Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

PRADAXA CAPSULE 150MG

20 July 2018

Intense jeuk als bijwerking. Volstrekt onacceptabel wegens verstoring nachtrust. Verpakking is ronduit ridicuul. Enorme doos met zeer onhandige blister verpakking die door minder handige mensen moeilijk te openen is en veel meer tijd kost dan reguliere medicijnen. Aluminium verpakking is zodanig scherp dat je je er aan kunt openhalen, vooral onder je nagels. Ben blij dat ik weer terug ben op acenocoumarol!

PRADAXA CAPSULE 150MG

15 July 2018

Tijdens en na het sporten veel bloed in de urine.

PRADAXA CAPSULE 150MG

PRADAXA CAPSULE 150MG

24 April 2018

Gebruik het nu ruim 1 jaar en merk geen nadelen, behalve enig sinds maag/darmklachten, maar is goed mee te leven.

PRADAXA CAPSULE 150MG

24 March 2018

Maagklachten, hoofdpijn, oorsuizen,klein bloedvaatje in het oor geknapt.Gevolg bloed uit het oor. Hoge bloeddruk 180/85. Eng produkt.direct mee gestopt. In overleg cardioloog.

PRADAXA CAPSULE 150MG

26 February 2018

Voor mij is het een makkelijk in te nemen capsule, 2x per dag, het super vervelende van dit medicijn is dat als je ongemerkt ergens maar licht tegen aan stoot er direct een bloeduitstorting / blauwe plek zichtbaar is...dus erg voorzichtig momenteel...

PRADAXA CAPSULE 150MG

28 January 2018

ik ben pas een week begonnen , maar bij het doorslikken van brood of avondeten heb ik een soort pijn geoel achter het borstbeen. ook als ik koffie of thee drink, wie heeft dit ook

PRADAXA CAPSULE 150MG

9 December 2017

Ik gebruik dit medicijn nu sinds 4 weken 2 x daags ter voorbereiding op een ablatie ivm atrium fibrileren. Tot nu toe nog niets gemerkt maar dat kan ook komen omdat mijn beta blokkers en anti ritmica zoveel bijwerkingen hebben.

PRADAXA CAPSULE 150MG

2 December 2017

Na twee operaties, boezemfibrileren, en een lichte herseninfarct gebruik ik pradaxa 2x150 gram per dag. Deze mede op advies van de cardioloog tevens vanwege het gemak om vrij te gaan wanneer je wilt. Probleem, snel veel blauwe plekken en soms snel lusteloos. Binnenkort voor controle bij cardioloog en g terug naar prikken ie fenprocoumon.

PRADAXA CAPSULE 150MG

11 November 2017

eigenlijk nergens problemen mee, maar heb nu of nagelpsoriasis, vraag me af of dat daarvan zou kunnen komen

PRADAXA CAPSULE 150MG

4 November 2017

Ik gebruik pradaxa sinds 3 maanden. Ben ernstig benauwd geworden, en heb toenemende maagklachten na het innemen. Ik wil een ander middel of ga overstappen op natuurlijke bloedverdunner GinkgoBiloba van dr Vogel.

PRADAXA CAPSULE 150MG

15 September 2017

Factor V Leiden bloed, 3 x trombosebeen, preventief 2 x 150 mg per dag. Na 2 maanden maag en slokdarmklachten kon niet meer slikken.

PRADAXA CAPSULE 150MG

14 September 2017

Elke avond erge hoofdpijn. V.a 2016 inname van dit medicijn en ben erg kortademig geworden. Kan amper 50 mtr lopen. Heb een piepende ademhaling. Ook heb ik vaak zwarte ontlasting en diaree

PRADAXA CAPSULE 150MG

9 September 2017

na 2 maanden 2x dgs.150mg te hebben geslikt was na meting door de trombosedienst de INR waarde0.8!!!! moet tussen de 2.0 en 3.0 zijn!!!!! bijverschijnselen; slecht slapen, nachtelijk zweten, lusteloos, depressief, lichte tia,s direkt na inname, dit middel wordt voorgeschreven zonder enige vorm van bloodtest.na 30x 3mg Fenprocoumon is mijn INR 2,7 dus perfect!! geen bijverschijnselen meer. en fijn dat mijn bloed regelmatig gecontoleerd wordt.

PRADAXA CAPSULE 150MG

6 September 2017

Na het innemen van dat medicijn, pijn bij slikken, slokdarm dus

PRADAXA CAPSULE 150MG

4 September 2017

Gebruik dit medicijn 2x per dag, prima.... maar het irritante van dit medicijn is dat als je maar je hand(en) ergens tegen aan stoot (en dat merk je soms niet) direct een zichtbare blauwe plek krijgt wat een dag of tien duurt voor het verdwenen is.

PRADAXA CAPSULE 150MG

15 June 2017

Ik ben erg tevreden over het middel. Door mijn hartprobleem gebruik ik dit middel al een paar jaar. Geen last van bijwerkingen, maar het prettige is dat ik niet geprikt hoef te worden zoals bij de gebruikelijke ontstolling tabletjes (acenoucomarol). Voor mij maakt dit meer comfort, ondanks mijn ziekmelding scheelt dit in gang naar arts /salto.

PRADAXA CAPSULE 150MG

3 June 2017

Zwarte ontlasting en schoonbloed erbij met als gevolg na ontslag uit het ziekenhuis na 2 dagen er weer in Ga je gezond naar het ziekenhuis voor een knieprothese doe je het zo goed mag je na twee dagen weer weg en dam bovenstaande ik durf pradaxa niet meer te nemen

PRADAXA CAPSULE 150MG

29 May 2017

Direct na het eerste gebruik van Pradaxa kreeg ik bultjes (alleen) op mijn handen. Deze gingen erg jeuken en al gauw gingen mijn handen flink vervellen.

PRADAXA CAPSULE 150MG

8 March 2017

Voorheen Fenprocoumon geslikt en sinds half december 2016 over op Pradaxa vanwege het gemak (niet prikken en doseren). Sinds half december me grieperig gevoeld en regelmatig behoorlijk maagpijn. Afgelopen weekend naar de dokterspost vanwege hevige maagpijn en direct gestopt met de Pradaxa. Ik knap zienderogen op en ga weer over op de Fenprocoumon, voor mij het beproefde antistollingsmedicijn. Beter een prik dan een massale maagbloeding vlgs mijn cardioloog (die toch al niet zo voor Pradaxa was).

PRADAXA CAPSULE 150MG

22 February 2017

Na twee jaar gebruik van Pradaxa maag en slokdarmklachten. nu gebruik ik er een maagbeschermer bij, maar het helpt niet.

PRADAXA CAPSULE 150MG

4 February 2017

Ben op proef ermee begonnen in plaats van fenprocoumon, zodat ik niet meer hoef te gaan prikken. Ik heb nu vaak maagpijn en ga ermee stoppen. Ga weer prikken.

PRADAXA CAPSULE 150MG

10 January 2017

kan niet meer slapen en heb overal jeuk

PRADAXA CAPSULE 150MG

2 December 2016

Sinds een jaar gebruik ik 2x daags Pradaxa 150mg, tot nu toe geen bijwerkingen.

PRADAXA CAPSULE 150MG

19 September 2016

Door geconstateerd boezemfilibreren in 2015 (ik voelde mij ondanks filibreren prima). Liet eind maart 2016 de cardioloog mij stoppen met acetylsalicylzuur (80 mg) en schreef het 'nieuwe' Pradaxa 150 mg (1 x ochtend en 1 x avond, totaal 300 mg per dag). Het lokte een discussie met de cardioloog uit, want ik vind het wel een heftige bloedverdunner. Ik besloot er slechts 1 per dag te slikken. Bijsluiter maakte mij achterdochtig en terughoudend. Medio september 2016 schrok ik van bruin/zwart bloed in urine (kans daarop staat in bijsluiter). Direct naar huisarts die mij adviseerde contact met cardiologie op te nemen. Ik wacht thans op bericht cardioloog. Voorlopig slik ik op eigen verantwoording weer acetylsalicylzuur 80 mg. Dat werkte 3 jaar prima! Ik heb het niet zo op die Pradaxa (horrorverhalen!).

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel