Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

14 November 2022

Ik kan met recept van de huisarts nergens dit medicijn verkrijgen terwijl ik dit echt nodig heb. Hoe kan ik hier aan komen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

25 November 2020

RIVOTRIL TABLET 0,5MG.ONDERSTAAND KLOPT, SWITCHEN RIVOTRIL NAAR COLNAZEPAM OP ANDERSOM GEEFT DE GROOTSTE PROBLEMEN, JE ZIEKTEBEELD VERERGERD DOOR CLONAZEPAM, WERKT MINDER GOED!! ECHTER DE BIJWERKINGEN VAN RIVOTRIL ZIJN VEEEL ERGER. IK HEB DIT GEMELD BIJ DE APOTHEKER DAT SWITCHEN NIET VERSTANDIG IS, DUS BLIJF BIJ 1 SOORT !! IK SLIK NU 21 JAAR EN WOU DAT IK ER NOOIT MEE WAS BEGONNEN MAAR HEB GEEN ENKEL ALTERNATIEF BEHALVE BOTOX IN MIJN NEK MAAR DAAR WAS IK OOK LANGZAAM IMMUM VOOR EN WIL GEEN GEDONDER MEER MET SPUITEN IN MIJN NEK, RIVOTRIL IS EEN DUIVELS MEDICIJN!16 August 2016Let op bij medicijnwissel van Rivotril naar clonazepam Sandoz. Gebruik al jaren Rivotril 0.5 mg 3xd. Pas op: recentelijk kreeg ik ipv. Rivotril, clonazepam Sandoz 1/2 mg. In de week daarna verslechterde mijn ziektebeeld en ik vroeg me af wat daar de oorzaak van kon zijn. Het enige verschil is de verandering van Rivotril naar clionazepam sandoz. De apotheek heeft gisteren Rivotril gebracht. Het enige verschil zit hem in de hulpstoffen, welke bij Rivotril anders zijn dan bij clonazepam sandoz. Dit heeft mij een pijnlijke week gekost. Met deze info hoop ik u dit te besparen. De apotheek heeft hier notitie van gemaakt dat dat niet meer mag gebeuren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

25 June 2017

Ik heb hier meer ervaring mee,dan clonazepam. Maar rivotril is uit de verzekering gehaald. Daar naam ik maar 1 tablet van, maar clonazepam daar neem ik 4 van. Dat is wel heel veel, maar dan zijn mijn voeten rustig

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

5 June 2017

RIVOTRIL TABLET 0,5MG 1 februari 2017 Ik heb ook altijd rivotril gehad, maar werd niet vergoed. Kreeg toen ook clonazepam van sandos. Hielp ook niet en prijs scheelt maar 2 euro en wordt daarom niet vergoed, dus maar weer zelf betalen. Aan u de tip voor de huisarts, ik slik het ook en wordt wel vergoed er moet een chronische code B2 op het recept staan dan wordt het vergoed door de verzekeraar omdat je het chronisch gebruikt. Succes!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

1 February 2017

Ik heb ook altijd rivotril gehad, maar werd niet vergoed. Kreeg toen ook clonazepam van sandos. Hielp ook niet en prijs scheelt maar 2 euro en wordt daarom niet vergoed, dus maar weer zelf betalen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

1 October 2016

Alleen zn gebruiken. Typische benzo. Werkt wel, maar ook al is het een lage dosering, toch de bekende bijwerkingen. Wel fijn om slechte slaapperiodes te doorbreken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

16 August 2016

Let op bij medicijnwissel van Rivotril naar clonazepam Sandoz. Gebruik al jaren Rivotril 0.5 mg 3xd. Pas op: recentelijk kreeg ik ipv. Rivotril, clonazepam Sandoz 1/2 mg. In de week daarna verslechterde mijn ziektebeeld en ik vroeg me af wat daar de oorzaak van kon zijn. Het enige verschil is de verandering van Rivotril naar clionazepam sandoz. De apotheek heeft gisteren Rivotril gebracht. Vanmorgen weer het oorspronkelijke beeld, weliswaar lichte tinteling in de extremiteiten maar niet de brandende pijn van afgelopen week. Het enige verschil zit hem in de hulpstoffen, welke bij Rivotril anders zijn dan bij clonazepam sandoz. Dit heeft mij een pijnlijke week gekost. Met deze info hoop ik u dit te besparen. De apotheek heeft hier notitie van gemaakt dat dat niet meer mag gebeuren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

24 February 2016

Ik gebruik een 1/2 comprime van 0,5mg dagelijks tegen spasmofilie over gans mijn lichaam. Waarschijnlijke diagnose : cvs/fibromyalgie. Soms ook 1tablet om de zoveel dagen wegens teveel pijn. Geen bijwerkingen. Nu aan het afbouwen voor een onderzoek en dat geeft pas ellende... Pijn onhoudbaar!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

11 December 2015

Minstens 12 uur lang een gevoel alsof ik niet wakker kan worden, vertraagd reactievermogen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

29 May 2015

Het doet zijn werk goed alleen als je stopt is het alsof je door een hel gaat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

29 March 2015

Ik gebruik dit nu al zo'n 5 jaar. Heb ernstige vorm van Tinnitus en dit helpt mij enorm met het rustig krijgen van mijn 'gedachten'. Hierdoor kan ik dus beter slapen en dus overdag, zeker in de ochtend, beter functioneren op het werk. Heb niet de verslavingservaring. Ik kan zonder probleem langere tijd zonder. Alleen heeft dat uiteraard weer een nadelig effect op mijn Tinnitus. Gewichtstoename heb ik ook geen ervaring mee. Ik woog vroeger maar liefst 130 kg. maar door veel sporten ben ik in anderhalf jaar 32 kilo kwijt geraakt. Ik neem het niet in als ik meer dan 2 wijntjes o.i.d. gedronken heb.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

20 March 2015

10 kilo aangekomen in 1 jaar tijd, precies de tijd dat ik clonazepam gebruik 0.5 tegen spasme en spierkrampen in benen armen voeten. Kan ook niet zonder gebruik 3 maal daags, ze helpen maar een beetje. Misschien moet de dosering omhoog, nog meer aankomen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

31 October 2014

Ik ben in 1999 aan de rivotril begonnen, heb twee jaar echt binnen gezeten maar het heeft mij er bovenop geholpen na opname op de paaz. Maar ik ben wel echt verslaafd er aan ze gaan overal mee het lijken mijn vrienden denk als ik ze niet had gehad dan was ik lang van flat af gesprongen ben van 9 pillen afgekickt tot 2 en in uiterste nood drie. Het kan ook tussen de oren zitten want rivotril kun je niet zien of nog in je bloed zit qua waarden ik ben niet van de rivotril bij gekomen maar wel van de dipakine gromo 750 mg misschien herkent zich hier iemand in of weet of je de waarden er van men meeten hoor graag.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

27 October 2014

Ik kreeg dit medicijn voorgeschreven van de neuroloog voor polyneuropathie, voor de pijn en tevens zou je er beter op kunnen slapen. 1tabl van 0,5mg. Intussen nam ik ook bij pijn op de borst van de stress nadat mijn man overleden was af en toe een tablet, dat hielp wel even. Toch denk ik dat het niet meer werkt en ik wil geen hogere dosering innemen dus ben ik aan het afbouwen. Nu lees ik van anderen over veel hoofdpijn, dat heb ik ook bijna dagelijks ik wist niet dat dat er mee te maken kan hebben, ik ben benieuwd als ik gestopt ben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

30 September 2014

Na paniekaanvallen 20 jaar geleden, rivotril gekregen. 2 maal geprobeerd af te bouwen op eigen iniatief met ' begeleiding' arts. Ging mis en de paniekaanvallen kwamen heftig terug. Ik wil er van af, maar niemand helpt. Ik 'functioneer' al 20 jaar met 'n wolk in mijn hoofd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

23 September 2014

In verband met mijn tinnitus problematiek (beter bekend als oorsuizen, maar dan een heftige vorm) kan ik moeilijk in slaap komen. Nu neem ik elke avond 1 tablet Rivotril voor het slapen gaan en kom ik net even dat moeilijke moment door. Ik voel mezelf suf worden en weet dat ik dan gauw moet toegeven aan de slaap. Ik gebruik het nu al ruim een jaar en de werking is niet afgenomen. Ik blijf het lekker nemen. Mijn slaap heb ik heel hard nodig en dit helpt daar enorm bij!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

20 September 2014

Na een jaar slapeloze nachten door Tinnitus. Eindelijk weer kunnen slapen met 2 tabletjes rivotril 0,5 mg en 400 mg magnesium. Gebruik het nu 4 maanden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

12 May 2014

Ik slik al zo'n 20 jaar 2 rivotril tabletten van 0,5 gram per dag. Het middel was mij door een specialiste voorgeschreven ter bestrijding van rusteloze benen. Het middel werkte oorspronkelijk goed, maar heb nu nog wel last van rusteloze benen('s nachts). Het probleem met het middel is dat ik er afhankelijk van ben geworden, want als ik ermee stop of de hoeveelheid halveer doe ik bijna geen oog meer dicht.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

19 March 2014

Ik gebruik dit middel nu al een maand tegen zenuwpijn, mijn voeten doen voortdurend pijn, gevolgd door constant pijnlijke steken in mijn voeten, maar Clonazepam (de medische term) heeft geen enkel effect, nu gebruik ik (op eigen initiatief) soms 4x de voorgeschreven dosis, 2 a 2,5 mg dus Voor mij is het gebruik van dafalgan codeine in vrij zware dosis nog steeds het beste middel vanwege de codeine want de paracetamol alleen helpt niet, ook voltaren en vele andere producten,(idem) jammer genoeg is codeine bijna niet verkrijgbaar, ik denk wegens de verslaving vanwege het middel, ik gebruik rivotril in combinatie met gabapentine, iemand suggesties? Want de pijn maakt m'n leven een hel, gelukkig werkt rivotril ook kalmerend, pas dus op met grotere dosissen. Hopelijk heeft u ook wat aan deze info.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIVOTRIL TABLET 0,5MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel