Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 20 resultaten gevonden.

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

4 december 2017

Ik ben nu 4 weken bezig met dit medicyn Na het overlijden van mijn man ben ik in een drepressie geraakt eet weinig en slaapt slecht. Mijn kinderen en familie en vrienden zijn intens lief voor me. Maar na 52 jaar het is nu 1 jaar geleden dat hij is overleden,eerst ging het wel goed maar nu???? een gevecht ik hoop dat de sertraline vlug gaat werken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

18 september 2017

Leeftijd 72,5, al meer dan 10 jaar ZOLOFT 50 (sertraline) Sedert 4 jaar op eigen initiatief afgebouwd naar 25 mgr. Ik voel me uitstekend, slaap goed, geen bijwerking en geen paniek of angst aanvallen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

4 juni 2017

Al een paar weken zit ik niet lekker in mijn vel. Klachten van duizeligheid, hoge bloeddruk, lage bloedsuikers, onrustig. Ik ben eens gaan nakijken wanneer dit begonnen is en toen schoot me opeens te binnen dat ik de laatste keer bij de apotheek een ander merk van sertraline heb gekregen, Ranbaxy ! En sinds die tijd zijn de klachten begonnen ! Ik ga dinsdag gelijk naar de apotheek. Dit spul wil ik niet meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

2 mei 2017

Ik slik nu ongeveer 1.5 jaar sertraline 50 mg, me paniekaanvallen zijn er nog steeds gelukkig wel een stuk minder. Ik moest opbouwen naar 100 maar dat durfde ik niet dus zit nog steeds op 50. Verder voel ik me erg vlak kwa emotie maar stoppen durf ik ook niet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

20 maart 2017

Ben er nu net 2 weken mee bezig en heb er enorm veel last van. Krampen, duizelig, geen trek, slecht slapen, diarree, droge mond. Nu al 2 dagen niet naar mijn werk kunnen gaan vanwege de bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

11 oktober 2016

Sinds langere tijd alweer een sombere stemming. Nu lees ik meerdere slechte ervaringen met Ranbaxy. Het ging prima en nu heb ik maar weer gevraagd aan de apotheker wat ik ervoor kreeg. Ik was blij, vrolijk, had een goede stemming. Dat veranderde waarna ik meer hulp kreeg vanuit de psychologische hoek. Maar dat lijkt niet genoeg te zijn. Ik voel me ondanks alles weer naar.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

21 september 2016

Jaren sertraline van Aurobindo gebruikt, deze wordt echter niet vergoed door Univé, zelfs niet met een medische noodzaak. De Ranbaxy geeft mij bijzonder veel bijwerkingen en ook lijkt de werking verminderd: vermoeidheid, slapeloosheid, te lage bloedsuikers, ga zo maar door. De apotheek bood ook geen alternatieven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

9 februari 2016

Ik gebruik normaal sertraline van mylan. Dit gaat prima. Laatst een doosje van ranbaxy gekregen. Na 3 dagen begon ik me te voelen of ik zonder afbouwen met de sertraline was gestopt. Doosje omgewisseld voor sertraline van mylan, dan duurt het dus weer 3 dagen voor je je goed voelt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

21 oktober 2015

Afgelopen maand kreeg ik sertraline ranbaxy, i.p.v. de sertraline 50 pch. Na 3 dagen begonnen de klachten. Rusteloos, het gevoel of keel dichtgeknepen werd na inname. Direct weer omgewisseld bij apotheek. Vorige week had ik weer nieuwe nodig. Weer lag de Ranbaxy klaar. Tja, de zorgverzekering kiest voor de goedkoopste variant, was de mededeling. Na enige uitleg kreeg ik dan toch maar weer de vertrouwde sertraline, maar moest die eigenlijk zelf betalen. Vandaag naar huisarts geweest, die duidelijk aan de apotheek heeft doorgegeven dat ik absoluut de Ranbaxy niet meer mag krijgen. Dus, de huisartsen moeten het weer opknappen voor de zorgverzekeraars! Ik vind het een zeer gevaarlijke zaak. Gelukkig had ik het heel snel door. Ranbaxy moet verboden worden! Ik denk echt dat het nep-tabletten zijn. Heb dan wel sertraline nodig, maar ben echt niet gek!??

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

20 oktober 2015

Begonnen met Sertraline van Aurobindo, toen deze eindelijk begon te werken, kreeg ik Ranbaxy. Bij Ranbaxy voelde ik na enkele dagen al nadelige verschillen met Aurobindo. Ik gaf bij mijn arts aan dat ik weer graag terug wilde op Aurobindo, en dat was geen probleem. Een tijdje kreeg ik weer Aurobindo, maar toen kwam de apotheek ineens met het verhaal dat Aurobindo niet meer geleverd werd. Ze wilden mij weer Ranbaxy voorschotelen, dus ik met de huisarts gebeld en aangegeven dat ik Ranbaxy gewoon echt niet wil. Toen kwamen ze met Sertraline van Mylan, en met deze ging het gewoon prima. Wat grappig om terug te lezen dat meer mensen Ranbaxy als troep ervaren. Ik dacht dat het aan mij lag.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

13 maart 2015

Ook ik heb erg slechte ervaringen met sertraline van Ranbaxy. Ik slik dit nu 5 weken, en mijn stemming is enorm verslechterd. Voel me opgejaagd, last van huilbuien, pieker heel veel, woede uitbarstingen, onzeker. Ben inmiddels 3 kg afgevallen, totaal geen trek, slaap slecht. Mijn man en vrienden hebben me op korte termijn erg zien veranderen, wisten niet wat ik had. Toen ben ik maar eens gaan zoeken op het internet en toen kwam ik Alders berichten tegen. Ik ben er erg van geschrokken. Gelijk met huisarts en apotheek gebeld, ik slik geen enkele tablet meer van Ranbaxy, al moet ik de andere medicijnen zelf betalen. Ik heb mijn oude vertrouwde merk weer terug Sertraline van Actavis, hoop nu dat ik snel weer de oude ben. Voor mij nooit geen Ranbaxy meer!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE ACTAVIS TABLET FILMOMHULD 50MG

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

13 maart 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE MYLAN TABLET FILMOMHULD 50MG

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

9 februari 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Toelichting: De sertraline van Ranbaxy werkt gewoonweg niet! Ik heb lang gedacht dat het aan mezelf lag, omdat ik weinig vertrouwen had in Ranbaxy. Ik had weer net zoveel last van mijn sociale angsten en alles uit de weg gaan. Pas toen ik enkele weken geleden sertraline van Mylan weer kreeg en dit nu sindsdien weer gebruik merk ik een wereld van verschil! Ik voel me weer top, zoals vóór de Ranbaxy! Ik functioneer weer, kan weer zonder blozen en zweten praten met vrienden en familie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

9 februari 2015

Ik gebruik sertraline voornamelijk voor sociale angsten. De Sertraline van Ranbaxy was al het zoveelste merk wat ik in handen gedrukt kreeg bij de apotheek, ruim een jaar bleef het Ranbaxy. Maar ik snapte er niks van, ik voelde me futloos en ik kwijnde weg in gezelschap, zelfs bij goede bekenden. Vreselijk, terug bij af! Toch ben ik het blijven gebruiken, want bij de apotheek mag je geen ander merk 'kiezen' en ik dacht dat ik gewoon immuun was geworden voor sertraline. Maar een aantal weken geleden kreeg ik weer Sertraline van Mylan en wat een WERELD van verschil! Ik functioneer weer, ik kan weer iets uitbrengen in gezelschap ipv te zitten blozen/zweten/trillen. Ook voel ik me veel opgewekter. Nooit meer Ranbaxy, dat is gewoon een suikertabletje. Hoe dan ook ga ik zorgen dat ik geen Ranbaxy meer in handen krijg, desnoods betaal ik een ander merk zelf!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

16 oktober 2014

Hierbij wil ik een klacht uiten over het zeer frequent te laat beschikbaar zijn van mijn medicatie (Sertraline 100mg aurobindo of Actavis) waardoor ik of Sertraline Ranbaxy moet innemen of niks krijg . Ik gebruik al jaren Sertraline 100mg en het is al vaak voorgekomen dat de 100 mg sertraline niet beschikbaar was en ik moest wachten. Ongeveer een half jaar geleden kreeg ik van de apotheek de keus om dan maar Ranbaxy 50mg te nemen. Deze heb ik vervolgens voor een half jaar gehad en het bleek dat ik hier heel verkeerd op reageerde: fysieke agressiviteit, woedeuitbarstingen, hysterie, agitatie. Mijn arts heeft toen aangegeven dat dit kon komen door bepaalde vulstoffen (waardoor het mogelijk niet goed werd opgenomen) en gaf aan dat ik alleen nog de 100 mg van het 'oude' merk mocht krijgen. Dit heeft direct weer gezorgd voor problemen want het was weer niet beschikbaar (dus ik moest weer door op de Ranbaxy di e ik nog had) en toen het beschikbaar kwam kreeg ik maar 20 stuks. . Nu ben ik weer toe aan een nieuw pak en nu blijkt weer dat het niet op voorraad is en ik moet wachten tot 4 november. Het is nu 16 oktober. Weer Ranbaxy gebruiken is geen optie dus dan zou dat betekenen dat ik geen sertraline in neem. Abrupt stoppen met Sertraline is uit den boze vanwege de (soms zeer heftige, ik heb ervaring) bijwerkingen. De apotheek heeft aangegeven dat zij dit ook een zeer onwenselijke situatie vinden en dat zij steeds vaker problemen ondervinden van het niet bestelbaar zijn van medicijnen waardoor op 2de keus medicatie over wordt gegaan. Volgens hen wordt dit alleen maar erger in de toekomst.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 50MG

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

6 oktober 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

20 augustus 2014

Net begonnen met inname. Bij het avondeten ingenomen, 23:30 uur naar bed, 04:45 uur wakker en niet meer kunnen slapen. Verder voel ik me wat slapjes etc. Misschien toch maar in de ochtend innemen?!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

14 april 2014

Pittig om mee te starten en af te bouwen, maar daar tussen een goed medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

15 januari 2014

Ik slik momenteel 150 mg. Heb 200 geslikt, maar wil gaan afbouwen. Het heeft mij prima geholpen. Ik gebruik het nu een half jaar, en voel me stukken beter Heb n paar bijverschijnselen gehad, zoals zweten, gapen en shaken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE RANBAXY TABLET FILMOMHULD 50MG

19 december 2013

Ik gebruik 1 tablet van 50 mg per dag en heb tijdens gebruik geen last van bijwerkingen. Ik gebruik dit medicijn nu 2 jaar en het lukt me echter niet dit medicijn af te bouwen en ermee te stoppen. Heb nu 4x een poging gedaan. Zowel redelijk snel medicijn afgebouwd, als erg langzaam, als direct gestopt zonder afbouw. Bij alle keren had ik dezelfde bijwerkingen. Ik heb erg veel last van tintelingen in gezicht en mond/tong, alsof ik kleine stroomschokjes krijg. Ik voel me vreemd, raar gespannen, ben huilerig, gevoelig en rusteloos. Ik vond het eng hoe mijn lichaam reageert, herkende de reacties van mijn lichaam niet en vond de bijwerking dusdanig naar dat ik het gebruik hervat heb. Iemand tips?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel