Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 4 resultaten gevonden.

RISPERIDON SANDOZ TABLET OMHULD 0,5MG

5 January 2022

Ik heb in de periode van 2002 tot en met 2008 Risperdal voorgeschreven gekregen naast de paroxetine die ik gebruikte vanwege depressie. Het onderzoek werd destijds uitgevoerd door een stagiaire SPW die na een kort overleg met een psycholoog, mij een schizotypische persoonlijkheidsstoornis aan hebben gemeten. In die periode is mijn energiehuishouding vernield, mijn hormoonhuishouding werd nagenoeg stilgezet bovendien veranderde mijn persoonlijkheid van een gezonde extraverte knul naar een extreem introverte man die geen raad meer weet met emoties. In 2008 kreeg ik een nieuwe begeleider die maar niet begreep waarom ik Risperdal voorgeschreven kreeg en ben op zijn advies gestopt. Ondanks dat mijn leven daarna een stuk beter werd, kan ik (nog steeds ) niet meer bij bepaalde emoties. Ik weet dat ze er zijn maar het lijkt of ze buiten mijn bereik liggen. Ik kan de schade bij mezelf niet ongedaan maken maar ik wil wel iedereen waarschuwen dat dit middel mij meer kwaad dan goed heeft gedaan. Wanneer ik kijk naar het gemak waarmee dit middel werd voorgeschreven zonder dat er een deskundig onderzoek heeft plaatsgevonden, wordt ik erg verdrietig wan dit middel was niet nodig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON SANDOZ TABLET OMHULD 0,5MG

11 February 2020

Er werd bij verteld dat dit middel er alleen voor was om emoties en gedachtes te dempen voor het slapen gaan en opstaan en toen ik het middel lang genoeg slikte merkte ik dat ik er allergisch voor was (ookal werd dat niet erkend door de psychiater) en dat je er ook niet bij kon blowen of drinken omdat het officieel antipsychotica is, dit misverstand en dan zelfs de sterkte van dit middel was mij niet ingelicht en vervolgens heeft mijn lichaam een reactie op dat middel gegeven waardoor ik nu een extreme vorm van hyperventilatie heb al komt er maar een klein sensitief gevoel van een soort emotie naar boven dan ben ik snel geneigd hierdoor een aanval te krijgen en rond de 30 klachten te krijgen die voor oververmoeid zorgen en intense pijn. Na 2 jaar kan ik eindelijk de trein nemen zonder de verschijnselen van een hartaanval te krijgen. Dit middel heeft blijvende schade gedaan ondanks het een lage dosis was dat ik nam voor 3 maanden waardoor ik nu nog zelfs kan zeggen. Vertrouw nooit een middel waarvan ze zeggen dat het op lange termijn njet schadelijk is terwijl het puur uit synthetische stoffen bestaat want wauw ik zou eigenlijk een rechtszaak moeten beginnen voor de vernietiging die dat kleine pilletje heb gedaan in mijn hersenen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON SANDOZ TABLET OMHULD 0,5MG

26 April 2015

Ik zat 9 jaar aan dit medicijn, met periodes van heel erg drugs en drank gebruik, en periodes van clean zijn. Nu ben ik voor het eerst na 9 jaar aan het afbouwen ermee (van 1mg naar 0,5mg) want ik ben elke cleantijd steeds dikker geworden (ben nu dik 30 kilo aangekomen). Dus zodoende probeerden we een oplossing te zoeken en met overleg van de dokter en de psychiater dus een halve verminderd. De psychiater zei dat ik er geen last van zou krijgen... maar ben nou iets van 5 dagen gestopt, en het is een hel op dit moment. Zware stemmingswisselingen, neerslachtig, een leegte, trek in drugs enzovoort. Ik vraag me af of het wel zo'n goed idee het was, het afbouwen. Maar we zien wel. Ik zag duurt ongeveer 2 weken. Ik had gehoopt op geen bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RISPERIDON SANDOZ TABLET OMHULD 0,5MG

22 August 2014

Lig al vijf dagen wakker tot 5 uur sochtends ... heb nog nooit eerder slapeloosheid gehad.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel