Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

12 August 2019

Na even zoeken blijkt Questran ook in België gewoon verkrijgbaar met recept. 50 stuks voor € 25,78

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

26 July 2019

Questran niet leverbaar. Pas eind oktober 2019. Het medicijn is wel verkrijgbaar via de apotheek, maar komt dan uit Duitland. Dit wordt niet vergoed. 50st voor 30 euro. Hopelijk is het snel weer leverbaar in Nederland! Want zonder is echt geen optie!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

25 July 2019

Oké,  Dat zit  zo met de beperkte leverantie van .. Die leverancier ervan -Bristol Meyer- - heeft blijkbaar een patent om die Questran te produceren/leveren, maar ze kunnen op dit moment niet leveren omdat ze een productielocatie aan het verplaatsen zijn en de rest-voorraad van tevoren niet goed hadden ingeschat voor de periode van verhuizen en daardoor nu dus niet kunnen leveren/produceren. Dus zijn ze nu door die restvoorraad Questran- zakjes heen. Vervelend is dan  dat toch niemand anders t mag leveren/produceren omdat Bristol Meyer het patent daarop heeft qua Questran. Nu blijkt de volgende sluipweg bewandeld te zijn door een ziekenhuis in 010, dat ik dus vandaag ook nog maar eens gebeld heb.  Die hebben in Duitsland colestyramine ingekocht. Dat heeft dan geen Questran maar Colysteramine 4g. Wel zelf betalen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

6 July 2019

Gebruik het al 40 jaar.Maar ben nu teneinde raad het is niet leverbaar.Ik gebruik het voor de diaree was zo blij dat ik de straat op kon.Ze hebben nu ander gegeven maar dat helpt niet.Vreselijk Mevr Valk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

17 June 2019

Ik gebruik Questran nu een paar jaar. Sinds 2008 kon ik de deur niet uit vanwege ernstige diarree. Met Questran kan ik gaan en staan waar ik wil, zonder continue een wc in de buurt te moeten hebben.Ik heb nu nog 3 zakjes en daarna kan ik geen kant meer op. Om wanhopig van te worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

10 June 2019

Ik gebruik Questran al 20 jaar en was van mijn diarree en misselijkheid af. Kon gaan en staan waar ik wou zonder een wc in de buurt te moeten hebben. Maar wat nu ? HELP Questran is ineens niet meer leverbaar terug bij af dus terug naar de diarree en misselijkheid. Kan nergens meer naar toe.Heeft u hetzelfde probleem schrijf een mail naar medischeafdeling@bms.com dit is de afdeling van Bristol-Myers Squibb deze zijn verantwoordelijk voor de levering van Questran o.a. in Nederland.Is het nu tijdelijk niet leverbaar of blijvend niet leverbaar dit laatste zou ik schandalig vinden. Vraag het aan Bristol-Myers Squibb

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

6 June 2019

Het middel werkt bij mij redelijk. Maar bij de apotheek verzuimde men om mij te vertellen dat ik daar een eigen bijdrage voor moet betalen omdat ik dit middel niet krijg vanwege een boog cholesterolgehalte mAr om galzuren te binden. Te gek voor woorden. Questran is in Duitsland wel gewoon verkrijgbaar maar wordt dan niet vergoedt. Tot zover een verenigd Europa.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

13 May 2019

Gebruikt met goed resultaat, nu sinds plusminus 3 maanden niet meer leverbaar. Cholestagel als alternatief maar dat kan ik niet betalen bovenop me zorgverzekering van bijna €200,- p.m.Er word niet vergoed en ik heb straks geen leven meer dankzij dit leveringsprobleem.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

3 May 2019

Slecht leverbaar in Nederland! Blijkbaar in Duitsland gewoon verkrijgbaar!Als alternatief kan cholestagel via recept gebruikt worden! Echter als galbinder moet een hoge eigen bijdrage betaalt worden van €69,00 voor 180 tabletten! Gebruik 6 st per dag!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

2 May 2019

Drama.. Questran niet of nauwelijks leverbaar.. in Duitsland is er genoeg, maar dit wordt niet door de zorgverzekering vergoed. Probleem neergelegd bij specialist.. misschien toch een alternatief?Ik kan niet zonder.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

26 April 2019

Ik lees dat Questran in Duitsland besteld kan worden. Kan iemand mij vertellen waar ik het in Duitsland kan bestellen? Ik ga binnenkort op vakantie en zou het fijn vinden als ik ook meer kan zien dan alleen de wc...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

24 April 2019

Mijn moeder gebruikt questran poeder 4g in zakje, het is in Nederland niet meer te leveren, de werkzame stof is colestiramima

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

15 April 2019

is hier een vervangend middel voor questran blijkt ui de handel te zijn volgens mijn apoteek

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

17 March 2019

Na galblaas verwijdering, last van diarree. Met Questran was het probleem verholpen. Nu is het niet meer leverbaar. Wat nu? Heeft iemand een alternatief? Imodium is voor mij geen goede vervanger.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

2 February 2019

Na jaren diaree werkt dit prima. Beetje vies maar ok.Het is niet leverbaar en ik kan bijna de deur niet uit. Wat nu

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

8 December 2018

Alle klachten na 3 jaar pijn aan de aars (jeuk-bloedende kloven van 3mm-diarree-wonden die niet dicht gingen) waren na 1 week zo goed als verdwenen. Zeker 10 verschillende zalfjes gesmeerd, een fortuin uitgegeven aan dokters & prof bezoeken. Die radicaal zegden dat het niks te maken had met het verwijderen van de galblaas. Ga ik uiteindelijk bij een gastroloog, zegt hij gewoon, dat ik mijn lichaam het best kende. Heeft hij Questran voorgeschreven, wat een opluchting naar het toilet zonder pijn, lopen zonder pijn, zitten zonder pijn. Dat allemaal omdat een dr. geloofde dat het begonnen was na de galoperatie. Ben hem heel dankbaar daarvoor...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

5 December 2018

Na galblaas verwijdering, Prikkelbare darmsyndroom, ontlasting was vreselijk. Regelmatig in paniek zoeken naar toilet. Na maagverkleining (Gbp) waarbij ze ook je darmen een stuk inkorten situatie vreselijk verergerd, 10 weken achter elkaar 20x per dag hardhollend naar de wc. Na Google zoeken en overleg met de huisarts begonnen in 2016 met Questran, vanaf dag 1 gelijk geweldig! Ik wacht met innemen tot de ergste "troep" er 's morgens uit is, vervolgens neem ik mijn Questran in en de hele verdere dag GEEN problemen meer! Oh wee als ik denk een dagje zonder te kunnen.. dus dat doe ik maar niet. Verder geen bijwerkingen, alleen positieve!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

25 October 2017

Fantastisch!! Na jaren altijd hebben moeten kijken of er toilets waren en anders in de buitenlucht.Ontlasting had ook vreselijke geur.. Ik had altijd een spray bij me. In de ochtend neem ik een half sachet en dat werkt al!! Ben heel gelukkig mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

7 March 2016

Na galblaasverwijdering elke dag diarree, kon nergens meer gaan, moest steeds thuis zitte. Alle onderzoeken gehad, niets te vinden. Tegen elke dokter zei ik dat het sinds die operatie aan de galblaas was, maar ze negeerden me altijd, tot er 1 het idee kreeg een ademtest te doen naar galzuren en dat was dat,. Ik kreeg questran en dat was de oplossing, een wereld ging open en dankzij de positieve galzoutentest betaal ik slechts 5 euro per doos ipv 25 euro.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

9 February 2015

Na 20 jaar diarree, eindelijk verlost! Weet nog steeds niet waarom! Maar het helpt wel!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

25 January 2015

Heb dank! Ben van mijn darmklachten af na jaren problemen met de stoelgang te hebben gehad.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

1 December 2007

Op de 4e dag na de 2e inname om 23.00 s avonds ging ik naar bed en begon ik spiertrekkingen boven in het lichaam te krijgen. Ik kon dus niet goed slapen en ging het bed in en uit. Opeens begon de gehel borstkast te trillen en ik kreeg het op die plek warm en toen ik uit bed ging, stond ik wankelend op mijn benen. Het was een vreemde gewaarwording voor mij, want ik ben een sporter, maar ik ben ook gewend aan de vermoeidheidsproblemen en vele zeer pijnlijke ontstekingen, speciaal in de donkere dagen als schildklierpatient en de enorme pijnklachten als jichtpatient, dus ik word niet gauw bang, maar dit was beangstigend, want het leek wel of mijn hart op hol sloeg, dus maakte ik mijn vrouw wakker en zei, dat het niet goed met me ging en het zal maar weinig gebeuren, dat ik iemand te hulp roep, omdat ik dit meestal wel zelf kan controleren en beleven. We belden 112 en de arts vroeg naar de symptonen, maar die leken niet op acute hartproblemen en kregen we de optie om de huisartsenpost te bellen. We reden er zelf naar toe en de arts ondezocht me en vroeg naar mij ervaringen en anamnese. Hij onderzocht me en het enige afwijkende was een hoge bovengrens van de bloeddruk, hetgeen logisch was vanwege de momentele ervaringen. Hij kon wel zien, dat mijn spieren in mijn bovenlichaam enorm aan het trillen waren en gaf me Diazepam tabletten mee om de soieren te verslappen. Ik gebruikte afgelopen, na overleg met de huisarts maar 2 poeders i.p.v. 4 poeders, dus de vraag is wat staat me nog meer te wachten?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

26 July 2007

De inhoud van het zakje poeder moet verdeeld worden in porties over de dag. Dat is onhandig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

QUESTRAN POEDER 4G IN SACHET

26 July 2007

Betrokkene heeft een ernstig gebrek aan eetlust ten gevolge van het gebruik van de medicatie. Tegen het eten van een maatlijd wordt opgezien. Het eten wordt slecht verdragen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel