Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 14 resultaten gevonden.

PRAMIPEXOL ACCORD TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

28 November 2016

Het werkt bij mij al met 1 tabletje tegen restless legs, maar is sinds augustus niet meer in doordrukstrips te krijgen volgens de apotheek. Heel vervelend als je een avond of langer weg gaat. Dan moet je losse tabletjes meenemen. Ik weet niet of ik een ander samengesteld tablet heb (staat geen merknaam op buisje waar ze in zitten), maar ik heb erge pijn in mijn lies/onderbuik/been gekregen. Ik weet niet of het daarvan kan komen. Kan natuurlijk ook ergens anders door komen, maar mochten er meer mensen zijn die dit herkennen, dan hoor ik het graag.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAMIPEXOL ACCORD TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

18 October 2016

Ik kreeg van de apotheek bericht dat het medicijn niet meer gemaakt wordt. Bij de fabriek in Verenigd Koninkrijk klopt dat. Ik heb al eens andere gehad maar daar kreeg ik erge hoofdpijn van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAMIPEXOL ACCORD TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

24 November 2015

Ik krijg keelpijn van deze pillen. Ik gebruik ze al zeer lang en had nooit klachten. De laatste serie pillen smaakt en ruikt naar een ontsmettingsmiddel. Ik maak mij zorgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAMIPEXOL ACCORD TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

4 May 2015

De pillen ruiken bij het uitdrukken in de strip naar desinfecteerd schoonmaakreiniger. Ik slik al jaren de pillen en nu bij deze afgifte viel het mij op.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAMIPEXOL ACCORD TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

26 March 2015

Ik gebruik al jaren Pramipexol (eerst als sifrol). Bij het beginnen met een nieuwe doos viel me op dat de tabletten echt smerig smaakten, terwijl ze altijd neutraal (smaakloos) smaakten. Mijn apotheek is het aan het uitzoeken of er iets veranderd is aan de samenstelling.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAMIPEXOL ACCORD TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

3 February 2015

Gebruikte Pramipexol Sandoz en in mijn medicijnrol zat ineens Pramipexol Accord. Het vervelende is dat ik een grote drang tot internet gokken ontwikkelde. Dat is echt begonnen na de verandering van fabrikant. De apotheker zegt dat het niet kan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAMIPEXOL SANDOZ TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

PRAMIPEXOL ACCORD TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

3 February 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIFROL TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

PRAMIPEXOL ACCORD TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

2 December 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Toelichting: Er wordt door de Verzekering Zilveren Kruis beweerd dat het merk Pramipexol, en nu weer veranderd in Pramipexol Accord, precies dezelfde samenstelling heeft en dus hetzelfde is als het merk Sifrol. Dit is voor mij onwaar! Heb het lang geprobeerd, maar had daar een erg slechte ervaring mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAMIPEXOL ACCORD TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

PRAMIPEXOL ACCORD TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

6 July 2014

Mijn randpsychotische verschijnselen komen mogelijk van de pramipexol. Dat gaan we uitzoeken komende weken door af te bouwen. Mijn restless leggs zit nu ook af en toe in mijn armen (rebound), maar dat heb ik voor een anti-rusteloze-benen-medicijn wel over.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAMIPEXOL ACCORD TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

5 July 2014

Het hebben van onrustige benen, is voor 3/4 verminderd, vrijwel gelijk. Ik heb alleen vanaf het begin van medicatie heb ik s,nachts last van taaislijm, waar ik dus ook weer wakker van word. Ook valt mij op dat vanaf het begin eerder in slaap valt maar heel vaak weer snel wakker word en dan uren wakker lig vaak wel 4 a 5uur en daarna om de 15 of 30 min wakker word.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAMIPEXOL ACCORD TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

2 July 2014

Ik heb pramipexol langzaam opgevoerd en zit op 0.500mg 1 uur voor het slapen gaan. Dit zou nog opgevoerd worden naar 0,750, maar daar werd ik totaal niet lekker van, dus meteen weer teruggevoerd naar 0,500mg. Ik gebruik ook Tizanidine hiervoor. Het is allemaal beter, maar de spierverstijvingen, de kriebels, de schokjes in het hele lijf (soms ook in het hoofd) en de neigingen om het hele lichaam in een reflex aan te spannen blijven. De extreme krampen zijn goeddeels verdwenen, dat is een heel positief iets. Heel vervelend dat ik elke 1 1/2 A 2 uur wakker ben. Vaak even de benen op de grond zetten, en regelmatig nachten dat ik m'n bed uitga om wat te lezen en te lopen. Dan kan ik het in bed niet vinden. Hier ben ik nu ruim een half jaar mee bezig en soms er helemaal mee aan. Wat ik over de verpakking van pramipexol wil zeggen is dat het moeilijk uit de verpakking is te halen, aan de achterkant van de strip moet je met je nagel een opening maken en verder open prutsen, vervolgens het kleine tabletje eruit peuteren. Aangezien de 0,500 mg niet voorradig is bij de leverancier, moet ik elke avond 4 tabletjes eruit peuteren, moet dit nu vraag ik me af. Heb ook reuma,dus niet te doen. Heeft de leverancier of wie dan ook dat nooit zelf ontdekt? Lijkt me eigenlijk onwaarschijnlijk, dit wordt toch getest. Ook heb ik veel last van misselijkheid, buikpijn, verstopping en vermoeidheid. Dus geen ideaal medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAMIPEXOL ACCORD TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

8 November 2013

<p> Ik heb RLS heb 1 1/5 jaar pramipexol geslikt eerst 2 pillen per dag later 2 s,morgen en drie s,avonds ik had er redelijk baat bij maar op onverklaarbare tijden vaak s,nachts speelde het weer op. Heb een nacht in het ziekenhuis geslapen daar is apneu geconstateerd, wat ook de reden kan zijn van onrustige benen. Slaap nu met een zuurstofmasker, ik slaap nu wat beter en meer aan een stuk door, ben wel iets wat beter uitgerust, maar heb nog steeds op de gekste momenten de kriebels. De neuroloog heeft mij ander medicijnen voorgeschreven, Sinemet 62,5 tablet 50/12,5mg, 2 maaldaags 1tablet en met pramipexol stoppen. De eerste nacht na gebruik van Sinemet heb ik een hele onrustige nacht gehad( heel de nacht wakker constant bewegen) en overdag ook nog steeds het zelfde. Weet momenteel niet wat ik moet doen om dit te verlichten of te verhelpen? Wie kan mij helpen?</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRAMIPEXOL ACCORD TABLET 0,125MG (0,088MG BASE)

25 June 2013

<p> Is erg moeilijk uit de verpakking te halen. Dit lijkt mij vooral voor oudere mensen erg bezwaarlijk. Bovendien heb ik het idee dat glepark beter voor restless legs werkt dan dit medicijn.</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel