Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

15 September 2023

Ze zeggen vaak, kijk niet op Google als je iets spannend vindt. Helaas deed ik dat wel deze week in mijn voorbereiding op een coloscopie. Ik zal maar meteen duidelijk zijn: ik vond het 1000% meevallen. Natuurlijk smaakt een glas goede Chardonnay beter, maar het drinken was prima te doen. Zorg dat je het drankje flink koud drinkt, en wissel elke slok Pleinvenue af met een slok thee of appelsap. Kijk ondertussen iets leuks op Netflix en na een uur heb je vier glazen Pleinvenue en vier glazen appelsap achter de kiezen. Daarna nog lekker een flinke pot thee (je mag er een beetje suiker in doen) en voila, klaar is Kees. Ik heb het proces van laxatie volstrekt zorgeloos doorlopen en onderschrijf dus geenszins de verhalen over hoe verschrikkelijk het is. Ik was verder nog bang dat ik vlak voor het onderzoek nog naar de wc zou moeten, maar omdat je twee uur voor het onderzoek niks meer drinkt zijn je darmen ruim op tijd leeg.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

27 August 2023

Echt een hel om te drinken! Dit moet anders kunnen!!! Zeker als je als patiënt al niet lekker bent! Een scopie zou ik zo overdoen maar de voorbereidingen totaal niet!

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

23 August 2023

Mierzoet, vooral tweede sachet met fuitsmaak is vanwege kunstmatige zoetstoffen nauwelijks weg te krijgen.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

22 August 2023

Goede ervaring met dit middel. Ik heb de brochure die ik mee heb gekregen van de kliniek gevolgd wat betreft de inname procedure en dat ging zonder moeite. Innemen met een rietje en glas lauw water ernaast, om en om een slokje. Per dosis goed verdelen over anderhalf uur. Wat gerommel in de maag en op tijd naar de wc.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

21 August 2023

Wat is dit spul ongelooflijk zout. Smerig, smerig, smerig. Het is bijna niet te doen zonder te kokhalzen. Ik moet morgen voor een tweede keer het darmonderzoek ondergaan. De eerste keer is het mislukt. Eerste dosering bijna volledig opgedronken. Ik weet niet of ik het kan opbrengen om het laatste restje in te nemen. Ben bang dat ik ga overgeven. Volgens mij zijn er best andere middelen die wat vriendelijker zijn om in te nemen. Vannacht om 04:00 uur de tweede dosering. Op hoop van zegen dat ik het binnen kan houden.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

10 August 2023

De smaak.... Ja oke de smaak is vies. Maar het is maar (2x) een halve liter dus waar hebben we het over! En zó verschrikkelijk vies is het nou ook weer niet, met een kopje thee ernaast overleef je het heus wel. De werking kwam bij mij binnen 1,5 uur. Na de eerste dosis om 18u kon ik gewoon op tijd naar bed en heb ik lekker door geslapen. De tweede portie (10.45) gaf wat langer resultaat, maar na zo'n 2-2,5 uur was ik in staat het op te houden en in de tweede helft van de middag bleef ontlastend een paar uur uit. Ik heb geen krampen gehad, mijzelf niet bevuild: het is me 100% meegevallen. Ook de coloscopie trouwens: ik zag er ontzettend tegenop maar ook dat was een eitje. Ik heb pijnstilling gehad maar geen roesje, en op een of 2 pijnlijke momenten na (vergelijkbaar met obstipatie) was het echt een eitje. Kop op, het komt goed!

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

26 July 2023

Wat een smerig spul is dit, vorige keer moviprep gehad en daar had ik totaal geen moeite mee. Wat een tegenvaller is dit dan. Dit is zo zoute smaak proef totaal geen mango het ruikt er alleen naar. Kreeg na de dosis hoofdpijn en had last van het opboeren van het spul .... bah en moet morgen ook nog.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

24 July 2023

Ik lees hier dat het vreselijk zoet is, nou ik vond het vreselijk zout, kreeg er rillingen van. Maar heb het bijna op en morgenvroeg nog doorstaan.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

17 July 2023

Vorig jaar moviprep gebruikt voor mijn darmonderzoek, dit viel reuze mee om op te drinken en daarna een grote hoeveelheid water. Kreeg nu Pleinvue; wat een vreselijk vieze zoete dikke vloeistof. Kreeg de eerste dosis met veel moeite weg en werd kotsmisselijk. De 2e dosis, in de ochtend, was nog erger en de laatste 100 ml heb ik laten staan anders moest ik over geven. Voortaan zal ik vragen om moviprep

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

17 July 2023

Pleinvue is een gebonden vloeistof met een vreselijke zoete smaak wat niet in de buurt komt van mango. Eerste dosis ging met heel veel moeite en de tweede in de morgen ging maar net goed. Laatste 100 ml laten staan anders was ik gaan overgeven. Vloeistof na de tweede dosis was heel moeilijk omdat ik kotsmisselijk was Volgende keer weer Moviprep, ging velen malen beter.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

15 July 2023

Ja, inderdaad! Het is echt niet lekker. Maar koud drinken met een rietje is goed te doen, wat mij betreft Glas thee en water ernaast. Het laxeren ging daarna uitstekend , zonder krampen. Colonscopie viel me ook heel erg mee. ( Ik zag er zo tegenop.) Roesje en pijnstilling deden heel erg goed hun werk & De lieve en begripvolle mensen werkzaam in de kliniek waren zo steunend. Echt , die verontrustende verhalen over Pleinvue maken wellicht de zorg om een Colonscopie groter? Ik vond 't reuze meevallen.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

6 July 2023

1e dosis was best te doen,drinken met rietje en afwisselen met appelsap.na een half uur begon het al te werken. De 2e dosis om 05.30 in de ochtend kostte wat meer moeite… Maar ook wat bouillon van maggiblokje genomen. Kwam weer snel op gang. Wel hele erge hoofdpijn gekregen en als je 2 uur niet meer mag drinken voor coloscopie een heel droge mond.Het is mierzoet om de zoutsmaak te verdoezelen denk ik…

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

23 June 2023

Eerste doses was nog te doen de 2 de doses s nacht niet geheel naar binnen gekregen ,misselijk tot overgeven toe en maag was zo van slag dat ook hierna water enz spontaan met overgeven er uit kwam, de drank is zo chemische zoet dat de lucht je al kotsmisselijk maakt

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

11 June 2023

Vreselijke dikke, zoet zowel zoute substantie dus gelijk aangelengd tot 1 liter maar bah wat een vieze chemische smaak. Kleine slokjes? Dat duurt mij te lang. Na een uur blijf ik naar de w.c. gaan. Op een gegeven moment loopt het langs mn benen (net als 3 jaar geleden toen ik naar boven liep) . Ik haal de w.c. niet eens meer. Is dit een paardenmiddel? Ik zie nu al op tegen de volgende dosis.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

27 May 2023

Het eerste zakje ging prima. Smaak is te doen. Had het zo op en warm water en thee er naast. Ook geen krampen of pijn. Het tweede zakje midden in de nacht was niet te doen. Ik werd er doodziek van. Ik sleepte mezelf naar de wc en terug naar de bank. Het koude zweet brak me uit. Warm/koud. Ik had niet eens de energie om mijn glas bij te vullen. Ik voelde me zo ziek. Heb het ook niet op gekregen. Na een paar uur knapte ik wat op en kon ik naar het onderzoek. Na afloop helemaal uitgedroogd. Ik kreeg gelukkig van een lieve verpleegkundige veel water en thee. De eerste keer dat ik dit onderzoek had had ik een ander drankje en dat was vies, maar werkte veel beter en prettiger. Na afloop ook nergens last van en nu wel.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

21 April 2023

Een nieuw hulpmiddel om de darmen te ontlasten en het zou sneller werken dan het oude middel. dat wilde ik zeker proberen. Is niet goed bevallen, na de eerste dosering heb ik gevoeld hoe alle energie uit mijn lichaam wegtrok, ik werd misselijk en voelde me ( en zag er ook zo uit) erg uitgedroogd, eigenlijk direct! ik zat als een zombie in de wachtkamer...daarna heb ik een gordelroos aanval gehad. Heeft het er mee te maken gehad , dat zal ik nooit weten maar dat het wat doet met je energie level en dus met je weerstand is wel mijn ervaring.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

20 April 2023

1ste dosis goed te doen. Binnen 45 minuten opgedronken. Bij elke slok Pleinvue meteen een slok thee of heldere frisdrank zonder koolzuur met fruitsmaak van de Jumbo erachter aan ingenomen. 2e dosis, vroeg in de ochtend genomen tussen 05.15 u 06.00u. Hetzelfde gedaan als 1ste dosis, echter 150 tot 200 ml laten staan. Ik kreeg het niet meer weg. ontlasting was helder, toen nog een grote mok thee, wat water en wat frisdrank genomen zoals hierboven genoemd. Drink rustig, kleine slokken, met rietje anders blijf je het veel proeven. Het is wel behoorlijk zoet, nog zoeter dan pure ranja . En max 6 uur in de koelkast! Vraag me niet waarom,.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

17 March 2023

Ik heb al meerdere laxeerdranken gebruikt als voorbereiding , maar deze was de smerigste. De smaken maakten het nog moeizamer. Maar het grootste probleem was de misselijkheid en maagkrampen zodat ik alles uitkotste toen ik bijna 500ml op had Het nooit meer

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

16 March 2023

Nog bezig met de voorbereiding Maar mijn ervaring is na de eerste dosis al zeer negatief. De mango smaak is niet echt lekker, maar het ging. Helaas ik kotste na 400ml pleinvue en bijna een liter water alles er weer uit Nadat ik heftig maagkramoen had( projectiel braken, uit het niets kwam het) Wat nu ?? Rest nog naar binnen gekregen en al vast begonnen aan een glas van portie 2 , dit was zo smerig mn de nasmaak en ook dit glas kwam het er weer uit. Dit gaat het niet worden. Tja Ik heb hiervoor al 3x eerdere coloscopie gehad met andere middelen als voorbereiding. Was ook geen pretje maar dit was een makkie itt dit middel En inderdaad de zeer chemische smaaktoevoeging zijn geen verbetering

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

16 March 2023

Nog bezig met de voorbereiding Maar mijn ervaring is na de eerste dosis al zeer negatief. De mango smaak is niet echt lekker, maar het ging. Helaas ik kotste na 400ml pleinvue en bijna een liter water alles er weer uit Nadat ik heftig maagkramoen had( projectiel braken, uit het niets kwam het) Wat nu ?? Rest nog naar binnen gekregen en al vast begonnen aan een glas van portie 2 , dit was zo smerig mn de nasmaak en ook dit glas kwam het er weer uit. Dit gaat het niet worden. Tja Ik heb hiervoor al 3x eerdere coloscopie gehad met andere middelen als voorbereiding. Was ook geen pretje maar dit was een makkie itt dit middel En inderdaad de zeer chemische smaaktoevoeging zijn geen verbetering

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

16 March 2023

Nog bezig met de voorbereiding Maar mijn ervaring is na de eerste dosis al zeer negatief. De mango smaak is niet echt lekker, maar het ging. Helaas ik kotste na 400ml pleinvue en bijna een liter water alles er weer uit Nadat ik heftig maagkramoen had( projectiel braken, uit het niets kwam het) Wat nu ?? Rest nog naar binnen gekregen en al vast begonnen aan een glas van portie 2 , dit was zo smerig mn de nasmaak en ook dit glas kwam het er weer uit. Dit gaat het niet worden. Tja Ik heb hiervoor al 3x eerdere coloscopie gehad met andere middelen als voorbereiding. Was ook geen pretje maar dat was een makkie itt dit middel. En inderdaad de zeer chemische smaaktoevoeging zijn geen verbetering

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

13 March 2023

Het was best te drinken. En hecht vies smaakte het ook niet vond ik.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

7 March 2023

Echt het ranzigste wat ik ooit heb gedronken. Zou eigenlijk beter zijn geweest als er geen smaak aan zat want die mango was echt niet te doen. Gelijk al kokhalzen. Hele dikke, rare consistentie. En ik kots meestal niet zo snel, dus dit is best heftig geweest voor mij. Zelfs met water erna wegspoelen ging de vieze smaak niet weg. Erg intensieve voorbereiding voor de coloscopie naar mijn mening.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

9 February 2023

Spul smaakt heel erg zoet maar wcht wel te doen. Mergens last van. Ontlasting begint na 3 uur al en hoe! Heerlijk reinigen van binnen’ geen bijwerkingen. Ik was bang om te nemen omdat ik nare ervaringen lees hier maar ja niemand die het goed verdraagt schrijft dan ook dus ik wil hierbij melden dat dit spul voor echt niks voorstelt mensen. Niet bang zijn neem het en lees geen nate ervaringen.

PLEINVUE POEDER VOOR DRANK IN SACHET

2 February 2023

Wat fijn om hier ervaringen van anderen te lezen over hoe smerig pleinvue is. Ik voelde me minder alleen en zielig. De eerste dosis moest ik om 18:00 nemen. Dat was een dik troebel mengsel met mango smaak. Ik heb er twee uur over gedaan. Kon alleen hele kleine slokjes nemen. Het helpt om een kop thee ernaast te zetten om de smaak mee weg te spoelen. Dosis 2 mocht om 06:30 uur. Gelukkig had ik een kopje koffie gedaan om 06:00 uur, want van de tweede dosis werd ik echt vreselijk misselijk, terwijl de smaak op zich minder erg was dan dosis 1. Ik heb hem niet helemala op gekregen, maar dat bleek ook niet erg. Ik was echt schoon van binnen. Het grootste nadeel vond ik dat ik heel erg uitdroogde en tegen de tijd van mijn darm onderzoek vroeg ik iedereen of ik al iets mocht drinken. Helaas niet. Maar toen ik terugkwam stonden er twee glazen water en twee glazen sinasappelsap klaar. Zo lief van de verpleegkundingen. Anyway, dit nooit meer. Sterkte allemaal.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.