Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

11 November 2020

Bij eczeem op het (voor)hoofd werkt dit bijzonder goed! Na 1x is 85% van het probleem opgelost, na 2x is alles weg. De enige bijwerking die ik zeker ervaar is eerst een stevig branderig gevoel. Dit bleef zeker twee weken zo maar wordt absoluut minder en is het goede resultaat zeker waard. Zelf na een week al overgestapt op de 0,03% variant omdat deze ook prima werkt en de overgevoeligheid van de huid wat af nam.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

5 December 2019

Ik ben zeer tevreden over de zalf. Ik had last van eczeem rondom min ogen door mijn histamine intolerantie. De zalf werkt snel en op bepaalde moment hoefde ik maar 2x per week smeren. Nu ben ik al 2 jaar eczeem vrij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

15 November 2019

Al jaren eczeem aan mijn handen en diverse hormooncremes geprobeerd. Deze leken dan een jaar de symptomen wat te onderdrukken en daarna leek het alsof er gewenning optrad en deed het helemaal niets meer. Gek werd ik van de jeuk en de kloven. De dermatoloog zei dat ze geen andere hormooncreme meer had. Via de huisarts gevraagd om iets waar geen hormonen in zaten, wat dus Protopic bleek te zijn. Mijn eczeem werd al snel minder, maar de bekende bijwerking van het branderige gevoel ontstond ook direct. Bij contact met warm water of warme lucht deden mijn handen pijn, zo heet dat het aanvoelde. Je haren wassen is dan ook geen pretje. Ik kreeg op een gegeven moment herpes (koortslippenvirus) aan mijn handen. Had er tot dat moment nog nooit van gehoord dat dat bestond!Daarna gestopt met de Protopic en weer hormoonzalf gestart, die na zo’n lange pauze weer werkzaam was.Ondanks de bijwerkingen pas ik Protopic wel toe wanneer ik weer merk dat de hormooncreme niet werkt. Het helpt simpelweg wel tegen de jeuk, maar ik gebruik het dan tijdelijk om een pauze in te lassen van de hormooncreme.En ondertussen ben ik nog zoekende naar de daadwerkelijke oplossing, in plaats van enkel symptoombestrijding...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

27 March 2019

Allereerst ben ik nooit geïnformeerd, noch door de dokter, noch door de apotheek, over de exorbitant hoge kosten van dit medicijn! Als ik het had geweten, had ik het nooit gekocht! Bovendien kreeg ik na gebruik gedurende drie weken geen resultaat: de jeuk bleef. Ik wil daarom worden vergoed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

24 September 2018

Zeer zeer blij met dit medicijn! Bij heftige eczeem uitbraken hoef ik het 1 a twee dagen te smeren en dan is alles weer afgezakt. Branderig gevoel heb ik eigenlijk bijna nooit gehad hierbij, wellicht een warme huid op de plekken waar ik het smeer, maar geen felle branderigheid. Bij iedereen natuurlijk anders, maar zeker het proberen waard!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

20 August 2018

Gebruik sinds 2 weken Protopic zalf. Heb geen last van een branderig gevoel of andere klachten. Moet de zalf 6 weken lang 2x daags smeren. Mijn eczeemklachten worden nu geleidelijk aan wat minder.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

2 June 2017

Ik gebruik deze zalf als een eczeem uitbraak te lang duurt en ik het onder controle wil krijgen. De eerste drie dagen brand de huid. Daarna verdwijnt de eczeem altijd. Na twee weken stop ik dan weer. Het is geen fijne zalf maar wel de enige die echt werkt bij mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

7 October 2016

4 jaar op advies van mijn dermatoloog haast dagelijks gebruikt met als gevolg al bijna 3 jaar aan het afkicken hiervan. De ontwenning is verschrikkelijk. Niet aan beginnen dus.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

6 September 2016

Ik krijg protopic voorgeschreven voor vitilligo. Ik vind het moeilijk om vol te houden. De zalf is heel vet en trekt niet in. De bovenkant van mijn handen moet ik insmeren maar de binnenkant daarna goed wassen is moeilijk. Dus smeer ik ongewild ook op andere plekken. Ik moet het ook onder mijn ogen smeren en daar heb ik dan overdag veel last van geirriteerde ogen en slecht zien. Daarbij heb ik regelmatig jeukende huid en rare verschijnselen zoals witte bolletjes die onder mijn huid vandaan komen als ik krap na de jeuk. Daarna ontstaat er best een groot gat in de huid. Protopic is misschien de oorzaak, maar het heeft wel een slechte invloed op die huidproblemen. Ook heb ik regelmatig blaren op mijn vingerkootjes na smeren met protopic. Een keer ook op mijn voet. Dan was het meer een soort vervelling zonder verbranden. Men zegt als je blijft smeren dat je pigment dan terug kan komen maar ik heb steeds de behoefte pauzes in de behandeling in te lassen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

5 August 2016

Ik gebruik het nu al een paar jaar en sindsdien ziet mijn gezicht er erg goed uit. Als ik het een dag niet gebruik, merk ik het verschil meteen. Ik probeer het wel telkens opnieuw op mijn lijf te smeren, maar dan jeukt het. Waarschijnlijk ook omdat het dan zo warm is. Maar sinds een paar dagen gaat het beter. Wanneer ik alcohol drink, word ik knalrood, moet er zelf altijd wel om lachen. Dus drink het bijna niet meer. Binnenkort ga ik vragen hoe het zit met zwangerschap en na de bevalling.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

29 March 2016

Ik gebruik sinds 2 jaar protopic en mijn eczeem gaat hierdoor weg. Geef zeker de voorkeur aan protopic ipv hormoonzalven, aangezien je protopic kan blijven smeren. Zoals anderen al zeggen geeft het wel een reactie op alcohol. Bij mij is het alleen bij het eerste alcoholische drankje. Krijg dan een (vuur) rood hoofd/hals en de huid wordt warm en trekkerig. Dit houdt ongeveer een half uur aan. Ik neem soms thuis alvast een slokje alcohol zodat ik op een verjaardag niet voor joker sta. Nadeel, ik wil graag zwanger worden en mag dit middel niet gebruiken. Het is nog niet getest, ik baal hier enorm van. Gebruik het ong. 2x per week en zie er werkelijk waar niet uit als ik stop. Heeft iemand ervaring met protopic en zwangerschap? Of een alternatief? Hormoonzalf werkt bij mij niet zo goed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

15 February 2016

Nadat jaren lang verschillende artsen hebben geprobeerd om mijn eczeem te verminderen heb ik (geloof vier jaar geleden alweer) Protopic zalf samen met Elocon zalf en allergie pillen voorgeschreven gekregen. Wat is Protopic een paardenmiddel zeg. Ik ben er heel blij mee. Ik smeer het een keer per dag. Eczeem gaat niet weg maar heb in ieder geval er veel minder last van. Jammer genoeg heb ik wel last van een best wel extreem rood hoofd als ik alcohol drink. Dus dat doe ik niet meer ;)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

22 September 2015

Na jaren van gebruik van corticosteroïden heb ik vorige week het middel Protopic gekregen van de dermatoloog. Tot nu toe super goede ervaring. Eerste nachten slecht geslapen maar na 4 dagen verbetering en nu zelfs over.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

30 December 2014

Fantastische zalf! Al jaren heb ik last van psoriasis op ellenboog en in nek.. Niets hielp. Tot ik Protopic voorgeschreven kreeg! Ik gebruik dit nu al jaren... doe ongeveer 2 jaar met 1 tube van 30g. Hiermee houdt ik de psoriasis perfect onder controle. Zodra ik de plekken weer op voel komen, begin in met smeren. Na 3 dagen is het al zichtbaar op retour. Meestal ga ik dan nog 2 dagen door en heb het dan weer voor enkele weken onder controle! Wauw wat een zalf! Duur, maar zeker effectief!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

22 November 2014

Goede zalf, eczeem gaat hier mee weg. Zou geen alcohol drinken, dat veroorzaakt bij mij en een vriendin in ieder geval een gloeiende huid op de ingesmeerde plekken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

10 October 2014

Werd er duizelig van en kreeg last van mijn maag. Ben gestopt met smeren en het was over. Na een paar weken weer een keer gesmeerd maar de duizelingen kwamen gelijk weer terug.Dermatoloog snapt er niets van en heeft er nog nooit van gehoord.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

3 July 2014

Fijne zalf. Brandt idd als je het voor het eerst aanbrengt, maar de eczeem gaat er tijdelijk mee weg (wat me met andere zalf niet gelukt is).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

9 May 2014

Nare zalf, brandt enorm. Jeuk verergert door het branderige gevoel, lijkt wel een verergerde histamine-aanval.. Huid wordt knalrood en vol met bultjes, dus het is niet dat de jeuk nou staat voor 'genezing' van de huid. Volgens de dermatoloog zou het branderige gevoel na twee weken verdwijnen, dat deed het dus niet.. Douchen kan je beter laten, want dan brandt de huid nog meer..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

21 January 2014

Ik heb het van de dermatoloog gekregen ivm een allergie voor oog make up, allergisch voor nikkel en kobalt. Eerst brandde het flink (smeerde het op voor het slapen op m'n oogleden) en zga de gehele dag erna voelde ik het branderige gevoel ik wilde ik wrijven. Dit nam flink af en vervolgens nergens meer last van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

17 December 2013

Geeft bij het eerste gebruik een behoorlijk branderig gevoel. Bij herhaaldelijk gebruik gaat dit gevoel weg - het is alsof de huid er even aan moet wennen. Het effect is wel degelijk aanwezig, want jeuk verdwijnt op den duur (atopisch eczeem). Een ander voordeel is dat de huid niet dun wordt, zoals het geval is bij corticosteroïden (hydrocortison).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

31 October 2013

Zeer vette creme die kort na aanbrengen (voorhoofd + rond ogen) sterk brandend gevoel en ernstige jeuk gaf, vooral op voorhoofd. GEEN PRETJE! Toch lijkt het te helpen (tegen matig/ernstig atopisch eczeem) dus ik hou maar even vol...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

3 December 2012

Kort na het aanbrengen van de crème jeuk en wat later zeer brandend gevoel. Of er een hete strijkbout op mijn huid gezet wordt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

20 September 2006

griepachtige verschijnselen, terwijl sinds het begin van het eczeem (+/- 4 jr. geleden) ik een extreem goede weerstand had tegen verkoudheid / griep.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROTOPIC ZALF 1MG/ G

8 June 2006

eerst een verklaring van een dermatoloog daarna kan de huisarts het voorschrijven. dat hoop ik met de nieuwe zorgverzekering

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel