Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

PRIMOLUT N TABLET 5MG

30 August 2018

Sinds een week gebruik ik dit 3x per dag om mijn ongesteldheid uit te stellen. 1 dag erna, vol met puistjes en krampen in mijn buik. Al een week een opgezette buik. Vreselijke pijn in mijn darmen wat komt en gaat. Sinds vorig jaar gestopt met de pil en een spiraal genomen zonder hormonen. Direct na het innemen begonnen de klachten opnieuw nadat deze weg waren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

13 August 2018

Ik gebruik Primolut N 5mg i.v.m. het uitstellen van de menstruatie. Geen bijwerkingen, behalve wat slaperig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

12 April 2018

Ik gebruik ook primolut,voor de menstruatie uitstestellen voor vakantie,ben ook migreane patiƫnt en heb dan nergens last van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

6 January 2017

Ik gebruik primolut als ik mijn menstruatie wil uitstellen i.v.m. een vakantie. Gebruik het al jaren. 3 dagen voordat ik mijn menstruatie verwacht begin ik, 3x per dag een klein tabletje. Wanneer ik stop krijg ik mijn menstruatie ongeveer 2 a 3 dagen erna. Geen bijwerkingen voor mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

22 December 2016

Ik gebruikte Primolut voor endometriose. Het begin ging goed, op stemmingwisselingen en een belabberd gevoel na, maar daar moest je even doorheen. Maar na 3 weken kreeg ik er een bonzende hoofdpijn bij en bleef ik maar een koortsig gevoel houden. Daarna kreeg ik migraine. Heb gebeld maar ze zeiden dat het erbij hoort. Dus ik slikte rustig verder. Koortsigheid ging niet weg en bonzende hoofdpijn evenmin, vervolgens kreeg ik erge pijn voorin mijn vagina en dat straalde helemaal door naar de rug. Hier heb ik een week mee gelopen en toen besloten om te stoppen omdat ik er meer bij kreeg dan dat het minder werd. Na een maand gestopt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

8 December 2016

Gekregen van de gynaecoloog ivm langdurig bloedverlies (overgang), kuur van 12 dagen. Na inname 1e dag direct resultaat, bloeding gestopt. Bijwerkingen hoofdpijn , benauwd gevoel, pijnlijke borsten, slecht slapen, belabberd gevoel en ontzettend moe. Mineur gevoel tegen depressiviteit aan. Na 10 dagen gestopt en binnen enkele dagen een onttrekkingsreis bloeding. Ontzettende krampen, veel bloedverlies, veel stolsels. Na 5 dagen barstende hoofdpijn. In de hoop dat dit voor een beter verloop gaat zorgen in de overgang, zou ik het niet aanraden. Wat kun je je belabberd voelen hiervan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

26 November 2016

Na 2 maanden heftig menstrueren had ik een flinke bloedarmoede en had ik nergens meer energie voor. Na 3 dagen Primolut stopte mijn menstruatie. Ik slik het nu al 1,5 week en voel me stukken beter/sterker. Ik ondervind geen bijwerkingen. Daarnaast slik ik staalpillen om aan te sterken. Ik zie er tegen op om te moeten stoppen met Primolut. Weet iemand hoe lang je dit mag doorslikken?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

24 November 2016

Primolut n voorgeschreven gekregen door de gynaecoloog ivm uitblijven van menstruatie (door waarschijnlijk kleine cyste eierstok). Behalve ernstige vermoeidheid (kon bij wijze van staand slapen) eigenlijk weinig bijwerkingen gehad. Na 72 uur een onttrekkingsbloeding gehad, dit heb ik wat heviger ervaren dan bij de normale menstruatie (vooral de buikkramp). Al met al een goede ervaring maar ik heb wel gemerkt dat het veel invloed heeft op de hormoonhuishouding.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

29 September 2016

Voorgeschreven door gynaecoloog, omdat de voorheen regelmatige menstruatie al een maand uitbleef, maar ik (38) wel al een maand menstruatiekrampen had die steeds verder toenamen qua pijn en hevigheid. Na 2 dagen (3 tabletten per dag) is de menstruatiekramp nog steeds hevig en zeer pijnlijk, mijn buik is opgezwollen en mentaal ben ik heel labiel. Het ene moment wil ik alles en iedereen tot moes slaan, het andere moment wil ik in een hoekje zitten janken. Geen leuke ervaring dus. Nu hopen dat hierna de menstruatie wel op gang komt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

20 August 2016

Ik heb een staafje laten zetten in mijn arm om niet zwanger te worden, maar ik kreeg erge bloedingen die 3 weken doorgingen. Met pilgebruik is het wel weg, maar ik heb nu erge pijn in mijn onderbuik, lijkt wel of ik weeeen heb maar geen bloeding meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

16 August 2016

Vocht vasthouden, zo erg dat ik daarna Carpaaltunnelsyndroom heb gekregen, ik had het nooit moeten gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

5 August 2016

Ivm pijnklachten door endometriose overgestapt op Primolut N en helaas net als bij het gebruik van orgametril begint mijn haar weer volop uit te vallen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

30 May 2016

De werking was prima, mijn menstruatie werd inderdaad uitgesteld. Na het stoppen duurde het nog 6 dagen voor het op gang kwam. De cyclus erna was erg ontregeld en liet lang op zich wachten. Ook de tweede menstruatie was heftiger. Nu hopen dat de derde menstruatie na het innemen van Primolut weer normaal is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

27 September 2015

Ik gebruik primolut n 5 mg en ik heb pijn in mijn darmen. Is dat normale?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

15 June 2015

Ik slik nu 4 dagen al primolut om het bloeden te stoppen want ik bloed al langer dan 3 weken inmiddels. En dat is gekomen doordat ik aan de pil was begonnen maar ik reageer heel slecht op hormonen dus na 10 dagen te bloeden (normaal 6 menstruatie) maar blijf bloeden. Ik heb nu erge buik krampen sinds ik primolut slik. Staat nergens in de bijsluiter dat je er krampen van kam krijgen. Iemand anders last hiervan?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

2 June 2015

Mijn menstruatie is onregelmatig. Ik menstrueer jaren lang. Had primolut maar 1 maand gebruikt. Wie kan me helpen. Wat kan ik gebruiken dat mijn menstruatie weer normaal wordt??

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

22 July 2014

Ik slik al bijna twee jaar continu primolut. Voorgeschreven wegens niche in baarmoeder door keizersnede en poliepvorming. Ik kreeg voorgeschreven twee keer per dag twee pillen. Heb dit zelf verminderd naar twee keer per dag een pilletje. Ik heb geen idee of ik hier jaren mee door mag gaan? Ik stop zo'n twee keer per jaar een week. Vloei dan gigantisch veel en dan stopt het weer. Ik ben 41 jaar en heb flink overgewicht.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

16 July 2014

Ik kwam er begin dit jaar al achter dat ik hoogstwaarschijnlijk zou menstrueren op mijn trouwdag (27 juni 2014). Ik heb toen contact opgenomen met de huisarts (omdat ik in de veronderstelling was dat ik alleen mijn menstruatie met de reguliere anticonceptiepil zou kunnen uitstellen). De assistente vertelde mij echter dat dit ook mogelijk was met Primolut. Ik slik liever niet de pil (omdat ik slecht reageer op zoveel hormonen), dus ik was blij met deze oplossing. Ik schrok echter wel enorm van alle bijwerkingen waar velen over schrijven. Maar hierbij een positieve recensie: ik heb op geen enkele manier last gehad van Primolut. Ik was erg bang dat ik vocht zou vasthouden en daardoor misschien niet meer mijn trouwjurk zou passen. Geen last van gehad. Daarnaast was ik bang dat ik misschien een doorbraakbloeding zou krijgen, ook geen enkele last. Dit medicijn heeft er echt voor gezorgd dat ik een zorgeloze en prachtige dag heb gehad. Ik ben er tijdig mee begonnen (op maandag mee gestart en op donderdag/ vrijdag zou ik ongesteld worden). Op zaterdagochtend de laatste ingenomen en op maandagavond kwam mijn normale menstruatie op gang. Ook niet zoals anderen zeggen erger dan normaal. Maar gewoon regulier.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

14 May 2014

In de pre meno periode van gynaecoloog voorgeschreven gekregen vanwege extreme en onregelmatige menstruatie. Ben normaal erg terughoudend met medicijngebruik, maar erg blij dat deze er was: helemaal goed! Een uitkomst.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

10 May 2014

Werkt, in tegenstelling tot eerder, nu prima om menstruatie uit te stellen. Beetje buikpijn, beetje misselijk en duizelig. Maar erg fijn om te merken dat, in tegenstelling tot andere hormoonpreparaten, menstruatie uitgesteld kan worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

12 April 2014

Veel last van buikkrampen gehad, wilde ongesteldheid uitstellen maar dat doe ik nooit meer ben weer aan de pil gegaan 2 dagen na de laatste pil alleen bloed bij afvegen na plassen, donderdags laatste pil maandagavond ongesteld nu zaterdag erna nog steeds beetje bloedverlies.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

28 February 2014

Prima werking, vrijwel geen last van bijwerkingen gehad, op af en toe een klein krampje na. Na het stoppen duurde het zo'n twee dagen tot de menstruatie op gang kwam, waar ik verder niets anders dan gebruikelijk bij ervaren heb.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

8 February 2014

Mijn bloeding stopte eindelijk na elf dagen. Veel last van bijwerkingen, vooral vocht vasthouden en erg veel last van opvliegers!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

21 October 2013

Mijn ervaring was prima met primolut. Bij mij had het de juiste werking en na 3 dagen na het slikken van mijn laatste pil kwam de menstruatie op gang. Erg fijn!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PRIMOLUT N TABLET 5MG

15 April 2012

De werking was goed, menstruatie werd keurig uitgesteld en kwam drie dagen na het stoppen op gang, zoals voorspeld. Alleen stopte de menstruatie daarna niet meer en duurde het minimaal tien dagen voort (still counting), dit vind ik een onprettige bijwerking. Ik zou primolut dan ook nooit zomaar voor een vakantie gebruiken, maar voor iets eenmaligs zoals je trouwdag kan het wel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel