluiter was volkomen fout voor wat betreft de onttrekking/withdrawal, die bij Paroxetine extreem zwaar, langdurig en levensbedreigend kunnen zijn. Inmiddels ben ik sinds 4 jaar arbeidsongeschikt door de neurologische schade door de paroxetine al lijkt het er op dat er toch herstel optreedt. Een extreem gevaarlijk en verslavend middel!

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

16 november 2011

Paroxetine heeft zo'n beetje mijn sociale leven gered. Bijwerkingen zijn best heftig. daar zou men iets aan moeten doen.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

18 oktober 2011

Bij kortstondig gebruik van deze medicatie ontstonden bij mij direct sexuele bijwerkingen. Geen erectie meer / geen libido. Om die reden ook weer gaan afbouwen van medicatie; totaal twee maanden medicatie gebruikt. NA GEBRUIK MEDICATIE ZIJN SEXUELE BIJWERKINGEN GEBLEVEN. Nu 8 maanden na staken medicatie kan ik moeilijk erectie verkrijgen en handhaven en libido is niet meer aanwezig!

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

30 mei 2011

heb een overactieve blaas en eeuwige pijn aan de clitoris overgehouden aan paroxetine. Zeven jaar gebruikt. De zenuwen zijn aangetast en het is de vraag of dat ooit nog weer overgaat.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

25 mei 2011

Gebruik van med. veroorzaakte in opbouw en afbouw heftige bijverschijnselen (in een periode van 2.5 mnd): angstig, zelfmoord gedachten kwam bij mij op op een gegeven moment. In de afbouw van de medicatie heb ik ook een poging gedaan. Ik gebruikte toen 5 mg paroxetine, Daarbij ervaarde ik in de middag telkens en enorme schommeling. Mijn specialist(en) konden dit niet goed onderbrengen, achteraf bezien ga ik er vanuit dat de gegeven dosering alleen negatieve bijwerkingen veroorzaakt.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

23 maart 2011

Ik gebruik deze medicijn al 9 jaren. Bij mij werkt prima . Klachten van paniek na een paar dagen zijn verdwijnen, helaas depressie blijft nog steeds maar met mindere maat en niet zo heftig als voor het gebruik van deze medicijn.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

31 augustus 2010

Ik begrijp de verschillende ervaringen wel. Ieder mens reageert anders op antidepressiva. Ik slik al bijna 8 jaar paroxetine. Het werkte altijd goed, totdat ik over moest stappen naar merkloze paroxetine. Ik heb daarbij merkbaar meer last van bijwerkingen: rusteloze armen en benen, geen zin in sex. De pillen die ik nu slik missen bovendien een filmomhulsel, waardoor de tabletten al in de mond uiteenvallen en ze smaken ongelooflijk bitter. Het moet allemaal goedkoper, maar patiënt wordt vergeten.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

6 juli 2010

Ik ben in zeer ernstige problemen geraakt na het afkicken van Paroxetine (Seroxat/Paxil). Nadat ik ruim 2 jaar geleden het gebruik (10 mg/dag) staakte begonnen na exact 6 weken de ontwenningsverschijnselen die had niets te maken met depressie, wat ook niet mijn originele klacht was. Electrische stroom door het hoofd en lichaam, zware diarree, overgeven, bizarre gewelddadige gedachten en totale cognitieve uitval. Pas na ca. 20 maanden traden verbeteringen op en een soort golf-achtig patroon.

PAROXETINE TABLET 20MG (ALS HCL-0-WATER)

4 mei 2010

ik gebruik bijna 7 jaar paroxetine, nu een maand geleden een nieuw merk gekregen, Aurobindo. Sindsdien veel klachten, hartkloppingen, moe, beroerd, depressief... Een vriendin gebruikt het ook sinds een maand en flipte helemáál, hyperventilatie, angstaanvallen. Toeval? Ik vind het heel vervelend om ongevraagd te moeten veranderen van merk met zulke gevolgen. Conclusie, wat een troep! Ik haal vandaag mijn oude merk en wil gaan stoppen.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel