Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 11 resultaten gevonden.

PREGABALINE SANDOZ CAPSULE 75MG

29 May 2024

Ik ben vrouw van net 70 jaar. Gebruik bij zenuwpijn, 2x pd 1-75 mg. Eerste 2 weken bijwerkingen van duizeligheid, slaperig, wankel op de benen, wel afnemend eind van de 2e week. Daarna 2 weken 2x pd 2-75mg, dus dubbele doses. Weer zelfde bijwerkingen, vooral dizzy en wankel, maar ook inmiddels ná 4 weken gebruik, 5 kg aangekomen! En dat voelt niet goed, opgeblazen, benauwd gevoel, minder goed kunnen bewegen, stijf, meer pijnen in lijf en leden. De prikkelingen ea in mijn benen zijn bijna over, vooral 's nachts, slaap ik beter. Bij lopen en/of even staan, heb ik wel de doofheid en tintelingen in mijn bovenbenen die ik al langer had. Ik ben nu nog steeds dizzy, kan en mag niet autorijden, dat is heel vervelend. De arts belt volgende week hoe het gaat, ik weet niet of er nog een ander medicijn is waar ik vooral niet van aan kom...dan zal ik dat willen proberen, want dit is voor mij de heftigste bijwerking.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE SANDOZ CAPSULE 75MG

30 April 2024

Gebruik tegen pijn in benen agv rug. Bijwerking: Slaperig, (slaap waar ik zit) Iets minder zicht, af en toe wazig Wiebelen bij bv fietsen Pijn met vlagen terug

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE SANDOZ CAPSULE 75MG

13 September 2023

Werkt in principe gelijk aan Accord qua pijnbestrijding, echter snel een flinke gewichtstoename ( vocht vasthouden) Terug naar Accord, maar deze is slecht leverbaar

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE SANDOZ CAPSULE 75MG

7 December 2022

Ik wil deze ervaring schrijven omdat ik in eerste instantie terughoudend was. Ik heb al 2 jaar veel zenuwpijn in bil en achterkant bovenbeen. Inmiddels ben ik geopereerd dmv een l5 s1 fusie. Nieuwe tussenwervel schijf en vastzetten van de l5 s1. Veel klachten zijn na 8 weken al weg, maar de zenuwpijn blijft nog even helaas. Zenuwen moeten herstellen dat kan tot een jaar duren. (als dat al helemaal gebeurd). Meteen bij de eerste pil de volgende ochtend was ik bijna pijn vrij! Mega fijn.... Ik gebruik 1 pil in de avond vanwege de duizeligheid die de pil met zich meebrengt. En idd bij het opstaan in de nacht ben je duizelig dus let daar op. Voor mij doet het niks op goed slapen zoals de arts zei...helaas! Maar goed ik ben dus mega blij dat het helpt! Of het verslavend is kan ik nog niet zeggen. Wat ik wel kan zeggen is dat ik 1.5 oxycodon het geslikt en daar bijna vanaf ben. Mijn avond dosering heb ik kunnen vervangen voor pregabaline zonder problemen....alleen meer zweten voor een dag of 3. Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE SANDOZ CAPSULE 75MG

2 September 2021

De pijn in mijn voeten was of ze in een bankschroef zaten terwijl voethuid huid zo gevoelloos was dat bij fout nagelknippen de huid bloedde maar ik niks voelde. Na drie capsules van 75 mg zat ik euforisch in mijn kano. Geweldige kanodag. Pijn in de voeten zo goed als over en artrose en reuma pijntjes (ben 80 jaar oud) weg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE SANDOZ CAPSULE 75MG

26 October 2020

Helpt tegen pijn maar geen orgasme meer. nogal een ding. wacht op contact met arts

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE SANDOZ CAPSULE 75MG

8 July 2020

Goede pijnstiller bij gordelroos. Via 2 x 75mg naar 2x150mg per dag. Daarna teeug naar 2 x 75 en later 1 x 75mg. Met deze dosis geswitched van de avond naar de ochtend ivm slaapstoornis. Lichte hoofdpijn en tot nu toe 1 x paniek na de eerste keer geen avonddosis. Nog geen effekt op het slapen. Overdag niet suf.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE SANDOZ CAPSULE 75MG

3 November 2019

Ben hier heel blij mee ! Kan mij niet vinden in de negatieve berichten hier voor gelezen. Ik heb zenuwpijnen,angsten Post traumatische stress stoornis slaapeloosheid etc Dit is officieel een middel wat gebruikt wordt bii epilepsie,dat heb ik niet. Maar ben zeer relaxed,kan nog wel moeilijk in slaap komen maar als ik slaap echt super,voel me als herboren ! Sinds jaren! Geen vreemde bijwerkingen ontdekt.Ik gebruik het nu ruim 2 weken 2maal daags 2 capsules a 75 mg,ik heb een opbouw schema.Kom wekelijks bij arts.Voor controle en evaluatie.Voorlopig.Ben een heel.ander mens ! Veel meer energie ! ??

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE SANDOZ CAPSULE 75MG

17 December 2018

In gebruik voor hernia klachten in combinatie met oxycontin. Ik ben erg suf en heb veel lichte spasmes, ik stotter regelmatig en ik zie wazig. Wel verlicht het de pijn snel en goed, alleen treedt de gewenning altijd na een week al toe waarna ik een hogere dosering krijg van de arts. Ik slik nu 450mg pregabaline, 150 diclofenac, 15mg oxycontin en 4000mg paracetmol.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PREGABALINE SANDOZ CAPSULE 75MG

16 December 2017

Wegens hernia gebruik ik 2 X daags 75 mg pregabaline. Ik val ineens weg en voel mijn hoofd van binnen branden. Ik probeer wakker te worden maar dat lukt niet. Na 2 uur wordt ik weer wakker. Herkend iemand dit?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.