Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

30 April 2024

Echt niet te zuipen. Kreeg het 1e zakje niet eens helemaal op omdat het gewoon zo goor is. Moet bijna overgeven als het in m'n mond komt, en krijg het amper doorgeslikt. Morgen de 2e dosis, en dan een dubbel onderzoek. Meteen 2 dagen weggegooid door dit spul dus

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

16 April 2024

De eerste dosis ging nog wel. Ik dronk het koud met een rietje en wisselde het af met warme thee. In het begin last van hoofdpijn en misselijkheid. Dat zakte na het eerste snelle laxeren (nog tijdens het drinken) wat af. De volgende ochtend om half 5 begonnen. Dat is me tegengevallen, begonnen met een warm kopje thee, maar op de helft van de 500ml, misselijk en overgeven. Toch doorgezet en alles verder opgedronken met veel pijn en moeite. Ik ervaar het drinken als erg belastend en vervelend, het onderzoek zelf valt heel erg mee.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

5 April 2024

Viel me erg mee. Geen problemen gehad. Smaak viel me mee (had erger verwacht).. lekker is het niet, maar ik vond het ook niet vies. Valt me wel op dat sommigen het zoetig vinden. Ik vond het vooral zoet.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

3 April 2024

De eerste dosis leek gemakkelijk en kwam ook snel op gang. Helaas duurde het de de hele nacht (steeds als het klaar leek, opnieuw ontlasting en dus weer verschonen . Slecht geslapen dus. Zometeen de tweede dosis, hoop dat dit beter gaat (ben inmiddels wel zo goed als leeg). Ik vind dit een nare en belastende methode

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

18 March 2024

Prima te doen. Stelt niets voor. Alle 2 de dosis in een uur tijd opgedronken. na ongeveer 2 uur neemt de werking af.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

13 March 2024

Ik ben gisteren begonnen met pleinvue. 10 jaar geleden heb ik moviprep gehad. Volgens de verpleegkundige was de pleinvue een vriendelijker alternatief omdat je maar 2x 500 ml hoeft te drinken en daarnaast je eigen drankjes mag drinken. Volgens mij vond ik de moviprep destijds niet zo vies om weg te drinken. De eerste dosis Pleinvue had ik heel veel moeite mee. De smaak was zo apart. Rietje of neus dicht had geen effect. Vervolgens heb ik er een flinke scheut sinaasappelranja in gegooid en toen was het voor mij wat beter te doen. Vervolgens zat ik wel echt propvol van al dat drinken. Laxeren begon om 18.00 en kwam bij mij pas na 21.30 op gang. Vanochtend heb ik de 2e dosis op. Deze was qua smaak iets beter te doen, wel mierzoet. Over beide dosissen heb ik ruim 2 uur gedaan inclusief de extra vloeistof die je ernaast moet drinken. Ik was vanochtend wel goed schoon en de scopie is daardoor zonder problemen verlopen. Jammer dat er geen andere manieren zijn om te laxeren zonder de enorme hoeveelheid drinken.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

24 February 2024

Ik moest pleinveu nemen als lactatiemiddel voor een colonoscopie. Ik had veel negatieve verhalen gehoord maar vind zelf dat het te doen was. Ik dronk het goed koud en met een rietje. Dat er per portie minstens een liter water bij gedronken moest worden vond ik erg nodig. Ik heb water afgewisseld met appelsap en bouillon. Daarbij tussendoor (sobitolvrije) kauwgom genomen en heen en weer gelopen of bezig geweest zodat ik er niet constant mee bezig was. Ik vond het een groot voordeel dat ik helemaal geen krampen heb gehad. Kortom het was niet leuk maar is me wel meegevallen. .

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

15 February 2024

Er staan best veel negatieve ervaringen dus hier een wat betere! Ik ben zelf net 18 jaar en moest dit ook. Het is indd heel erg vies. En het vele drinken vond ik best lastig. Mijn tip is daarom om gewoon appelsap of iets met een lekker smaakje erbij te nemen en het dan in kwartiertjes te nemen. Daardoor lukte het mij om zonder kokhalsen of overgeven erdoor te komen. Bij mij was de werking binnen 1 uur en was ik rond 2 uur schoon. Vervelend maar te doen!

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

11 February 2024

Zoals meerdere mensen hier al schrijven is het drinken van Pleinvue eigenlijk niet te doen. Kokhalzend van de gore smaak (dosis 1) en van het zout (dosis 2) heb ik met veel moeite het meeste opgedronken, maar dit spul wil ik nooit meer! Na dosis 2 mag je na 6 uur 's ochtends niets meer drinken, maar door de zoute vloeistof kreeg ik vreselijke dorst en hoofdpijn. Het laxeren zelf ging goed en zonder buikkrampen en van de endoscopie met roesje heb ik niets gemerkt. Mijn idee voor de makers van Pleinvue: kan dit middel in tabletvorm worden uitgegeven? Bijvoorbeeld: gedurende 1 of anderhalf uur elke 10 minuten 1 tablet innemen met 1 of 2 glazen helder vocht naar keuze.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

24 January 2024

Even een positief berichtje ipv alle negatieve ervaringen. Het viel mij 100 % mee! Natuurlijk zijn er lekkere dingen dan het drinken van dit. Maar de vele negatieve reacties hadden mij echt heel bang gemaakt! Kleine slokjes drinken en neem de tijd is de key! Afwisselend met grote slokken ice tea peach om de smaakt weg te nemen. De 2e dosis viel wel wat zwaarder omdat je dan helemaal nuchter bent. Maar ook hier kleine slokjes nemen! Na 2.5 uur was ik beide keren helemaal leeg. Al met al viel het reuze mee!

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

19 January 2024

Even iets positiefs ipv de vele negatieve. Het viel mij 100% mee, het is niet lekker, maar ik vond t zeker ook niet goor. Een paar slokken pleinvue afgewisseld met een goede slok appelsap en daarnaast tussendoor een liter icetea opdrinken, gaat meer dan prima. Binnen een half uur kwam alles op gang, zonder krampen en binnen 3 uur was ik leeg, bij beide dosissen. Het is mij echt heel erg mee gevallen. Ik was echt bang na t lezen van al die slechte ervaringen.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

16 December 2023

De drankjes waren echt niet lekker, werd er ook misselijk van, vooral de ochtendinname. Maar, al met al is het goed te doen als voorbereiding op een coloscopie. De drank drinken was vervelender dan het darmonderzoek zelf!

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

16 November 2023

Straks heb ik mijn eerste colosconopie. Ik ben nu mijn 2e dosis aan het opdrinken en wat voor een vieze smaak is dat...Ik voel me ook zwak alsof alle energie uit mijn lichaam weggaat. Alsook lichte hoofdpijn en misselijkheid.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

16 November 2023

Het zijn afschuwelijke dranken die erg misselijk maken en walgelijk smaken. Ik zie er altijd bijzonder tegenop de inhoud van de sachets op te lossen en op te drinken. Dat is het ergste van het onderzoek. Ik word er zelfs heel nerveus door. Ik zag op internet dat er in Amerika pillen worden gebruikt die hetzelfde reaultaat opleveren. In dat filmpje vertelde een gastroentoloog hierover dus geen reclame of kwakzalverij. Ik hoop van hatte dat dit medicijn ook in Nederland verkrijgbaar wordt. Ik zal er zeker om vragen, de volgende keer!

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

20 October 2023

Vreselijke smaak, daardoor moeilijk om in te nemen

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

19 October 2023

Vreselijk misselijk, daarna overgeven, afschuwelijk middel, doodziek van geworden

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

11 October 2023

Echt een vieze zoute smaak waarmee een mangosmaakje het moest verdoezelen zéker niet gelukt. 1e dosis ging wel, voelde ik mij erg vol en hoofdpijn. 2e dosis was echt moeilijk in te nemen. Erg misselijk al van de geur. Met moeite kunnen opdrinken.. daarna mocht je niet meer drinken toen erg droge lippen mond en keel. Erg veel dorst. Coloscopie viel erg mee met roesje. Dit middel pleinvu wil ik nooit meer innemen.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

26 September 2023

Goor spul, maar na elke slok een slokje limonade en water ,of thee helpt iets. Na de eerste dosis (om 18-19 uur) kwam eea pas 8 uur later, tegen 2 uur 's nachts, op gang. Na 1 uur leek het merendeel eruit en kon ik gaan slapen. Om 8 uur moet je alweer verder met de 2e dosis, dus erg weinig slaap. Op beide dagen drinkt het spul erg vies weg, maar halverwege de kan met 2e dosis verdroeg m'n maag het niet meer. Erg misselijk en elke slok kwam er tegelijkertijd met het ontlasten direct weer uit. Niet fijn. Volgende keer proberen of een ander merk beter gaat.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

15 September 2023

Ze zeggen vaak, kijk niet op Google als je iets spannend vindt. Helaas deed ik dat wel deze week in mijn voorbereiding op een coloscopie. Ik zal maar meteen duidelijk zijn: ik vond het 1000% meevallen. Natuurlijk smaakt een glas goede Chardonnay beter, maar het drinken was prima te doen. Zorg dat je het drankje flink koud drinkt, en wissel elke slok Pleinvenue af met een slok thee of appelsap. Kijk ondertussen iets leuks op Netflix en na een uur heb je vier glazen Pleinvenue en vier glazen appelsap achter de kiezen. Daarna nog lekker een flinke pot thee (je mag er een beetje suiker in doen) en voila, klaar is Kees. Ik heb het proces van laxatie volstrekt zorgeloos doorlopen en onderschrijf dus geenszins de verhalen over hoe verschrikkelijk het is. Ik was verder nog bang dat ik vlak voor het onderzoek nog naar de wc zou moeten, maar omdat je twee uur voor het onderzoek niks meer drinkt zijn je darmen ruim op tijd leeg.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

27 August 2023

Echt een hel om te drinken! Dit moet anders kunnen!!! Zeker als je als patiënt al niet lekker bent! Een scopie zou ik zo overdoen maar de voorbereidingen totaal niet!

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

23 August 2023

Mierzoet, vooral tweede sachet met fuitsmaak is vanwege kunstmatige zoetstoffen nauwelijks weg te krijgen.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

22 August 2023

Goede ervaring met dit middel. Ik heb de brochure die ik mee heb gekregen van de kliniek gevolgd wat betreft de inname procedure en dat ging zonder moeite. Innemen met een rietje en glas lauw water ernaast, om en om een slokje. Per dosis goed verdelen over anderhalf uur. Wat gerommel in de maag en op tijd naar de wc.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.