Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 11 resultaten gevonden.

RIZATRIPTAN ACTAVIS ORODISP TABLET 10MG

7 July 2017

Ik heb rizatriptan gehad van actavis maar vanwege bezuinigingen krijg ik nu van het merk Mylan deze werken bij mij niet ik heb liever actavis ik heb ook een origineel recept van de neuroloog gekregen voor actavis en de mededeling medische noodzaak en toch geeft de apotheker mij iedere keer een ander merk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN ACTAVIS ORODISP TABLET 10MG

4 January 2017

De apotheek heeft besloten de actavis als vervanger van de sandoz aan te bieden. Hoewel de samenstelling van de tabletten hetzelfde lijkt, werkt de actavis minder goed en heb ik fors meer last van mijn migraine aanvallen. Ook zijn de bijwerkingen heftiger.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN ACTAVIS ORODISP TABLET 10MG

19 June 2016

Rizatriptan heeft een vieze (mierzoete) smaak en het duurt even voordat het werkt (als het al werkt). Bijwerkingen: vermoeidheid en misselijkheid. Jarenlang Maxalt naar tevredenheid gebruikt, maar wordt niet meer vergoed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN ACTAVIS ORODISP TABLET 10MG

10 June 2016

Het duurder langer dat de aura en de pijn verdween, in tegenstelling tot Maxalt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN ACTAVIS ORODISP TABLET 10MG

2 February 2016

Migraineaanvallen verminderen naarmate ik ouder word. Als ik dit middel bijtijds inneem helpt het prima. Soms kans op nieuwe aanval. De smaak is ronduit vies en heb grote moeite de tablet uit de strip te halen. Ik ben gehandicapt. Bijwerkingen zijn o.a. slapeloosheid de volgende nacht en slaperigheid vlak na inname. Heb jaren terug Maxalt gebruikt, is verwisseld voor dit merk. Een tweede tablet van Maxalt gaf hartkloppingen. Weinig verschil in mate van pijnstilling.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN ACTAVIS ORODISP TABLET 10MG

20 October 2015

Ik krijg het niet eens zelf uit de verpakking, daar heb ik hulp bij nodig. Dit was met Maxalt Smelt nooit een probleem. Ook het innemen lukt niet. Ik moet braken. Volgens de apotheek moet ik er dan nog 1 nemen, net zo lang tot ik er 1 binnenhoud.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN ACTAVIS ORODISP TABLET 10MG

18 August 2015

Ik snap het preferentiebeleid van de zorgverzekeraars. Ik snap dat ik iedere keer een nieuw middel moet proberen. Maar waarom kiezen ze iedere keer voor een slechter en goedkoper middel. Normaal gebruik ik Maxalt, maar nu moest ik weer dit middel gebruiken anders krijg ik mijn Maxalt niet meer vergoed. Het middel lost niet op, heeft een slechte smaak en geeft meer bijwerkingen dan andere middelen die ik reeds heb gebruikt. Nu in overleg met mijn huisarts de overstap gemaakt naar de Imigran Neusspray. Werkt 10x beter en veel sneller!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN ACTAVIS ORODISP TABLET 10MG

5 August 2015

Werkt niet, haalt zelfs niet de scherpe kantjes van de pijn weg. Mijn huisarts heeft aan de apotheek doorgegeven dat ik maxalt moet. Had zo'n heftige migraine dat ik met ambulance naar ziekenhuis ben gebracht (had er koorts bij gekregen na 3 dagen platliggen, overgeven en allerlei pijnstilling wat niet hielp). Volgens neuroloog kan het wel degelijk uitmaken of je de stofnaam krijgt of maxalt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN ACTAVIS ORODISP TABLET 10MG

27 March 2015

Voorheen gebruikte ik Maxalt. Dit zou volgens de apotheek hetzelfde werken, maar Maxalt zorgde ervoor dat de hoofdpijn van mijn migraine helemaal weg was, en de rizatriptan verlicht het alleen maar

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MAXALT SMELTTABLET 10MG

RIZATRIPTAN ACTAVIS ORODISP TABLET 10MG

6 October 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Ik heb problemen gekregen bij het innemen van het medicijn (zoals grootte van tablet of capsule, andere smaak, openmaken verpakking, wijze van toediening).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN ACTAVIS ORODISP TABLET 10MG

4 November 2013

<p> Hiervoor altijd Maxalt Smelttabletten gebruikt nu, vanwege verlopen patent, de rizatriptan van Actavis gekregen. De medicijnen werken goed bij een migraine aanval. Echter.. een smelttablet gebruik je om het medicijn zonder water in te kunnen nemen (zeker gemakkelijk als je door de migraine moeite hebt met slikken). Het duurt bij rizatriptan van Actavis ontzettend lang tot de tablet gesmolten is. Innemen zonder water is daardoor erg lastig.</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel