Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 11 resultaten gevonden.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

10 October 2021

Zeker gezien de ervaringen die ik hier las en 2 eerdere laxeringen lang geleden waarbij ik al kokhalsde als ik het drankje rook, keek ik er erg tegenop. Ik heb de drank voorbereid, in vieren verdeeld in kleine flesjes en ieder kwartier met een rietje een flesje gedronken. Steeds een klein slokje en gelijk erachteraan een klein slokje appelsap. Hierdoor kreeg ik geen vol gevoel, geen vieze smaak en heb ik alles binnengehouden. Niet misselijk, alleen een beetje koud. Mijn darmen waren schoon. Hoop dat iemand wat heeft aan deze tip.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

4 October 2021

Pleinvue is echt verschrikkelijk. 1e dosis altijd kokhalzen, duizelig, misselijk alles. Ik heb minstens 4 uur over dosis 1 gedaan want het is niet weg te krijgen of alles komt meteen weer naar boven. 2e dosis is net zo goor, maar gaat mij altijd beter af. En dosis 2 is qua diarree zo heftig. Vorige keer is het net gelukt om mijn darmen schoon te krijgen. Het is echt een verschrikkelijk medicijn. Dit moeten ze mensen NIET geven.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

26 August 2021

Heb pleinvue 2x gehad. De eerste keer volgens instructie gedaan met rietje. Ik haal het niet op 1 uur tijd dus ik neem de tijd om misselijkheid te voorkomen. De smaak leek de 1e twee slokken mee te vallen, maar daarna vind ik het vies. Heb verder geen klachten gehad en kreeg compliment van goede schone darmen. Bij de 2e keer heb ik na elk slokje met rietje een slokje ambachtelijke heldere appelsap genomen om de smaak te doen verdwijnen. Dit ging prima. Alhoewel ik het een opgave vind de dosering achter de kiezen te krijgen. Ook kreeg ik de bijwerking dat ik het koud kreeg, maar verder ging het prima. Heb na dosis 2 wel veel water moeten drinken tot de 2 uur voor onderzoek om het helder te krijgen. Ik moet in de toekomst vaker de onderzoeken doen. Met appelsap is het goed te combineren. Gelukkig niet misselijk geweest, maar ik neem daarvoor meer tijd om het in te nemen.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

16 August 2021

Zulke heftige maagkrampen dat ik ervan flauw viel. Kokhalzen, zo smerig. Tweede dosis maar deels genomen. Deze was nog viezer. Slap op mijn benen het onderzoek doorstaan. Sindsdien is mijn darmflora naar de Gallemiezen. Bijna dagelijks diarree. Nooit geen Pleinvue meer. Die zooi zou verboden moeten worden.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

11 August 2021

De eerste dosis viel wel mee, ik heb het met een rietje gedronken en veel slokjes water tussendoor genomen, op het einde stond het me zo tegen, de misselijkheid, vreselijk, ik heb 2 slokjes overgegeven. Ik merkte niet veel van de werking, had wel buikkrampen, hele erge hoofdpijn die de hele nacht aanhield, ik heb niet geslapen door het ongemak. Ook bijna geen ontlasting. De tweede dosis was écht vreselijk, ik heb écht mijn best gedaan maar ik werd zo misselijk dat na 250 ml alles er uitkwam, na overleg met de kliniek hoefde ik niet meer te komen, ze schoven het een week op en ik kreeg een ander recept, Picoprep, ik heb daar goede dingen over gelezen, ik moet over 2 dagen weer terug naar het ziekenhuis, dus ik hoop écht dat het onderzoek nu wel door kan gaan. Ik zal nooit meer Pleinvue gebruiken, ik heb er dagen over moeten doen om weer wat op te knappen, dus dit nooit meer. Ik zal mijn bevindingen hier nog schrijven over de nieuwe ervaring, misschien is die ook zo erg en ligt het aan mij. Ik ben erg gevoelig voor migraine.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

5 July 2021

Pleinvue heb ik de instructies gevolgd. Na de eerste dosis heb ik veel water gedronken en ongeveer 2 uurtjes moest naar wc door de bewerking. Bij tweede dosis had ik een rare gevoel en kleine beetje misselijkheid en ook veel water gedronken. De bewerking na een uur en moest naar wc. Door deze heb ik heel schone darm gehad. Die nodig is voor goede onderzoek. Het is te doen.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

27 June 2021

Eerste dosis goed te doen ,vies maar niet misselijk. Dosis 2 was verschrikkelijk ben flauw gevallen in de badkamer en werd heel beroerd wakker. vreselijk overgegeven . Had lelijk kunnen vallen tijdens flauwvallen. Instructies van het ziekenhuis goed opgevolgd maar dit middel neem ik nooit meer. Heb dit onderzoek 5x eerder gehad maar nooit zo ziek geweest als met Pleinvue.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

13 April 2021

Voor mij dit laxeermiddel NOOIT MEER, de eerste dag van inname kreeg ik het al heel moeizaam naar binnen, zo vies en vol gevoel van het extra drinken wat je er bij moet nemen, met naar toilet gaan inderdaad geen moeite zelfs in de nacht 2 x eruit geweest. De 2e dag (dag van onderzoek) ben ik zo ziek geworden, het kwam zowel boven als onder eruit, ik had nergens meer controle over, mijn handen gingen spastisch trekken daar zat geen gevoel of beweging meer in(volgens verpleegkundige; uitdrogingsverschijnselen) onderweg naar ziekenhuis was ook geen prettige ervaring, vuilniszak en badhanddoek op de stoel gelegd. Na het onderzoek had ik nog steeds last, als ik water had gedronken kwam het er meteen weer uit. Ik heb diverse drankjes gedronken die absoluut ook niet prettig waren maar Pleinvue voor mij nooit meer, deze ervaring vergeet ik nooit meer.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

28 March 2021

IK BEN ZEER ERNSTIG DUIZELIG GEWORDEN DOOR PLEINVUE TE GEBRUIKEN VOOR EEN COLONONDERZOEK

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

26 September 2020

Ik heb Pleinvue aan gemaakt het Cristal Clear sparkling Peach flavour met koolzuur,moet wel ijskoud zijn.Ik heb een tien slokjes(met een rietje)genomen,en afgewisseld met 5 slokjes bouillon(gemaakt van bouillonblokje) doorgaan tot dat de pleinvue op is.daarna drinken wat op het lijstje staat.Ik ben niet misselijk geweest of andere bijwerkingen.door dit af te wisselen met bouillon,ben je steeds even die vieze smaak kwijt van die Pleinvue.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

16 May 2020

De eerste inname erge buik pijn en in de nacht nog een keer uit bed +/- 2.30 bij de tweede inname van de twee sachet 's erge buikpijn en erg misselijk, hoofdpijn en erg lang veel keer naar toilet tot 2,00 u na inname bij onderzoek waren ze tevreden over de schone darmen

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel