Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

RITALIN TABLET 10MG van het merk mylan

25 November 2017

Ik gebruikte al Jaren PCH ,afgelopen vrijdag , kreeg ik dit Mylan mee ,zonder comentaar ,ik had het eerst niet door, ik ben ze gaan gebruiken ,maar het is niet echt ,ik wordt suf ipv wakker (autoimmuum ziekte ) en misselijkheid ,ik gebruik normaal 150 mg per dag van PCH , Bij mylan durf ik niet meer ,vanwege bijwerkingen ,gevolg is dat ik nu lig te slapen ,meer Dan eerst

RITALIN TABLET 10MG

26 October 2017

Nu 7 weken aan de Ritalin. In het begin last van druk op de borst hoesten en geen eetlust moeilijk in slaap komen. Ongeveer na 3 weken verdwenen die klachten. Mijn concentratie is wel verbeterd en inslapen blijft verschillend... en voel me nu bij niks meer echt happy heel down gevoel en word eigenlijk niet echt minder. Dus miss maar iets anders proberen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

18 July 2017

In het begin was het voor mij een wondermiddel kon na 33 jaar eindelijk slapen sliep eerst maar 1 tot 2 uur per nacht of helemaal niet kreeg ritalin en al vanaf de eerste keer sliep ik 8 uur aan 1 stuk door er ging een wereld voor me open na jaren lang alcohol en drugs te misbruiken om te kunnen functioneren tot de tolerantie en de verslaving het overnam en me lichaam zei zoek het uit kwam ritalin als een zegen had weinig tot geen nare bijwerkingen tot nu toe dan sinds een paar weken tril zweet en paranoïde en nog drukker als eerst of totaal apathische dus ga kijken of me behandelaar een ander middel voor kan schrijven

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

15 May 2017

gebruikte 6 x per dag, werd er erg onrustig en opgefokt van. Gebruik nu concerta 54 mg 1x per dag, voor mij en soort van "wondermiddel".

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

28 April 2017

Bevalt zeer slecht, gebruik het tegen ADD. In begin van gebruik veel last van hoofdpijn, dus eindeloos doseringen moeten aanpassen. 5mg en dat 4 x over de dag, niet te laat anders lig je te stuiteren in bed. Na verloop van tijd kreeg ik zeer ernstige depressieverschijnselen, alles werd uitvergroot. Ik ga er mee stoppen, maar dan krijg ik weer meer last van ADD verschijnselen als gebrek aan focus en alle bekende ADD dingetjes. Mijn hoofd staat nooit stil....maar daar hielp ritalin snachts ook niet tegen, ik sliep zelfs slechter. Mijn advies: gebruik het niet! troep wat mij betreft, bijwerkingen (om over lange termijn maar te zwijgen) zijn erger dan de kwaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

7 February 2017

Bizar medicijn. Bij eerste tablet was de focus 100% beter. Echter ik zit nu meer stil, ben rustiger in m'n hoofd maar m'n lijf draait op volle toeren, heel tegenstrijdig. Wazig in m'n hoofd, hartkloppingen, droge ogen, zeurend gevoel tussen mijn schouderbladen, emotioneel, brok in keel. Als het uitgewerkt is een enorm katergevoel. In de ochtend als ik wakker word, heb ik een soort stuwend gevoel in 'n voorhoofd. Voor mij zeker geen blijvertje.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

3 November 2016

Sinds 5 weken gebruik ik ritalin 10 mg. Het begon met 4 tabletten per dag, wat er na een week al 8 werden en na 3 weken 10. Nu zit ik op de 2 tabletten per 3 uur en het word verhoogd naar 2 tabletten per 2 uur dus 12 per dag. Ik merk wel dat ik rustig in m',n hoofd word maar m'n woede aanvallen en stemmingswisselingen zijn niet te houden, en dan nog niet te spreken over m'n depressie klachten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

2 October 2016

Na 6 maanden 4x 10mg per dag de conclusie: Scherper van geest, rustiger (als een huurmoordenaar). Maarr: Mood-swings, agressie, woede, paranoïde. Niet bevorderlijk voor het gezinsleven kan ik u melden, relatie onder druk, etc. De negatieve bijwerkingen zijn voor mij te heftig, ik ben aan het af bouwen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

23 September 2016

Hij werkt zeker goed bij mij, alleen jammer dat ik er minder eetlust door krijg, en hartkloppingen heb. Ook heb ik het gevoel dat ik adrenalinekicks heb, maar tegelijk voel ik me rustiger. Maar het werkt verder wel!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

22 September 2016

Dat ritalin niet voldoende werkt is al gebleken, nu is er ook bekend dat bij langer gebruik, het de neurotransmitters in de hersenen lam legt. Dat dit middel nog voorgeschreven wordt, is puur financieel winstbejag! De voedingsfabrikanten die overal ladingen suiker in gooien, gaan weer vrijuit. Hoelang duurt het voordat het volk doorheeft dat de farmaceutische industrie en de voedingsindustrie elkaar in stand houden, de mensen zieker en zieker maken, en de monopolie volledig in handen heeft? Waarom krijgt een arts tijden zijn hele opleiding maar 3 uur voedingsleer?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

19 September 2016

Ik heb ritalin voorgeschreven voor de drukte in mijn hoofd. Echter wordt de focus wel beter, maar alles wordt 10 x vergroot. Zoals emoties, gedachten. Ik dacht dat het een kwestie van wennen was. Maar blijft nu al twee maanden aanhouden. Ik twijfel nu om er mee door te gaan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

30 July 2016

Als ADD'er heb ik het altijd lastig gevonden om op te starten, af te maken en door te zetten. Gebrek aan drive, focus en concentratie, met als resultaat chaos, vergeetachtig en 'lui' gevonden. Een half jaar geleden ben ik gaan praten met m'n huisarts en die stelde Ritalin voor. Ik ben tegen onnodig medcijngebruik, maar ik zag geen andere uitweg meer en ben begonnen met de Ritalin. Het was maanden zoeken naar de juiste dosering, gewenste effect tegenover de bijwerkingen, maar ik ben zo blij dat ik heb doorgezet. Ik neem nu 3x daags 20mg en nog 10mg 's avonds als het nodig is. Het was de eerste maanden afzien door de bijwerkingen: misselijk en hoofdpijn, maar die verdwenen toen ik het gebruik van Ritalin doorzette. Ook de dosering niet te snel ophogen. Luister goed naar je eigen lijf, houd een medicijndagboekje bij met welke tijd je het inneemt, de dosering, hoe je je voelt, wat het voor je doet en hoe lang dat aanhoudt, en vooral dat laatste was voor mij heel belangrijk. Standaard wordt uitgegaan van 4 uur werkingstijd, dat bleek voor mij maar 3 uur te zijn. Ook bleek voor mij dat ik aan het begin van de dag meer nodig had om op gang te komen, dan later op de dag. Veel mensen die zeggen dat Ritalin niet werkt, krijgen of te weinig of ze gebruiken het niet lang genoeg om het effect merkbaar te laten worden of de bijwerkingen de kans te geven vanzelf te verdwijnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

10 April 2016

Mijn zoon van 15 gebruikt sinds zijn 5e jaar ritalin in variërende samenstellingen en afgifteduur. Dit afgestemd op leeftijd/gewicht. Medikinet vanaf groep 7 en Concerta vanaf middelbare school. Sinds kort combi concerta 36 met medikinet 10. EN zn 10 mg methylfenidaat bij sporten, leren of feestje. Op deze manier kan ik dosering binnen de perken houden. Mijn ervaring, ondanks mijn gevoel en twijfels over medicatie ivm ADHD, is positief. Hij geeft zelf aan lekkerder in zijn vel te zitten en zich gelukkiger te voelen dan zonder medicatie. Bijwerkingen zijn er zeker: tics in de vorm van trekken met gezicht en oog, veelvuldig adem inhouden per dag. Echter wegen deze bijwerkingen niet op tegen het profijt wat hij er zelf van ervaart. Concentratie is beter, focus is beter en niet onbelangrijk, zijn sociale interactie is beter. Alle negatieve mogelijke bijwerkingen voor nu en in de toekomst neem ik op de koop toe opdat hij zich zo prettig, relaxed en gelukkig mogelijk voelt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

17 March 2016

Om de dag mee te beginnen werkt snel en goed. Daarnaast concerta 54 Mg verlengde afgifte als ik savond nog meer nodig heb dan slik ik nog 1 ritalin en werkt dat super

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

21 January 2016

Ruim 7 jaar lang geslikt, eerste jaar zeer tevreden. Maar werd steeds vermoeider en depressiever. Na 3 jaar gebruik naar het GGZ "ja u bent depressief". Ik heb meerdere keren bij de psychiater gevraagd of het niet van de ritalin kon zijn, omdat deze bijwerkingen gemeld staan in de bijsluiter. Maar als je 16 bent, word je blijkbaar niet serieus genomen. Nu 24 jaar oud en twee contra-indicaties rijker (ook voor dex, vanwege soortgelijke werking als ritalin). Want als volwassene wordt je wel serieus genomen blijkbaar! Mijn complete puberteit depressief geweest door die middelen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

28 December 2015

Ik ben nu net een week bezig dus zit nog in de opbouw. Voel mij opzich goed en ben wat rustiger maar slaap wel wat slechter. Maar wat ik vooral echt heel erg minder vind is de onrust in mijn lijf. Ik hoop echt dat dat bij het begin hoort en straks verdwijnt als ik het langer gebruik. Wie herkent dit?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

4 December 2015

Ik gebruik dit medicijn nu een week maar tot nu toe zijn de bijwerkingen beperkt tot een iets verhoogde hartslag, minder behoefte aan slaap en minder trek. De voordelen daarentegen: Perceptie is verbeterd, ik neem meer waar. Kan me beter concentreren gedurende langere tijd. Voel me beter, minder stemmingswisselingen. Meer innerlijke rust. Meer rust in mijn hoofd, gedachten beter te ordenen. Meer drive om dingen te doen, meer voldoening bij het doen van dingen. Interactie kost minder energie. Handelingen verlopen soepeler en merk een beter reactievermogen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

19 October 2015

Ik slik ritalin wegens mijn concentratiestoornis ADD. Ritalin heeft voor mij de volgende voordelen: beter kunnen concentreren, dingen minder omslachtig en helderder kunnen verwoorden, minder dromerig. Nadelen: verlies eetlust, af en toe depressief, moeilijk kunnen slapen. Ik slik nog steeds ritalin omdat ik anders grote problemen zal krijgen tijdens het studeren. Ik zit nu op de universiteit en heb 2 maanden niet mijn medicijnen geslikt. Concentratie was ver te zoeken. Denk er wel over om na de studie te stoppen omdat lange termijn effecten van ritalin niet bekend zijn. Er zit dus een onbekend risico achter. Voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Voor mij zitten er nu meer voordelen aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

12 May 2015

Ochtend en middag 1 tablet 10mg. Na uitwerken niet meer tegen te houden dat ik in slaap viel meteen de eerste avond al spierpijn trillerig en opvliegers (warm). Ook goed misselijk. Tweede dag veel steken in gewrichten weer gevoelloze tenen en vingers nog meer spierpijn. Derde dag net zo. Vierde dag nog steeds spierpijn gedoe met mijn tenen en hoofdpijn. Kan ook al sinds ik begon niet goed poepen. Erg moe voor en na gebruik. Ik bel de dokter en ga andere vragen, liever druk en impulsief dan je zo verrot voelen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

1 May 2015

Met 5 MG begonnen. Dit leek niet bijzonder veel effect te hebben. Wel iets minder verwarring en betere concentratie. Nu al een tijd op 10 MG maar meteen na inname loopt spanning op. Stijve spieren, paniekklachten, nervositeit, slikklachten, vermoeidheid. Wel verbetering concentratie en geheugen, maar voordelen lijken niet op te wegen tegen de nadelen. Iemand met dezelfde ervaringen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

18 February 2015

Hallo, momenteel gebruik ik 3 x 20 Mg per dag, heb het gevoel na jaren, dat ik alles weer op een normale manier kan doen, alles wordt nu wat vanzelfsprekend, ik heb geen vol hoofd meer, en doe geen 27 dingen tegelijk, maar alles een voor een, en krijg nu ook alles af, ben erg blij mee, dit had ik jaren geleden moeten doen, dan had ik heel wat ellende kunnen besparen, maar gelukkig kijk in de toekomst en niet meer naar het verleden, het heeft heel lang geduurd dat ik deze stap gezet heb, maar uiteindelijk heeft het me wel gebracht wat ik nu ben, een heel ander mens, en ik voel me fantastisch, natuurlijk heb ik ook mijn bijwerkingen, een daarvan is dat ik in een korte periode een aantal kilo's ben afgevallen, ik ga er van uit dat dat wel weer goed komt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

11 November 2014

Hallo allemaal ik ben een vrouw van 41 jaar, ik heb een zoon van zes jaar. Wij alle twee hebben ADHD ik was 21 toen wij er achter kwamen dat ik dat heb. Ik heb in het verleden wel es RITALIN geprobeerd, maar ben daar toen ook maar zo weer mee gestopt omdat ik toen het niet nodig vond om te nemen, anderen hadden er meer last van dan ik zelf. Maar al die jaren wel alleen maar ellende gehad school relaties omgang ouders alles ging fout. Toen ik veertig werd heb ik hulp gezocht inmiddels getrouwd een zoon ... wat mijn alles is !! Om het verhaal kort te houden, ik slik nu sinds een jaar vijf x 15 mg en dat had ik veel eerder moeten doen, ik ben gelukkig rust in mijn hoofd, kan mijn relatie en de opvoedding van ons kind beter aan!!! Ik kan mij super goed concentreren, ik maak alles af heerlijk !! Ik ben er niet verslaafd aan ik neem in het weekend vaak helemaal niks in, en dat gaat prima . In het begin heel veel nare bijwerkingen gehad maar daar moet je de eerste maand gewoon doorheen, ik ben zeven kilo afgevallen, maar nu eet ik weer gewoon alles. Mijn zoon heeft ook ADHD hij is zes jaar zit in groep drie ... hij slikt nu LTO 3 maar dat werkt niet voldoende, nu een afspraak gemaakt om te kijken of er een ander alternatief voor hem is ! Gelukkig ben ik heel ervaren en goed ontwikkeld wat ADHD aangaat dus kan ik hem goed aanvoelen. RITALIN werkt niet bij iedereen met ADHD, dan moet er naar een ander medicijn worden gezocht, en bij Ritalin moet je de juiste dosering zien te vinden, wil je dat het goed werkt!!! Dan leef ik maar vijf jaar korter, maar dan ben ik wel gelukkig geweest in plaats altijd die onrust en depressieve buien .... ADHD is niet alleen maar druk zijn, er komt meer bij kijken ... onrustig zijn altijd gejaagd zijn onhappy zijn en toch alles hebben, slecht met veranderingen om kunnen aan, altijd geïrriteerd zijn, niks af kunnen maken, geen banen kunnen houden en niet goed in relaties behouden, dominant zijn noem maar op !! Dus mensen nooit zomaar oordelen oooh ADHD is alleen maar druk NIET DUS. SUCCES ALLEMAAL

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RITALIN TABLET 10MG

11 November 2014

Word er rustiger van. In het begin wel zoeken naar de juiste dosering. Dit heeft een paar maand geduurd. Nu 4 x per dag 10 mg (indien het lukt met 3 x per dag mag het ook). Wel last gehad van bijwerkingen, zoals: afvallen, hoofdpijn en stemmingswisselingen. Dit werd na een tijd minder en de hoofdpijn is verdwenen. Wel altijd last van koude vingers! Af en toe last van een rebound effect. Wat ik dan aan mijzelf merk is dat ik onrustig en nerveus word, maar door minder tijd te laten zitten tussen de volgende doseringen heb ik dit niet meer. Al met al ben ik tevreden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel