Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

11 September 2020

beste,ik gebruik dit ongeveer 2 maanden , wazig zien , oorsuizen, veel jeuk aan mijn handen , vooral brandende jeuk onder de voeten en tussen de tenen .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

27 March 2020

Deze medicatie gaat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) inzetten voor kinderen tijdens het Het reuma- en malariamedicijn (hydroxy)chloroquine moet niet als preventief middel worden voorgeschreven tegen besmetting met het coronavirus. de bijwerking zijn Maag-darmstoornis misselijkheid diaree buikgriep convuisies cardomypoathe eventueel resulteren fataal jhartfalen t-top afwijkingen in het ecg zeer zelden gehoorverleis acunte gespaard kan gaan met koorts en hyperleukocytose eythena mulhuiduitslag pigmentatie en luekipenie veranderingen in het hoornvlies jeugk myopenthle spierzwakte gevoelsstoornissen verminderen peesflexen afwijkende zenuwgeleiding gezichtsveldsdeflecten enz enz enz

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

1 August 2017

ik heb het Syndroom van Sjögren en gebruik die pillen nu al 2 maanden, veel pijn in het hoofd,darmklachten,licht benen, moeizaam in beweging graken ....

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

14 April 2017

Gekregen tegen zgn. UCTD. Vermoeidheid was de voornaamste klacht en werd absoluut niet beter. Mijn doorgaans optimistische blik vertroebelde en ik voelde me plots neerslachtig. Na 6 weken met Plaquenil gestopt en vervolgens met een dieet en zonder medicatie (!) al jaren energiek en goed in mijn vel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

10 April 2017

van dit tablet had ik geen bij werkingen. maar nu heb ik Hydroxychloroquinesulfaat CF 200 mg en het is een vieze smerige smaak en heb last van maagpijn. het laatste krijgt een rood gezichtje.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

22 January 2017

Werkt erg goed bij lupus. Vooral de huid wordt er erg rustig van (gebruik 2 tabl. per dag). De enige vervelende bijwerking (waarschijnlijk) is eetlustvermindering.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

15 February 2016

Ik gebruik dagelijks 400mg Plaquenil (hydroxychloroquine) bij (S)LE en merk pas na ruim een jaar dat het werkt. Maar nu werkt het ook erg goed, weinig klachten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

2 February 2016

Voor de reuma in mijn handen was het goed, geen pijn meer. Pijn in de heupen en de spieren, geen kracht meer in de benen, ik kon bijna niet meer lopen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

27 January 2016

Ik heb Sjögren en neem soms Plaquenil in. Over het algemeen krijg ik een opstoot van mijn gewrichtspijnen in oktober - november en dan krijg ik Plaquenil voorgeschreven. In het begin heb ik de indruk dat het helpt maar na enkele weken begin ik last te krijgen van bijwerkingen. Wazig en troebel zien, hoofdpijn, enorme duizeligheid met zelden flauwvallen tot gevolg, buikpijn, diarree, slikproblemen, kortademigheid om er maar enkele op te noemen. Mijn specialiste blijft beweren dat dit onmogelijk is, toch heb ik nu besloten om er mee te stoppen voor eens en altijd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

9 April 2015

Vermoeidheid wordt minder. Alleen overal jeuk word er gek van. Slik het voor syndroom van sjögren. Maar ik stop er mee want met die jeuk valt niet te leven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

13 March 2015

3 maanden misselijk (opbouw en aanpassing), nadien misselijk gevoel beter. In begin 400mg genomen, neem het nu afwisselend 200mg ene dag, 400 mg andere dag. Sinds dan ernstige acne aan hals en gezicht begint. Dacht eerst dat het aan mijn cortisonen (Medrol) lag, maar ben hier ook al mee gestopt. Neem dit enkel bij ernstige reuma aanval. Heb het syndroom van Sjögren. Probeer nu Plaquenil enkel 200mg per dag, maar ga misschien stoppen, want echt doeltreffend is het volgens mij niet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

2 February 2015

Heel erg goed. Veel minder klachten als pijn en moeheid, weinig bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

2 November 2014

Werkt wel goed in combinatie met prednisolon, alleen heel erg last van maagklachten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

22 March 2014

Jaren terug gekregen voor reuma. Ongelooflijk slecht. Na paar weken kon ik de krant niet meer lezen. Reumatoloog zei, dat is daar niet van. Moest wel stoppen, en na paar dagen weer goed zien. En ik niet alleen, al verschillende mensen gewaarschuwd, met hetzelfde probleem.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

27 February 2014

I.v.m. reumatoïde artritis bijna 2 jaar Methotrexaat gebruikt, werkte prima, maar overgestapt op Plaquenil i.v.m. constatering van CDLE/SLE. Ik gebruik het nu ruim 4 jaar en het werkte gelijk heel goed tegen beide ziekten. Ik heb geen ontstekingen meer gehad in huid en gewrichten. Geen last (gehad) van bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

21 January 2014

Duurt echt minimaal een half jaar voor je er iets van merkt, dus die tijd moet je door. zou niet meer zonder willen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

15 December 2013

Ik gebruik het middel al jaren bij sjogren, tot grote tevredenheid. Geen klachten over bijwerkingen en voel me er een stuk beter bij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

PLAQUENIL TABLET OMHULD 200MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel