Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 23 resultaten gevonden.

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

4 September 2017

Het helpt bij mij wel tegen de migraine maar ik ben een dag uit de running vanwege extreme vermoeidheid, spierzwakte, duizelig (niet handig met een evenwichtsstoornis) en van tijd tot tijd hartkloppingen. Als je dan moet werken, is het echt niet te doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

5 July 2017

Deze helpt bij mij enorm goed. Heb ook die van Mylan gehad, maar die had geen effect. Met Glenmark voel ik binnen een half uur de pijn wegzakken. Heb de volgende dag nog wel het gevoel van een beurze plek in m'n hoofd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

6 September 2016

Sinds een jaar gebruik ik vaak Rizatriptan van Glenmark. Dit omdat Maxalt niet voorradig was bij mijn apotheek. Dit medicijn werkt absoluut niet hetzelfde als Maxalt. De tablet smelt echt heel slecht. Ik heb het idee dat de werking ook minder is omdat ik vaak een 2e tablet neem na een aantal uren. Dit is bij Maxalt niet het geval. Na 1 tablet is de migraine vaak verdwenen en kan ik mijn bezigheden weer oppakken. De bijwerkingen van Rizatriptan zijn niet prettig. Het drukkende gevoel op mijn borst en het niet of nauwelijks kunnen functioneren is echt ellendig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

9 November 2015

Werkt niet geheel hetzelfde als maxalt. Hopeloos dat gedoe met medicijnen. Heb 3 tot 4 aanvallen in de week. Vergelijken heel lastig maar lijkt minder deze vorm. Eigenlijk hopeloos je slikt om het leven een beetje draaglijk te maken. En dan dit. Ben er niet blij mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

25 August 2015

Zo enthousiast als ik was met maxalt zo ontevreden ben ik nu met rizatriptan glenmark. Als kosten omlaag kunnen dan ben ik voor overstappen, dat is namelijk logisch. Maar als ik kijk naar mijn eigen ervaring en zo te zien die van velen met mij, dan lijkt het erop dat het medicijn niet helpt. De kosten van al die mensen die niet naar hun werk kunnen gaan, lijken me niet opwegen tegen de kosten van maxalt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

23 July 2015

Mijn zorgverzekeraar heeft zonder aankondiging beslist dat ik niet langer Maxalt verstrekt krijg waar ik bijzonder tevreden over was. Nu krijg ik Rizatriptan van Glenmark voorgeschreven. Het tabletje is moeilijk uit de verpakking te krijgen en de werking is stukken minder dan van de Maxalt. Kon ik bij een aanval met één tabletje van Maxalt volstaan, met die rotzooi van Glenmark heb ik vaak twee tabletjes nodig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

5 July 2015

Al jarenlang zonder problemen Maxalt gebruikt. Dit werd niet meer vergoed en kreeg ik eerst Sandox en nu alleen nog maar Glenmark. Het openmaken van de verpakking zorgt al voor een tablet in stukjes, ik vind de smaak vies waardoor braakneigingen ontstaan en het helpt minder goed. Ik voel me toch echt even beroerd voordat de werking begint. Kon ik maar weer terug naar Maxalt :(.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

2 July 2015

Rizatriptan Glenmark 10 mg werkt echt helemaal niet. Zelfs de bijwerkingen bleven uit. Voorheen Maxalt die werkte nog het beste. Ook nog de Rizatriptan Sandos gehad werkte ook wel goed. Ze geven ons steeds meer rotzooi, wat steeds nog wat minder werkt. We zijn er maar mooi klaar mee met die zorgverzekeraars die bepalen wat we wel en niet krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

17 April 2015

Werkt minder goed dan Maxalt. Kreeg er ook meer bijwerkingen van: duizeligheid, zweten hartkloppingen. Smelt niet snel of helemaal niet. Lastig uit verpakking te krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

9 April 2015

Na jarenlang Maxalt gebruik kreeg ik opeens dit medicijn voorgeschreven. Dit bleek voor verzekering een preferent medicijn te zijn. Gisteren tijdens aanval voor het eerst gebruikt. Ten eerste kreeg ik het tabletje niet heel uit de doordrukstrip maar aan kruimels. Vervolgens hielp het medicijn niet. Normaal ben ik met Maxalt zo van de hoofdpijn af.... nu de hele dag plat gelegen. Daarbij kreeg ik bijwerkingen als misselijkheid, hartkloppingen, druk op borst, duizelig, een knalrood hoofd. Vandaag Maxalt geleend bij een collega en apotheek gebeld. Ze zeiden eerst dat ik het waarschijnlijk aan mijn hart had.. Daarna mijn huisarts gebeld. Deze heeft mij nu Maxalt voorgeschreven met medische noodzaak omdat ik beroerd reageer op dit andere medicijn. Wel raar dat je eerst nog zieker moet worden van een goedkoper alternatief voordat je weer een normaal medicijn mag gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

31 March 2015

De tablet smelt niet, daardoor extra moeilijk in te nemen iv.m misselijkheid. Moeilijk uit de verpakking te krijgen, wat lastig is als je geen licht kunt verdragen. Deze rizatriptan werkt bij mij vaker niet dan wel. Gebruikte voorheen altijd Maxsalt smelttabletten zonder enig probleem. Heb ook vaak dagen lang last van een nog nazeurend gevoel in mijn hoofd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

30 March 2015

Helaas moet ik me aansluiten bij de vele negatieve opmerkingen van alle alternatieven die ze ons willen geven. Maxalt is goed maar duur. Ik heb al vele alternatieven geprobeerd en heb er geen goede ervaringen mee. Ze werken minder snel en je moet veel sneller een tweede tablet innemen. De hoofdpijn blijft echt aanwezig. Bij maxalt gaat het gewoon over. Ik heb al twee keer door de huisarts een verklaring laten tekenen en dan krijg je de maxalt weer voor een jaar. Ik ben bang dat ik dat nu weer moet gaan doen. Zo'n overbodige handeling alleen maar omdat het een geld kwestie is. De patiënt daar word niet naar gekeken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

30 March 2015

Heel lang Maxalt gebruikt dit werkte goed. De rizatriptan van Glenmark werkt wat minder vaak, is erg lastig uit de verpakking te halen (wat lastig is als je het op de tast moet doen als je geen licht kan verdragen. Vind de tablet ook niet goed smelten, hij is wat korrelig en dat versterkt de misselijkheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

17 March 2015

Ik was zo tevreden over de maxalt. Het werkte voor mij super. Ik lig gelukkig niet meer 2 dagen in bed. Nu krijg ik vandaag ook rizatriptan 10mg. Belachelijk! Heb m nog niet gebruikt maar omdat ze vele malen goedkoper zijn ben ik bang dat ik straks weer in bed beland. Zal na mijn eerste inname nog wel een post plaatsen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

25 February 2015

Gebruikte naar alle tevredenheid Maxalt. Omdat de verzekering dit merk niet meer vergoed, kreeg ik rizatriptan van Glenmark. Allereerst is het pilletje moeilijk uit de verpakking te krijgen: het plakt aan het folie en breekt in stukjes. Op het moment van (startende) migraine ben ik heel misselijk en moet ik braken. De smaak van deze smelttabletten zijn zo vies en sterk, dat de inname ervan me nog misselijker maakt. Tenslotte merk ik minder snel en goed effect dan bij Maxalt-pillen. Nu krijg ik voor het eerst tabletten van Mylan. Ik hoop dat deze tabletten beter hun werk doen. Anders wellicht overstappen op Immigran. Jammer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MAXALT SMELTTABLET 10MG

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

19 February 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik heb problemen gekregen bij het innemen van het medicijn (zoals grootte van tablet of capsule, andere smaak, openmaken verpakking, wijze van toediening).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

17 February 2015

Ik heb 2 tot 3 dagen last van migraine aanvallen per week. Voorheen Maxalt gebruikt en daar zeer tevreden over. Snelle werking en goede verpakking. Helaas wordt dit medicijn niet meer vergoed. Nu krijg ik sinds enkele maanden Rizatriptan Glenmark 10 mg voorgeschreven.. Het medicijn heeft een veel mindere werking en de doordrukstrip is slecht, de tablet is moeilijk uit de verpakking te krijgen en verpulvert als je deze uiteindelijk toch hebt weten door te drukken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

12 February 2015

Je krijgt de tabletten zeer moeilijk uit de verpakking. Wanneer je je al beroerd voelt en dan nog alle moeite hebt om een tablet uit de verpakking te halen is zeer vervelend. Als je ze er met moeite uithaalt zijn ze 9 van de 10 keer verkruimeld of in vele stukken gebroken. Voorheen slikte ik Maxalt die makkelijk in gebruik waren en naar mijn mening komt de hoofdpijn na de uitwerking van de pil vaker terug.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

25 January 2015

Gebruikte al jaren Maxalt, maar dat wordt nu niet meer vergoed. Ik heb nu dit alternatief. Het werkt veel minder goed dan Maxalt en de migraine blijft nu soms dagenlang doorzeuren terwijl ik na inname van 1 tablet Maxalt bijna gegarandeerd binnen een half uur van de migraine af was. Wel de hele dag sloom daarna. Ook met dit alternatief maar dan helaas zonder het positieve effect van Maxalt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

17 November 2014

Via de huisarts maxalt voorgeschreven gekregen, ivm migraine, echter de verzekering vergoedt dit niet meer. Krijg nu dus rizatriptan: smelt erg langzaam, en duurt véél langer voordat het uiteindelijk werkt. Werking is ook minder effectief.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

28 September 2014

Als je al het "lipje" om open te trekken te pakken krijgt, lukt het nooit om de folie er in zijn geheel af te trekken. Bijzonder vervelend dat getob als je hoofdpijn hebt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RIZATRIPTAN GLENMARK ORODISP TABLET 10MG

28 February 2014

Nekkramp, slapeloosheid welke beiden enkele dagen na de tijd aanhielden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel